Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Uususkontojen huuhaabisnes

Aloittaja Aakku, 07.12.07 - klo:18:31

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Bongaaja

tÄÄ KÄPSLOKKIHAN ON HANKALA. sILLÄ MENEE KAIKKI NURINPERIN.

Ztara

Lainaus käyttäjältä: "Aakku"Entä sitten, jos ihmisen "sielu" onkin vain sähkökemiallinen prosessi ? Aivot ovat todellinen supertietokone, mutta hidas sellainen - aivoissa on koneisiin nähden kuitenkin se etu....ja tästä eteenpäin en ymmärräkään enää yhtään mitään ...[/color]että ne toimivat [jos molekyylitason ilmiöiden kvantittuminen jätetään huomiotta] analogisesti, jolloin sellaisia on/off-tasoja ei esiinny, vaan eri asteita on ääretön määrä. Tässä muuten on melkoinen haaste tekoälyn tutkijoille ... homma ei onnistu binäärisesti kuin likimain vain. Joudutaan käyttämään useita "tasoja" 0/1-logiikan sijasta, että päästään edes karkeaan approksimaatioon.

Eikun MIELI on sähkökemiallinen prosessi. Sielu on eri asia. Sielu on kuolematon osa ihmistä joka ei ole fyysisiin aivoihin sidottu eikä synny eikä kuole kehon syntymissä ja kuolemissa. Se vain ON....Mieli syntyy ja kuolee kehon mukana :bounce:. Sitä ei kukaan onneksi pysty meiltä koskaan varastamaan, vaikka mielen pystyykin manipuloimaan ja saamaan toimimaan vastoin isäntänsä tahtoa.
~~Starseed~~

Everything will be ok in the end. If everything is not ok, it is not the end.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "Starseed"Eikun MIELI on sähkökemiallinen prosessi. Sielu on eri asia. Sielu on kuolematon osa ihmistä joka ei ole fyysisiin aivoihin sidottu eikä synny eikä kuole kehon syntymissä ja kuolemissa. Se vain ON....Mieli syntyy ja kuolee kehon mukana :bounce:. Sitä ei kukaan onneksi pysty meiltä koskaan varastamaan, vaikka mielen pystyykin manipuloimaan ja saamaan toimimaan vastoin isäntänsä tahtoa.

Nykyään sielun käsitetään psykologiassa ja muissa pääntieteissä liittyvän nimenoman mieleen - uskonnollinen käsitys on tietysti eri juttu. Raamatun mukaan sielu on ruumiista ja hengestä muodostuva kokonaisuus. Sielu on siinä synonyymi elävälle olennolle. Tästä monissa uskonnoissa on päädytty sielun kuolemattomuuteen ja joissain jopa sielunvaellukseen, mutta varsinkaan tätä jälkimmäistä ei tule ottaa vakavasti ... todisteita ei ole...

Miksi sitten uskonnoissa ja idän filosofioissa sielua pidetään tärkeänä ? Luulen, että yksi syy on antaa ihmisille eräänlainen jatkuvuuden tunne ja idässä myös moraalia sekä etiikkaa kannattava ominaisuus. Jos ihmisenä elää huonosti, voi seuraava pelikierros mennä vaikka kastematona :D ja pahimmillaan pääsee ongellekin.

Itse sanoisin, että sielu on mieli ja mielentila. Se säkökemiallinen prosessi.

Ztara

Lainaus käyttäjältä: "Aakku"

Nykyään sielun käsitetään psykologiassa ja muissa pääntieteissä liittyvän nimenoman mieleen - uskonnollinen käsitys on tietysti eri juttu. Raamatun mukaan sielu on ruumiista ja hengestä muodostuva kokonaisuus. Sielu on siinä synonyymi elävälle olennolle.

Tuota...jos nyt ei puhuta tieteestä, niin eikö ole itsestään selvää että täällä maan päällä sielu toimiessaan on ruumiista ja hengestä muodostuva kokonaisuus? Eihän sielu voi ilman kehoa täällä aineellisessa maailmassa itseänsä ilmaista ja toteuttaa?

LainaaTästä monissa uskonnoissa on päädytty sielun kuolemattomuuteen ja joissain jopa sielunvaellukseen, mutta varsinkaan tätä jälkimmäistä ei tule ottaa vakavasti ... todisteita ei ole...

:lol: vai niin....Esim. Tiibetissä on useitakin "todistettuja" jälleensyntymistapauksia lamojen keskuudessa. Mielestäni tiedettä ei tule ottaa vakavasti sellaisissa asioissa mitä se ei ole vain pystynyt vielä ratkaisemaan. Eikö ole muuten aika nastaa, että pitkälle kehittyneet valaistuneet ihmiset siellä pystyvät lähtemään tästä maailmasta niin että vain hiukset ja kynnet jäävät jäljelle? Tämäkin on muuten todistettu usein ihmissilmäparein, mitenköhän tiede senkin olemattomuuden selittää?

LainaaMiksi sitten uskonnoissa ja idän filosofioissa sielua pidetään tärkeänä ? Luulen, että yksi syy on antaa ihmisille eräänlainen jatkuvuuden tunne ja idässä myös moraalia sekä etiikkaa kannattava ominaisuus. Jos ihmisenä elää huonosti, voi seuraava pelikierros mennä vaikka kastematona :D ja pahimmillaan pääsee ongellekin.

Sanoisin että kristinusko paljon pelottavampi on kuin idän uskonnot konsanaan. Jälleensyntyminenhän vapauttaa ihmisen kaikesta syyllisyydestä, koska kaiken mitä hän tekee niin hän tekee lopulta itselleen. Jos elää ns. huonon elämän, niin ei tarvitse kelleen muulle vastata kuin itselleen ottaa sakkokierroksia niin kauan kunnes oppii pelisäännöt, eli elämään ihmisiksi.


LainaaItse sanoisin, että sielu on mieli ja mielentila. Se säkökemiallinen prosessi.

Jos sinä käpystiikkona sanoisit jotain muuta, niin olisin valtavan hämmästynyt  :wink: . Mutta kuten tiedämme jo, on ihan sama pitääkö sielua sähkökemiallisena prosessina vaiko kuolemattomana henkenä, jos vain elämme ihmisiksi ja emme tee toisille emmekä itsellemme tarkoituksellisesti pahaa. Mutta ainahan näistä asioista on kiva keskustalla.

Namaste!
~~Starseed~~

Everything will be ok in the end. If everything is not ok, it is not the end.

rapevainaa

.
Aakku, ota ny tääkii tosissaan . Kumpi on pahempi, käyttää käpslokkeja ja tunkea koira talitintin persreikään


Ztara

Rape, sanonko mihin sut pitäisi työntää  :evil: !
~~Starseed~~

Everything will be ok in the end. If everything is not ok, it is not the end.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "Starseed"Tuota...jos nyt ei puhuta tieteestä, niin eikö ole itsestään selvää että täällä maan päällä sielu toimiessaan on ruumiista ja hengestä muodostuva kokonaisuus? Eihän sielu voi ilman kehoa täällä aineellisessa maailmassa itseänsä ilmaista ja toteuttaa?

Miksi asiaa pitäisi lähestyä epätieteellisesti ? Tällöin asioita mystifioidaan ja joudutaan sellaisiin kiemuraisiin selitysmalleihin, joista ei pirukaan ota kirkumatta selvää. Henki - miten se sitten määritelläänkään - edellyttää jollaintapaa toimivaa kehoa. Tähän ei välttämättä tarvita erityistä sielun käsitettä.

Lainaa:lol: vai niin....Esim. Tiibetissä on useitakin "todistettuja" jälleensyntymistapauksia lamojen keskuudessa. Mielestäni tiedettä ei tule ottaa vakavasti sellaisissa asioissa mitä se ei ole vain pystynyt vielä ratkaisemaan. Eikö ole muuten aika nastaa, että pitkälle kehittyneet valaistuneet ihmiset siellä pystyvät lähtemään tästä maailmasta niin että vain hiukset ja kynnet jäävät jäljelle? Tämäkin on muuten todistettu usein ihmissilmäparein, mitenköhän tiede senkin olemattomuuden selittää?

Mitenköhän nämä jälleensyntymiset oikeastaan on todistettu :) Niin ja miksi esimerkiksi minä en muistaa yhtään ainutta edellistä elämääni, ehkä siksi, ettei niitä ole :roll: Joukkosuggestio ... vai onko peräti joukkopsykoosi, voi tuottaa monenkaltaisia "tosia" havaintoja. Vrt. hurmosliikkeiden "kaatamiset", joissa skeptikkoa ei saa kaadettua - asiaan pitää itse ensin uskoa, ennenkuin tulee se ällitälli - tätä on tutkittu. Ankaralla itsesuggestion harjoittelulla voi kyllä päästä tilaan, jossa ei esim. fakiirien tapaan tunne kipua, ei vaikka työntäisi ratakiskonaulan toisen takalistoon. Jälleensyntymisten todisteet voivat myös olla lamojen keskinäinen sopimus ... tällaisia ja vastaavia ovat eri uskontojen johtajat tehneet maailman sivu aina muinaisajoista lähtien.

Skeptikoiden mukaan kuitenkin sanonta "en olisi sitä uskonut, ellen olisi sitä nähnyt" tulisi kuulua pikemminkin "en olisi sitä nähnyt, ellen olisi siihen uskonut".

LainaaSanoisin että kristinusko paljon pelottavampi on kuin idän uskonnot konsanaan. Jälleensyntyminenhän vapauttaa ihmisen kaikesta syyllisyydestä, koska kaiken mitä hän tekee niin hän tekee lopulta itselleen. Jos elää ns. huonon elämän, niin ei tarvitse kelleen muulle vastata kuin itselleen ottaa sakkokierroksia niin kauan kunnes oppii pelisäännöt, eli elämään ihmisiksi.

Hmmm... enpä taida sanoa mitään :roll:

LainaaJos sinä käpystiikkona sanoisit jotain muuta, niin olisin valtavan hämmästynyt  :wink: . Mutta kuten tiedämme jo, on ihan sama pitääkö sielua sähkökemiallisena prosessina vaiko kuolemattomana henkenä, jos vain elämme ihmisiksi ja emme tee toisille emmekä itsellemme tarkoituksellisesti pahaa. Mutta ainahan näistä asioista on kiva keskustalla.

Namaste!

Tässä asiassa yhdyn sinuun, siis noin ajatustasolla. Ihmisiksi pitää elää ja ottaa ympärilläänolevat ihmiset huomioon ja tämä periaate on universaali, vailla uskontosidoksia.

P.S. Rapen kuva oli hyvä - nyt sana lintukoira saa kokonaan uuden merkityksen ... pitää kuulostella tarkoin, josko puista kuuluisi haukahtelua.

rapevainaa

Lainaus käyttäjältä: "Starseed"Rape, sanonko mihin sut pitäisi työntää  :evil: !

NO?

Aakku muuten suhtautui tyynesti näkemäänsä. Ihan niiku olis nähny ennenkin?

.

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä