Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Näin meillä työttömyytetään

Aloittaja Aakku, 17.01.08 - klo:22:27

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Aakku

Hallitus sai tietoa Stora Enson tilanteesta

Hallitus sai torstaina tilannekatsauksen Stora Enson päätöksen luomasta tilanteesta. Valtion omistajapolitiikasta vastaava puolustusministeri Jyri Häkämies (kok.) ja elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) kertoivat koko hallitukselle viime päivien tapahtumista. Mitään uusia linjauksia ei tehty.


Hallituksen neuvottelussa käsiteltiin etenkin talouspoliittisen ministerivaliokunnan viime perjantaista linjausta. Sen mukaan valtio ei voi asettaa omistamilleen pörssiyhtiöille muista yrityksistä poikkeavia yhteiskunnallisia tai aluepoliittisia velvoitteita. Hallitus on valmis keskustelemaan sekä Stora Enson että Kemijärven tehtaan mahdollisten jatkajaehdokkaiden kanssa jatkotoimista.

Haliitus, suuryhtiöiden renki, ei aja tavallisen ihmisen etuja ! Mikä onkaan maan hallituksen tärkein tehtävä ?

Skinnari: Hallitus toimii valtionyhtiölain vastaisesti

Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Jouko Skinnari (sd.) syyttää hallitusta valtioyhtiölain työllisyys- ja aluepolitiikkatavoitteiden vastaisesta menettelystä.

Stora Enson hallitus ja toimitusjohtaja puolestaan toimivat Skinnarin mielestä ikään kuin suurimman omistajansa eli Suomen valtion yläpuolella huomioimatta osakeyhtiölain periaatteita.


Näin meillä duunareita potkitaan päähän. Ei ole väliä enää millään. Kilometritehtaalle vain.

rapevainaa

.
Lainaus käyttäjältä: "Aakku"[
Näin meillä duunareita potkitaan päähän. Ei ole väliä enää millään. Kilometritehtaalle vain.

Näin siinä käy kun ei pärjää. Aikansa mekastaa ja sitten se loppuu.

Suomen hallitukset ovat yhtiöittäneet kaiken tuotannollisen toiminnan tehdäkseen niistä kilpailukykyisiä. On todettu, että sellaiset yhtiöt, joilla on oikeat henkilöomistajat, ne pärjäävät tiukan paikan tullen parhaiten.
Huonommin pärjäävät yhteisöomistuksessa olevat ja vielä huonopmmin valtion omistamat.  Yhteisö omistus ajaa siihen, että saalis jaetaan kuin susilaumassa kun tiukka paikka tulee. Kukaan ei puolusta omaansa ja kahmii sen minkä ehtii.

Kaikein huonoimmin on käynyt kommunnistien omistamille firmoille.  Pääomat on häivytetty jonnekin josta kukaan ei jäljitä. Näissä raha on ehtinyt poltella näppejä vain pari vuotta.

Kun valtionyhtiö on aikansa toiminut ja harjoitellut kannattavaksi, se yleensä myydään tai viedään pörssiin vapaille areenoille.  Viimeinen yhtiöitys on Tielaitos eli Destia vuoden alusta.


Stora-Enson osa on Enso-Gutzeitti, valtion firma. Nyt valtio omistaa 25% Storasta. Mutta nuo ajat ovat kaukana takapäin eikä firma voi toimia poliittisesti vaan firman tärkein tehtävä on tuottaa voittoa omistajilleen. Mikään ei ole sen tärkeämpää tai sitten firma poistuu näyttämöltä tehtyään ensin tappiota ja tyhjentäen joidenkin taskut. Tarkoituksena on ollut tuottaa tuotteita ja palveluita markkinahinnoilla eikä niin että toimintaa subventoidaan verovaroilla. Suomi ei tätä yksin määrää vaan EU:lla on sormet pitkälle pelissä.

Suomen sosialismin aikana sodan jälkeen sanaa voitto ei saanut edes mainita. Sitä nimitettiin rahoitusylijäämäksi tai muuksi laskentavirheeksi.

Kun kansainväliset sijoittavat alkoivat omistaa suomalaisia osakkeita, ne viis veisasivat YYA-sopimuksen mukaisesta sanastosta vaan käyttivät kansainvälisen tilintarkastuksen käsitteistöä.  

Maailmanmarkkinoilla on ollut paperiteollisuuden ylituotantoa  jo vuosikaudet. Nyt on hyvä ja poikkeuksellisen pitkä nousukausi. Paperiteollisuus on tehnyt jatkuvaa tappiota, koska maailmassa on tehtaita liikaa.
Tehtaita siirretään sinne missä raak-aine kasvaa nopeasti. Kemi sattuu olemaan paikka, jossa puu kasvaa maaiman hitaimmin ja sen jälkeen puuraja onkin vastassa.

Se nyt ei vaan onnistu että Suomen valtio kerää pääomaa maailmalta hoitaakseen työkllisyyttä ja aluepolitiikkaa.

Kun Suomen paperiteollisuutta on tutkittu, jatkuvalla pääoman keräämisellä on pidetty tehtaita pystyssä. Tehtaat eivät ole tuottaneet voittoa niin paljon että niillä olisi maksettu investoinnit.

Sosialimin kultakautta eläneet eivät pysty uusiutumaan, ellei kyse ole niistä jotka pääsivät entiseen sosialistiseen pääomaan käsiksi. Venäjälläkin entisiä valtion firmoja omistavat samat johtajat, jotka aikoinaan pyörittivät niitä sosialismin nimissä. Nyt sama homma, mutta kapitalismin nimissä.

THL tiedottaa

.
Otin tässä pari päivää selvää asioista koskien tätä Stora Enson tapausta.

Kemijärven sellutehdas tuottaa voittoa. Myös sähköä myyntiin, eli tehdas on enemmän kuin omavarainen energian osalta.

Stora Enson voitto oli viime tilikaudella n. 240 miljoonaa euroa.

Alalla on ylikapasiteettia. Etenkin määrättyjen paperilaatujen kohdalla, mutta myös sellun tuotannossa.

Etelä-Amerikkaan on perustettu ja perusteilla (nopeakasvuisten puiden juurelle) useita suuria sellutehtaita. Niiden kokonaiskapasiteetti ylittää Suomen kaiken selluntuotannon. Jostain on siis lopetettava tuotantoa, koska ylituotantoa on jo ennestään.

Uusi suuria paperitehtaita perustetaan sinne, missä paperin kulutus on nousussa: esimerkiksi Kiinaan.

Euroopasta on lopetettu viimeisen kymmenen vuoden aikana noin 60 sellu- ja paperitehdasta.

-------------

Kemijärvellä toimii erityinen Kemijärvi-liike. Liikettä vetää Kemijärven kunnanjohtaja. Stora Enso on kunnanjohtajan tänään radiossa esittämänsä mukaan antanut jo joulukuussa ukaasin kunnanjohtaja Timo E. Korvalle: "Sinun pitää siirtyä syrjään Kemijärvi-liikkeestä."

-------------

Valtio omistaa kaikkiaan n. 35 % (valtio+Kela) Stora Enson osakkeista.

Valtio voi käyttää pörssiyhtiössä omistajaohjausvaltaansa vain yhtiökokouksessa, jossa se voi vaikkapa vaihtaa yhtiön hallituksen. (Mikäli muut osakkeenomistajat eivät liittoudu sitä vastaan.)
.

.
Ei noista muiden puheista kannata välittää.

rapevainaa

Lainaus käyttäjältä: "se".

Euroopasta on lopetettu viimeisen kymmenen vuoden aikana noin 60 sellu- ja paperitehdasta.

.

Tuo on erikoista että voitollinen tehdas suljetaan, mutta totta kai jos korvaava tehdas syntyy jonnekin muualle niin, eihän niitä asiakaita noin vaan napsita muilta pois.

Tehdas tai kone ei kerro tuotannon määrästä. Uudet koneet ovat helvetin leveitä ja niiden nopeus on mieletön verrattuna entiseen. Tiedän että Enson Anjalan tehtaalla oli 10 vuotta sitten 6 metrin ja 9 metrin levyinen kone.  Uusimmat koneet tekevät paperia 100 km tunnissa.

Uudet tehtaat ovat myös niin kalliita, ettei entisellä yhtiörakenteella pystytty investoimaan uusiin tehtaisiin. Sen takia metsäyhtiöt ovat lyöttäytyneet yhteen.

*****************************

M-Real on  sellaisessa jamassa, että sijoittavat ostavat osaketta sen takia että jos firma menee konkurssiin ja omaisuus pilkotaan, tulee sijoituksesta 100% voitto.
Tämmöstä ohjetta liikuu sijoituspiireissä.

Asiat voivat olla siis huonomminkin..........

Aakku

Tätä minä en omalla laskuopillani ymmärrä, että voittoa tuottava tehdas ajetaan alas. Voittoa se on pienempikin voitto ja jos kerran voittoa tulee, meneehän se sellu ja paperi ylituontatontopuheista huolimatta kaupaksi jonnekin. Tappiollisen tehtaan lakkauttamisen kyllä ymmärrän - tätä "uudempaa talousmatematiikkaa" eivät monet muutkaan ymmärrä :

Stora Enson toimihenkilöt marssivat ulos

Stora Enson toimihenkilöt ovat marssineet ulos yhtiön kaikilta tehtailta tänään. Ulosmarssi päättyy vasta lauantaina.

Ulosmarssit alkoivat aamupäivällä. Ulosmarsseihin osallistuu yhteensä noin 1 200 toimihenkilöä kymmenellä tehdaspaikkakunnalla.

Ulosmarsseilla ammattiliitto Toimihenkilöunioni vastustaa yhtiön tapaa toimia Summan ja Kemijärven tehtaiden lakkauttamisten yhteydessä.


Hesarin linkki

rapevainaa

Lainaus käyttäjältä: "Aakku"
Stora Enson toimihenkilöt marssivat ulos

Stora Enson toimihenkilöt ovat marssineet ulos yhtiön kaikilta tehtailta tänään. Ulosmarssi päättyy vasta lauantaina.
]

2 vuotta sitten paperityöntekijät menivät lakkoon kun eivät saaneet joululomaa.  Sen jälkeen on taivas pudonnut alas sillä toimialalla.  

Kukapa olisi uskonut että Nokian rengit ajetaan Suomessa alas melkeinpä hetkessä.  Oman käsitykseni mukaan Nokia on saanut Kiinassa ja sittemin Intiassa suositummuus aseman, ja sen mukana toimitaan.
On Uruguaissa jotain vastaavaa - jotain laajaa joka takaa Firmalle vakaat hyvät mahdollisuudet joilla houkutelaan insvestointeja maahan.  

Nämä tehtaat eivät suinkaan tuota paikallisille markkinoille. Suomen paperitehtaiden tuotannosta on jäänyt Suomeen 20%. Unkari on suurin kännyköiden tuoja Suomeen. Meikäläinen ostaa Lidlistä saksankielistä vessapaperia.

Eugen

Lainaus käyttäjältä: "Aakku"

Näin meillä duunareita potkitaan päähän. Ei ole väliä enää millään. Kilometritehtaalle vain.

Paperityöläiset ovat vuosien saatossa ulosmitanneet itselleen kohtuuttomat liksat, nyt vaan kerätään sen satoa.... Syyttäkööt itseään...Täältä ei heru teetä eikä sympatiaa 4 tonnin kuukausiliksaduunareille.
"Aye, caramba!"

THL tiedottaa

Lainaus käyttäjältä: "Rape"

Meikäläinen ostaa Lidlistä saksankielistä vessapaperia.

No, nyt selvis, miksi Suomesta pitää sulkea tehtaat!

;P
(Onko siinä vessapaprussa siis jonkin saksankielinen teksti? Vai puhuuko se saksaa?)
.
.
Ei noista muiden puheista kannata välittää.

rapevainaa

Lainaus käyttäjältä: "se"
No, nyt selvis, miksi Suomesta pitää sulkea tehtaat!


(Onko siinä vessapaprussa siis jonkin saksankielinen teksti? Vai puhuuko se saksaa?)
.
.

Ootko sitä mieltä että paskomalla säilyy työpaikat?


Lainaus käyttäjältä: "se lisäsi vielä ja loihe "


(Onko siinä vessapaprussa siis jonkin saksankielinen teksti? Vai puhuuko se saksaa?)
.
.

On siinä ja puhuu se

.

Eugen

Lidlin talouspaperi on totaalisen imukyvytöntä, sama kuin yrittäisi ruutupaperivihon sivulla kuivata pöydälle läikkyneen kahvin.... en edes halua ajatella miten erinomaista on Lidlin wc-paperi.  :lol:
"Aye, caramba!"

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä