Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Oktopussin synttärinumero 7

Aloittaja Gerbera, 15.07.09 - klo:00:30

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

GerberaPoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton underground-julkaisuOnhan hassua väkeä,
laskevat saavilla mäkeä!
Eivätpä laske suotta,
Outomaa  täyttää  5 vuotta
15.07.09 !
Kiitos ainutlaatuisesta seurasta ja ystävyydestä
sekä vatsakrampeista johtuen liiasta nauramisesta! Tiistai leipoi kakun, mutta taisi tapansa mukaan yliannostella aineksia kun  siitä  tuli noin värikäs  .. koemaisteltu on ja hengissä ollaan!  :D

Sateenkaarikakkua kaikille   
(Resepti  http://www.omnomicon.com/rainbowcake)

Kahvia, vihreätä teetä, kirnupiimää ja silkkaa lähdevettä tarjolla kyytipojaksi, vahvempaa ei outo tarvitse!
Outojen albumista: 
Viime vuonna 4-vuotissynttäreillä kisailtiin säkissä hyppimisen Outomaan mestaruudesta, hmm.. kenenkähän museokameralla tuokin otettiin.. veikkaan, että Se:n?   Synttäriloru Oudolle Viisivuotiaalle

Viittä vaille valmista,
sormet laskee mukana.
Heitetään taas ylävitosta,
varpaatkin seuraa sukkana.

-Viis siitä;-jatketaan vaan outoina.

     ~S~

Ah!

Ah, nämä pimeät nautintojen yöt!
Vaivun Sinun syliisi.
Minä olen Sinun Eevasi
ja Sinä olet minun Eedenin Käärmeeni.
Onko tuomion aamu Sinulle, Saatana,
armon aamu?

Paratiisin Herra, Sinun äänesi on
minun ääneni.
Äänemme ovat yhtyneet
yhdeksi aalloksi.

Haluan nääntyä myrkyllisistä
suudelmistasi.
Ah, nämä Ikuisuuden yöt.
Suloinen epäilys tekee
poltinmerkin otsaani.
Olen leimattu!

Kristus, Kotkani, Sinun vahvat siipesi
lennättävät minut pilvien läpi.
Kohtalo on yhdistänyt meidät.

Raastava epäilys sielussani;
Kotka haluaa minut.
Eedenin käärme on purrut minua-
sen myrkky on humalluttanut minut.

- Sini4
Hehkuvat hiillokset


Hänen läsnäolonsa heijasti ympärilleen sisäisen vallan voimasuhteet, missä ilmapiiri alkoi muuttua hetkessä ympäristön vaikutuksesta vastavoimien ilmentymiksi. Yhteisön enemmistö tunsi kuitenkin väistämätöntä viehtymystä näihin vastakkaisiin ilmiöihin, jotka osoittautuivatkin tarkemmassa tarkastelussa varsin kiintoisiksi lähtökohdiksi.

Itsetietoisen varman vetovoimansa ansiosta Hänestä tulikin nopeasti varuillaan olevan väen keskuudessa saavuttamaton varjomainen olento, joka ilmestyi vaivihkaa näyttämölle ja sytytti heidän uinuvan tajuntansa hurjiin fantasialeikkeihin. Välillä vaikutti siltä, että Hän oli outo salaperäinen muukalainen vieraassa paikassa, johon hän ei tuntenut kuuluvansa - jossa hänen jokaista askeltaan ja liikettään valvottiin, sekä tarkkailtiin tiiviisti sivummalta.

Hän oli tuijottavien katseiden & silmäysten alla, eikä päässyt niistä millään irti. Ne seurasivat perässä, missä vain kulkikin. Hän herätti yhteisössä levottomuutta, sekä pelonsekaista heikkoutta - jotka taas olivat yhteydessä sisäisten instanssien voimasuhteisiin. Ärsytyskynnys sen eri reaktioineen kohosikin äärirajoille asti, joten heillä oli vaikeuksia pidätellä & hillitä mielettömiä kuvitelmiaan ja mielihalujaan. Ne olivat vähitellen pääsemässä irti, kun itsekontrolli alkoi hellittää.

Hänen läsnäolonsa alkoi tuntua heistä entistä sietämättömämmältä, näin tilanne alkoikin saada jo masokistisia piirteitä. Mutta Hän ei hellittänyt otettaan yhteisöstä, vaan piti sitä otteessaan rautaisella & järkkymättömällä intensiteetillä, miltei utopistisen tuntuisilla voimillaan. Siinä oli jotain pelottavaa & pakottavaa. Hänestä oli tullut hitaasti hiillostaen koko yhteisön keskipiste, johon kaikki huomio kiinnittyi.

Hänen olemuksensa säteilevä hohto sai muut mykistymään. Hän oli heille edelleen saavuttamaton, kaukainen ja arvoituksellinen olento. Sekä lisäksi määrittelemättömän mittaamaton & arvaamaton; mutta kaikesta huolimatta intuitiivinen, jopa ratkaisematon ongelma. Yhteisön sisällä alkoikin vähitellen kyteä jotain pahaenteistä. Ulospäin se ei vielä näkynyt, mutta tilanne tiedostettiin, missä odotettiin vain fatalistisen rauhallisina lopullista leimahdusta.

Monet vaistosivat jo palaneen käryä, sekä hiillosten syttymistä ilmiliekkimäiseen roihuun, jota olisi ollut vaikea sammuttaa sisältäpäin. Sillä nyt neuroottinen, suorastaan psykoottinen kiihoitus uhkasi - jossa polttavat probleemat astuivat esiin. Sisäiset & ulkoiset syy-yhteydet alkoivat paisua, tai olivat käymässä toteen mitä affektiivisimmilla tavoilla. Kaikessa oli kuitenkin vain kysymys tunteiden hehkusta - sen vähitellen syttyvästä palosta, jossa epätoivon tukahduttavat liekit nuolivat jo sen perusteita; missä myöskin antaumuksen kajo työntyi vaivihkaa esiin lokeroistaan.

Talttumaton palo ruokki itseään - alkoi polttaa pohjien kudelmia. Se paljasti itsensä, naulitsi koko yhteisön sijoilleen. Kuitenkaan se ei synnyttänyt heissä minkäänlaista pakokauhua, eikä saanut heitä pakenemaan. Sen sijaan se pysähdytti, jätti heidät seisomaan. Tämä tulenpalava hehku kutsui heitä - puhui heille, sekä oli selvästi loistavan kirkkaan aatteen, jonkin uuden valtaama. Sen intohimon nuolevien liekkien, aatteellisten antaumuksen lieskojen tulet tunkeutuivat sekä työntyivät esiin koloistaan - alkoivat puhdistaa koko yhteisöä sen ympäristön pinnallisista epäarvoista.

Se ei ollut hävityksen tuli, vaan salaisen kiintymyksen roihu; ymmärryksen leimahdus, joka levisi koko yhteisöön. Kaikki tiesivät, olivat yhtä mieltä siitä, kuka oli tuon palon alkulähde tai sytyttäjä, sekä myöskin lopulta sen hallitsija. Moinen tulenryöstö pani ounastelemaan salaperäisiä alkuvoimia, tai syvien kollektiivisten tietojen, salattujen asioiden ymmärtämistä.

Tätä villiä & voimallista paloa eivät olisi mitkään sammuttajat saaneet sammutetuksi, ei edes sen kytevää pesäkettä. Ja koska sen alullepanijaa ei enää näkynyt maisemissa; kun Hän oli poistunut heidän keskuudestaan kaikessa hiljaisuudessa yhtä mystisesti kuin oli maisemiin ilmestynytkin. Eli Hän oli haihtunut kuin tuhka tuuleen. Jäljelle jäi vain kasa raunioituneita hiilloksia - ympärilleen pölyävää tuhkaa, joka hehkui vielä toiveikkaana kipinöissään...?!

                                      -Ässä-


Miesten laatima seurusteluopas naisille

- Jos luulet olevasi liian lihava tai liian vanha, niin luultavasti olet. Älä kysy tätä meiltä, kieltäydymme vastaamasta.
- Opettele käyttämään vessanpöntön kantta. Jos se on ylhäällä, laske se alas. 
- Syntymä-, ystävän- ja merkkipäivät eivät ole mikään arvuutusleikki josko jälleen kerran voisimme löytää sinulle täydellisen lahjan.
- Jos kysyt kysymyksen johon et halua vastausta, saat vastauksen jota et halua kuulla.
- Toisinaan emme ajattele vain sinua, elä sen kanssa.
- Älä kysy mitä me juuri nyt ajattelemme ellet ole valmis keskustelemaan mm. seuraavista aiheista:

1) Napanöyhtä,
2) Moottorin purkaminen ja kasaaminen, ja
3) Formula 1.

- Jos meidän on mentävä johonkin, mitkä tahansa vaatteet päälläsi ovat ok.
- Sinulla on tarpeeksi vaatteita.
- Sinulla on tarpeeksi kenkiä.
- Itkeminen on kiristystä
- Kyllä, virtsaaminen seisaaltaan on vaikeampaa. Huteja tulee joskus.
- Kyllä ja ei ovat erittäin sopivia vastauksia lähes kaikkiin kysymyksiin.
- Kerro meille ongelmasi vain jos haluat apua sen ratkaisuun. Sen me osaamme parhaiten.
- Päänsärky, joka kestää 17 kuukautta on ongelma. Käy lääkärissä.
- Jos haluat "rotu-uroksen", hanki koira.
- Älä teeskentele orgasmia, emme mekään teeskentele.
- Kaikki mitä olemme sanoneet tai tehneet kuusi kuukautta sitten ei kelpaa enää riidan aiheeksi.

Kaikki sanomamme tai tekemisemme muuttuu pätemattömäksi edellä mainittuun tarkoitukseen 7 päivän jälkeen.
- Jos et käyttäydy kuin mallit, älä odota meidänkään käyttäytyvän kuin saippuaoopperoiden miehet.
- Jos jotain sanomaamme voidaan tulkita kahdella tavalla ja toinen tapa vihastuttaa tai tekee sinut surulliseksi, me tarkoitimme sen sillä toisella tavalla.
- Anna meidän näyttää rähjäisiltä, se on geneettista.
- Voit joko pyytää meitä tekemään jotain tai kertoa kuinka haluaisit sen tehtävän - et molempia.
- Kolumbus ei tarvinnut suuntaneuvoja, emmekä mekään.
- Naiset, jotka pitavat push-up rintaliivejä ja avokaulaisia puseroita menettävät oikeuden valittaa tuijotuksesta.
- Naiset saisivat pukeutua useammin push-up -rintaliiveihin ja avokaulaisiiin puseroihin.
- Näemme vain 16 väriä, joten esim. persikka on hedelmä, ei väri.
- Jos jotain kutiaa, sitä raavitaan.
- Olut on yhtä jännittävää meille kuin käsilaukut teille.
- Emme osaa lukea ajatuksia, emmekä koskaan opi. Tämä puute ei ole todiste siitä, ettemme välittäisi sinusta.
- Jos kysymme mikä on vialla ja sinä vastaat "ei mikään", me käyttäydymme kuin mikään ei olisi vialla. Me tiedämme, että valehtelet, mutta asian selvittaminen ei ole sen aikaansaaman sotkun arvoista.Tämä nainen ei osaa seurustella, eikä ole saanut käyttäytymiskoulutusta.

- tuntematon ajattelija -


ONKO VITTU RUMA SANA

Ei. Se ei ole ruma sana. Rumia sanoja ei missään kielessä ole yhtään. Samoin kuin ei kauniitakaan sanoja. Vain sanoja, joiden käytöllä on hyvin erilaisia sääntöjä.

Toki voimme ajatella, että  esteettisesti jokin sana kuulostaa kauniimmalta kuin toinen. Makuasioita. Joku pitää Janne Hurmeesta, toinen Rammsteinista...

Mutta kielessä ei ole yhtään turhaa sanaa. Jos sana olisi turha, sitä ei olisi kielessä  ollenkaan.

Vitulla on ankarat käyttösäännöt. Sitä voi käyttää vain harvoissa tilanteissa. Nuoret voivat käyttää keskenään hyvin vapaasti. Esim. välitunnilla koululaisilta vittu raikaa, ja nutturaopettaja, joka puuttuu siihen, tekee ison mokan. Muttei oppitunnilla sitä sovi käyttää, esim. OPE: Tulehan, Lasse, tänne taululle laskemaan tämä tehtävä." LASSE: "Emmää vittu tota osaa". Silloin nutturaope saa raahata Lassen rehtorin kansliaan. Vittu väärässä tilanteessa.

Minut tunnetaan nimellä  "päivystävä vittudosentti". Olen tutkinut nykyvirassani ns. rumia sanoja. Ja aina kun tv:ssä joku sanoo "ruman sanan", tiedän saavani haastattelupyyntöjä. Kuten silloin kun herrasmies Peter Nyman luuli tv-mikin olevan kiinni ja Suomen futismatsi päättyi huonosti. Hän sanoi "VOI VITTU". Mikki olikin auki. Ja taas minua haastateltiin.. Hehe.

Se on mediassa juuri noin: Ajatelkaa, kun Ruotsi tekee Suomea vastaan lätkässä tasoitusmaalin viime hetkellä (niinku ne pirut usein tekee..), niin tv-selostaja ajattelee "voi vittu", mutta hänen täytyy kielenkäytön sääntöjen takia sanoa jotain täyslatteaa, "voi harmi" tms.

Mut jos joukko jätkiä on pubissa katsomassa peliä screeniltä. Viimeinen minuutti. Väki nousee kaljatuopit kädessä seisomaan. Suomi voittaa! Kun Ruotsi tasoittaa, on sääntöjen mukaista (tuossa ryhmässä) vaikka huutaa "VOI VITUN KYRVÄN VITTU!" Se on aivan OK. Sen sijaan, jos se vieruskaveri sanoo vain "voi harmi" – hmm, voipi tulla turpaankin...

Vitun käyttö on niin yleistynyt, että sitä ei voi pitää "rumana sanana". Sille on käymässä samoin kuin aiemmin esim. perkeleelle – kukapa siitä enää järkyttyy. 1800-luvulla siitä joutui jalkapuuhun kirkon eteen. Hih!

Aiheesta olisi paljon lisää kerrottavaa kielitieteen kannalta. 

-  AveLazio
RYSSÄ

Moni suomalainen ajattelee, että on sopimatonta käyttää sanaa ryssä.. Itse olen saanut kahdelta foorumilta ikibännit sanan käytöstä. Amatööriämmien typeryyttä.


Ryssiä kutsutaan tällä  nimellä koko Euroopassa. Kutsuvat itsekin itseään ryssiksi (Rossija). Normaali sana, jonka Neuvostoliitto kielsi Suomessa lievästi voittamansa sodan jälkeen! Kaikki muut saivat sanoa ryssiä ryssiksi. Mut ei me tshunat. (Tuhat kysymysmerkkiä)


Neuvostoliitto hajosi. Kielto päättyi. Jotkut suomalaiset eivät vieläkään tohdi sanoa ryssä. On oppi aikoinaan mennyt lujasti perille..... Hah.


Tunnen monia ryssiä. Pidän jokaisesta. Mutta tuota alkuperäistä nimitystä ei pidä  kaihtaa. Oikeasti.


Tietoiskun kirjoitti AveLazio                      Henkiset voimat

Mieleni tunsi elämänvallat. Sillä oli suuri käsitys niistä voimista, joita kutsutaan henkisiksi energioiksi. Ne minun täytyi määritellä taas itselleni uusiksi. Ne toivat jälleen esille häivähdyksen henkisen syvyyden valtavista kapasiteeteista, jotka olivat perillä elämänkohtalon ennustettavissa olevasta erehtymättömästä voimien jakajasta.

-Olin koko elinaikanani ylistänyt luonnonmukaista Voimallista Valoisan & Pimeyden olemassaolon kirkkaan hämärää olennoitumaa; kaiken suojana ja aiheuttajana, sekä havainnut sen vaikutuksen yli elämän & kuoleman rajojen. Mutta kaiken tuon ylimaallisen pinnan alla levittäytyi koko ajan vankan elämänkatsomuksen & olemuksellisuuden harsoinen kerros, joka syöksyi esiin estottoman pidäkkeettömästi syvyyksien kautta solmituista mielen kudelmista.

-Nämä mielen punotut kudelmat näyttivät saavan elollisuudessa jalansijaa & kunnioitusta - nimetöntä, osin käsittämätöntä, yhtä kaikki vaikuttavia alkuvoimia kohtaan. Olin näin kohdannut elämän perustapahtumat, joita nyt ympäröi 'Pyhä Kestävä Loiste'. Kaiken tuon henkisyyden & pyhyyden voiman olen kokenut itsenäisen vaikuttavasti riippumattoman sanan & sanoman muodossa. Minun oli jälleen otettava vastaan hiljaisuuden & hartauden kaikenkattavat elementit ja kohdattava omalla tavallani sisäisten valtojen henkevät esiintyöntymiset.

-Kaikki se minkä henkisyys toi tullessaan ja sulki sisäänsä, ilman uskonnollista ja hengellistä liturgiaa, tai sen tuomaa epämääräistä harhaista elämänsisältöä, olikin vaikuttavuudessaan todellakin jotain ylimaallista, omaehtoisen ehdotonta. Halusin itseni tietävän - ymmärtävän, että toiveet & halut olisi entistä enemmän suunnattava tarkasti kohdistaen aistinautiskeluun, sekä terveen itsekkäisiin mielenrauhan tuntemuksiin. Oli hyvä hakea intohimon & mielihyvän lähteitä sisimmästään; tyydytettävä omat luonnolliset tarpeensa & halunsa, löytämällä samalla Pyhä Henkinen Yhteys ja Olemuksellinen Totuutensa.

-Tähän pyhyyden kokemukseen ei tarvittu ennen koettua luutunutta 'uskonnollista' ilosanomaa; eikä pölyttyneitä pyhiä kirjoja, ehdollistuneine riitteineen ja kankeine rituaaleineen. Siihen riitti pelkkä usko intohimojen & halujen parantaviin voimiin, sekä niiden vapauttaviin energiavirtoihin. Oli siis vapauduttava totaalisesti opitusta moraalisista tekopyhistä rajoista - tekemään kaikkensa, jotta tulisi osaksi Suurta Henkistä Vapaata Kokonaisuutta.

-Todellisuudessa nyt & kohta tullaan jälleen kerran juhlimaan himon, uuden tajuisuuden hedelmällistä tuojaa, sekä lämmön & kypsyyden antajaa. Sillä hillittömät, mutta kuitenkin hallitut himot ovat aina liittyneet erittäin läheisesti hurskautta teeskentelevän uskonnollisuuden vastakohtien vapautumiseen. Niille elementeille ei ole tuntematonta myöskään primitiivinen ylhäisten & alhaisten voimien, tai niiden valtojen kunnioitus - alati sen uudistuneissa symbioottisissakin muodoissaan.

Näiden henkisten voimien vastaanottaminen viettelee kaiken tämän hektisyyden pinnan & ulkokuoren alla näinä päivinä kummallista henkevää ylösnousemustaan. Itselleni nämä voimat ovat nyt kirkaasti esillä. Ne merkitsevät myös tärkeitä sisällysyhteyksiä - affektiivisia mieleenjohtumien kautta koettuja energioiden uudistuvia kuvioita. Niiden päällimmäisinä tarkoituksina on ottaa vastaan Pyhä Kestävä Loiste, josta versoo kukoistaen uutta mielellistä & henkistä voimaa; kasvunvaraa joka samalla kypsyttää intohimojen elollisuutta, sekä avointa olemuksellisuutta mielen pienine kuolemineen.

                                            -Ässä-


Suomen kesää 2009


Kävimme Suomessa poikani kanssa 10 päivän reissulla. Nyt alkaa taas kommunikointi hiljetä tuttuihin päin Suomessa. Valokuvia vaihdettiin viikon verran sähköpostitse. Mutta tietenkin matkan muistaa pitempään, edellisestä reissustani itselläni oli seitsemän vuotta. Uutena tuttuna oli syksyllä saapuva vaihto-oppilaamme Oulusta, Heidi perheineen.

Loppumatkan teimme Siljan laivalla ja se kyllä onnistui hienosti, paitsi en saanut alennettuja lippuja netistä. Deutsche Bank ei huolinnut amerikkalaista luottokorttia. Paikan päällä kelpasi. Huomasin että Vikingillä on komeampi tiski Tukholman rautatieasemalla. Ostin lähtiessä Suomen lehden, ja ehdin lukea yhden sivun uutiset, ennen kuin eräs mummo nappasi lehteni penkiltä kun sen siihen laukun viereen jätin. Kun tulimme Turun satamaan taisi olla 11C-astetta ja samaa jatkui juhannukseen. Jo Tukholmassa olimme päässeet Eurooppa-shokistamme: kaikki on kallista. Paitsi taksi oli suhteessa halpa ja matkatkin lyhyitä. Kävelimme kuitenkin tädin entisestä asunnosta (jossa tosin yövyimme) tapaamaan tätiäni, ainoa lähisukulaiseni Turussa. Hän sairastaa Altzheimerin tautia joten pääsi sillä perusteella vanhainkotiin. Tunsi kuitenkin minut ja poikakin oli kuvasta tuttu. Tädin serkun avulla selvitämme asioita, kuten asunnon myyntiä.

Ensitöiksi hankin prepaid kännykän Turussa, sillä ilman sitä ei Suomessa juuri pärjää. Oma kännykkämme olisi ollut kalliimpi käyttää, sillä puhelut ovat kaukopuheluja USA:n keskuksen kautta. Kaikkien tuttujen numerot minulla oli, joten soittelin heille kun tahdoin saada poikani puhelimeen. Illalla pistin tätini 12 osaa Koskenniemen teoksia järjestykseen hyllyllä, hyvin tietäen ettei niitä ole koskaan luettu yhtäkään. Ensimmäisen viikon aikana kulutimme varmaan useita satoja euroja, vaikka majoituksesta ei tarvinnut maksaa. Aamulla ja illalla söimme kaksin lähinnä karjalanpiirakoita, lihapiirakoita, mehua ja pullaa. Virvoitusjuomat tuntuivat kalliillta ja hankin paketin teetä.

Pojan lähetin seuraavana päivänä Jämsään, jossa hän oli vaihto-oppilaana pari kuukautta syksyllä. Jopa kolme luokkatoveria löytyi heti, kaikki tyttöjä. Isäntäperhe taisi olla myönteinen kokemus, itse opiskelu ei oikein toiminut. Vietimme sitten juhannusta siellä kun ilmaannuin mukaan, ja porukkaa oli tusinan verran. Kokkoja ei harrasteta, vaan sen sijaan suuntasimme Himoksen rock-festivaalille. No niin, nuoriso osaa edelleen juoda kaljaa ja juhlia. Hassuja mustia ja valkoisia hattuja ihmettelimme. Tämä hip hop muoti on meille esikaupungissa outoa, kun taas kaupungin köyhemmissä alueissa tätä muotia Missourissa näkee. Semmoista urbaania kulttuuria.

Jämsässä kävelin aamulla ja etsin lintuhavaintoja. Löytyi käpytikan pesä, jota sain sitten odotella ruokkimaan poikasiaan. Linnut ja luonto ovat tuttuja vanhastaan, paitsi kun nyt olen bongari, niin lintujen laulu usein oli varsin eksoottista korvilleni. Tunnen jo Amerikan laulut melko hyvin. Pirteän peipon ja talitiasien sentään heti tunnistin lauluistaan. Palatessani Tampereen kautta sain bongaritutun avukseni ja löysimme noin 60 lajia lintuja. Yöllä jopa lehtokurpan ja kehrääjän. Linturetkillä näin myös harakan ryöstävän mustarastaan pesästä poikasen.

Mutta matka jatkui, ja meidät vietiin Pudasjärvelle. Oltiin mökillä ja katsottiin kuikkaa järvellä illalla. Heidin sukua oli koolla mökillä. Heidi, siskokset ja poikani suuntasivat autolla Ouluun päiväksi. Itse palasin illemmalla linja-autolla Tampereelle serkkuni luokse yöksi. Siinä ne tärkeimmät sukulaiset sitten oli jo tavattu. Toista serkkua en ole tavannut vuosikymmeniin. Hätäisesti vaihdettiin kuulumisia ja otettiin kuvia, ja jo lounaaksi olin taas matkassa. Semmoista se on pikainen visiitti. Ja oli tavattava bongarituttu (K). Bongasimme noin 40 elistä minulle vuorokauden aikana. Tosin sekin päivä oli enemmän leppoisa kuin kiireinen, ja illalla taas soudimme järvellä rantasipiä etsien. Seitsemänvuotias tyttö tahtoi soutaa kolmea aikuista veneellä, ja soutikin!

Nettiin pääsin tuttavien luona ja Turussa kolikolla käyvässä nettikahvilassa. En matkusta oman "läppärin" kanssa edes työmatkoilla. Sähköpostitse toimitin vaimon korjaamaan raha-asiaa: luottokorttini oli jäädytetty kun sitä oli käytetty vallan ulkomailla. Riippuu pankista, mutta nykyään on paras ilmoittaa luottokorttifirmalle matkoista etukäteen. Päivän pärjäsin käteisellä. Mutta juhannuksena pankitkin sulkivat kello 12. Automaateissa on silti aina rahaa, ja oma pankkikorttini toimi. Meillä oli kokonaan viisi korttia keskenämme joita pystyi käyttämään, yhtä ei tosin käytetty. Ja olimmehan me eri paikkakunnilla osan ajasta.

Loppupäivinä lämpeni sen verran että tarkeni jäätelöä ulkona syödä. Suomalaiset jopa ottivat aurinkoa puistossa ja rannoilla. Turussa  näkee katukuvassa jonkin verran ulkomaalaisen tuntuista väkeä, ilmeisesti pakolaisia ja opiskelijoita. Hyvin tuntuivat muslimikaavuissakin liikkuvat osaavan suomea. Tätini vanhainkodissa on kaksi aasialaista tyttöä hoitajina. Osaavat suomea, mutta en ole varma jos osaavat Turun murretta. Ajattelin kassana toimivia henkilöitä, taytyykö heidän kohteliaisuuttaan odottaa ensin että mitä kieltä asiakas alkaa puhua?

Selvisimme Tukholmaan. Ajoimme metrolla keskustaan, kunhan ensin selvitimme liput automaatista 30 kruunulla. Sitten jatkoimme melko uudella junalla lentokentälle, kun poika pääsi alle 18 vuotiaana kanssani ilmaiseksi. Lentokentällä saimme jäljellä olevilla kolokoilla yhden kahvin jonka sitten joimme yhdessä. Euron kolikot eivät kelvanneet kahvilassa, vain setelit. Mutta kassissa oli edelleen pullaa Suomesta.

