Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Mac kokoelma

Aloittaja Aakku, 20.10.07 - klo:20:12

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "se"Ei tää nettikoneena käyttämäni 2003-vuosimallin Windows oo ollenka monta vuotta tätä vanhemman Macin veroinen...

Uskotaan :) Mac on ollut aina aikaansa edellä - graafinen käyttöliittymä oli jos silloin kun Microft vasta painiskeli DOS:n kanssa. Applen ongelma on minusta siinä, että alkoivat hinnoittelemaan tuotteensa yläkanttiin ja kun aasiassa alettiin tekemään tietokoneita niin kloonattavaksi valittiin halvempi PC ja siitä se Microsoftin ylivalta syntyi. Ensin DOS-puolella ja sittemmin Windowsin eri versioina.

Indigolle ehdotan, että kysäisee jostain firmasta, voiko siihen nykyiseen Mäkkiin asentaa uudemman käyttöjärjestelmän - jos ei sitä uusinta uutta, Leopardia, niin edeltäjänsä Tigerin :) Siinä ainakin - mitä olen kuullut ja myös nähnyt - pelittävät kaikki uudemmatkin Mac-ohjelmistot ja myös selaimet. Niin ja jos se kone on tullut oikukkaaksi, saattaisi käyttöjärjestelmän uudelleenasennuskin auttaa ... tietysti joutuu asentamaan sitten kaiken muunkin uudestaan. Sitä en muista, onko Mac:eissa sellaista kovalevyn järjestelyohjelmaa, joka vastaa Windowsin "Defrag"ia - Linuxissa, tässä Ubuntussa, homma tehdään kolmenkymmenen käynnistyskerran jälkeen --> tulee ilmoitus, että olet käynnistänyt viime siivouksen jälkeen 30 kertaa ja nyt sitten on "Check forced" ... rumpsuttelee jonkinaikaa ja sitten lataa käyttiksen. Korjaa myös pienet virheet mm. tiedostorakenteessa.

Mac-koneisiin ei oikein taida olla saatavilla avoimen puolen ohjelmistoja - vilkaisin OpenOfficen sivuja ja siellä todetaan näin :

Mac OS X / Intel   DMG-paketti   Ei vielä saatavilla.    
Mac OS X / PowerPC   DMG-paketti   Ei vielä saatavilla.

Tuo "Ei vielä saatavilla" viittaa minusta siihen, että tulossa kuitenkin on. Joissain työpaikoissa, kuten Käpyinstituutissa, saa henkilökunta asentaa omiin koneisiinsa useitakin kaupallisia ohjelmistoja ja käyttöikeus loppuu, jos lähtee muualle. Näin jokin aika sitten eläkkeellejäänyttä entistä esimiestäni ja kertoi siirtyneensä OpenOfficeen kun MS-officen käyttöoikeus loppui samalla hetkellä kun jäi eläkkeelle :) - miten Indin työpaikalla on tämä ohjelmistopolitiikka ?

THL tiedottaa

No, nyt Macin vanhin näppis (jostain 1980-luvulta) meni rikki! Ei kestäny kun vähän yli kakskytä vuotta.

Ihan lähti yks näppäin pois paikaltaan...    :wink:
Ei noista muiden puheista kannata välittää.

Eugen

Lainaus käyttäjältä: "se"No, nyt Macin vanhin näppis (jostain 1980-luvulta) meni rikki! Ei kestäny kun vähän yli kakskytä vuotta.

Ihan lähti yks näppäin pois paikaltaan...    :wink:

Ei ollu kuitenkaan se Tupla-V?
"Aye, caramba!"

THL tiedottaa

Ei ollu, vaan +-merkki.

Kyllä se vielä toimii, keikkuu vähän, mutta väliäkös sillä.

Täytynee liimata Araliitillä kiinni.
Ei noista muiden puheista kannata välittää.

ville

Kirjoittelen tata Pariisista iMacilta. Natti on, ja siksi kai ranskalaiset naista tykkaavat. Aika hidas vempain silti. Kummaa raksutusta pitaa.

Eugen

Mäkki onki akkojen peli....trendikkäästi valkonen.... voin vain kuvitella miltä näyttäis meikällä puolen vuoden käytön jälkeen...

Nimimerkillä Hiki syönyt kaksi harmaata hiirtä
"Aye, caramba!"

THL tiedottaa

Lainaus käyttäjältä: "ville"Kirjoittelen tata Pariisista iMacilta. Natti on, ja siksi kai ranskalaiset naista tykkaavat. Aika hidas vempain silti. Kummaa raksutusta pitaa.


Raksutus lakkaa siihen paikkaan kun popcornitkin!    :lol:
Ei noista muiden puheista kannata välittää.

Aakku

Apple on kekseliäin

Business Week ja Boston Consulting Group rankkasivat jo kolmannen perättäisen kerran maailman 50 innovatiivisinta yritystä.
Listaus on tehty toimialoittain, mutta moni yritys on löytänyt tiensä useammalle listalle. Tällaisesta on esimerkkinä Mac-tietokoneista, iPod-soittimista ja iPhone-puhelimista tunnettu Apple.

Business Week ja Boston Consulting sijoittavat Applen numero ykköseksi sekä teknologian että kulutustuotteiden aloilla.


http://www.tietoviikko.fi/doc.te?f_id=1345569&s=r

Indigo

Nyt on sitten uusi iMAC/24'' :)   ja Jaguaari, mutta ihmettelen näiden tutrvallisuustietojen kanssa kun hain Mozillan Firefoxin. Olen yrittänyt kaikkiin paikkoihin laittaa suojauksen, mutta mikähän ruksi minulla nyt sitten on väärin kun kirjautuessani mille vain sivustolle, esim Outomaallekin, väittää varoitus: "Sivulliset voivat helposti lukea kirjoitetut tiedot, koska ne lähetetään salaamatta."

Miten ne MAC/Firefoxissa oikein kuuluisi olla? Esimerkiksi sanaa "laajennus" en löydä lisäasetuksista ollenkaan. Muutenkin kaikki on tietty ihan erilailla kuin peeseessä.

Indigo

ps. mistäs muuten Suokkis löytää käyvät selaimet vanhoihin käyttiksiin Mac:iin? Minä en tuohon vanhaan kymppi-käyttikseenkään löytänyt yhtään muuta sopivaa kuin sen Explorerin, joka siinä jo olikin, mutta joka ei pelittänyt oikein missään kunnolla, sopivia päivityksiä ei löytynyt.
Olis muuten ylimääräinen 22'' iso pönttönäyttö, grafiikkaan tarkoitettu, enkä tiedä mihin sen hukkaisin. Vielä en ole keksinyt käyttöä vanhalle koneellekaan. Yks macin näppiskin olis ylimääräinen + hiiri jossa tuikkii iloinen punainen valo...

Tiistai

Lainaa"Sivulliset voivat helposti lukea kirjoitetut tiedot, koska ne lähetetään salaamatta."

Tuon saan minäkin joillakin koneilla, ei kannata välittää, se vain on ylivarovainen.  
Olet asettanut jossakin sen siten, että varoittaa jos menee avoimelle sivulla.. vai miten sen sanoisi.  MACcia minulla ei tietenkään ole.

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä