Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Linux pähkäilyjä

Aloittaja Aakku, 12.09.07 - klo:08:43

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 8 Vieraat katselee tätä aihetta.

ville

Nysse rupesi toimimaan, kun sain kaverilta jonkun toisen koodin, jolla lykästi. Sen verran tuo vähän pätkii, että kokeilen kuitenkin sitä tinyxp:tä myös. Viirussuojaa jo pohdiskelinkin. Eipä ole paljoa joutunut tämän kanssa aiemmin painiskelemaan.

Nytpä kuitenkin näkyy kaikki videot.  :D

Aakku, vmware server on nyt myös ilmainen, eikä vain tuo player. Siitä serveristä on vain joku kehittyneempikin versio, joka on jo maksullinen. Ehkäpä juuri kiristyvän kilpailun takia Vmware päätti antaa tuonkin ilmaiseksi.

Yritin ensin asentaa tuon qemulla, mutta se jämähti kesken. Näitä virtuaalijuttujahan on muitakin.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "ville"Nysse rupesi toimimaan, kun sain kaverilta jonkun toisen koodin, jolla lykästi. Sen verran tuo vähän pätkii, että kokeilen kuitenkin sitä tinyxp:tä myös. Viirussuojaa jo pohdiskelinkin. Eipä ole paljoa joutunut tämän kanssa aiemmin painiskelemaan.

Jep - se on virtuaaliasennettunakin edelleen Windows kaikkine turva-aukkoineen... itse käytän [viimeksi käyttänyt virtuaali-XP:tä vissiin kuukausi sitten...] Avast:ia ja Zone Alarm:ia - ovat hyviä ja ilmaisiakin, sekä kepeitä --> käynnistys ei takkuile kovin pahasti :D Läppärikin käynnistyy kuin ajatus - Linuxilla ...

LainaaNytpä kuitenkin näkyy kaikki videot.  :D

Tuon luettuani piti käydä YLE:n elävässä arkistossa ... Media Player Connectivity Firefoxissa näyttää sen videoklipsit sujuvasti.

LainaaAakku, vmware server on nyt myös ilmainen, eikä vain tuo player. Siitä serveristä on vain joku kehittyneempikin versio, joka on jo maksullinen. Ehkäpä juuri kiristyvän kilpailun takia Vmware päätti antaa tuonkin ilmaiseksi.

Yritin ensin asentaa tuon qemulla, mutta se jämähti kesken. Näitä virtuaalijuttujahan on muitakin.

Jaa - tilanne on muuttunut siitä kun ensimmäistä kertaa siihen tutustuin - sitä VirtuaBoxia en ole kokeillut, vielä mutta kai sekin pitää testata - tiettävästi Mirko$oftillakin on jokin vastaava viritys olemassa. Veikkaan, että siitä on vain Win-versio olemassa, ellei sitten yhteistyö Suse:n kanssa ole tuottanut M$:llä suunnanmuutosta.

ville

Eihän ne Elävän arkiston jutut ainakaan vielä ole DRM-koodattuja. Sen sijaan nuo BBC:n menneen viikon ohjelmat ovat, samoin BitTorrentista imuroidut filmit. Tietenkin piratebaystä voi ladata vaikka mitä matskua ilman eri koodauksia, mutta jo yhteyksien hitaus surettaa eikä ne edes aina toimi kuten haluaa. Lainkuuliaisuudellakin on tietty osuutensa.   :P

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "ville"Eihän ne Elävän arkiston jutut ainakaan vielä ole DRM-koodattuja. Sen sijaan nuo BBC:n menneen viikon ohjelmat ovat, samoin BitTorrentista imuroidut filmit. Tietenkin piratebaystä voi ladata vaikka mitä matskua ilman eri koodauksia, mutta jo yhteyksien hitaus surettaa eikä ne edes aina toimi kuten haluaa. Lainkuuliaisuudellakin on tietty osuutensa.   :P

No ne eivät sentään veilä onneksi ole sellaisia ... Piratebay joutunee kotomaassaan Ruotsissa oikeuteen - tästä on laittamani pätkä Oudoissa uutisissa ja myös poppoon vastaiskunomainen tempaus :) Lainkuuliaisuus on kuulemma hyve, mutta jos ilmaiseksi netitse saa leffan, voi sen tulkita hyväntahtoisten ja pyyteettömien ihmisten teoksi ...

Lipsumisia-ketjussa esittelin Indiaanille ja muillekin kotiplanetaario-ohjelmaa, stellarium:ia. Toinen - nähdäkseni vain Linuxille saatava ilmainen, on kstars - täällä tietoa siitä :

http://edu.kde.org/kstars/index.php

On tehty KDE:lle, mutta näkyy toimivan myös Gnomessa - Ubuntulle sen saa myös suoraan pakettivarastosta.

Jaa, että miksi kiinnostavat nämä ... nk. kiintotähtien muodostamien nimettyjen kuvioiden muutokset ajan mukana ... kiintotähdet eivät ole sananmukaisesti kiintotähtiä - meidän planeettasysteemistämme katsoen niiden tähdet liikkuvat eri suuntiin ja eri nopeuksilla, eli vaikkapa otava on nyt erinäköinen kuin vuonna 4000 eKr tai vuonna 6000 jKr.

Toinen liike, joka muuttaa tähtitaivaan näköä on maan akselin prekessioliike ... se akselin ajateltu jatke piirtää täyden kartiopinnan noin 26000 vuodessa ja tämän liikkeen suunta on päinvastainen kuin Maan pyörimisen ja rataliikkeen. Taivaannavat näyttävät piirtävän ekliptikan napojen ympäri ympyrää, jonka säde on sama kuin Maan akselin ja ekliptikan tason kohtisuoran välinen kulma, 23,5 astetta. Tätä on esitetty myös yhdeksi toistuvien jääkausien syyksi.

Noissa molemmissa - stellarium:ssa ja kstar:ssa - on se puute, ettei näitä liikkeitä ole mukana ... muutoin voi liikkua aika laajalla aikavälillä --> esim. näkee havainnollisesti, kuinka nykyinen pohjantähti ei ole aina ollut pohjantähti :) ... joskus vuonna 14000 jOs [jälkeen Outomaan synnyn] Lyyran tähditön Vega on likellä pohjantähden paikkaa.

ville

Itseä kiinnostaa nyt maanpäällisemmät asiat kuin nuo. Klassinen ongelma niin Linuxissa kuin (osin) muuallakin on PDF-muotoisten lomakkeiden editointi, joka perinteisesti on onnistunut vain maksullisen (ja kalliin) Acrobat Professionalin avulla, jota ei liene edes saatavilla Linuxille. Sen sijaan löysin aika kätevän ohjelman nimeltä flpsed, jolla homma hoituu ilmaiseksi. Tosin pdf-tiedosto pitää ensin muuttaa postscript-muotoon.

No, tiettykin noita lomakkeita voi käyttää käsinkin. Sen kun printtaa ja täyttää, mutta kun on huono käsiala niin ei ole kivaa se.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "ville"Itseä kiinnostaa nyt maanpäällisemmät asiat kuin nuo. Klassinen ongelma niin Linuxissa kuin (osin) muuallakin on PDF-muotoisten lomakkeiden editointi, joka perinteisesti on onnistunut vain maksullisen (ja kalliin) Acrobat Professionalin avulla, jota ei liene edes saatavilla Linuxille. Sen sijaan löysin aika kätevän ohjelman nimeltä flpsed, jolla homma hoituu ilmaiseksi. Tosin pdf-tiedosto pitää ensin muuttaa postscript-muotoon.

Hei - tuo näkyy olevan myös Dapperin pakettivarastossa ladattavana suoraan :) - sinällään ei ole ollut tarvetta muokkailla pdf-tiedostoja ... ne mitä olen itse tehnyt, olen kirjoitellut OpenOfficella ja sieltä kilkkinyt "Vie pdf:nä" ... alkuperäistä odt-tiedostoa voi muokkeroida ja tallentaa uudestaan pdf:ksi, että se ei ole ropleema. Asensin sen nyt noin kaiken varalta :)

LainaaNo, tiettykin noita lomakkeita voi käyttää käsinkin. Sen kun printtaa ja täyttää, mutta kun on huono käsiala niin ei ole kivaa se.

Meillä töissä ovat kaikki kaavakkeet talon intrasta saatavilla - täyttelee ruudulla ja lähettää eteenpäin ao. henkilölle - jos tarvitsee allekirjoittaa, niin tulostaa ja puumerkki [röpelöinen] alle.

Aakku

Chydenius-mitali Linus Torvaldsille

Linux-käyttöjärjestelmäytimen kehittäjälle Linus Torvaldsille myönnettiin perjantaina ensimmäinen Chydenius-mitali "kansainvälisesti merkittävästä toiminnasta Anders Chydeniuksen avoimuusperiaatteiden hyväksi".

Yhdysvalloissa asuva suomalainen tietotekniikka-asiantuntija Torvalds työskentelee Linux Foundation säätiön rahoittamana kokopäiväisesti Linux-ytimen parissa.


http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=119356

Pohjoismaisen avoimuusperinteen kunniaksi Anders Chydenius -säätiö on halunnut myöntää Chydenius-mitalin tunnustuksena kansainvälisistä ansioista avoimuuden hyväksi.

ville

Onhan Linus prenikkansa ansainnut. Mutta kaikenlaisia mitaleita sitä onkin.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "ville"Onhan Linus prenikkansa ansainnut. Mutta kaikenlaisia mitaleita sitä onkin.

On, epäilemättä ja ensimmäistä kertaa minäkin kuulin koko Anders Chydenius -säätiöstä :) Ehkä tämän jälkeen on näkyvämmin esillä kun on kerran aloittanut tunnustusten jakamisen.

THL tiedottaa

.
.

Linus tässä totesi, oikein sanomalehdessä, että Linux-käyttöjärjestelmä on kaupallinen tuote. Lähtökohta Linus-pojalla oli se, että hän tekasee avoimen käyttöjärjestelmän, jota käyttäjät kehittävät täysin ilmaiseksi eteenpäin.

Heti, kun bisneksen taju pojalla kasvoi, hän alkoi ottaa rahaa (eikä mitään taskurahaa) osaamisestaan.

Kyse on tästä kuviosta:

1. Ne, jotka eivät osaa, pitävät kovia palopuheita siitä, kuinka he sitten kun he joskus tulevaisuudessa tekevät jotain, säveltävät, kirjoittavat kirjan tai koodaavat ohjelman, eivät missään tapauksessa ota mitään korvausta työstään. Koko homma, puheet niin kuin teotkin jäävät jossitteluksi.

2. Ne, jotka osaavat jonkin hommelin, eivät luovuta osaamistaan ilmaiseksi eteenpäin: he myyvät osaamisensa tekemällä myyntikelpoisen tuotteen tai palvelun.

:D

.
Tähän sopii toisesta yhteydestä napattu Indigon kuolematon lausunto:

Lainaus käyttäjältä: "Indigo"

No tarkemmin mietittyäni voisin sanoa, että outoja riivaa kyllä kaikenlaiset muut kummallisuudet, mutta luulisin, että ei epärehellisyys.

Indigo
Ei noista muiden puheista kannata välittää.

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä