Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Roskaruoka ja lisäaineet

Aloittaja risto, 08.08.12 - klo:09:37

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

risto

Roskaruoalla tarjkoitetaan yleensä ruokaa, joka on haitallista ihmisen terveydelle. Se tarkoittaa ylensyömistä kulutukseen nähden. Lisäkilot aiheuttavat varsinkin vanhalla iällä vaikeita terveysvaikutuksia:
nivelet, verenkierto, sydän, sokeritauti, liikkumiseen haluttomuus, ristiselän vaivat/iskias

Kysin lääkäriltä, miksi taksikuskit ja rekkakuskit ovat semmosia läskikimppuja.
- Epäsäännöllinen työ ja grillikioskin ruoka.

Grillikioskissa ruoka valmistetaan nopeasti ja rasvassa keittäminen on nopea tapa.
rasva ruoassa kuin ruoassa lisää kaloreitten määrää

-keitetty peruna / valkosipuliperunat. kerman rasva 3-kertaistaa perunan kalorit.
-karjalan piirakka.  3-kertainen kalorimäärä perunaan verrattuna
- lihapiirakka 6-kertainen määrä kaloreita perunaan verrattuna.


Sotkun munkit on todettu suurimmaksi syyksi varusmiesten lihomiseen. Lääketieteellinen tutkimus.

Katsotaas rasvan vaikutusta

tippaleipä rasvaa 23%
Donitsi 19%
Munkki 8%
Pulla  8%

Karjalan piirakka 8%
Lihapiirakka 13%
kananmuna 10%, ruskuainen 24%

Tiikerikakku 24%
Perunalastu 33%

Makkkaraperunat ilman mausteita 23%
Kermaperunat 15%

http://www.fineli.fi/food.php?foodid=8513&lang=fi

risto

.
Lisäaineet

Lisäaineita tarvitaan antamaan makua ruokaan mutta ennen kaikkea lisäämään ruoan säilyvyyttä kaupan portaisssa.

Lisäaineita voi välttää lähinnä valmistamalla itse ruokaa peruselintarvikkeista.
Lisäainelainsäädäntö on tarkkaa siinä että peruselintarvikkeet ovat puhtaita, eikä synny kertymiä syömisen määrän kautta.

Kun kotona valmistaa ruoan, eihän siinä lisäaineita tarvita. Ruoka syödään heti.

Ennen vanhaan ei ollut jääkaappeja eikä pakastimia huusholleissa. Esim. marjat ja mehut säilöttiin 50% sokeripitoisuudella.

Liha ja kala säilöttiin kovalla suolapitoisuudella.


100 vuotta sitten säilöttiin ruokaa kuivaamalla. Hapattaminen oli yksi keino.
Esim. leipä säilyi kuivattuna ja sitten sitä topattiin lihaliemeen.

Oli säilömismuoto mikä tahansa, ruokaa tuhoutui homeiden, käymisen ja jyrsijöiden takia.
Ruokakaapissa oli ilmaputki tai kaksi ulos, ja siellä ruoka pilaantui nopeasti.



AveLazio

Mielestänii termi "roskaruoka" on väärä. Ei ole roskaruokaa. On vain enemmän terveellistä ja vähemmän terveellistä ruokaa. Enemmän lihottavaa ja vähemmän lihottavaa ruokaa. Ruoka on aina ruokaa. Ja pakko on syödä.
At a narrow passage there's no brother, no friend

risto

.
Nykyiset lentokuljetukset

Nykyihminen ei ymmärrä miten joku ei voi elää terveellisesti. No tosin terveyshaitat vaan kasvavat kun tutkiminen edistyy. Ruotsalaisilla on niin hyvät vehkeet että heiltä ei pääse mikään haitta piiloon. Ruotsilla on valtava elintarviketeollisuus, mistä syntyy heidän korkea osaaminen.

"Suomalaisilla vihanneksilla pärjää loistavasti". haloo, miten Suomessa kasvaa vihanneksia talvella.

30 vuotta sitten työpaikkaruokaloisa ei ollut vihannespöytää. Vihenneksia olivat etikkapunajuuri, suolakurkku , porkkanaraaste ja puolukat.

Nyt tulee joka päivä Afrikasta, Etelä-Amerikasta ja ties mistä lentokoneilla vihanneksia hedelmiä ja mansikoita. Haa, suomalaista. Pirkka-banaaneja. Pirkkaruusut lopettivat suomalaisen ruusunkasvatukset. lentokoneet tuovat ruusuja päiväntasaajan vuoristoista.

Suomen suurin vientiartikkeli Venäjälle oli 15 vuotta sitten Banaanit. me täytimme velan ja viennin suhteen banaanivaltion tunnusmerkit. Suomen puolella oli suuret banaanikypsyttämöt ja sitten ne pantiin jakeluun venäjälle.

70-luvulla oli hedelmille suojatullit. Omenia ei saanut tuoda maahan ennen kuin omat omenat oli syöty. Samoin hunaja oli suojatullin takana kunnes kaikki omat purkit oli syöty. Oma sokerijuurikastuotanto oli suojattu. Sokerin hinta nousi mitä suurempi oli kotimainen sato.


Meillä työpaikkaruokalssa itse perusruoan taso laski selvästi kun vihannekset kallistuivat Espanjan pakkasten takia ja vihannespöytää täytyi pitää yllä.

risto

#4
Lainaus käyttäjältä: AveLazio - 08.08.12 - klo:09:58
Mielestänii termi "roskaruoka" on väärä. Ei ole roskaruokaa. On vain enemmän terveellistä ja vähemmän terveellistä ruokaa. Enemmän lihottavaa ja vähemmän lihottavaa ruokaa. Ruoka on aina ruokaa. Ja pakko on syödä.

Näin se on jos on oikeasti nälkä. Se nyt on sellainen hypetermi jota voi käyttää vaikka elokuvista tai musiikista.

Sodan jälkeen kukaan ei moittinut että on rasvaista ruokaa. Oli kiva juttu jos ylipäätänsä sai rasvaa ruokaansa.

Kirkon avustajat ovat kertoneet useamman kerran että rahapulassa olevat perheet eivät osaa itse laittaa ruokaa vaan ostavat suhteellisen kallista valmisruokaa.

Kun katsoo perusperunaa ja siitä tehtyjä jalosteita, hintaero on moninkertainen. Perusriisi ja siitä tehdyt nuudelit ovat myös huimasti toisistaan poikkeavia.

.

AveLazio

At a narrow passage there's no brother, no friend

Muisto Keijo Kullervo


TV:ssä mainostetaan hampurilaista joka maksanee jotain 5.50 € kappale (ja sitten loppupäivästä jälleen nälkä?)? Pidän roskaruokana hampurilaisia noin yleensä.

Vaimoni tekee tänään hernekeittoa noin kahdeksan litraa ja raaka-aineet maksoivat vajaa viisi € ja lisäksi sähkön kulutus joka lienee muutaman centin tässä tapauksessa...

Syömme kahdestaan - pakkaseen osaksi laitettuna ko. määrää - kahdeksan, kymmenen kertaa ja osaksi myös poikani syö sitä töistä tulonsa jälkeen...


On turha väittää, että ruoka On kallista Suomessa? Jos On. niin syy On ruokatavoissakin...

K.K.

Ymmärrän toki, että aina ei voi henekeittoa syödä, mutta vähän fundeeraamalla voi ruokakustannuksissa säästää todella paljon...
"Tie, Totuus ja Elämä?"

risto

Lainaus käyttäjältä: K.K. - 27.11.12 - klo:17:34



Vaimoni tekee tänään hernekeittoa noin kahdeksan litraa ja raaka-aineet maksoivat vajaa viisi € ja lisäksi sähkön kulutus joka lienee muutaman centin tässä tapauksessa...

Toi hernekeitto.... se kaasuuuuuntuuuuuu....Olis ihan hyvää kyllä.

Sitten laktoosivapaa maito. Lidlissä on kahta vapaata maitoa. Molemmat pierettää kauheasti. Valiolla on hyvä tavara.

risto

.
Mutta kyllä tässä iässä pitää tietää mitä syö.

Sini

Siirsin kommenttini parempaan ketjuun.


Uusin ruokavillitys on jaksottainen paasto. Joka toinen päivä syödään vain 1x päivässä n. 500 kcal. Joka toinen päivä syödään normaalisti mihin itse kukin on tottunut. TV:ssä oli aiheesta dokumentti. Olen nyt harrastanut jaksottaista paastoa kuukauden ja paino on pudonnut 7 kg. Paaston pitäisi vaikuttaa tervehdyttävästi diabetekseen, kolesteroliin, verenpaineeseen ja ties mihin. Riittää jos viikossa on kaksi paastopäivää.

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä