Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Linux pähkäilyjä

Aloittaja Aakku, 12.09.07 - klo:08:43

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 30 Vieraat katselee tätä aihetta.

Aakku

Kansanedustajat saivat Linux-yllärin kirjekuoressa

Ubuntu Suomi kertoo postittaneensa syyskuun alussa kaikille kansanedustajille Ubuntu-cd-levyn sekä tietoa Ubuntusta, Linuxista ja vapaista ohjelmista. Kirjeen tarkoituksena on lisätä päättäjien tietoutta vapaista ohjelmista ja niiden mahdollisuuksista kouluissa sekä hallinnossa.

Esimerkiksi Ranskan parlamentti on vaihtanut yli tuhat edustajien käyttämää tietokonetta Ubuntuun, Suomen-yhteisö taustoittaa.


http://www.digitoday.fi/page.php?page_id=9&news_id=200722119

Ovela propagandatemppu :) Suoraan päättäjille suunnattuna se mahdollisesti jopa voisi kantaa hedelmää. Nitä jatkuvasti perättyjä säästöjä syntyisi - valtion ja kuntien organisaatioissa tämä olisi enemmän kuin paikallaan. Tavalliselle peruskäyttäjälle Linux on yhtä helppokäyttöinen, kuin "tuttu ja turvallinen" Windows, organisaatioilta jäävät mm. lisenssimaksut vain pois. Onhan nykyisinkin ko. organisaatioissa mikrotukihenkilöiden verkosto ja esim. Käpyinstituutissa ei peruskäyttäjä edes voi asennella Windowsiin ohjelmistoja, vaan pitää pyytää asianomainen mikrotukihenkilö töihin.

Vapailla eli avoimen lähdekoodin ohjelmistoilla on mahdollista saada merkittäviä säästöjä sekä edistää tietoturvaa ja tietojärjestelmien yhteensopivuutta. Monissa maissa ollaan julkisessa hallinnossa Suomea pidemmällä avoimen lähdekoodin käyttöönotossa. Odotamme, että hallitusohjelman lupaus avointen rajapintojen edistämisestä näkyy tämän tilanteen korjaamisena, sanoo Ubuntu Suomen yhteyshenkilö Timo Jyrinki.

Niin ja myös Windowsiin on saatavilla koko joukko vapaita ohjelmistoja, eikä siirtyminen ole kovinkaan suuri kynnyskysymys, ellei siitä sellaista väkisin tehdä :)

Paha setä

Miksi ihmisparkojen pitäisi ylipäätään räpeltää Windowsin kanssa? Eikö elämä ole tarpeeksi kurjaa muutenkin? Tuntuu tosi ikävältä ajatella että meikäläisen veromarkkoja käytetään ihmisten kiusaamiseen.

Mies mietti aikansa miten vois,
tämän selittää,
sitten hän lensi pois.

Hän lensi pois.

-Juice Leskinen-

Aaron

Lainaus käyttäjältä: "Paha setä"

Miksi ihmisparkojen pitäisi ylipäätään räpeltää Windowsin kanssa? Eikö elämä ole tarpeeksi kurjaa muutenkin? Tuntuu tosi ikävältä ajatella että meikäläisen veromarkkoja käytetään ihmisten kiusaamiseen.
Olettaisin rohkeasti, ilman sen tarkempaa tieteelistä perustutkimusta, soveltavan puurtamisen vaivaa, että mainitsemasi "veromarkat" eivät enää vuosiin ole olleet mainitsemasi kiusanteon välineinä.
Voinen olla väärässäkin.

Ystävällisesti,

Aaron

Paha setä

Anteeksi, tarkoitin siis veroeuroja, joiden siis soisin menevän muualle kuin Microsoftin kassantäytteeksi.
Mies mietti aikansa miten vois,
tämän selittää,
sitten hän lensi pois.

Hän lensi pois.

-Juice Leskinen-

ville

Onko teillä kokemuksia vanhojen DOS-ohjelmien toimintaansaattamisesta Linuxissa? Sain kaverilta pari peliä, joita 90-luvun alussa aika hartaana pelailin. Yritin niitä Dosemun kanssa toimintaansaattaa, mutta tuli pieni tenkkapoo. Uskon kyllä pulman selvittäväni, mutta voisi motivoida jos jollakulla on näistä rohkaisevia kokemuksia.

Kyseinen peli on muuten Eye of the Beholder, ja sen kolme eri versiota.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "ville"Onko teillä kokemuksia vanhojen DOS-ohjelmien toimintaansaattamisesta Linuxissa? Sain kaverilta pari peliä, joita 90-luvun alussa aika hartaana pelailin. Yritin niitä Dosemun kanssa toimintaansaattaa, mutta tuli pieni tenkkapoo. Uskon kyllä pulman selvittäväni, mutta voisi motivoida jos jollakulla on näistä rohkaisevia kokemuksia.

Dosemua en ole kokeillut - tiedän kyllä, että sellainenkin on. Oikeastaan sitä olisi metka testata siinä mielessä, että saako muutaman todella hyvän DOS-ohjelman pelittämään Linuxissa ! Sitten on sellainenkin DOS:lle tehty kuin Commodore 64 emulaattori. Se ei pyörinyt enää windofkajan 95-versiossa tai myöhemmissä, 3.11:ssa mainiosti - tai oikeammin DOS:ssa. Siinä versiossa kun saattoi laittaa asetuksen, että konetta käynnistettäessä win ei ala rullaamaan, vaan suoraan nopeampaan DOS-tilaan mennään.

LainaaKyseinen peli on muuten Eye of the Beholder, ja sen kolme eri versiota.

:D Minua kiinnostaisi päästä pelaamaan Boulder Dash:ia ...

Ai niin - asennus saattaisi mennä joko VMware Workstationilla tai Innotek:n Virtualbox:lla ... itselläni on tuo VMwaren ja Virtualbox, joskin vasta purkamattomana deb-pakettina.

Aakku

Nyt on todella skitsofreninen olo :P

Piti tämäkin ihme juttu kokeilla :

http://www.tatanka.com.br/ies4linux/page/Fi/Asennus:Ubuntu

Siis olen Linuxilla ja IE:llä täällä ...  :shock:  Tyypillistä Miroscoftia - "Suosikit"-kansioon ei voi tuoda Swift/Firefoxin kirjanmerkkejä ... toisinpäin homma kyllä pelittää.

Laitetaan nyt oikein kuvakin, etten puhu lööperiä :lol:P.S. Tässä taisi tulla samalla rykäistyksi myös Wine-asennus ... pitää tutkia asiaa. Näkyy se olevan :) - tosin siellä ei ole mitään win-ohjelmia asennettuna - tulee vain ilmoitus :

aakku@lpr-109:~$ wine
Usage: wine PROGRAM [ARGUMENTS...]   Run the specified program
      wine --help                   Display this help and exit
      wine --version                Output version information and exit

Hmmm... tuossa kopioi / Limaa systeemissä tulee eriskummallinen muutaman sekunnin viive !?!

Aakku

Linux-taistelija luovuttaa

Ohjelmistotalo SCO on hakenut konkurssia. Yhtiö ilmoitti päätöksestä lehdistötiedotteessa perjantaina.

SCO on tapellut vuosia oikeudessa monia linuxia kehittäviä yhtiöitä vastaan. Viimeisin ratkaisu yhteen näistä oikeusjutuista tuli viime kuussa, kun SCO hävisi patenttikiistan Novellille. Oikeus totesi tällöin, ettei SCO:lla ole oikeuksia vaatia lisenssimaksuja unixia tai linuxia käyttäviltä ohjelmistotaloilta. Muita SCO:n kanssa käräjöineitä yrityksiä ovat IBM, Red Hat, Sun ja Microsoft.


http://mikropc.net/uutiset/index.jsp?categoryId=atk&day=20070917#w2007091717244511544

Niin ja tämä on hyvä lause :

"Yhtiöt kuten IBM ja Red Hat ovat osoittaneet, että on paljon kannattavampaa rakentaa bisnestä linuxin ympärille kuin hyökätä sitä vastaan oikeudessa."

Aakku

Kasapäin parannuksia
Uusi versio juhlistaa Gnomen syntymäpäivää


Unix-tyyppisille käyttöjärjestelmille tarkoitetusta avoimen lähdekoodin Gnome-työpöytäympäristöstä on julkaistu uusi 2.20-versio. Kymmenettä syntymäpäiväänsä juhlivan Gnomen uuden version parannuksiin kuuluvat muun muassa parannettu kielituki ja työpöytähaun integrointi.

http://www.itviikko.fi/page.php?page_id=46&news_id=200723226&rss=8

Joo ja tämä veikeä herja pitää linkittää uudelleen kun se oli siellä edesmenneelläkin - Vista vs Mac Os X :P

p://www.youtube.com/watch?v=TaIUkwPybtM


Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä