Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Ruokaa haaskuusta Suomessa

Aloittaja Muisto Keijo Kullervo, 08.10.14 - klo:15:19

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Muisto Keijo Kullervo

"Tässä alla linkki, vähän vanhentunut:
http://www.talouselama.fi/uutiset/suomessa+menee+haaskuuseen+400+miljoonaa+kiloa+hyvaa+ruokaa/a2171491

Kertoo, että yllättävän paljon ruokaa menee haaskuuseen vuodessa Suomessa...

Suuri osa ruokatavarakauppojen kautta, mutta myös kotitalouksissa hyvin paljon... Jossakin oli tuoreempi maininta, että yli noin parikymmentä kiloa henkeä kohti heitetään haaskuuseen ruokaa ja ruoanvalmisteita vuodessa...

Yksi haaskuuseen menevästä ruoasta lienee ruoan pakkauskoot kuluttajalle?

Yksityistaloudet ja yhden hengen perheet ovat vaikeuksissa ko.pakkauksien suhteen... Kaikilla yksityistalouksilla ei ole edes pakastinta? Näin ymmärrän...
Yli miljoona yhden hengen taloutta lienee Suomessa...

Mitä henkilökohtaisesti olet huomannut hyväksi tavaksi vähentää taloudessasi ruoan haaskuuseen menevää määrää?"

K.K.
"Tie, Totuus ja Elämä?"

Muisto Keijo Kullervo

"Olenkin varma, että hyvin paljon On samankaltaisia, säästäväisiä ihmisiä kuin Te kaikki, tai ainakin useat ...

Silti jään ihmettelemään ruoan hävikkiä vuositasolla...


PS. Muistuu mieleeni kasvattajaäitini heti sodan jälkeen omaksuma tapa -50 luvulla... Kun leikkasi leipää ja pullaakin leikkuulaudalla, Hän kaapi kämmenillään ja hyppysillään leivän- tai pullanmurut ja laittoi ne suuhunsa... Kuka nykyään elävistä inehmoista tekee vielä noin?"   


K.K.
"Tie, Totuus ja Elämä?"

Toope

Kyllä minäkin pyrin käyttämään elintarvikkeet mahdollisimman tehokkaasti. En lapsille tarjoa välttämättä ruoka-aineita, jotka alkavat vähän epäilyttää, mutta syön joskus itse. Hyvin vähän tulee heitettyä pois ruokaa. Se, mikä ruokataloudessa vähän harmittaa on, että ruoka on suurissa pakkauksissa usein niin paljon halvempaa, kun pienemmille talouksille pienet pakkaukset olisivat niin paljon kätevämpiä. Yksinelävälle kilon juustopakkaus on paljon huonompi (mutta suhteellisesti selvästi halvempi) kuin 300 gr. pakkaus. Tuore-elintarvikkeiden suhteen yhden tai kahden hengen taloudet ovat aika ikävässä asemassa, kun pakkaukset on usein suunniteltu 2+2 -perheille.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Toope

Tuli juuri loistavasti käytettyä possunlihan loput yhden ison aterian jäljiltä, seuraavana päivänä rääppiäiset ja toisena päivänä sekoitettiin loput possusta jauhelihan sekaan ja tehtiin lihamureketta. Toista kiloa hyvää possua tuli syötyä, eikä tuhottu ympäristöä pätkääkään. Kaikki syötiin, puoli sikaa.

Mitään ei tarvitse hukkaan heittää, jos järkevästi ruokatavaroita käyttää. Jämät voi aina käyttää fiksusti.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

risto

#4
Lainaus käyttäjältä: Toope - 19.10.14 - klo:23:32

Mitään ei tarvitse hukkaan heittää, jos järkevästi ruokatavaroita käyttää. Jämät voi aina käyttää fiksusti.Kyllä minä heitän vanhat ja pilaantuneet ruoat pois. Joskus jää ateria syömättä huoltoasemalla, jos ruoka on huonoa.  esim silakkapihvit ovat herkkä ruokalaji.

Ruoka seisoo tuntikausia lämpöaltaissa, ja klo 14 ruoka on yleensä kehnossa jamassa.

Kaapeissakin ruokaöljyt, jauhot ja mausteet pilaantuvat vanhuuttaan muutamassa kuukaudessa. Vehnäjsuhot ja ryynit väkevöityvät.  Pois vaan jos ei ole kelvollista eikä maistu.

Mitään ei tarvitse heittää pois.... Ihan täyttä soopaa.

Moni yrittää tuhota omenapuun satoa syömällä. Se jos mikä on sankariteko.

risto

#5
Lainaus käyttäjältä: Toope - 19.10.14 - klo:23:32
Tuli juuri loistavasti käytettyä possunlihan loput yhden ison aterian jäljiltä,


Okei. Kiva että jaoit kanssamme tuon loistavan teon.

karpalo

Lainaus käyttäjältä: Rrape - 20.10.14 - klo:08:44
Lainaus käyttäjältä: Toope - 19.10.14 - klo:23:32
Tuli juuri loistavasti käytettyä possunlihan loput yhden ison aterian jäljiltä,


Okei. Kiva että jaoit kanssamme tuon loistavan teon.

Justiinsa, ja tuli samalla näytettyä sianlihan kanssa muslimeille, että täältä pesee.

Amanda

#7
Unohdit juutalaiset. Heidän ruokasääntönsä ovat paljon tiukemmat, kuin muslimien. Esim. ruuaksi tarkoitettujen eläinten on oltava ihan viattomia, ei mitään arpeja tms. edes.

Muslimit saavat syödä sianlihaakin, jos on nälänhätä. Se olisi itsemurha, jos on ruokaa tarjolla ja siitä kieltäytyy. Samoin on pienet synnit, joita tekee itseään vastaan (tupakoinit ja alkoholi on niitä myös) anteeksiannettavia, jos saa. Pitää kirittää muilla aloilla ja tärkein niistä on, miten kohtelee kanssaihmisiä.

Ainut vakava ero islamin ja kristinuskon välillä on Jeesuksen asema. Hän on profeetta ensin mainituille, kuin on kaikki juutalaisten profeetat, ei voi olla muslimi, jos ei usko kaikkiin. Kun tämä teema aina tulee esille.

Muuten villisiat ovat suurta herkkua niille, jotka niitä syövät. Tietenkin niitä on ja siitähän koko  kieltokin tuli ensin juutalaisille ja vasta sitten muslimeille. Koska se on kaikkiruokainen ja raadonsyöjä myös, miksi se on kielletty.. kuin on kaikki muutkin lihansyöjäeläimet. FYI :)

Suti

Tiistai tarkoittanee, että on haaskausta jättää villisika syömättä jos sellaisen saa.
Olen samaa mieltä.
päivä kerrallaan

Amanda! Äskettäin taisin lukea, että niitä on nyt Suomessakin, uskomatonta.  Syökää ihmeessä, se kuulemma on rasvattomampaa, kuin pinkki possu. Tykkääjät tilaavat kokonaisia sikoja metsästäjiltä.. niukasti tarjolla, vaikka kyllä niitä vilisee luonnossa kuulemma.

Aikoinaan Asterix vihkoja lukiessa ihmettelin ja luulin, että ne oli kuolleet sukupuuttoon. Nykyään ne ovat riesa etelämpänä Euroopassa, kun pilaavat ihmisten istutukset ja tulevat jopa kaupunkeihin öisin.

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä