Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

USA:n talouden näkymät CATO-instituutin pohdinnoissa

Aloittaja aladoobi, 05.07.09 - klo:22:52

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

aladoobi


CATO-instituutti on USA:n liittovaltiosta riippumaton yksityinen talouspolitiikkaa ja muuta politiikkaa pohtiva instituutio.
He järjestävät erilaisia tilaisuuksia eri teemojen ympäriltä ja kutsuvat niihin alustajia. Tässä on nyt kyseessä liittovaltion
rahakirstu, "FED reserve" ja sen tuleva kohtalo, sille toivottaisiin enemmän 'läpinäkyvyyttä'. Republikaanien kongressiedustaja Texasista, Ron Paul, on ryhtynyt Obaman vastustajaksi ja FED Reserviä hän on kritisoinut jo 70-luvulta lähtien. Hän on sitä mieltä, että mikä on mennäkseen konkurssiin, menköön, niin kuin General Motors; sellaisia firmoja ei voi pelastaa ilman valtavia tappioita, jotka koituvat veronmaksajien kannettavaksi. Ron Paul puhuu tulevasta 'taloudellisesta reformista', paluuta ei ole menneeseen, eteenpäin on mentävä ja kansa vaatii toimintaa! - Kuka jaksaa kuunnella amerikkalaista talouspoliittista jauhamista, kuunnelkoon tämän:

http://www.cato.org/event.php?eventid=6279

;D >:( :D


Näin on näppylät, siten on sienet

Tiistai

Latasin ao. videon hitaahkolla yhteydelläni, mutta ennenkuin ehdin kuunnella, Joku klikkasi sen pois  :o

Mutta jos on vähänkin seurannut tätä niin ainakin aavistaa, ettei näin voi enää kauan jatkaa.  Dollarin arvo on lähes yksistään luottamuksessa siihen maailman johtavan talousmaan valuuttana. Ja koska sillä maksetaan raakaäöjy, mutta kuinka kauan vielä? Saddam alkoi toimittamaan sitä yennejä vastaan japanilaisille ja pari muutakin öljyntuottajaa yrittää samaa. Siinä yksi tärkeimmistä motiiveista, miksi Saddamista piti päästä eroon.. ja samalla saatiin käsi öljyhanalle siellä  8)

Mutta muut kiirehtivät perässä, Kiina - yli miljardi asukasta, kyllä tuossa joukossa löytyy osaajia, jotka toteuttavat seuraavan talousihmeen.. jos heille annetaan vapaat kädet.  Saksaa sanottiin siksi 2. maailmansodan jälkeen, Japani seurasi kohta ja nyt Kiina.

Poispilatut länsimaat alkavat oirelemaan.. minustakin dollarin loppu VOI  olla aika lähellä, ainakin jotain pitäisi sille tehdä. Ulkomaanvelat ovat niin valtavat, ettei niitä voi täysin hahmottaa. Ihme, miten ne tulevat toimeen, näin pankkineidin :D näkökulmasta katseltuna.


Hetkinen, haen toisaalta erään videon:
Obama Budget Cuts Visualization  :o

http://www.youtube.com/watch?v=cWt8hTayupE

Kyllä alkaa pelottamaan.. jos USAn talous menee konkurssiin, muut seuraavat perässä pienellä viivellä ja saadaan maailmanlaajuinen kaaos. Jos Obama ja hän tiiminsa ei kykene ihmetekoihin.. vaikea kuvitella, että kykenisi. Vain laastaria liian isolle haavalle..

Tavallinen amerikkalainen on keskimäärin tuhansia dollareita miinuksessa, kaikki maksetaan luottokoritlla maitokaupassakin. Meikä turistilta tuntuu aika hölmöltä maksaa aina käteisellä. Luottokorttivelkojen korot voi olla jotain 15% kuukaudessa , riippu kortista.. ellen väärin muista, voiko olla, pitää kohta katsoa.

aladoobi

 ;D
LainaaIn this respect, I agree with Chair-
man Bernanke's recent conclusion that
"we should revisit capital regulations, account-
ing rules, and other aspects of the regulato-
ry regime to ensure that they do not in-
duce excessive procyclicality in the financial
system and the economy."■

"Tässä suhteessa olen puheenjohtaja Bernanken kanssa (hän johtaa Fediä) samaa mieltä: Meidän on käytävä läpi pääomien säätelysäännökset, tilinpitosäännökset ja muut säätelyn aspektit varmistaaksemme, että ne eivät aiheuta liiallista prosyklikaalisuutta finanssijärjestelmässä ja taloudessa."
William A. Niskanen, CATO-raportti Maalis/Huhtikuu 2009. "Millä saisi rekession muttumaan depressioksi?"

Yhtenevä kirjanpitolainsäädäntö pitäisi luoda koko maailmantalouteen. Veroparatiiseihin luodut tytäryhtiöt on ilmoitettava konsernitilinpäätöksissä!
Veroparatiiseissa hilluu arviolta 11,5 biljoonaa dollaria yksityisiä pääomia (Amerikassa niitä kutsutaan triljooniksi). - Näitä dollareita kun aletaan kierrättää taloudessa ja kun Kiina myös
haluaa dollareilleen vastinetta, alkaa kiertävän dollareissa lasketun setelistön määrä kasvaa huimasti, mikä ei voi olla vaikuttamatta sen arvoon muiden valuuttojen välisissä suhteissa.

"Legalized counterfeit" sanoo Ron Paul videossaan, keskuspankki liittovaltiossa jossa ei ole tätä pankkia (Fed reserviä) koskevaa kunnollista lainsäädäntöä, kaksinkertaistaa varallisuutensa, mutta siitä ei tehdä julkisesti selkoa missään. - Obama ei ole syypää Yhdysvaltojen talouden ongelmiin, hän vain sattui tulemaan valituksi tällaisena aikana, jolloin ongelmat kasautuvat ja niitä aletaan puida uudella tapaa.  :-[

○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○
○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○
○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○
"China is believed to hold about $500 billion worth of US treasury bonds. "The challenge for
China is that it cannot simply sell its official agency holdings, even if it wanted to. Given that
it holds such a large amount, that would be a huge international market event and would do
serious harm to the dollar," Green from Standard Chartered said."
(China Banking Report nö.52)

Edellinen lausunto pätee paitsi Kiinaan myös Japaniin.
Näin on näppylät, siten on sienet

AveLazio

Niin, hmm. Suosikkimaani USAn aika alkaa olla ohi. Sad. Kohta Kiina pyyhkii sillä lattiaa. Ja muillakin mailla. Nyt täytyy hankkia yhteinen raja Kiinan kanssa poistamalla joutomaa siitä välistä...
At a narrow passage there's no brother, no friend

Tiistai


Kiinalaiset ovat  Suomessa "ostoksilla", niin luin viime viikolla uutisista. Pikkuiselle Suomelle murusetkin Kiinan kaupasta ovat mannaa!

Piti katsoa tuota luottokorttikorkoasiaa. Muistelen jonkun sanoneen, ettei voi päästää tiliään pitkäksi aikaa punaiselle puolelle, kun menee 17% korkoja kuukaudessa, ei vuodessa .. joku pikkupankki se oli.

Netti tietää  ainakin tästä http://www.3debtconsolidation.com/

LainaaWhat is Consumer Debt Consolidation?

A credit union in Kansas city called Boeing Wichita Credit Union has recently launched a new program. Members of this credit union will be able to take out loans of up to 20% of their monthly income up to $500 dollars at an interest rate of 36 percent a year. This differs from payday loan companies who charge an annual interest rate of around 400 percent...

Tiistai

Lainaus käyttäjältä: aladoobi - 07.07.09 - klo:11:40


"China is believed to hold about $500 billion worth of US treasury bonds. "The challenge for
China is that it cannot simply sell its official agency holdings, even if it wanted to. Given that
it holds such a large amount, that would be a huge international market event and would do
serious harm to the dollar," Green from Standard Chartered said."
(China Banking Report nö.52)

Edellinen lausunto pätee paitsi Kiinaan myös Japaniin.


Tarkoittaako tuo sitä, että Kiina ja Japani kohta omistavat USAn?  Ainakin ns. käsi kurkulla..  ::) 

aladoobi

 Joo kyllä. Federal Reserve ja Treasury ovat kaksi eri instituutiota. Federal Reserve ei ole liittovaltion omaisuutta vaan se on yksityisten pankkien omistama. Kongressi ei voi erottaa sen johtajaa tai henkilökuntaa eikä se valitse niitä. - Treasury Bonds - ne ovat kuin valtion obligaatioita, niistä on valtion pulitettava tietyn ajan sisällä summa dollareita. Jos Kiina päättää muuttaa näitä papereita dollareiksi, sen on tehtävä se riittävän hitaasti, jotta se ei vaikuta epäedullisesti dollarin kurssiin.

  Federal reserve, joka siis on pankkien omistama laitos liittovaltiossa ja jolla on hämmästyttävän paljon valtaa, suututtaa monia amerikkalaisia ja monet haluaisivat sen lakkauttaa. Lyhytnäköistä ajattelua. Siellä kummittelee Rothschildien haamuja. Tässä aika hyvä video FEDistä:


http://www.youtube.com/watch?v=iYZM58dulPE
Näin on näppylät, siten on sienet

aladoobi

 :) Lisää informatsioonia on tästäkin liittovaltion keskusrahakirstun (Fed Reserve) kaikista vaiheista. Kyllä kultakannasta luopuminen on vaikuttanut arveluttavasti dollariin. Mihinkä muuhunkaan sitä voisi valuutan arvon sitoa?

Lisää tästä aiheesta tuolla:
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=14178

"Besides having lost the power to regulate its own currency, the United States must also pay interest on the dollars it borrows. Given that the current bailout (and buy-in) of the American economy is in the ballpark of 9 trillion dollars it will take incalculable generations to pay back this monstrous bill."


USA on menettänyt voimansa säädellä omaa valuuttaansa... jostakin pitäisi saada 9 biljoonaa dollaria (amerikkalaisessa kielenkäytössä triljoonaa). Veroparatiisien rahat riittäisivät tähän tarkoitukseen! Siellä on kuulemma 11,5 biljoonaa.

"Let me issue and control a nation's money," commented international banker Amschel Rothschild, "and I care not who makes the laws."
Näin sanoi muuan Rothschildien veljeksistä, nimittäin Amschel, "...antakaa minulle tehtäväksi  kansakunnan rahan kontrollointi, niin minä en piittaa siitä, kuka lait säätää."

Siihen se FEDin toiminta onkin päässyt.Tuossa vielä tuommoinen blogi, joka liittyy asiaan:
http://coltonspointtimes.blogspot.com/2008/03/jp-morgan-chase-buyout-of-bear-stearns.html
Näin on näppylät, siten on sienet

Bongaaja

Lainaus käyttäjältä: AveLazio - 07.07.09 - klo:14:10
Niin, hmm. Suosikkimaani USAn aika alkaa olla ohi. Sad. Kohta Kiina pyyhkii sillä lattiaa. Ja muillakin mailla. Nyt täytyy hankkia yhteinen raja Kiinan kanssa poistamalla joutomaa siitä välistä...
Köh köh. Kyllä siellä häkää riittää kun jokainen aikuinen kiinalainen ajaa autolla.

AveLazio

Yeah, häkää riittää! Mut se joutomaa siin välis on ensin jaettava Suomen ja Kiinan kesken....
At a narrow passage there's no brother, no friend

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä