Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Tehyn lakkoaikeet

Aloittaja Aakku, 25.10.07 - klo:10:41

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Aakku

Kunnallinen työmarkkinalaitos on vienyt Tehyn joukkoirtisanoutumisen viranhaltijoiden osalta työtuomioistuimeen työrauhavelvollisuuden vastaisena työtaistelutoimenpiteenä. Joukkoirtisanoutuminen on kunnallisen virkaehtosopimuslain mukaan laiton työtaistelukeino viranhaltijoilla.

http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=116575

Miten tähän tulisi suhtautua ? Lakko-oikeutta koitetaan rajoitettaa ja se on työntekijäpuolen ainoa ase. Samalla työnantajaosapuoli pyrkii syyllistämään Tehyläisiä ihmisten hengen ja terveyden vaarantamisesta - nyt hallituksessa istuvat ministerit lupasivat ehkä liikaa ennen vaaleja, mutta lupauksien täyttämättäjättäminen on riittävä syy poliittiseen lakkoon - minun oikeustajuuni ei mahdu se, että irtisanoutumisesta tehtäisiin laiton toimenpide.

Työntekijäosapuolella on - sopimuksista riippuen - eripituiset irtisanoutumisajat ja irtisanoutumiseen on tietysti oikeus kenellä hyvänsä. Se, että kyseessä on joukkoirtisanoutuminen, ei ainakaan minun mielestäni muuta asiaa yksilötasolla puoleen eikä toiseen - jokainen tekee oman ratkaisunsa lopulta kuitenkin itse.

Työtaistelutoimena homma on poikkeuksellisen raju, enkä alaa tuntemattomana osaa sanoa, mistä kenkä lopulta puristaa. Huomattakoon, että Verkkouutiset on Kokoomuksen äänenkannattaja ja siksi kai uutisen lopussa on :

"KT:n mukaan virkasuhteisilla irtisanoutumisen tekee erityisen moitittavaksi se, että he toimivat virkavastuulla ammateissa ja työtehtävissä, joissa kansalaisten hengen ja terveyden turvaamisen tulisi olla ensisijainen tavoite."

Niinpä - lupauksissa pysyminen lienee sellainen toissijainen tavoite ... korkeapalkkaisten virkamiesten [sorry Indigo, pitänee sanoa virkahenkilöiden, mutta kun tuo on se virallinen nimike vielä] on helppo laukoa tällaisia lausuntoja työntekijöiden toimia vastaan. Tässä olisi nyt sen lekan heiluttelun paikka :?

Kaikkein radikaalein toimenpide Tehyläisiä vastaan näyttää olevan vaatimus poikkeuslaista.

"Kunnallinen työmarkkinalaitos vaatii lainvalmistelun aloittamista kiireellisen ja välttämättömän sairaanhoidon turvaamiseksi Tehyn työtaistelun aikana. KT on lähettänyt asiasta kirjeen valtioneuvostolle."

Tämä alkaa jo vaikuttamaan oudolta. Kellekään työnantajapuolella ei kai ole tullut mieleen kysyä poliitikoilta, aikovatko he hiukkaakaan noudattaa vaalien alla antamiaan lupauksia :? Ilmeisesti lupauksia ei aiota edes nimeksi täyttää ja törmäyskurssilla ollaan. Jos joku ryhmä tästä mahdollisesta työtaistelusta voidaan syyllistää, on se lupauksia antaneiden poliitikkojen joukko.

THL tiedottaa

1. Poliitikot antavat aina vaalien alla katteettomia lupauksia. Ei tämä "500 euroa" ole mikään poikkeustapaus.

2. Hoitajien palkkojen kuoppakorotuksen tarpeellisuus täytyy perusteella aivan muulla tavoin kuin vetoamalla siihen, että "kun noi puoluepamput kerran lupas!".

3. Irtisanoutumisilla ei ole mitään tekemistä lakon kanssa.

4. Sekä irtisanoutumisia että lakkoa voidaan kumpiakin käyttää työtaistelukeinona.

5. Lakien muuttamisen tarve on huutava: näin tullaan ilmeisesti menettelemään, jotta hoitajat eivät poistuisi työpaikoiltaan irtisanomisajan loputtua 19.11. Mutta miten lakeja muutetaan on jo toinen juttu. Se on kiinni eduskunnassa istuvien poliitikkojen viisaudesta. Tai tyhmyydestä.


Tehyn omilla nettisivuillakin sekoitetaan lakko ja irtisanoutuminen toisiinsa. Ei ihme, jos täällä Aakku tekee saman.   :lol:

Ehkäpä tehyläisten keskuudessakin esiintyvä lakon ja irtisanoutumisten sekoittaminen toisiinsa johtuu siitä, että he ovat irtisanoutumisten lisäksi myös uhanneet lakolla. Mistä sitä tietää, mitä ne siellä valtakunnansovittelijan kansliassa touhuavat...   :shock:
Ei noista muiden puheista kannata välittää.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "se"1. Poliitikot antavat aina vaalien alla katteettomia lupauksia. Ei tämä "500 euroa" ole mikään poikkeustapaus.

