Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Näin meillä työttömyytetään

Aloittaja Aakku, 17.01.08 - klo:22:27

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "Eugen"Lidlin talouspaperi on totaalisen imukyvytöntä, sama kuin yrittäisi ruutupaperivihon sivulla kuivata pöydälle läikkyneen kahvin.... en edes halua ajatella miten erinomaista on Lidlin wc-paperi.  :lol:

Niin - tehtaiden tuotto [osakehemmoille] kasvaa, mutta tuotteiden laatu laskee. Aivan samaa on tietotekniikkassa, kinuskivirtalähteet ovat b- tai c-sarjaa ennätys oli eräällä tuttavallani, jossa virtalähde kesti peräti vuorokauden ... no takuuseen meni ja sai uuden. Valmistusmaata en muista, mutta kinuski se ei ollut, kun ei huolinut... peffanpyyhintään vaadin paperin, jolla homma onnistuu sadattelematta ja sujuvasti. Eikä sormi mene läpi ... Aito suomalainen täyttää nämä vaatimukset. Aaah sitä skeidan kotimaista  poistoa. Peba iloitsee hilpeästi pörähdellen.

rapevainaa

.
Rautaa rajalle!

joo, on ne sakut sellaista suttakansaa. Käyttävät sellaista paperia joka ei pyyhi.
:roll:
.

Alien Weird

Lainaus käyttäjältä: "Aakku"Tätä minä en omalla laskuopillani ymmärrä, että voittoa tuottava tehdas ajetaan alas. Voittoa se on pienempikin voitto ja jos kerran voittoa tulee, meneehän se sellu ja paperi ylituontatontopuheista huolimatta kaupaksi jonnekin. Tappiollisen tehtaan lakkauttamisen kyllä ymmärrän - tätä "uudempaa talousmatematiikkaa" eivät monet muutkaan ymmärrä :]

Talouden tarkoitus ei todellakaan ole vain voittojen kahmiminen eli kapitaalin kasvattaminen vaan mahdollisimman suurten voittojen haaliminen ja kapitaalin kasvattaminen mahdollisimman tehokkaalla tavalla.

Jos siis joku yksikkö ei tuota omistajilleen kapitaalia yhtä tehokkaasti kuin muut yksiköt niin se joudutaan lakkauttamaan ja korvaamaan paremmin kapitaalia tuottavalla yksiköllä ellei vähemmän kapitaalia tuottava yksikkö ole kohtuullisesti pitkällä tai lyhyellä aikavälillä saneerattavissa yhtä tuottavaksi kuin muut yksiköt.

Myös kannattava yksikkö pitää sulkea mikäli sillä tavalla yhtiö pystyy kasvattamaan kokonaisvoittoaan.

Nämä ovat ihan itsestään selviä asioita kunhan mietit, paljon helpompaa kuin käpystiikka.

Yhteiskunnan kokonaisuuden kannalta on myös paljon parempi että tuotantoyritykset ovat mahdollisimman tuottavia koska se lisää kokonaistyöllisyyttä, tuo yhteiskunnalle enemmän veromarkkoja ja mahdollistaa paremman palvelun ja koulutuksen järjestämisen nuorille, paremman elämän järjestäminen vanhuksille ja työkyvyttömille,  paremman sairaanhoidon sairaille ja paremman toimeentulon myös niille jotka eivät syystä tai toisesta pysty tai halua työnteon kautta tuomaan hyötyä yhteiskunnalle.

Minusta saneeraminen ja järkevä taloudenpito muutenkin on tervettä ja kannatettavaa, tukiaiset, heikkojen yritysten hyysääminen ja valtion tai yhteiskunna omistajana toiminen on epätervettä.

Valtio voi tietenkin omistajana, pääomansijoittajana tai kapitalistina toimia myös terveellä tavalla, siis samalla tavalla kuin jokainen kunnon kapitalisti toimisi.  Erikoistilanteet, kuten juuri tehtaiden alasajot, tuovat kuitenkin esiin valtion toisen roolin, eli valtiolle esitetään vaatimuksia toimia talouden ehtojen sijasta lyhytnäköisesti.   Tämä ei tietenkään herätä luottamusta valtiota kohtaan omistajana vaan muilla sijoittajilla on aina epäilys että valtio jossain vaiheessa ei omistajana toimi rationaalisesti ja se pienentää yhtiön mahdollisuuksia tehdä voittoa.

Myös valtion lainsäätäjän asema on ristiriidassa sen kapitalistin roolin kanssa.  Valton tulisi mielestäni keskittyä lain laatimiseen, siis määritelemään kapitalismin pelisääntöjä, sen sijaan että se itse toimii aktiivisesti pääomamarkkinoilla pelaajana.

Ztara

Lainaus käyttäjältä: "Alien Weird"

Myös kannattava yksikkö pitää sulkea mikäli sillä tavalla yhtiö pystyy kasvattamaan kokonaisvoittoaan.


Huonosti menestyvän yksikön työntekijänä olen kuullut korkean tahon sanoneen suoraan ettei yhtiöllä ole velvoitetta pitää yllä suojatyöpaikkoja ja kannattamattomista yksiköistä koitetaan kaikin keinoin..luonnollisesti..päästä eroon  :? .
~~Starseed~~

Everything will be ok in the end. If everything is not ok, it is not the end.

Alien Weird

Lainaus käyttäjältä: "Starseed"
Lainaus käyttäjältä: "Alien Weird"

Myös kannattava yksikkö pitää sulkea mikäli sillä tavalla yhtiö pystyy kasvattamaan kokonaisvoittoaan.


Huonosti menestyvän yksikön työntekijänä olen kuullut korkean tahon sanoneen suoraan ettei yhtiöllä ole velvoitetta pitää yllä suojatyöpaikkoja ja kannattamattomista yksiköistä koitetaan kaikin keinoin..luonnollisesti..päästä eroon  :? .

Niin se on jokapaikassa  .....  ellei ole niin sitten on kyse jostain muusta toiminnasta kuin yritystoiminnasta.

Yksityinen ihminen on kyllä tässä asiassa aikamoinen heittopussi.
Jos ihminen on itse sitä mieltä että hänen ihmisarvonsa on oman suorittamisen varassa niin tämä hänen ihmisarvonsa on kyllä joka hetki puntarissa.

Mutta pitää ajatella että se osa ihmistä jota arvioidaan, se joka suorittaa, se ei ole muuta kuin pieni osa ihmisyyttä.  Ihmisen arvo on jotain aivan muuta, se ei ole suorityskyvyllä mitattavissa.  

Tämä systeemi, siis tämä kapitalistinen, tämä on kyllä koettelumus työtä tekeville, mutta takaa helpon ja ihmisarvoisen elämän niille jotka ovat työelämän ulkopuolella.

rapevainaa

Lainaus käyttäjältä: "Starseed"


Huonosti menestyvän yksikön työntekijänä olen kuullut  .

Olet kai hotellialalla. Tietääkseni hotellia on aika epävakaata puuhaa. Kilpailu on kovaa ja hinnat alhaalla.
Kun menee huonosti, myydään pois ja taas parin vuoden päästä uudelleen. Kapitaali syödään siis parissa vuodessa vaikka haluja olisikin jatkaa.  Remonttia pitäisi tehdä että on komeeta. Hinnat eivät saisi nousta.

Ruotsin lautat? MIten nekiin nyt jaksaa?  Toimivat verovapaan viinan turvin aikansa.

Eugen

Fuck off Attac!


Attac vaatii Nokiaa boikottiin, koska Nokia on sulkemassa Bochumin tehtaansa Saksasta. Herää kysymys mitä tämä Attac on tehnyt kun Suomesta tehtaat ovat lähteneet Kiinaan? - Ei yhtään mitään, mutta tässä ollaankin kajoamassa EUn Herranterttujen saksalaisten pyhiin teollisuustyöpaikkoihin... Fiddu miten kaksinaamaista peliä...
"Aye, caramba!"

THL tiedottaa

.
Onko globalisaatio syyllinen?

Onko kapitalistinen talousjärjestelmä syyllinen?

Onko sosialistinen perintö (NL ja sen satelliitit) suurin syypää?    :lol:

Onko ihmiseen sisäänrakennettuna jokin sellainen ominaisuus, jonka vuoksi me aina vain ajaudumme suuriin vaikeuksiin?

Ei kai sentään kyseessä voi olla mikään luonnonlain kaltainen juttu?

.
Ei noista muiden puheista kannata välittää.

rapevainaa

Lainaus käyttäjältä: "se".

Onko globalisaatio syyllinen?

.

On. Meillä ei ole kuin muutama globaali firma. Ruotsi on siinä suhteessa 30 v meitä edellä.

.
LainaaOnko kapitalistinen talousjärjestelmä syyllinen?.

Ei kai. Sosialistimaat myyvät aseita vileä useampaan maahan kuin Nokia kännyköitään.

Lehmäosastosta näkee että lehmiä siirrelltiin mantereelta toiselle jo yli 5000 v sitten.


.
LainaaOnko sosialistinen perintö (NL ja sen satelliitit) suurin syypää?    :lol:.

Hollanti, Englanti, Portugali ja Espanja pelasivat globalisaatiota ennen kuin Venäjästä tiedettiin mitään.

.
LainaaOnko ihmiseen sisäänrakennettuna jokin sellainen ominaisuus, jonka vuoksi me aina vain ajaudumme suuriin vaikeuksiin? .

Kun luin genetiikkaa yliopistossa, kirjassa sanottiin että ihminen on eläinlajina niin suvereeni, että sillä on enää yksi vihollinen ekologiassa ja se on toinen ihminen. Ihmisten välinen kilpailu on jo pitkään jalostanut ihmistä eläinlajina.. Toisaalta, vaikeudet opettavat yksilöä käsittelemään ja selviytymään vaikeuksista.  

Kilpailu ihmisten kesken synnyttää vaikeuksia, mutta sitten se vasta vaikeaa on jos ihminen on yksin.

.
LainaaEi kai sentään kyseessä voi olla mikään luonnonlain kaltainen juttu?

.

Kyllä. Hyvinpä tiesit. Ihmisen lakeja voi muuttaa mutta luonnonlakeja ei.

Jos ihmiset ovat köyhiä, ne alkavat tappaa vaikka naapureitaan jos ei muuta syyllistä keksi köyhyyteen. Silloin otetaan tekosyiksi rotu, alkuperä, uskonto tai mikä muu vaan.  Näin pääsee toisen omana käsiksi.

Ihminen on yleensä tappanut miehet ja ottanut naiset orjiksi ja teettänyt naisilla omia jälkeläisiä.  Tämmöinen on yleistä eläinlaumoissa.

THL tiedottaa

Lainaus käyttäjältä: Rape
Lainaus käyttäjältä: "se".


.
LainaaOnko sosialistinen perintö (NL ja sen satelliitit) suurin syypää?    :lol:.

Hollanti, Englanti, Portugali ja Espanja pelasivat globalisaatiota ennen kuin Venäjästä tiedettiin mitään.


Mutta eihän Venäjä ookaan ollu koskaan sosialistinen.

Ja Venäjähän teki tota samaa kun jotkut Englannit ja Portugalit. Se vaan käytti niitä vähemmän merta riistäessään Aasiaa.

.
Ei noista muiden puheista kannata välittää.

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä