Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Tehyn lakkoaikeet

Aloittaja Aakku, 25.10.07 - klo:10:41

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Perjantai

Ammattieettisiä  
ohjeita valmistuville Eri ammattikunnat ovat luoneet kehittyessään ammatin erikoisasemaa vahvistavan eettisen normijärjestelmän, jota alan työntekijät pitävät ammatti-ihanteenaan. Ammattikorkeakoulussa oman lupauksensa antavat ainakin terveysalan opiskelijat valmistuessaan ammattiinsa. Terveysalalla onkin jo pitkät perinteet eettisen näkökannan vaalimisessa.
Sairaanhoitajan lupaus tuli sairaanhoitajakouluissa yleisesti käyttöön 1950-luvulla. Se pohjautuu aiempiin erilaisiin eettisiin lupauksiin, joita sairaanhoitajat antoivat jo viime vuosisadalla. Esim. Yhdysvalloissa 1893 laadittiin ns. Florence Nightingalen vala, jonka ohjeita sovellettiin myös Suomessa. Lupausten taustalla on lääkäreiden vuosituhansia vanha Hippokrateen vala, joka on kirjoitettu antiikin Kreikassa.

Sairaanhoitajan lupaus

Lupaan kunniani ja omantuntoni kautta
auttaa lähimmäistäni,
tervettä ja sairasta,
kaikissa niissä toiminnoissa,
jotka tähtäävät terveyden säilyttämiseen
ja sen saavuttamiseen,
ihmisyyttä kunnioittaen,
rotuun, uskontoon ja asemaan katsomatta,
vaitiolovelvollisuutta unohtamatta.
Pyrin edistämään yhteistyötä
eri ammattiryhmien kanssa,
samoin kuin jatkuvasti kehittämään ammattitaitoani.
 
:roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "Perjantai":roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:

Juupa - tähän voitaisiin muotoilla lisukkeeksi myös seuraava sitova vala :

Kuntatyönantajan lupaus

Lupaan kunniani ja omantuntoni kautta
auttaa lähimmäistäni,
sairaanhoitajaa *). maksamalla hänelle
käypää ja työn vastuullisuuden huomioivaa
kunnollista ja tinkimätöntä palkkaa,
kaikissa niissä toiminnoissa,
jotka tähtäävät terveyden säilyttämiseen
ja sen saavuttamiseen,
ihmisyyttä kunnioittaen,
rotuun, uskontoon ja asemaan katsomatta,
vastuutani työympäristöstä unohtamatta.
Pyrin edistämään yhteistyötä
eri ammattiryhmien kanssa,
samoin kuin jatkuvasti kehittämään ymmärrystäni,
piiloutumatta poliittisten juonittelujen taakse.

*) Korvataan myöhemmin sanalla "kunnan työntekijä"...

Kyllä sisar/veli hento valkoinen on ansainnut paremman palkan vaativasta työstään... tai no, ne miespuoliset sairaanhoitajat, joita olen nähnyt, eivät ole olleet erityisen hentoja ... vuosikymmeniä jatkunut aliarvostus on saavuttanut ilmeisesti sietokyvyn rajan, lopulta.

THL tiedottaa

Lainaus käyttäjältä: "Rape",.
Minusta Vanhanen sanoi hienosti että jos palopäällikkö voi pakko-ottaa ohikulkijoita metsän sammutustyöhön, niin kyllä sairaitakin voi parantaa väkisin.

Moniin hommiin voihaan ottaa armeijakin apuun, jos yleinen etu vaatii.Ei sitä varten olisi tarvittu mitään uutta lakia, että kuka tahansa voidaan määrätä sammuttamaan metsäpaloa tms. Ihan hyvin tiesit tämän.   ;D
Ei noista muiden puheista kannata välittää.

Yana

No eniten minua koko tässä sopassa ihmetyttää se, kuinka lyhytnäköistä vinkumista tämä on. Sensijaan että syyllistäisivät hoitajia niin alkaisivat ihmiset painostaa hallitusta tms. kestävän ratkaisun tekemiseen, koska JO NYT on n. 300 paikkaa auki terveydenhuollossa, joihin ei saada väkeä kirveelläkään. Kenen syy se sitten on? Tälle alalle ei tasan taatusti tule lisää väkeä vaikean työn ja huonon liksan takia. Kohta tosiaan pitää rahdata maapallon toiselta puolelta nöyriä hoitajia töihin mutta mihin unohtuu se, että lain mukaan koulutuksen pitää olla tiettyä tasoa ja kieli on erittäin tärkeä osa työtä. Eli kun et osaa kieltä, et ymmärrä mitä pitää tehdä ja jos tässä ei vaaranneta potilasturvaa niin missä sitten. Eikö ketään pelota joutua vanhana vaippoihin  makaamaan ylisuurelle osastolle, jossa et saa itseäsi edes ymmärretyksi? Laaditaanko silloinkin pakkolaki, että kun kerran olet ollut hoitaja niin alahan tulla töihin, vaikka olisit ollut jo eläkkeellä viimeiset 10 v? Tämä on tietysti kärjistystä mutta pelkään kovasti, että näin se tulee käymään.

Sitäpaitsi jo se periaate, että vain valitsemasi ammatin takia (koskee myös mm. sotilaita,palomiehiä jne) sinut voidaan pakottaa töihin kun olisi muitakin mahdollisuuksia ratkaista ongelma eli mm. silkka raha, etoo. Itsemääräämisoikeus voidaan siis sivuuttaa noin vain ja vielä RAUHAN aikana. Ymmärtäisin, jos kyseessä olisi esim. luonnonkatastrofi tai sotatila mutta en tässä tilanteessa kun tämäkin valtio on vauraampi kuin koskaan.
Kuka tahansa meistä voi koska tahansa joutua onnettomuuteen tai sairastua vakavasti, sen tietää kyllä tehyläisetkin. Mutta kai se riski on otettava.

Tuli niin umpimasentavaa tekstiä, että loppukevennys lienee paikallaan: Oikeastaan on hoitajien omaa syytä kun uskoivat Kataisen vaalipuheita, sehän on savolainen ja savolaisen puhuessa vastuu siirtyy aina kuulijalle. (Sori vaan kaikki mukavat savolaiset!)  :oops:
Kiistän kaiken..edelleen

Eugen

Mietityttää myös lakiin kytketty syyllistämiskohta, voidaan rangaista jos potilaalle sattuu jotain, kun et ole töissä... pykälää voidaan teoriassa soveltaa myös vaikkapa sairaanhoitajaan, joka jää yks kaks sairasvapaalle (kankkunen, päivän sairaus, ei lääkärin todistusta) ja sairaala ei saa osastolle korvaaja päiväksi... olemme vaarallisella tiellä...
"Aye, caramba!"

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "Eugen"Mietityttää myös lakiin kytketty syyllistämiskohta, voidaan rangaista jos potilaalle sattuu jotain, kun et ole töissä... pykälää voidaan teoriassa soveltaa myös vaikkapa sairaanhoitajaan, joka jää yks kaks sairasvapaalle (kankkunen, päivän sairaus, ei lääkärin todistusta) ja sairaala ei saa osastolle korvaaja päiväksi... olemme vaarallisella tiellä...

Niinpä - ajaudumme kohti jonkinasteista poliisivaltiota ... sillai vaivihkaa ja huomaamatta ... Tässä työtaistelussa pitää tehdä kaikille selväksi, että hallitseva eliitti koittaa mm. syyllistämällä hallita työtätekeviä.

Mitenköhän Matti ... onkohan oppinut arvostamaan sairaanhoitajia, kun :

Vanhanen palaa töihin lauantaina

Pääministeri Matti Vanhaselta (kesk.) poistettiin perjantaina sairaalassa virtsatiekivi. Vanhanen palaa kuitenkin tehtäviinsä jo lauantaina.

Vanhanen hakeutui perjantaita vasten yöllä hoitoon sairaalaan alaselän kipujen vuoksi. Tutkimuksissa ilmeni, että kyseessä on 3-4 millimetrin virtsatiekivi.

Valtioneuvoston tiedotuksesta kerrottiin perjantaina illalla, että Vanhasen vaiva on hoidettu ja hän palaa työhönsä lauantaina.


Tuossahan olisi ollut hyvä kiristyksen paikka :P - Matille paperi eteen, jotta nimi tuohon ... ennen ei tuu morhviinipiikkiä persauksiin ...

rapevainaa

Lainaus käyttäjältä: "se"[

Ei sitä varten olisi tarvittu mitään uutta lakia. Ihan hyvin tiesit tämän.   ;D

Mist sää sen sitt tiesit et mää tiesin?

.

THL tiedottaa

Tiesinpähän vaan, kato ku sun slogani on tää:

"Minä tiedän. Minä olen tutkinut."

.
Ei noista muiden puheista kannata välittää.

Aakku

Sopu näyttäisi syntyvän viime hetkillä :

Hoitajien työtaistelun kohtalo ratkeaa tänään


Hoitajien työtaistelun kohtalo ratkeaa tänään.

Arkkiatri Risto Pelkosen johtama lautakunta sai eilen aikaan yksimielisen sovintoesityksen palkkakiistaan.


Hesari

THL tiedottaa

Lainaus käyttäjältä: "Aakku"

Hoitajien työtaistelun kohtalo ratkeaa tänään

Hoitajien työtaistelun kohtalo ratkeaa tänään.


Hoitajien työtaistelun kohtalo ratkeaa tänään.

Hoitajien työtaistelun kohtalo ratkeaa tänään.

HOITAJIEN TYÖTAISTELUN KOHTALO RATKEAA TÄNÄÄN.

HOITAJIEN TYÖTAISTELUN KOHTALO RATKEAA TÄNÄÄN.

HOITAJIEN TYÖTAISTELUN KOHTALO RATKEAA TÄNÄÄN.

HOITAJIEN TYÖTAISTELUN KOHTALO RATKEAA TÄNÄÄN.

:D
Ei noista muiden puheista kannata välittää.

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä