Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Vastaa

Seuraavat virheet tapahtuivat lähetettäessä viestiä:
Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.
Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.
Liitteet ja muut asetukset
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä

Yhteenveto

Kirjoittanut S
 - 06.01.08 - klo:22:29
Tässä digitaalisotkussa on niin paljon muuttuvia tekijöitä ja kaupallisia intressejä mukana, että monikaan ei ole perillä siitä että teräväpiirtolähetyksiin (HDTV) siirrytään vähitellen lähivuosina. Jo parin vuoden päästä tämä on mahdollista. Jo nyt mm. Canal+ maksukanava on lähettänyt jo jonkun aikaa muutamaa hd-kanavaa taajuksillaan. Katselu vaatii kuitenkin oman boxin ja hd-valmiin Tv-n seurakseen näkyäkseen asianmukaisesti. Tässä järjestelmässä kuitenkin sekä vanha että uusi digilähetystekniikka toimii kätevästi rinnakkain.

Lisäksi nämä HDDVD ja blu-ray- formaatit tulevat myöskin yleistymään nopeaan tahtiin, niin multimedian kuin tietokoneidenkin puolella. Näistäkin 'innovaatioista' joku käärii loppupeleissä mukavat rahat tileilleen. Mutta miten on sitten sen sisällön ja ohjelmatuotannon laita. Samat uusinnat ja moneen kertaan esitetyt ohjelmavirrat täyttävät kanavat ja saamaa huttua tarjotaan vain ns. näennäisuusituissa paketeissa. Helppo on höynäyttää retkuun meneviä ostajia ja kuluttajia, kun saadaan kaikki kuullostamaan niin hienolta. Mutta tosin jo vanhan kertaukselta ja ennen kalutulta luulta; että tuskin nämä markkinointikikat pahemmin valistunutta kuluttajaa saavat kovinkaan helposti menemään naruun, ennen kuin siihen taas joltain taholta vastentahtoisesti väkisin 'pakotetaan'!
Kirjoittanut Aakku
 - 05.01.08 - klo:00:10
Lainaus käyttäjältä: "S"Vanhemmissa jo markkinoilta poistuneissa malleissa on usein miten juuri näitä tektitysvikoja. Tai kyseisiä ongelmia on joskus myös sitten joissakin halvoissa ja vähemmän tunnetuissa laitteissa. Paremmin varustelluissa boxeissa onkin jo DVB-tekstitys, joten ongelmat ovat siltä osin vähäisempiä.

Nyt alkaa tulla aika stydeä tavaraa :

HP julkaisi teräväpiirtoläppärin leffafaneille

Hewlett-Packard julkaisi torstaina teräväpiirto-ominaisuuksilla varustetun multimediakannettavan, jolla on mahdollista katsoa korkean resoluution (full hdtv) teräväpiirto-elokuvia.
Pavilion hdx -nimen saaneessa koneessa on 20,1 tuuman näyttö, joka toistaa korkean resoluution 1080p -teräväpiirtokuvaa. Käyttäjät voivat itse valita, haluavatko he koneeseen hd dvd - vai blu-ray-aseman teräväpiirto-ohjelmien toistamiseen.


Vehkeeseen kuuluu ana-digi viritin ja käyttäjä voi valita kokoonpanoon HDDVD- tai Blue-Ray aseman ... lisänä on tietysti, että sitä voi myös hyötykäyttää, tietokone kun on. Hinnaksi arvioidaan $1200, eli sellaiset 813 eukkaa. Dollarin alamäestä on eurooppalaisille jotain hyötyäkin - koneessa olevasta näppäimistöstä ei ole tarkempaa tietoa, mutta ilmeisesti se on jenkkinäppis ja pitää liimailla lappusia jos asetukset laittaa vaikkapa suomalaiseksi.

Tässä Linux-käyttäjille - HP:n koneissa Linux on aina pelittänyt ja ilmeisesti tässäkin - saattaa tulla probleemia kun nämä TV-standardit ovat suljetun osaston tauhkaa lähes järjestään, vaikka kyllä kai joku häkkeritiimi nekin purkaa ja tekee asianmukaiset apuohjelmat ... näinhän homma on tähänkinasti mennyt, kaikissa käyttöjärjestelmissä.

Toivottavasti laajakaistaiset TV-lähetykset saataisiin netissä minimoitua, koska ne ovat varsinaisia resurssisyöppöjä ja tekevät muun liikenteen takkuiseksi. Oikeastaan ne voisi vaikka lailla kieltää :D
Kirjoittanut S
 - 04.01.08 - klo:20:23
Vanhemmissa jo markkinoilta poistuneissa malleissa on usein miten juuri näitä tektitysvikoja. Tai kyseisiä ongelmia on joskus myös sitten joissakin halvoissa ja vähemmän tunnetuissa laitteissa. Paremmin varustelluissa boxeissa onkin jo DVB-tekstitys, joten ongelmat ovat siltä osin vähäisempiä.

Oma kiintolevyllinen mallini on jo senverran 'kehittynyt' tekniikaltaan, että siinä on vain ajoittain kovalevyn käynnistysongelmia. Kuva ei kuitenkaan pätki ja tekstitkin tulevat ruutuun täsmällisesti, jopa tallenteisiin. Entinen tallentava boxini olikin sitten oikea käyttäjän painajainen, kun sekä ääni että kuva tökki oikein urakalla, johtuen ilmeisesti conax-modulista ja sen mukanaan tuomista singnaalihäviöistä.

Nykyisessä laitteessani tosin signaalitason mittarikin näyttää pääsääntöisesti vaihtuvia lukemia, mutta yli 30% harvoin päästään. Signaalin laatu taas käy useinmiten vain 10% hujakoilla. Silti kuvassa ei ole sen kummempia häiriöitä, eikä pikselöitymistäkään sen enempää tapahdu Cable-Ready- tuotteeksi kuitenkin toiminnoiltaan ihan käyttökelpoinen, joskin vähän äänekäs laite.
Kirjoittanut Aakku
 - 04.01.08 - klo:19:14
Lainaus käyttäjältä: "S"Näinhän se menee, että nykyisiin digiongelmiin ei millään tahdo löytyä kunnollisia ratkaisuja. Singnaalitasot heittelevät laidasta laitaan ja katvealueetkin vaikuttavat edelleen ainakin antennivastaanotossa. Tekstitysongelmistakaan ei ole vielä täysin päästy, vaikka niin Herrat suureen ääneen julistivat ja lupailivat.

Niin, se tekstitysongelmakin vaivaa joitain dägäboksimalleja. Kaapeliverkossa signaalitaso nostetaan niin ana- kuin digilähetyksissäkin lukuisien välivahvistimien avulla, koska koaksiaalikaapeleissa syntyy ronskinpuoleinen vaimennus käytettävillä taajuusalueilla. Optisissa yhteyksissä vaimennus riippuu vain ja ainoastaan kuidun ominaisuuksista [materiaalin puhtaudsta, käytännössä]. Näitä ei paljoakaan ole lähijakelussa käytössä.

LainaaOnneksi itsekin luovuin Elisan GSM-liittymästä vuosia takaperin. Nyt puhelinliikenteeni hoitaa pienempi kilpaileva operaattori, eikä ongelmia ole liiemmin ollut. Elisan netti-liittymä onkin sitten jo ihan toinen juttu, josta riittäisikin polemiikkia ja spekuloitavaa moneenkin lähtöön.

Elisan kännyliittymässä ei sinällään ole moittimista, minulla, ainoastaan se, että omistuksen ei pitäisi antaa valua spekulaattorien käsiin. Monikin poliitikko aikanaan varoitteli Elisan viemisestä pörssiin ja nyt on aika turha hötkyilijöiden valittaa kun paska on jo melkein housuissa - toivottavasti Elisa pelastuu ketkujen yritykseltä. Jos ei pelastu, operaattorin vaihto ja silviisii.
Kirjoittanut S
 - 04.01.08 - klo:16:19
Näinhän se menee, että nykyisiin digiongelmiin ei millään tahdo löytyä kunnollisia ratkaisuja. Singnaalitasot heittelevät laidasta laitaan ja katvealueetkin vaikuttavat edelleen ainakin antennivastaanotossa. Tekstitysongelmistakaan ei ole vielä täysin päästy, vaikka niin Herrat suureen ääneen julistivat ja lupailivat.

Onneksi itsekin luovuin Elisan GSM-liittymästä vuosia takaperin. Nyt puhelinliikenteeni hoitaa pienempi kilpaileva operaattori, eikä ongelmia ole liiemmin ollut. Elisan netti-liittymä onkin sitten jo ihan toinen juttu, josta riittäisikin polemiikkia ja spekuloitavaa moneenkin lähtöön.