Lentokoneessa katsoin ruotsalaisen Wallander rikosfilmin ja toisenkin, Kesä Monican kanssa. Vaikutti kovasti samalta kuin 50-luvun Suomi-filmit. Mutta osoittautui Ingmar Bergmanin elokuvaksi!

Lentokentältä kotiin ajaessani huomasin että vältyin taas kerran ajamiselta Suomessa. En ajaisi varsinkaan  kaupunkialueella mielelläni. Vaihteiden käyttökin olisi outoa pitkästä aikaa.

-   Bongaaja  -


LEMPIVÄREISTÄ

Kautta aikojen värejä on yhdistetty tapoihin, yhteiskunnalliseen asemaan  tai sosiaaliseen kanssakäymiseen. Esirmerkiksi musta on surevien väri länsimaissa, mutta valkoinen Kiinassa.

Meksikossa punainen on viestinyt rohkeudesta, seksikkyydestä ja hedelmällisyysestä.  Mayoille punainen kuvasi itää, Meksikon ylämaan heimoille etelää.   Miksteekkien maailmankäsityksessä pohjoinen, kuolema ja musta yhdistettiin toisiinsa.
Mesoamericassa sininen yhdistetään usein rituaaliuhraamiseen. Meksikossa kehäkukan keltainen väri on liitetty kuolemaan jo azteekkien ajoista lähtiuen. Keltainen on vainajien vuosittaisen juhlapäivän väri - mutta ei suinkaan ainoa.  Lähi-Idässä viedään keltaisia kukkia sairaalaan. Niitä ei koskaan anneta muissa yhteyksissä,  vaikka tavat tietenkin muuttuvat hiljalleen.

Purppuran punainen oli kauan kuninkaallisten väri Euroopassa ja vielä tänä päivänä siitä muistuttaa valtionvieraille levitetty punainen matto. Myös mayoille se oli kuninkaiden väri.  Kallisarvoista purppuraa tehtiin metsätorvisimpukan rauhasista saatavasta dibromoindigotiinista. Väriä saatiin talteen pisara kerrallaan ja se oli niin kallista, että vain kuninkailla ja keisareilla oli varaa siihen. Kokkinellinpunaista tuottava kirva löytyi vasta 1500 luvulla Amerikasta espanjalaisten löytöretkillä, minkä jälkeen punavärin hinta hieman halpeni.  Tyynenmenren Paratiisisaarilla sitä saadaan banaanipuun mahlasta. Täyskasvaneen puun runkoa leikataan tyvestä, jotta mahla saadaan juokseemaan. Achalin puuta taas esiintyy Melnin pohjoisosissa subarktisella ilmastovyöhykkeellä ja siitä käytetään pääasiassa vain marjoja, joista valmistetaan purppuraa väriä. Väri ei kuitenkaan ole lähellekään etelästä tuodun kalliin purppuran veroista, vaan se on paljon haaleampaa, eikä kestä kulutusta yhtä hyvin. Tästä syystä kuuranmarjoista valmistettua purppuraa kutsutaankin yleisesti nimillä rahvaanpurppura tai köyhänmiehenpurppura.

Vaakunoiden väreillä on kaikilla omat merkityksensä. Häissä morsiamella on valkoinen puku ja valkoiset kyyhkyset tehostavat tilaisuuden juhlallisuutta länsimaissa. Mutta joissakin Kauko-Idän maissa morsian pukeutuu punaiseen pukuun, mikä on heille onnen symbooli.   

Myös kristityille vihreä on pääsiäisen ja uudistumisen väri, valkoinen ylösnousemuksen väri. Sinipunainen oli varhaiskirkon pappien kaapujen väri. 


Tässä yleisesti hyväksyttyjä luonnekuvia lempivärien perusteella:


   
PUNAINEN  -  elinvoiman, elämän ja rakkauden  "Minä olen" –väri     

ORANSSI -  impulsiivisuuden ja kreatiivisuuden  " Minä tunnen" - väri

KELTAINEN  -  viisauden ja intellektin   "Minä ajattelen"  - väri
   
VIHREÄ -  luonnon   "Minä parannan"  -väri

SININEN  - totuuden ja rauhan  "Minä kommunikoin"  - väri

INDIGO -  intuition  "Minä tiedän"  -  väri 
   
VIOLETTI  -  myötätunnon ja lähimmäisenrakkauden  "Minä täydennän"  -  väri

VALKOINEN -  valon, hyvyyden ja viattomuuden  "Minä viaton"  -  väri

MUSTA  -  vakaa ja konservatiivinen  "Minä  auktoriteetti"  -  väri 


-  Tiistai  -Koulutilanteita 1963 vs 2007

TILANNE: JUHANI PARKKEERAA AUTON KOULUN PIHALLE JA TAKAPENKILLÄ ON KIVÄÄRI KAUNIISTI KOTELOSSAAN.
1963 - Rehtori tulee paikalle, tutkiskelee Juhanin asetta ja näyttää sitten omansa.
2007 - Koulussa taphtuu yleishälytys. Oppilaat lukitaan luokkiinsa. Rehtori soittaa paikalla ATARI-ryhmän, joka vie Juhanin pois. Tunnin kuluttua paikalla on Punaisen Ristin, kirkon,lasten ja nuortenpsykiatrian kriisiryhmät antamassa kriisiapua oppilaille ja opettajille.

TILANNE: JORMA JA MATTI TAPPELEVAT OIKEIN KUNNOLLA KOULUN JÄLKEEN.
1963 - Porukkaa saapuu paikalle katsomaan. Matti voittaa ja Jorma myöntää asian. Pojat kättelevät ja ovat tästedes parhaita kavereita. Ketään ei syytetä, ei tuomita eikä eroteta koulusta.
2007 - Soitetaan poliisille, joka saapuu paikalle koirien kanssa. Molemmat pidätetään ja erotetaan koulusta määräajaksi. Molemmat saavat syytteen, vaikka Jorma aloitti koko tappelun..

TILANNE: PIKKU VILLE EI PYSY PAIKALLAAN LUOKASSA, VAAN HÄIRITSEE KOKO AJAN.
1963 - Ville lähetetään rehtorin kansliaan, missä rehtori soittaa vanhemmille. Isä hakee Villen kotiin ja antaa Villelle selkäsaunan. Seuraavasta päivästä lähtien Ville istuu kiltisti luokassa eikä häiritse muita. Villestä tulee isona menestyvä lääkäri.
2007 - Oppilashuolto on huolissaan Villen käyttäytymisestä ja selvittää asiaa kolme vuotta. Villellä todetaan ADHD ja opettajat ihmettelevät miksei Villelle saatu koko peruskoulun aikana henkilökohtaista avustajaa. Onneksi Villelle muistettiin tehdä siirto erityisopetukseen, joten kunta sai Villestä enemmän rahaa valtiolta. Villestä tulee isona sosiaalitukienkäytön ammattilainen

TILANNE: PEKKA RIKKOO TAHALLAAN IKKUNAN JA ISÄ ANTAA PEKALLE SELKÄSAUNAN KAIKKIEN NÄHDEN.
1963 - Pekka oppii olemaan tahallaan rikkomatta ikkunoita. Isona Pekasta tulee yrittäjä
2007 - Pekan isä pidätetään ja saa rangaistuksen lapseen kohdistuvasta väkivallasta. Pekka otetaan huostaan. Kuulusteluissa Pekan sisko hätääntyy ja sanoo haluavansa isän takaisin, koska rakastaa tätä. Kuulustelua suorittava sosiaalityöntekijä tulkitsee tämän hyväksikäytöksi ja Pekan isä joutuu vankilaan. Pekan sisko otetaan huostaan. Pekan äidillä on suhde naapurin kansanedustajan kanssa josta 7 päivää saa hyvät lööpit.

TILANNE: MAIJA KÄRSII PÄÄNSÄRYSTÄ JA OTTAA KOULUUN OMAT LÄÄKKEET JA OTTAA NE VÄLITUNNILLA
1963 - Maija pystyy olemaan koko koulupäivän koulussa ja oppii uusia asioita.
2007 - Rehtori soittaa paikalle poliisin ja huumekoiran. Maijalle tehdään huumetesti, joka tuloksia ei kerrota kenellekään. Maija ja vanhemmat velvoitetaan käymään huostaanoton uhalla perheterapiassa. Maijan äidin määräaikainen työsuhde jätetään uusimatta, koska perheneuvolasta saa aikoja vain silloin, kun Maijan äidin pitäisi olla töissä.

TILANNE: VALDE SAA EHDOT ENGLANNISTA.
1963: Valde lähtee isänsä mukana Ruotsiin, jossa alkaa kasvattaa ravihevosia..
2007: Eduskunnan vähemmistöasiamies syyttää koululaitosta vähemmistöjä syrjiväksi. Englanninopettaja joutuu burnout-lomalle, jolta ei enää palaa töihin. Sijainen antaa oppilashuoltotyöryhmän pyynnöstä Valdelle englannista 6, jotta Valde pääsisi haluamalleen linjalle amikseen. Kun ammattikoulua on käyty viikko Valde lähtee isänsä kanssa Ruotsiin, jossa alkaa kasvattaa ravihevosia.

TILANNE: PETTERI OSTAA LENTOKONEEN PIENOISMALLIN JA PAPATTIMATTOJA. KOOTTUAAN KONEEN PETTERI LATAA SEN PAPATEILLA JA HEITTÄÄ KONEEN RÄISKYVÄNÄ KATOLTA
1963 - Kone särkyy ja kaverit hurraavat ja menevät tekemään samaa.
2007 - Naapuri ilmoittaa asiasta sosiaalityöntekijälle, joka ilmoittaa asiasta myös SUPO:lle, joka puolestaan ilmoittaa asiasta Finnairille. Perheen lomamatka Kalifornian Disneylandiin peruuntuu, koska Petterin luokalla on myös Ahmed ja Mohammed nimiset pojat, joiden kanssa Petteri on lentokoneleikkejään leikkinyt. Perheelle, eikä heidän muillekaan sukulaisilleen ei enää myönnetä viisumia USA:an.

Kirjoittaja tuntematon (netistä napattua)ELOKUVIEN 
ja lainausten ystäville  TOP  50  MOVIE  Quotes

1  Frankly, my dear, I don't give a damn.
GONE WITH THE WIND 1939
2  I'm going to make him an offer he can't refuse.
THE GODFATHER 1972
3  You don't understand!  I coulda had class. I coulda been a contender. I could've been somebody, instead of a bum, which is what I am.
ON THE WATERFRONT 1954
4  Toto, I've got a feeling we're not in Kansas anymore.
THE WIZARD OF OZ  1939
5  Here's looking at you, kid.
CASABLANCA 1942
6  Go ahead, make my day.
SUDDEN IMPACT  1983
7  All right, Mr. DeMille, I'm ready for my close-up.
SUNSET BLVD.  1950
8  May the Force be with you.
STAR WARS 1977
9 Fasten your seatbelts. It's going to be a bumpy night.
ALL ABOUT EVE  1950
10  You talking to me?
TAXI DRIVER 1976
11  What we've got here is failure to communicate.
COOL HAND LUKE 1967
12  I love the smell of napalm in the morning. 
APOCALYPSE NOW  1979
13  Love means never having to say you're sorry.
LOVE STORY  1970
14  The stuff that dreams are made of.
THE MALTESE FALCON  1941
15  E.T. phone home.
E.T. THE EXTRA-TERRESTRIAL  1982
16  They call me Mister Tibbs!
IN THE HEAT OF THE NIGHT  1967
17  Rosebud.
CITIZEN KANE  1941
18  Made it, Ma! Top of the world!
WHITE HEAT  1949
19  I'm as mad as hell, and I'm not going to take this anymore!
NETWORK  1976
20  Louis, I think this is the beginning of a beautiful friendship.
CASABLANCA  1942
21  A census taker once tried to test me. I ate his liver with some fava beans and a nice Chianti.
THE SILENCE OF THE LAMBS  1991
22  Bond. James Bond.
DR. NO  1962
23  There's no place like home.
THE WIZARD OF OZ  1939
24  I am big!  It's the pictures that got small.
SUNSET BLVD.  1950
25  Show me the money!
JERRY MAGUIRE  1996
26  Why don't you come up sometime and see me?
SHE DONE HIM WRONG  1933
27  I'm walking here!  I'm walking here!
MIDNIGHT COWBOY  1969
28  Play it, Sam.  Play 'As Time Goes By.'
CASABLANCA  1942
29  You can't handle the truth!
A FEW GOOD MEN  1992
30  I want to be alone.
GRAND HOTEL  1932
31  After all, tomorrow is another day!
GONE WITH THE WIND  1939
32  Round up the usual suspects.
CASABLANCA  1942
33  I'll have what she's having.
WHEN HARRY MET SALLY  1989
34  You know how to whistle, don't you, Steve? You just put your lips together and blow.
TO HAVE AND HAVE NOT 1944
35  You're gonna need a bigger boat.
JAWS 1975
36  Badges? We ain't got no badges! We don't need no badges! I don't have to show you any stinking badges!

THE TREASURE OF THE SIERRA MADRE 1948
37  I'll be back.
THE TERMINATOR  1984
38  Today, I consider myself the luckiest man on the face of the earth.
THE PRIDE OF THE YANKEES  1942
39  If you build it, he will come.
FIELD OF DREAMS  1989
40  Mama always said life was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get.
FORREST GUMP 1994
41   We rob banks.
BONNIE AND CLYDE  1967
42  Plastics.
THE GRADUATE  196
43  We'll always have Paris.
CASABLANCA  1942
44  I see dead people.
THE SIXTH SENSE  1999
45  Stella!  Hey, Stella!
A STREETCAR NAMED DESIRE  1951
46  Oh, Jerry, don't let's ask for the moon. We have the stars.
NOW, VOYAGER  1942
47  Shane.  Shane.  Come back!
SHANE  1953
48  Well, nobody's perfect.
SOME LIKE IT HOT  1959
49 It's alive!  It's alive!
FRANKENSTEIN  1931
50  Houston, we have a problem.
APOLLO 13  1995
              HUUM RIA   PIENI, VANHA NAINEN JA VETO

Pieni, vanha nainen meni Kanadan suurimpaan liikepankkiin mukanaan
kassillinen rahaa. Hän vaati päästä pankinjohtajan puheille avatakseen talletustilin, koska hänellä oli paljon rahaa !
Hetken emmittyään virkailija päästi naisen johtajan puheille.

Kun johtaja kysyi talletuksen määrää, nainen vastasi 165.000 jenkkidollaria ja kumosi laukkunsa sisällön johtajan pöydälle.
Johtaja oli tietysti erittäin utelias tietämään, miten ihmeessä naiselle oli kertynyt niin paljon rahaa ja sitä kysyikin naiselta.

Nainen siihen vastaamaan, että tekee vetoja.
Johtaja ihmetteli minkälaisia vetoja ja nainen siihen, etta no esimerkiksi lyön vetoa sinun kanssasi 25.000 dollarista, että pallisi ovat littanat, johon johtaja: Tuohan on aivan absurdi veto !
Nainen: No, suostutko vetoon ?
Johtaja: Varmasti. Lyön vetoa 25.000 dollarista,
että pallini eivät todellakaan ole littanat !
Pieni, vanha nainen sanoi:
OK, mutta koska niin suurista rahoista on kyse,
saanko tuoda huomenna kello 10 lakimieheni todistajaksi?
Johtaja: Tottahan toki.
Yöllä johtaja oli hyvin hermostunut vedosta ja vietti pitkän tovin peilin edessä tutkien pallejaan. Hän tutki ne perinpohjin, etteivät olleet littanat ja sitä kautta oli varma, että voittaa vedon.
Seuraavana aamuna täsmälleen kello 10 pieni, vanha nainen ilmestyi pankinjohtajan huoneeseen lakimies mukanaan. Hän esitteli heidät toisilleen ja kertasi vielä vedon sisällön 25.000 dollaria, mikäli pallit eivät ole littanat.

Johtaja hyväksyi vedon ja niinpä nainen pyysi johtajaa riisumaan housunsa,jotta kaikki näkisivat kiistakappaleet.
Pieni, vanha nainen tarkasteli hyvin äheltä sukukalleuksia ja pyysi,jos vielä saisi koskea niihin. No okei, sanoi johtaja, 25.000
dollaria on niin paljon rahaa, että täytyyhän sinun olla aivan varma.
Juuri silloin johtaja huomasi naisen lakimiehen pamauttelevan
päätään seinään.
Johtaja: Mitä helvettiä sinun lakimiehesi tekee ?

Nainen: Ei mitaan. Paitsi etta löin juuri vetoa 100.000 dollarista
hänen kanssaan siitä, että tänään kello 10 minulla on Kanadan
suurimman pankin pankinjohtajan pallit kädessäni !!


          :D  Projektipäällikkö Jorma
halusi seksiä konttorinsa erään sihteerin kanssa, mutta sihteerillä oli poikakaveri.

Eräänä päivänä Jorma ei kuitenkaan enää voinut vastustaa kiusausta, ehdotti sihteerilleen seksiä ja lupasi maksaa asiasta. Sihteeri kieltäytyi tiukasti.

Jorma kuitenkin aneli, että ihan pikaisesti vaan. Heitän 100€ lattialle ja sillä aikaa kun sinä kummarrat nostamaan sen, hoitelen hommat takaapäin eikä siinä siis kauaa mene.

Sihteeri lupasi harkita ja kysyä poikakaveriltaan neuvoa. Poikakaveri neuvoi, että pyydä 200€ ja kumarru niin nopeasti, että se vanha pukki ei ehdi edes saamaan housujaan alas.

Sihteeri suostui ehdotukseen ja lupasi soittaa kun homma on ohi ja helppo raha tienattu.

Meni puoli tuntia ja poikakaveri odotteli ihmetellen sihteerin soittoa. Lopulta 45 min kuluttua sihteeri vihdoin soitti ja poikakaveri kysyi, että miten meni, johon sihteeri vastasi: Se pirulainen käytti kolikoita...

            >:(


Harri oli pahassa pulassa unohdettuaan hääpäivänsä.

Vaimo tuohtuneena asiasta: "Tossa autotallin edessä on sitten huomenna
syytä olla minulle sellainen lahja, joka menee nollasta sataan alle
viidessä sekunnissa!"

Seuraavana aamuna vaimo löysi pienen paketin autotallin edestä. Hän
avasi sen ja siellä oli upouusi henkilövaaka.


           :D


Poliisi pysäyttää auton ylinopeuden takia.

Poliisi: "Ajokortti, olkaa hyvä."
Autoilija: "Ei mulla ole, se on kuivumassa."

Poliisi: "Saisinko nähdä rekisteriotteen?"
Autoilija: "Ei tää ole mun auto, mä varastin tämän."

Poliisi: "Auto on siis varastettu?"
Autoilija: "Jep. Mutta taisin kyllä nähdä rekisteriotteen hanskalokerossa kun kätkin aseeni sinne."

Poliisi: "Teillä on ase hansikaslokerossa?"
Autoilija: "Kyyyllä. Mä laitoin sen sinne kun olin ampunut hengiltä naisen jolta mä varastin tämän auton, heti kun olin tunkenut sen ruumiin takakloosteriin."

Poliisi: "Tavarasäiliössä on siis RUUMIS?"
Autoilija: "Näin on."

Koska ollaan Amerikassa, niin tässä vaiheessa poliisi soittaa poliisipäällikölle ja kutsuu paikalle noin 30 partiota apuvoimiksi. Poliisit piirittävät autoilijan tiukkaan renkaaseen. Poliisipäällikkö lähestyy autoa, tarvitaanhan tällaisen hankalan tilanteen hoitamiseen toki upseerismies.

Päällikkö: "Saisinko nähdä ajokorttinne?"
Autoilija: "Tässä, olkaa hyvä."
Ajokortti on voimassa ja muutenkin täysin kelpo.

Päällikkö: "Kenen auto tämä on?"
Autoilija: "Minun, tässä on rekisteriote."
Rekisteriote täsmää.

Päällikkö: "Voisitteko avata hitaasti ja rauhallisesti hansikaslokeron, tarkistaisin onko siellä asetta?"
Autoilija: "Toki, mutta ei siellä mitään asetta ole."
Eipä ollut niin.

Päällikkö: "Voisitteko avata tavarasäiliön, minulle kerrottiin että siellä on ruumis."
Autoilija: "Tottakai."
Takaluukku avataan, ja eipä siellä tietenkään mitään ruumista ole.

Päällikkö: "Minä en nyt oikein ymmärrä. Teidät pysäyttänyt poliisimies sanoi ettei teillä ole ajokorttia, että olette varastanut tämän auton, ja vielä että hansikaslokerossa on ase ja takaluukussa ruumis."
Autoilija: "Ihme juttu! Varmaan se väitti että ajoin ylinopeuttakin?"


           :D


Arvoitus:    Mikä tämä on? 


Väärin! 
Se on Galle kraateri Marsissa.


          :D


Pohojalaanen siipanhakuilmootus

Siipan jo löytänehet voi ihan huviksensa tämän lukia: Jos ootta sinkkuja ja ettittä siippaa, niin täs teille pohojalaanen kyselylomake. Tämän voi etukätehen lähettää kaikille samalla kylällä asuville aviopuolisoeherokkaille.

Heleppo tapa selevittää tärkeimmät seikat heti kättelys. Ei tartte ihimetellä sitten jäläkehenpäin. ja sitte eiku
lähettöhön!

SIIPANHAKUILMOOTUS, palautettava _______________________________________:lle

Nimi: _________________________________________________ __

Ammatti:__________________

Peltopinta-ala: __________________

Raktorimerkki:__________________

Osootes:__________________

Kouluutus:
__ kiarto/kansakoulu
__ kansalaas/peruskoulu
__ pyhäkoulu
__ maa/lakimiäskoulu
__ kariatalous/muukoulu
__ maa- ja mettätiäteellinen
__ tähtitiäteellinen

Nykyynen terveyrentila:
__ hyvä
__ kohtalaanen
__ surkia
__ ei kuulu muille

Asevelevollisuus:
__ on suaritettu v.19__ - 19__
palavelukelepoosuusluakka__ ja sotilasarvo_________________
__ ei oo suaritettu

Jos ei, syy:
__ vapautettu
__ sivari

Onko teillä tai jollaki lähisukulaasellanna ollu:
__ syäpä
__ sokuritauti
__ halavaus
__ lehemä
__ auto
__ moperi
__ velekaa
__ miälisairaus
__ ruma nenä
__ isoo pää
__ rutto
__ kolera
__ epola
__ alakoholismi/juappohulluus
__ kuppa/tippuri/neekerisankkeri
__ hiv tms. homo/narkomaanitauti
__ perverssi taipumus esitellä sukuelimiänsä
__ tyähulluus

Montako kertaa päiväs harrastatta itsetyyrytystä:
__ en harrasta (harrastatta kuitenki!)
__ monta kertaa

Montako tuntia tyäaijjasta/pv kuluu tämän harrastuksen paris? __tuntia.

Oottako ollu hoirettavana?

Lasareetis:
__ kyllä
__ en

Hullujenhuanehella:
__ kyllä
__ en

Proteesipajas:
__ kyllä
__ en

Konepajas:
__ kyllä
__ en

Oottako saanu:
__ röntkenhoitua
__ särehoitua
__ fysikaalista hoitua
__ psykiatrista hoitua
__ helahoitua
__ selekähän
__ pi##ua
__ mu#aa

Ooottako esiintyny pornofilimiis?
__ kyllä
__ en

Jos kyllä, filimin nimi?
>________________________

Jouruttako häpeemähän suaritustanna?
__ kyllä
__ en

Joutuuko muut?
__ kyllä __ ei

Tupakoottako?
__ kyllä __ en

Jos tupakootta vastakkaa seuraavihin:
__ poltan ___ savuketta päiväs
__ poltan ___ askia päiväs
__ poltan ___ kartonkia päiväs

__ poltan piippua
__ poltan vesipiippua
__ poltan hassista
__ poltan turvetta

Juattako viinaa:
__ kyllä __ en

Jos juatta niin kuinka useen:
__ harvemmin ku useen
__ useemmin ku useen
__ useemmin ku harvoon
__ en muista
__ saateri minä tuun ja verän kaikkia turpaha!!!

Hualehrittako henkilökohtaasesta hykieniasta?
__ kyllä __ en

Jos vastasitta kyllä, kuinka useen käyttä pesulla?
__ joka päivä
__ joka viikko
__ joka kuukausi
__ joka vuasi

Hampahat:
__ suus
__ klasis
__ naulas

Silimät:
__ omat
__ klasia

Miähille suunnatut kysymykset:

Käyttäkö innokkahasti naisis?
__ kyllä
__ en

Jos vastasitta en, syy:
__ kaappihomo
__ julukihomo
__ naimisis enkä voi kertua rehellisesti
>
>Onko teillä suuri?
__ kyllä, _____ cm
__ ei, se on vaan ____cm

Naisille suunnatut kysymykset:

Käytättäkö rintaliiviä?
__ kyllä
__ en

Jos vastasitta kyllä liivien koko ____

Jaattako "tavaraanna" hualettomasti?
__ kyllä, täältä sitä saa
__ en, oon pihtari

Jos vastasitta kyllä:
Osootes esim. katu/tiäosoostes tai hotellin nimi _____________________
huanehen numero_____ ja aika pvm ______ klo ___________

Antakaa tämä lappu sitte viärä naapurillenna, se sais täyttää nämä viimeeset kohorat. Palauttakaa sitten mullen viivyttelemäti.

Lapun antanu henkilö on miälestäni:
__ pualihullu
__ täyshullu
__ umpihullu
__ tyhymä
__ haisoo pahalle

Ruumihinrakenne on:
__ mälytöön läski
__ keskitysleiriltä karaannu

Ulukonäkö:
__ voi kauhiaa kuinka ruma!
__ riihikones
__ nevahirviö
__ suasittelemmä ulukona liikkumista vaan pimees
__ ihan hyvä

Kiitos, otamma yhteyttä jos läpääsettä tarkastuksen!


           ;)Kakun kanssa sitten varovaisesti, ettei tarvita tätä:   HEIMLICHin  OTE    
tehdään niin, että laitetaan omat kädet käsien alta yhteen pallean yläpuolelle ja vedetään voimakkaasti.
Heimlichin ote voi murtaa kylkiluita tai aiheuttaa sydämeen rytmihäiriöitä, joten suositeltavaa olisi, että kyseinen ote olisi vasta viimeinen hätäkeino tukehtujan pelastamiseksi.Nauttikaa kesästä, syksyllä tapaamme!


(Photo by Tiistai)