Totta - ei tämä ole ensimmäinen sanansyöntitapaus. Siihen lupaukseen on hyvä kuitenkin vedota, eikä lupauksen julkilausumista pysty kiemuraisinkaan poliitikko kiistämään.

Lainaa2. Hoitajien palkkojen kuoppakorotuksen tarpeellisuus täytyy perusteella aivan muulla tavoin kuin vetoamalla siihen, että "kun noi puoluepamput kerran lupas!".

Ei siihen voi kai vedota - sensijaan siihen, että koko ala on ollut iät ajat nk. matalapalkka-ala ja ei tämä korotusten vaatiminen ole ensi kertaa esillä. Kyse taitaa olla työn arvostamisesta - hoitotyö ei ole ajan hengen mukaista [rahaa] tuottavaa työtä. Terveitä ihmisiä kyllä tuotetaan ja he puolestaan tuottavat paitsi rahaa työnantajalle, myös verotuloja valtion kassaan. Jostain syystä tätä ei pidetä erityisen arvokkaana... Minusta se on hyvin arvokasta.

Lainaa3. Irtisanoutumisilla ei ole mitään tekemistä lakon kanssa.

Ei suoraan - tämän aseen Tehy otti käyttöön tehokeinona, näin olen ymmärtänyt. Työnantajapuoli ja suuri yleisö [muuan Aakku muiden mukana] liittää sen suoraan lakkoon. Samalla pelataan eräänlaista likaistakin peliä. Vrt. Joensuun ja Juukan tapaukset, joissa työnantaja kehotteli eroamaan Tehystä, jolloin joitain korotuksia maksettaisiin - tosin YLE:n uutisissa näytettiin kuinka Tehyn väki poltti kirjeitä peltitynnyrissä Joensuun torilla :?

Lainaa4. Sekä irtisanoutumisia että lakkoa voidaan kumpiakin käyttää työtaistelukeinona.

Jep.

Lainaa5. Lakien muuttamisen tarve on huutava: näin tullaan ilmeisesti menettelemään, jotta hoitajat eivät poistuisi työpaikoiltaan irtisanomisajan loputtua 19.11. Mutta miten lakeja muutetaan on jo toinen juttu. Se on kiinni eduskunnassa istuvien poliitikkojen viisaudesta. Tai tyhmyydestä.

Epäilemättä tällainen esitys tulee eduskuntaan ja siitä syntyy kova vääntö, arvelen. Seuraillaan kun ei muutakaan voida...

LainaaTehyn omilla nettisivuillakin sekoitetaan lakko ja irtisanoutuminen toisiinsa. Ei ihme, jos täällä Aakku tekee saman.   :lol:

Erästä TV-mainosta lainaten "... niin käy joskus".

LainaaEhkäpä tehyläisten keskuudessakin esiintyvä lakon ja irtisanoutumisten sekoittaminen toisiinsa johtuu siitä, että he ovat irtisanoutumisten lisäksi myös uhanneet lakolla. Mistä sitä tietää, mitä ne siellä valtakunnansovittelijan kansliassa touhuavat...   :shock:

Voi olla, että emme saa tietoa aivan kaikesta - jollaintapaa kumminkin tuntuu, että EN haluaisi olla valtakunnansovittelijan housuissa nyt ...

Perjantai

En ota kantaa tuohon Tehy:n juttuun.Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että kaikkiin mahdollisiin toimiin pitäisi ryhtyä,että verot saataisiin oikeasti alenemaan...se tuntuisi jokaisen pankkitilillä.

Eugen

Lainaus käyttäjältä: "Aakku"
Lainaus käyttäjältä: "se"1. Poliitikot antavat aina vaalien alla katteettomia lupauksia. Ei tämä "500 euroa" ole mikään poikkeustapaus.

Totta - ei tämä ole ensimmäinen sanansyöntitapaus. Siihen lupaukseen on hyvä kuitenkin vedota, eikä lupauksen julkilausumista pysty kiemuraisinkaan poliitikko kiistämään.

Joo ollaan broidin kanssa naureskeltu, että on se kumma kun kukaan ei huuda (oppositio) Kataista kantamaan vastuuta katteettomista vaalilupauksista ja terveyspalvelujen saatavuuden vaarantamisesta... mitä ihmettä se demarien pallopää (Don Heinäluoma, Valtiaitten mukaan) oikein tekee... haloo tai halolla päähän... Tai ainahan ne demaritkin ovat olleet hallituksessa ja sanoneet tekevänsä työtä pienen ihmisen puolesta... mitään ei ole tapahtunut vaikka ovat istuneet 50 v hallituksessa sodan jälkeen... Täällä Espoossakin hallitsevat kaupunkia kahteen pekkaan kokkareiden kanssa... ja tulos näkyy... pienituloisimmat maksavat pers'nahastaan kaupungin "sosiaalisen asuntorakentamisen" ja kaupungin kiinteistövarallisuus senkun kasvaa...
"Aye, caramba!"

Ztara

Kuulema jo tänään aletaan synnyttäjiä rahtaamaan Ruotsiin.

Itse ehdin magneettikuvaukseen nippanappa ennen mahdollista lakkoa...selkäleikkausta ehdin sitten rauhassa vartoomaankin muutaman vuoden lakkoineen päivineen... Muutenkin meni puoli vuotta ennenkuin pääsin edes erikoislääkärin vastaanotolle keskussairaalaan.
~~Starseed~~

Everything will be ok in the end. If everything is not ok, it is not the end.

Indigo

Lainaus käyttäjältä: "Starseed"Kuulema jo tänään aletaan synnyttäjiä rahtaamaan Ruotsiin.

Itse ehdin magneettikuvaukseen nippanappa ennen mahdollista lakkoa...selkäleikkausta ehdin sitten rauhassa vartoomaankin muutaman vuoden lakkoineen päivineen... Muutenkin meni puoli vuotta ennenkuin pääsin edes erikoislääkärin vastaanotolle keskussairaalaan.

Niinpä niin, jospa se johtuu siitä, että me jaamme liian vähän rahaa terveydenhuollon piiriin; virkoja ja hoitajia ja kai lääkäreitäkin (?) on liian vähän. Tällä menolla kukaan ei kohta edes halua opiskella ja hakeutua alalle.
Ehkä me maksamme liian vähän veroja.

Indigo

Eugen

Lainaus käyttäjältä: Indigo
Lainaus käyttäjältä: "Starseed"
Ehkä me maksamme liian vähän veroja.

Indigo

Vai jaetaanko olemassa olevaa kakkua ehkä väärin... onko Liliuksen markkinavaistot ja nerous todella 11 miljoonan euron/vuosi arvoista... moni meistä minäkin hoitaisin nuo homma 1 miltsillä ja olisin enemmän kuin tyytyväinen... ja veikkaan, että kukaan ei edes huomaisi keulakoristeen vaihtumista yhtiössä.... Hmmmm monenkohan tehyläisen palkkakuoppa korjattaisiin 10 miltsillä?
"Aye, caramba!"

Ztara

Lainaus käyttäjältä: "Indigo"Tällä menolla kukaan ei kohta edes halua opiskella ja hakeutua alalle.

Olen varma, että jos alalla olisi enemmän miehiä niin palkkatasokin olisi korkeampi. Miehet osaavat hinnoitella työnsä naisia paremmin - ja sitten hakeutuvat paremmin palkatuille aloille, vaikka sairaanhoitajan työ sen  fyysisyyden takia olisikin miehelle sopivampaa työtä.
~~Starseed~~

Everything will be ok in the end. If everything is not ok, it is not the end.

Indigo

Lainaus käyttäjältä: "Starseed"
Olen varma, että jos alalla olisi enemmän miehiä niin palkkatasokin olisi korkeampi. Miehet osaavat hinnoitella työnsä naisia paremmin - ja sitten hakeutuvat paremmin palkatuille aloille, vaikka sairaanhoitajan työ sen  fyysisyyden takia olisikin miehelle sopivampaa työtä.

Juu, Starseed, hyvä keksintö tuo, voitaisiin keksiä miehille ihan oma duuni sairaaloihin!? Olisivat nimikkeeltään vaikka Terveydentarkastajia... hmm... tjms. Heillä olisi ilmanmuuta parempi palkka; sama työ tietysti kuin sairaanhoitajillakin. Eiköhän se ala siitä alkaisi nousukiitoon. Naiset voisivat sillävälin lukea lääkäreiksi kun pärjäävät koulussakin paremmin. Parin vuoden päästä molempien palkat olisivat ihan kohtuulliset. Ja, Eugen, tähän tarvittava raha yhteiskunnassa saataisiin uudella jaolla johon viittasit.... ai mutta se onkin se kompastus, johon aina vuodesta toiseen törmätään. Aina uudestaan, vaalit toisensa jälkeen, me valitsemme sinne ihmiset, jotka ovat sitä mieltä, että tämä nykyinen rahanjakojako on ihan hyvä.
Ehkä niillä rikkailla on sitten niin suuret menot, että eivät tule toimeen pienemmällä. Siksi minä ajattelin, että voitaisiin korottaa meidän keskituloisten veroja silleen reippaasti; saataisiin kuntoon kertarysäyksellä terveydenhoito, riittävä opetustyö, lasten- ja vanhustenhoito palkkaamalla lisää ihmisiä .... nojoo, :roll:  ei taitaisi riittää yksinään se. Isot rahat menevät ihan jonnekin muualle, joku muu tarvitsee niitä ilmiselvästi kipeämmin.

Oletkos AW jo tonkinut esille tilastot suomalaisten tulotasoista ja kuinka ne jakautuvat..?


Indigo

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä