Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Vastaa

Seuraavat virheet tapahtuivat lähetettäessä viestiä:
Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.
Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.
Liitteet ja muut asetukset
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä

Yhteenveto

Kirjoittanut Aaron
 - 14.09.07 - klo:12:09
Lainaus käyttäjältä: "Rape"

Niin, tuota? Onko katsastuksessa kilpailua vai onko joka paikassa sama maksu, eli kartellihinta.


Ei ole katsastuksessa vapaata kilpailua, eikä ole monella muullakaan alalla. Tuote kuin tuote ja palvelu kuin palvelu on jotakuinkin samassa hintahaitarissa, +- jokunen sentti tai euro: Öljy, sähkö, sähkön siirtokustannukset, lannoitteet, maito, voi, olut, leipä, taksimaksut jne.
Syykin on perin juurin raadollinen. Kaikkien on jäätävä kaikessa voitolle, kun "Profit is not a dirty word!"

Ystävällisesti,

Aaron
Kirjoittanut Aaron
 - 14.09.07 - klo:01:23
Lainaus käyttäjältä: "Rape".
Niin, ja katsastuksesta hävisi kaikki jännitys.

Ennen piti katsastajaa huijata kaikin keinoin ja katsastaja yritti näyryyttää asiakasta millon milläkin joutavalla asialla. Jonottaa sia ainakin 4 tuntia.

Katsastuksesta sai puhua etukäteen ennen monta päivää ja jälkikäteen kuinka kävi. Nyt ei ole mitään ihmeellsitä. Kaikki taianomaisuus on poissa.

Hyvä palvelu maksaa siis 2,5 kertaa enemmän kuin huono palvelu (=vittuilu). Vanhasta palvelusta ei olisi tarvinnut maksaa lainkaan. Oli se niin surkeaa.

Katsastusasemia on tosiaan paljon eikä niissä ole nykyään jonoa. kapasitteettia on siis lisätty ja asemat seisovat joutavana oan aikaa.

Nyt kun saataisiin laki aikana että auton voi katsastuttaa Eestissä Eestin hinnoilla. Se voisi laittaa kunnon kilpailun päälle. Eestin palkat ovat 15% Suomesta vai onko enää.

Mielenkiintoinen on tuo katsastuskonttori, jossa vittuilu näytteli huomattavaa katsastuksen osaa. Missäpäin se sijaitsi? :lol:

Ystävällisesti,

Aaron
Kirjoittanut Aakku
 - 12.09.07 - klo:20:51
Lainaus käyttäjältä: "Rape"Niin, tuota? Onko katsastuksessa kilpailua vai onko joka paikassa sama maksu, eli kartellihinta.

Keväällä käytin omani K1:ssä ja muuan työtoverini  A-Katsastuksessa - sama hinta oli molemmissa, eli haiskahtaa kartellilta - tai ainakin jonkinlainen sopimus on ilmeisesti olemassa, ettei hinnalla aleta kilpailemaan.
Kirjoittanut rapevainaa
 - 12.09.07 - klo:20:43
Niin, tuota? Onko katsastuksessa kilpailua vai onko joka paikassa sama maksu, eli kartellihinta.
Kirjoittanut Aakku
 - 12.09.07 - klo:16:07
Lainaus käyttäjältä: "Paha setä"Jos katsastus muuttuisi taas valtiom monopoliksi, niin epäilemättä katsastuskonttorit valistaisivat autoilun vaaroista ja autojen kylkeen maalattaisiin varoitustekstit...

Hmmm... "Autoilu vaarantaa terveytesi" tai "Kolarointi voi tappaa" :P

Rapen mainitsema V***uilu olisi ehkä pienempi paha kuin korkea hinta - nytkin valtion asemaketju voisi pistää katsastuksen hinnan esim. puoleen siitä, mikä on yksityisillä ... tai valtiovalta määräisi perittävän maksun maksimin.

Juuri tuo, että omistus on livennyt ulkomaisille sijoittajille on epäterve ilmiö - sinällään takuuvarma tulonlähde, koska joka vuosi auto on katsastettava. Valtion kontrollilla saataisiin nämä sijoittajat savustettua ihmisiä lypsämästä :lol: ... homma tehtäisiin kannattamattomaksi ja omistus palautuisi takaisin Suomeen. Yksityinen asema voisi paremmin olla nimensä mukaisesti yksityinen, eikä ulkolaisomisteisen ketjun osa... tai no, ehkä puhtaasti suomalainen ketju olisi paikallaan.

Nyt koko homma on vain rahankeruuta. Koko katsastuksen perusidea on pohjimmiltaan liikenneturvallisuuden parantaminen, eikä voitontavoittelu.