Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Staphylokokki - kumppani kehdosta hautaan

Aloittaja aladoobi, 16.01.08 - klo:09:23

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

aladoobiNäitä otuksia kutsutaan joskus 'staffareiksi'. Näitä pyöreähköjä otuksia löytyy tulehduksista. Ne ovat terttumaisesti järjestäytyneitä ja yllä olevassa kuvassa ne on värjätty fluoresoivalla väriaineella mikroskooppia varten.

Ootte varmaan kuullut kirjainyhdistelmästä MRSA, joka on varsin pelätty. Multi Resistant Staphylococcus Aureus ! Muuan tuttava sai vauvaa imettäessä rintatulehduksen, mistä syystä aloin selailla näitä papereita staffareista. Löytyi jopa raportti äidinmaidosta tehdystä bakteeriviljelmästä, jossa MRSA eleli, mutta kantaja itse oli oireeton! - Mahdollista on sekin, että staffari elelee takapuolessa. San Fransiscon Castro-kortteleissa on tavattu uutta MRSA-staffarimutanttia, joka on vastustuskykyinen vancomysiinille! Alkavat olla hyvät neuvot kalliita, kun käyvät kelvolliset antibiootit vähiin.

Staffarin torjumisen vaikeus on siinä missä beta-hemolyyttisten streptokokkienkin, ne ovat maitohappobakteereina hyvin sopeutuneet elimistään. Toiset staphylokokkukset voivat erittää proteiinia, joka estää ensimmäisen patogeenisen staffarin lisääntymistä. Tosi ovelaa, keskinäinen kilpailu staffareiden keskuudessa on näemmä kovaa.

Beta-hemolyyttinen streptokokki elää nauhamaisesti. Sen nimi on entisaikojen luokituksista peräisin oleva kummajainen.


Verimaljalla nämä streptokokkipesäkkeet aiheuttavat hemolyysin ja pesäkkeitten ympärille muodostuu väritön rinki. Mikroskoopissa sitten näkyvät varsinaiset nauhat.Näistä kahdesta oliolajista koostuvat ihmisten useimmat tulehdusbakteerit. Muitakin tietty on. :o
Näin on näppylät, siten on sienet

Tiistai

Kauniita kuvia, melkein taidetta, aladoobi! :D

On se aika ihmeellinen asia, ihminen, ja tämä elämä ylipäätänsä...

aladoobi

Lainaus käyttäjältä: "Tiistai"Kauniita kuvia, melkein taidetta, aladoobi! :D

On se aika ihmeellinen asia, ihminen, ja tämä elämä ylipäätänsä...

Älä muuta virka. Mutta millä tavalla voisi esim. dieetin avulla vähentää stafylokokkeja ruoansulatuselimistöstä? Tai streptokokkeja? Siinäpä tulevaisuuden haasteita.  :?
Näin on näppylät, siten on sienet

Tiistai

Onko modernilla lääketieteellä tässä ns. sormi suussa..  :?  Tuo Bongaaja keksii lääkkeitä, voisi tietää.

Ehkä pitäisi kysellä vanhalta kansalta- heillä on vielä tallella tietoa luonnonlääkkeistä ja ne auttavat usein, kun lääkärin pillerit eivät sitä tee.

Perjantai

Nuo luonnonlääkkeet ovat joskus humpuukia.Mutta muutaman vaikutukseen minäkin uskon :roll:
Vältän lääkkeiden syöntiä kyllä kaikin mahdollisin tavoin, ja uskon kyllä monien  luonnolääkkeiden terveyttä tukeviin vaikutuksiin, en parantaviin niinkään. Suola on kyllä voitehista vanhin ja hyvä moniin juttuihin :lol:

S

Täytyy muistaa, että osa elimistön bakteereista ovat hyödyllisiä ja edistävät hyvinvointiamme. Niiden järjestelmällinen tuhoaminen voi koitua pahimmillaan terveytemme tuhoksi. Antibiootit ja muut täsmälääkkeet taas tuhoavat tulehdusbakteerien lisäksi kehon luontaista vastuskykyä ja niiden säännöllinen syöminen ei ole aina hyväksi.

Elimistön omat parannusmekanismit toimivat joskus paremmin kuin tehokkain lääke konsanaan. Kaikissa tapauksissa ei tietenkään näin aina ole. Joskus tarvitaan rohtoja, jotka voivat olla luonnonmukaisiakin kemiallisten sijaan. Liiasta kliinisyydestä ja steriiliydestä on siis välillä jossakin mielessä enemmän haittaa kuin hyötyä.
- Tiedon jyvät versovat viisautta -

Indigo

Skorppis, noin minäkin ajattelen. Siksi kai aloinkin heti Aladoobin kysymyksen jälkeen miettimään, että mitä ihmisen omaa puolustusmekanismia pitäisi vahvistaa, jotta se torjuisi paremmin streptokokin tarvittaessa. Ei tullut mieleenkään heti, että olisi jotain lääkettä kehitettävä..

Indiog

Indigo

Tuli vielä mieleeni, Aladoobi, osta kunnollinen tehosekoittaja keittiöön ja tee joka päivä pari kertaa "pirtelöitä" hedelmistä ja kasviksista. Ne kannattaa myös syödä.   :roll:

Indigo

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä