Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Mac kokoelma

Aloittaja Aakku, 20.10.07 - klo:20:12

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Aakku

Huomasin palvelimemme lokista, että meillä on muutamia Mac-käyttäjiä ja heille tämä siis olkoot...

Leopardi kauppoihin ensi viikolla, entä sitten?

Näin suuri käyttöjärjestelmäpäivitys on aina merkittävä tapahtuma. Onnistuuko Apple siinä, missä Microsoft epäonnistui Vistan kanssa? Vistan adaptaatio yrityksiin on ollut tosi alhainen ja osa on jopa palannnut XP:hen yhteensopivuusongelmien vuoksi.

Apple kertoi alkuviikosta, että MaxOS X:n tuorein versio 10.5. eli Leopard tulee myyntiin 26.10. Leopardi myöhästyi nelisen kuukautta, koska Apple halusi panostaa iPhonen kehittelyyn.

MacOS X tuli markkinoille ensi kerran vuonna 2001, ja 10.5. on kuudes suurpäivitys.


http://blogit.digitoday.fi/lobo/leopardi-kauppoihin-ensi-viikolla-enta-sitten

Lisäksi Microsoft yrittää epätoivoisesti kuroa MacOS X:n etumatkaa kiinni, mikä ei ole mitenkään helppo tehtävä, kun Windowsissa on vuosien rasitteet takana. Tavalla tai toisella se kuitenkin pohjautuu MS-Dosiin ja jo sen aikana rakennettuihin Windowsin merkkipohjaisiin versioihin sekä tietysti Windows 3.0:aan. Viimemainittu oli ensimmäinen "kunnollinen" Windows-versio.

Ja minun näkemykseni on, että 3.11 oli viimeinen jokseenkin ongelmaton :)

Itselläni Mäkkiin on vain sellaisia satunnaisia näppituntumakokeiluja ja "tyyppien" ottoja ... se kuitenkin tuntuu olevan aivan eri sfääreissä kuin win - Mäkki saisi laskea hieman hintojaan, niin siitä tulisi nopeasti, näin arvelen, kovempi kilpailija M$-pohjaisille koneille.Tällaista tekisi mieli, mutta se hinta ... MACBOOK C2D/T7200-2G 80GB 1GB 13.3" (Kieli: FI) sillä Tiger-käyttiksellä... maksaa 'vain' 1 161,44 euroa... Tietysti - laadusta kannattaa maksaa ... "hyvä ja halpa" tarkoittaa noin käytännössä, että on otettava kaksi.

Aakku

Tähän olikin heti lisättävä Applen suomalaiset kotisivut :

http://www.apple.com/fi/

Mac Book maksaa siellä näköjään 1049 euroa - vähemmän kuin LinuxComp:ssa ... joo, lisäasennuksista tietysti on maksettava, vaikka ainakin Ubuntu Linuxista on myös Mäkkiin sopiva versio ilmaiseksi ladattavissa.

http://www.apple.com/fi/macbook/macbook.html

Pöytäkoneista enemmän pitäville, jollainen minäkin enempi olen :

http://www.apple.com/fi/macpro/

Jaa, miksikö mielummin pöytäkone ... kannettavilla, kaikilla, on jokseenkin mahdotonta työskennellä pitkään näppäimistön etuosassa olevan "levyhiiren" aiheuttaman käsien luonnottoman asennon takia ja työkaluksi ainakin minä koneeni hankin ... outoluvälineominaisuutta unohtamatta. Vaihtoehtona on tietysti erillisen näppäimistön ja hiiren hankkiminen.

Indiaani :) - näyttääkö Mac Pro tutulta ?

Indigo

Jaa en katsonut vielä linkkiä, tuo mikä näkyy tuossa, näyttää minusta tiikeriltä, en tiedä, minulla on töissä pöytäkone. Kannettavaa uutta katseltiin töissä netistä ja suoraan usasta tilaten sen saisi vähän halvemmalla, dollarin kurssista johtuen.

Keskimmäiselläni on käytössä nykyään vain kannettava ja siihen erilliset näppäimistö ja hiiri... taitaa olla näyttökin vielä lisäksi. Mutta PC/Windows.
Esikoisella on Linux ...erinäisten  :)  uudellleen laittojen ja ärripäiden jälkeen nyt kuitenkin taas.
Kuopuksella on on myös Windows... vissiin... en enää tiedä kun asentelee väliin Linuxiakin ja tuntuu olevan perheen mikrotuki... taitaa olla kavereidenkin.
Minulla on kotona vain tämä vanha mäkki, joutaisi vissiin romukoppaan... mutta voihan tällä netissä käydä.

Indigo

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "Indigo"Jaa en katsonut vielä linkkiä, tuo mikä näkyy tuossa, näyttää minusta tiikeriltä, en tiedä, minulla on töissä pöytäkone. Kannettavaa uutta katseltiin töissä netistä ja suoraan usasta tilaten sen saisi vähän halvemmalla, dollarin kurssista johtuen.

Tiikeri se varmaankin on, koska Leopard ei ole vielä myynnissä Suomessa. Käpyinstituutissa on myös Mäkkejä, joten tuntumaa olen ottanut ja niitä "tyypittänyt" ... positiivisia kokemuksia pelkästään - aivan toisesta maailmasta kuin W-koneet. Toisekseen oli metkaa havaita Mac-Linux yhteys ... työkoneeseen asensin tai pikemminkin päivitin Matlab-ohjelmiston ja asennus CD:issä luki "Matlab for Mac OS X and Linux". Veikkaan, että itse ohjelmisto on tismalleen sama kuin Win-versiossa, mutta rajapinta käyttikseen on samanlainen koska Mac OS X ja Linux ovat samaa sukujuurta, eli Unix:sta johdettuja. USA:sta tilaamalla saisi tietty edullisemmin kun dollari on alamaissa, mutta saako sitten käyttiksen suomenkielisenä ... ainakin minä arvostan sitä ominaisuutta, että voi kommunikoida omalla äidinkielellään koneen kanssa :)

LainaaKeskimmäiselläni on käytössä nykyään vain kannettava ja siihen erilliset näppäimistö ja hiiri... taitaa olla näyttökin vielä lisäksi. Mutta PC/Windows.
Esikoisella on Linux ...erinäisten  :)  uudellleen laittojen ja ärripäiden jälkeen nyt kuitenkin taas.
Kuopuksella on on myös Windows... vissiin... en enää tiedä kun asentelee väliin Linuxiakin ja tuntuu olevan perheen mikrotuki... taitaa olla kavereidenkin.
Minulla on kotona vain tämä vanha mäkki, joutaisi vissiin romukoppaan... mutta voihan tällä netissä käydä.

Indigo

Että näissä asioissa sinä et heilutakaan valtikkaa :D vaan olet sen tuen pyytäjä ...

Kuopukselle sano, että Ubuntusta on juuri julkaistu viimeisin versio 7.10 ja siitä saa lisätietoa täältä :

http://blog.ubuntu-fi.org/2007/ubuntu-710-gutsy-gibbon-julkaistu/

Ja täältä :

http://www.ubuntu-fi.org/lataa.html

sen saa ladattua - sivulla esitetään muutama kysymys, että lataaja saa juuri itselleen sopivan kokoonpanon. Tulee iso-tiedostona, eli on oltava ohjelmisto, joka osaa polttaa sen asennus-CD:lle imageksi, eli levykuvaksi ja sitten voi asentaa... tai jos haluaa ensin kokeilla niin siinä on Live-CD ominaisuus. Toimii tietysti CD/DVD-asemalta hitaammin kuin kovalevyltä.

THL tiedottaa

Aakkuu!

Ooksää ruvennu, vai aioksää ruveta mac-kauppiaaksi?   :shock:


Joka tapauksessa olis kai vähän parempi, jos joku sellanen esittelis maccia, joka on sillä jotain joskus tehnykkin...     :evil:
Ei noista muiden puheista kannata välittää.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "se"Aakkuu!

Ooksää ruvennu, vai aioksää ruveta mac-kauppiaaksi?   :shock:

Joka tapauksessa olis kai vähän parempi, jos joku sellanen esittelis maccia, joka on sillä jotain joskus tehnykkin...     :evil:

En minä kauppiaaksi, mutta jotensakin on alkanut tuntumaan siltä, että seuraava koneeni on Mäkki ja siihen rinnalle Linux - niin ja palvelimemme loki kertoo, että Mäkin käyttäjiä on täällä käynyt muitakin kuin Indigo ... voivat tietysti olla vieraitakin. Mäkki kumminkin on varteenotettava käyttis ja siksi tämän luukun aukaisin, että siitäkin voi pistää kokemuksia - ja vaikka mainostaa :D siis yksityishenkilönä - jos Apple Suomi:sta tulee joku markkinahemmo, niin se menee jo överiksi...

ville

Mäkkiähän voi käyttää Linuxin tapaan. Siihen voi asentaa Gnomen ja kaikki samat sovellukset Finkin avulla. Sen takia ei Linux siinä erikseen ole niin tarpeellinen. Toisaalta ei se Mäkkikään siinä niin tarpeellinen ole, jos Linuxillakin pärjäilee. Viimeksi kun ite käyttelin Mäkkejä, käytin niitä tosiaan aivan Linuxin tapaan. Tottumus on toinen luonto.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "ville"Mäkkiähän voi käyttää Linuxin tapaan. Siihen voi asentaa Gnomen ja kaikki samat sovellukset Finkin avulla. Sen takia ei Linux siinä erikseen ole niin tarpeellinen. Toisaalta ei se Mäkkikään siinä niin tarpeellinen ole, jos Linuxillakin pärjäilee. Viimeksi kun ite käyttelin Mäkkejä, käytin niitä tosiaan aivan Linuxin tapaan. Tottumus on toinen luonto.

Öh - tarkoittikohan teksti LinuxCompn sivulla [ihan alareunassa], että vähän korkeammalla hinnalla saa MacBookin ilman OS X:ä ja Linux esiasennettuna ? Ei yhtään hassumpi ajatus ... olen töissä nimittän raplannut ko. vehjettä ja siinä on pahuksen hyvä tuntuma "levyhiiressä" ... aivan toista kuin PC-koneissa. Pidempiaikaiseen työskentelyyn kylläkin on välttämätön erillinen näppis ja hiiri - ehkä useimmille kun käsiä joutuu pitämään hankalassa asennossa.

Jos, kuten äsken, kirjoittelee 3 - 4 tuntia työjuttuja, niin ei läppärin omalla näppäimistöllä tule kuin jännetuppitulehdus :P ja sensellaista riesaa... tässä käytän näppiksen alle sujautettua rannetukea ... jaa miksikö töitä sunnuntaina ? En aio huomenna mennä edes näyttämään naamaani, vaan nukun aamulla niin pitkään kuin unta piisaa, vaikka iltapäivään ...

ville

Lainaus käyttäjältä: "Aakku"Öh - tarkoittikohan teksti LinuxCompn sivulla [ihan alareunassa], että vähän korkeammalla hinnalla saa MacBookin ilman OS X:ä ja Linux esiasennettuna ? Ei yhtään hassumpi ajatus ... olen töissä nimittän raplannut ko. vehjettä ja siinä on pahuksen hyvä tuntuma "levyhiiressä" ... aivan toista kuin PC-koneissa. Pidempiaikaiseen työskentelyyn kylläkin on välttämätön erillinen näppis ja hiiri - ehkä useimmille kun käsiä joutuu pitämään hankalassa asennossa.

Ai korkeammalla hinnalla? OS X:n hinta on siis negatiivinen? Aika outoa.

Minulla oli mielessä vähän toinen skenaario, siis siten että Mac OS X pyörittää Gnomea, jolloin se näyttää ihan Linuxilta. Toki siinä on samaan aikaan myös se Mäkin oma graafinen liittymä, johon pääsee takaisin jollain näppäinyhdistelmällä.

LainaaJos, kuten äsken, kirjoittelee 3 - 4 tuntia työjuttuja, niin ei läppärin omalla näppäimistöllä tule kuin jännetuppitulehdus :P ja sensellaista riesaa... tässä käytän näppiksen alle sujautettua rannetukea ... jaa miksikö töitä sunnuntaina ? En aio huomenna mennä edes näyttämään naamaani, vaan nukun aamulla niin pitkään kuin unta piisaa, vaikka iltapäivään ...

Saatanpa itsekin olla kotosalla huomenna, kun ei töissä kukaan kaipaile. Nyt lähden metsälenkille.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "ville"Ai korkeammalla hinnalla? OS X:n hinta on siis negatiivinen? Aika outoa.

:D ei kai sentään negatiivinen hinta ole kyseessä. Jokatapauksessa LinuxComp:ssa Mäkki on vähän kalliimpi kuin se hinta, mikä annetaan Mäkin omilla sivuilla - jos ansiokseen asentaa käyttöjärjestelmiä ja lisäksi poistaa olemassaolevia, niin kai siitä ottaa korvauksen. Ainakin asennukseen menee aikaa ja miten sen oman ajankäyttönsä pisnesmielessä hinnoittelee ... en minäkään ilmaiseksi tekisi jos siis olisi sellainen yritys. Ei oikein kannata sellainen ...

LainaaMinulla oli mielessä vähän toinen skenaario, siis siten että Mac OS X pyörittää Gnomea, jolloin se näyttää ihan Linuxilta. Toki siinä on samaan aikaan myös se Mäkin oma graafinen liittymä, johon pääsee takaisin jollain näppäinyhdistelmällä.

Tuo kuullostaa aika perustellulta - ainakin sen perusteella, mitä katselin opaskirjasta, päätetilassa komennot ovat - tiätty - samat kuin Linuxissa, eli Unix:n komentoja. Sitä en tiedä, miten Linuxille tehdyt ohjelmistot rullaavat [tai eivät rullaa] Mäkissä. Periaatteesa pitäisi kun ovat samaa sukua, vaikka epäilen, että jotain koukkua on viritelty - pitänee käydä kurkkimassa Mäkkifoorumeita :)

Hopeinen Omena-foorumilla kerrotaan tästäkin asiasta näin :

Re: linux-ohjelmien ajamisesta macissä ym.
Riippuu vahan siita etta minkalaisista Linux-sovelluksista on kyse; jos softiin loytyy sorsakoodit niin ne saa lahes heittamalla kaannettya OSX:lle jonka jalkeen mukanatulevan X11-softan lapi niita voi ajaa. Jos taas softat ovat X86-binaareja (suoraan softavalmistajalta) niin niitapa ei aja iBookilla juuri mitenkaan....


Ketjusta löytyy myös laittamasi fink-linkki :) ja "käyttisrasismistakin" puhutaan...

LainaaSaatanpa itsekin olla kotosalla huomenna, kun ei töissä kukaan kaipaile. Nyt lähden metsälenkille.

Sherwoodin metsään ? ...

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä