Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Uususkontojen huuhaabisnes

Aloittaja Aakku, 07.12.07 - klo:18:31

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Aakku

Hölynpölyliikkeet näyttävät olevan pahassa vastatuulessa - ainakin Saksassa :

Saksa julisti skientologian lainvastaiseksi

Skientologiakirkon toiminta Saksassa saatetaan kieltää. Liittovaltion sisäministeri Wolfgang Schäuble ja hänen kollegansa 16 osavaltiosta päättivät perjantaina julistaa skientologian perustuslain vastaiseksi.

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Saksa+julisti+skientologian+lainvastaiseksi/1135232427425?ref=rss

Sinällään hyvä esimerkki vaikkapa Suomellekin - skientologia on täyttä humpuukia, rahankeruuta herkkäuskoisilta. Opin kehitteli B-sarjan tieteiskirjailija L. Ron Hubbard 5kytäluvulla ja ilmeisen varakkuuden saavutti, mikä oli koko jutun tarkoituskin. Jäsenet, uhrit, pakotetaan käymään kalliita kursseja ja Suomessakin on homma poikinut oikeusjuttuja kun hömppään hurahtanut on tullut järkiinsä ja huomannut koko liikkeen olevan silkkaa kusetusta :P

Wikipedia kertoo tylyn totuuden tästä "kirkosta" :

http://fi.wikipedia.org/wiki/Skientologia

sd33

Syvä paheksuntani mokomille vaarallisille hihhuleille. En ole kymmeneen vuoteen katsonut elokuvia joita "tähdittävät" Basinger, Travolta tai Cruise. Ja onhan niitä muitakin pellejä.
Feel free to Shake
And don´t you forget to Boogie!

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "sd33"Syvä paheksuntani mokomille vaarallisille hihhuleille. En ole kymmeneen vuoteen katsonut elokuvia joita "tähdittävät" Basinger, Travolta tai Cruise. Ja onhan niitä muitakin pellejä.

Mainitsemillasi on sitä hynää syytää skientologeille :) - siihen se koko homma perustuukin, että höperöiltä rahat pois kuljeksimasta ... joku amerikkalinen hömppäveikko [fiksu kun osaa lypsää ihmisiä], jonka nimeä en saa mieleeni, sanoi joskus, että jos haluat rikastua, niin perusta ikioma uskontokunta :D

Bongaaja

Kauheeta, uskonto vie rahat. Jopa verona joskus vievät. Pois kaikki semmoinen.

ville

Uskonnot rahastaa sillä, että ihmisiltä puuttuu elämästään ns. pointti. Kaippa se on sitten kysynnän ja tarjonnan laki. Tietty nää skientologit painii aivan omassa sarjassaan, luulemma.

Tässä olis 16 kriteeriä lahkon harmillisuuden arvioimiseksi.

Bongaaja

Kyllä suurin osa kuuluu näihin valtionkirkkoihin tavasta, ja jenkkikirkkoihin, joissa kolehti kiertää ja ehdotetaan 1-2% vuoden tuloista, ihan vaan että kuuluu paiklliseen heimoon. Nää on vaan nykyaikaisia heimorituaaleja, kun kunnon heimoja ei ole enää.

Bongaaja

Amerikassa on kaikenlaista tarjolla. On jopa kristinuskoja ilman Jeesusta Jumalan poikana.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "Bongaaja"Amerikassa on kaikenlaista tarjolla. On jopa kristinuskoja ilman Jeesusta Jumalan poikana.

:shock:  Minkäslainen se uskonto sitten oikein on - laita vaikka lahkon nimi ...

aladoobi

Lainaus käyttäjältä: "Bongaaja"Kyllä suurin osa kuuluu näihin valtionkirkkoihin tavasta, ja jenkkikirkkoihin, joissa kolehti kiertää ja ehdotetaan 1-2% vuoden tuloista, ihan vaan että kuuluu paiklliseen heimoon. Nää on vaan nykyaikaisia heimorituaaleja, kun kunnon heimoja ei ole enää.

Heimo on kyllä oleellinen kokonaisuus ihmiselle. 'Seurakunta' on mielestäni myös heimoteeman toisinto. Nykyajan heimoiksi on ehdotettu työyhteisöjä, joihin monet edelleen kuuluvat. Niissä tapahtuu esim. voiton tai saaliinjako, jonka toteuttaa palkanlaskija...

Uskonnoissa 'eettinen normisto' on joko lyöty lukkoon kertalaakilla tai sitten sen asianajajana toimii heimon päällikkö, gurun kaltainen henkilö yms. On myös mahdollista että kaikki perustuu kirjalliseen lähteeseen. Skientologiakirkon perustajalla oli kirja, johon se perustuu. - Kansakunta on liian suuri kokonaisuus hallittavaksi. Sotien aikana, jolloin kansakunta on ahdinnossa, tiivistyy eri heimojen yhteistoiminta. Suomessa heimoaatteen kantajia ovat olleet maakunnat kuten Savo, Karjala, Häme jne. Nämäkin ovat vielä liian suuria kokonaisuuksia hallittavaksi. Oikeastaan kyläyhteisö on lähellä heimon ideaa. Murteet ovat heikkenemässä yleisradion ja teeveen myötä - senhän kaikki tietävät. Kuulumme tietenkin useihin heimoihin nykymaailmassa samanaikaisesti.

:idea:
Näin on näppylät, siten on sienet

Bongaaja

Lainaus käyttäjältä: "Aakku"
Lainaus käyttäjältä: "Bongaaja"Amerikassa on kaikenlaista tarjolla. On jopa kristinuskoja ilman Jeesusta Jumalan poikana.

:shock:  Minkäslainen se uskonto sitten oikein on - laita vaikka lahkon nimi ...
No, niitä oli noin kaks lahkoa
http://en.wikipedia.org/wiki/Universalist_Church_of_America

Toinen on enemmän normaali
http://en.wikipedia.org/wiki/United_Church_of_Christ#Statements_of_doctrine_and_beliefs
mutta kun se ei vaadi uskontunnustusta, niin Jessen roolinkin saa itse valita.

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä