Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Mukava seurustelu

Aloittaja Alien Weird, 20.08.09 - klo:13:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Alien Weird

Kaipausvihossa joku kaipasi mukavaa seurustelua sen sijaan että sättismme toisiamme.

Mutta millaista on mukava seurustelu?

1)  Jotta saisimme konstrattia aiheeseen pitäisi myös määritellä mitä on epämukava seurustelu.
2)  Jotta aiheeseen päästäisiin vielä tarkemmin sisälle pitäisi vielä määritellä millaista on seurustelu ihmisten välillä normaaliolosuhteissa.
3)  Mitä tarpeita seurustelu palvelee?
5)  Mitä ominaisuuksia seurustelulta vaaditan jotta tarpeet tulisivat täytetyiksi?
6)  Onko olemassa sellaisia keinoja tai temppuja joita käyttämällä keskusteku voitaisiin saada tarpeita vastaavaksi? Mitä ne ovat?
7)  Mitä keinoja alan ammattilaiset käyttävät, siis ne joisen työhön kuuluu saada luotua olosuhteet joilla keskustelulle sdetetut tarpeet tulisivat tyydytetyiksi?
8)  Käyvätkö samantapaiset ohjeet kaikille ihmisille ja kaikissa olosuhteissa?
9)  Millaisia erilaisia keskustelukulttuurin variaatioita ihmisen on hallittava pystyäkseen kaikissa olosuhteissa luomaan mukavan seurustelutilanteen?

Tästä on tarkoitus tehdä kattava ja pätevä ohjeistus sellaiselle joka pyrkii aikaansaamaan terpeita tyysyttävän keskustelun omia ja muiden tarpeita varten.

Olkaa hyvät ja aloittakaa seurustelu.rapevainaa

.

KANSSAKÄYMISEN KUVIOT by Eric Berne:

Eric Berne tutki oppilaittensa kanssa "ihmisten sosiaaleja pelejä". Peli tarkoittaa sanontaa, " mitä ihm,een peliä sinä nyt pelaat".

Ihminen on laumaeläin. Hän tarvitsee kommunikointia laumassa.  Mikä tahansa kommunikointi laumassa on parempi kuin tuppisuuna olo.
Esim. avioliitossa suurin rangaistus on vaikeneminen eli mykkäkoulu.

Ihmisillä on kolme suosittua tapaa täyttää sosiaalinen tyhjiö:

1) Puhutaan hyödyllisiä asioita, mutta koska aina ei ole hyödyllistä pohdittaa
2) Puhutaan niitä näitä ajan tappoa
3) Pelataan "eiks ooki kauheeta" - peliä, joka päätyy siihen "kun kävin lääkärissä".  Joku kertoo jotain kauheeta ja toinen panee paremmaksi.Mistä seurustelulajista olikaan ensisijainen toivomus?
Ztara

Lainaus käyttäjältä: Alien Weird - 20.08.09 - klo:13:21

9)  Millaisia erilaisia keskustelukulttuurin variaatioita ihmisen on hallittava pystyäkseen kaikissa olosuhteissa luomaan mukavan seurustelutilanteen?


Mukava seurustelu sinällään ei tarkoita sitä, että asioista keskustellaan vain kepeästi pintaa raapaisemalla. Muvakuus tulee mielihyvästä, siitä että tuntee antavansa jollekin jotain ja saavansa joltakulta jotain takaisin. Kyse on kaksisuuntaisesta viestinnästä, vastavuoroisuudesta, oppimisestakin. Kukaan ei silti halua olla keskustelutilanteessa pelkästään oppilaan roolissa kuuntelemassa luentoa - ellei aihe nimenomaisesti jonkin alan erikoistietämystä edellytä. Varsinkaan kukaan ei halua kuunnella saarnaa omasta kelvottomuudestaan ihmisenä, mielipiteittensä arvottomuudesta tai oikeudestaan ajatella miten ajattelee. Kyse on aina toisen persoonan kunnioittamisesta, siitä että istutaan nokakkain pöydän ääressä ja molemmat tahtovat  toisilleen lähtökohtaisesti hyvää siitä huolimatta että eivät ole asioista samaa mieltä.

Keskustelutilanteitten variaatiot riippuvat siitä, missä ja kenen kanssa keskustelemme. Kaikissa tilanteissa joihin joudumme vaikkapa virallisissa asioissa, ei ole mitenkään mahdollista aina pitää yllä mukavaa keskustelua. Tässä tuli mieleenin Aakun keskustelut herra Nilkmannin kanssa.... ::) Mutta silloin kun vapaaehtoisesti hakeudumme johonkin seuraan keskustelemaan ihmisten kanssa, on jotenkin hassua vartavasten lähteä riitaa haastamaan tai päsmäröimään arvostelemalla niitä joitten seuran olemme itse ja vielä vapaaehtoisesti valinneet. Eihän siinä ole kai mitään järkeä.
~~Starseed~~

Everything will be ok in the end. If everything is not ok, it is not the end.

Paha setä

Miksi keskustelun pitää olla mukavaa? Hyvä keskustelutilanne syntyy kun hiukan ravistelee keskustelukumppania, sillä silloin maahan putoavat ensimmäisenä mädät hedelmät. Jos taas vastapuoli, tai sitten myötäpuoli onnistuu siinä, niin silloinhan se karistaa omia virhekäyttäytymisiä kenties pois. Hyvä keskustelu auttaa pois omista käsittämättömistä keskustelumuodoista.
Mies mietti aikansa miten vois,
tämän selittää,
sitten hän lensi pois.

Hän lensi pois.

-Juice Leskinen-

reedik

Keskustelun tai seurustelun (jos kyseessä on suullinen viestintä) muotoja on ylen runsaasti. On kevyttä, hilpeätä, arkipäiväistä, juhlallista, virallista, tuttavallista, ystävällistä, vihamielistä, toraisaa, sekavaa, filosofista jne. keskustelua paskapuheen, juoruilun ja panettelun lisäksi. Keskustelu on käsittääkseni kahden tai useamman ihmisen keskenään harjoittamaa ajatusten-, mielipiteiden-, tunnnelmien-, uutisten- ja kuulumistenvaihtoa. Minusta seurustelu on mukavimmillaan silloin, kun keskustelijat ottavat toisensa huomioon tasavertaisina keskustelukumppaneina, vaikka ajattelisivat sisimmässään vaikka mitä ja mielipiteet eroaisivat toisistaan siten, että syntyisi aitoa keskustelua ilman väittelyä ja riitaa. Ylimääräinen bonus tuon kaltaisessa keskustelussa olisi , jos itse kukin kykenisi omaksumaan uusia näkemyksiä ja avartamaan näkövinkkeliään. Kaikkein tärkeintä innokkaan keskustelijan olisi muistaa, että toiisillakin saattaisi olla jotakin sanottavaa ja hänen tulisi kyetä rauhallisesti kuuntelemaan loppuun asti muidenkin ajatuksenjuoksua. Varmaan meistä jokainen tuntee jonkun, joka on niin oman puheensa pauloissa, että häneltä on suorastaan ryöstettäävä puheenvuoro.
.

Bongaaja

Ei ole mitään väliä mulle keskustellaanko Vanhasesta, kahvipullasta tai Jeesuksesta. Kunhan keskustellaan.

Olen yhdessä foorumissa jossa uskonnolliset ovat vähemmistö. Kuitenkin sinne liittyy uskonnollisia meitä paatuneita käännyttämään. Tuleee tuhat sanaa ekassa viestissä. Voi seurata kolme muuta, sitten ne katoavat kuin pieru saharaan. We call them drive bys. Ajavat vaan ohi.

Perjantai

Mukava seurustelu on mukavaa eikä toraisaa ja riitaista >:(
En tule nettiin riitelemään kenenkään kanssa ;D
Vittuilu ja ilkeily inhottaa,eikä kuulu omiin luonteenpiirteisiini....sellaisesta haluan pysyä erossa ihan totaalisesti.
Eniten pidän keskustelusta,joka saa minulle virneen naamalle ja on aloitettu pilke silmissä.
VAkavatkin asiat kiinnostaa,mutta ei sekoilut tai sekavat mielipiteet

THL tiedottaa

Lainaus käyttäjältä: Nessuno - 20.08.09 - klo:13:46
... sosiaalinen tyhjiö:


Hetkinen!

Missä ja kenellä on sosiaalinen tyhjiö?

Olen kyllä kuullut (ja tavannutkin eräitä henkilöitä, joilla sellainen on) tyhjästä päästä.

Täällä kirjoittavilla tyhjäpäisyys on kaukana. Toisilla on liiankin täyttä. Päissään.


Ei noista muiden puheista kannata välittää.

S

Jokaisella on omat motiivinsa, miten keskustelua haluaa, tai miten sitä pitäisi käydä - tai mitkä keskustelun muodot kulloinkin itselle soveltuu. Kun puitteet sopivat sekä osuvat omalle mukavuusalueelle, niin mikäs sen mukavampaa. Viihtymään tänne on tultu, eikä ikävää pitämään.

- Itse olen niin mukavuudenhaluinen, että haen keskustelupalstoilta lähinnä erilaisia hybrismäisiä viihtymisen elementtejä, joita sitten sovellan parhaaksi katsomallani tavalla omiin tarkoituksiini. En niinkään pyri mihinkään varsinaiseen seurustelukontaktiin, vaan pikemminkin tuon erilaisin tavoin omat kantani esiin, toisinaan varsin koruttominkin elein.

- Varsinaisen palautteen saaminenkaan ei ole aina niinkään tärkeää - eikä toisen osapuolen kanssa kommunikointi itsessään ole päätarkoitus, vaan enemmänkin se että saa äänensä kuuluville. Huumorin viljeleminen asiapitoisuuden ohella toimii myös eräänlaisena motiivina oman agendansa esille tuomisessa. Vuorovaikutus, tai muu kanssakäyminen tulee sitten siinä sivussa, jos on tullakseen?!   
- Tiedon jyvät versovat viisautta -

rapevainaa


Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä