Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Vastaa

Seuraavat virheet tapahtuivat lähetettäessä viestiä:
Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.
Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.
Liitteet ja muut asetukset
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä

Yhteenveto

Kirjoittanut rapevainaa
 - 24.01.08 - klo:16:13
Lainaus käyttäjältä: "Eugen"[]Shock Docktrine[/url] tästä globalisaatio uskosta, johon kansakunnat mukisemati alistuvat.

Jotain tämä rouva kai kirjoittaa että USA turvaa halvat polttoaineet maailmalle käymällä sotaa siellä sun täällä. Ei kai se ole paha asia. USA ei ole kiinnostunut niistä maailman kolkista, joissa ei ole öljyä.

TV:stä tuli varhaisemmasta globalisaatiosta mainio ohjelma vähän aikaa sitten.

Portugali meni ja ryösti Inkojen ja Atzeekkien hopea-aarteet ja otti haltuunsa hopeakaivokset. Nimeomaan hopea avasi tien silloisille Kiinan markkinoille vaikka uuten Kiina oli suljettu länsimailta.


Orjakauppa lähti alkuunsa teollisesta vallankumouksesta. Intia hallitsi kanaiden valmistusta mutta sitten Englannin kehruujenny teki temput Intilalle.

Kehruujennylle piti saada halpaa puuvillaa. Se kasvoi kuumassa ja sitä varten piti saada sen sortin työväkeä. Sitä saatiin Afrikasta kun Afrikan nekrut myivät toisiaan orjalaivoihin. Englanti pudotti puvillakankaan hinnan puoleen ja löi globaalimarkkinoilta Intian.

Englantiin muutti pohjois-Intiasta porukkaa tekstiilitehtaisiin. Keski-Englanti oli kangastellisuuden sydän ja nyt siellä oleva väestö on peräisin Intiasta, Kashmirista yms ja monessa isossa kaupungissa heidän osuus  30% .

Samaa asiaa palveli sokerintuotanto. Siihe tarvittiin orjia.  No mitäs sitten.

Seuraava asia mikä pitäisi peruuttaa, on kansanmurhat, sitten sisällissodat ja sitten maailmansodat ja sitten pandemiat. Sanoisin että maailma alkaisi olla järjestyksessä. - Ja ilmaiset lentomatka kaikkille yli 5000 km matkustaville. Ja vielä muistin, sukupuuttoon kuolleet lajit pitää herätää henkiin. Älkääkä juputtako vastaan vaan pankaa homma pyörimään.
Kirjoittanut rapevainaa
 - 24.01.08 - klo:13:24
Lainaus käyttäjältä: "Eugen"tästä globalisaatio uskosta, johon kansakunnat mukisemati alistuvat.

Voihan sen kirjoittaa mutta minkäs teet. Milloin kansalta on muutenkaan kysytty mitään kun suuria asioita on tehty?  

1) Ensinnäkin, globalisaato ei ole uskonto vaan se on kovaa bisnestä ja järjestelmällistä toimintaa ja tekoja. Ei mitään marssimista ja lippujen heilutusta .

2) Jos olet yhtä rikas kuin Norja niin voit jäädä pois EU:sta mutta silti sulla voi olla maailman suurimpia varustamoita joilla pelaat gloobaalikauppaa ja myyt siivutettua savulohta.


3) Jos globaalikauppaa ei olisi, mitä esim. Suomi tekisi syödäkseen ja lämmittääkseen mökkinsä.

4) Mitä pahaa on globaalissa kaupassa esim. Suomen kannalta. - Ai et se ettei Suomi pysty tekemään sitä mitä muut eivät halua ostaa?  

En nyt vaan millä ymmärrä, miten tota jaksaa jauhaa. Se on on ollut satoja vuosia niinkuin Weird sanoi. On kuitenkin ihmisiä, jotka jaksavat ihmetellä esim. peipposen kevätmuuttoa koko elämänsä ajan ja tekevät muistiinpanoja siitä ihan niikun tota ei muuten tietäisi.

No annas kun kesämökkinaapuri varastaa ahvenia katiskasta. On se kuitenkin isompi rikos kuin joku globalisaatio. Niitten takia kannattaa vihata viimeisen asti jotain hesalaista. Kait se nälkäänsä otti jos otti :lol:

.
Kirjoittanut Eugen
 - 24.01.08 - klo:12:25
Lainaus käyttäjältä: "Aakku"
Lainaus käyttäjältä: "Rape"
Lainaus käyttäjältä: "Aakku"

Minun näkökulmastani globalisaatiusko palvelee vain suurpääoman sijoittajien etuja.
.

Annoit hyvän määritelmän. Se joka sijoitta globalisaatioon, se haluua siitämyös isot voitot. Ei se kenenkään harrastus voi olla. Voitot ilmoitetaan miljardeissa eli tuhansissa miljoonissa. Kenellä "normaalilla" tämmöisiä rahoja olisi.

Miksi näin on - miksi "uskomme" globalisaatioon ?

Uskonkapple, jonka suursijoittajat ovat luoneet ???

Sunnuntain hesarissa oli artikkeli siitä Naomi Kleinitä , joka on kirjoittanut kirjan Shock Docktrine tästä globalisaatio uskosta, johon kansakunnat mukisemati alistuvat.
Kirjoittanut Eugen
 - 24.01.08 - klo:12:18
Lainaus käyttäjältä: "Rape"Ei raha ole koskaan kasaantunut tyhmille.

.


Ei, kyllä on, sitä vaan kutsutaan perinnöksi.
Kirjoittanut rapevainaa
 - 24.01.08 - klo:10:46
Lainaus käyttäjältä: "Aakku"Pyydän saada huomauttaa, että ennen pörsseissä ostettiin ja myytiin osakkeita ... osinkomielessä.

.

Saat huomauttaa, mutta tuo ei perustuu mihinkään asiantuntemukseen vaan johonkin taksikuskin kertomaan. Tuolla tavalla kun pitelin 20 vuotta papereita, ei siitä mitään tullut.  Osingon arvo vastaa yhden päivän kurssiheilahdusta. Mikään ei hälyytä jos ei tuijota osakkeen arvoa.

Vasta kun aloin opiskella osakesäästämistä, hommsta syntyi jotain. Melkein kaikki ihmiset nauroivat että muka opiskelemaan! Senhän nyt osaa muutenkin.

Kaikessa osakesäästämisessä on avain, milloin menet sisään ja milloin lähdet ulos. Kirjat käsittelevät vain kahta kysymästä, milloin tulee iso käännös alas ja milloin se lähtee laskuin jälkeen ylos. Sama pätee osakerahastoihin.  

Normaali ihminen lähtee mukana sijoitukseen kun lukee lehdestä että kurssit ovat nousseeet niin saakelisti. Silloin ammattilainen myy ja harrastelija ostaa. Kun kurssit ovat pudonneet 30% siten lehdet kirjoittavat että myy äkkiä ennenku laskee vielä enemmän. No, arvaa ketkä ovat näiden kirjoittelujen takana. Ne ammattisijoittajat. Näin se vaan tapahtuu ja kaikki perustuu vapaehtoisuuteen.


Kun haluaa tienata, silloin pitää nähdä vaivaa. Ei raha ole koskaan kasaantunut yhmille. Jos ei halua tienata, ei ole mitään syytä lähteä pelaamaan osakkeiden kanssa. Kyllä rahoille löytyy parempaakin käyttöä kuin heittää ne tuuleen.

.