Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Huuhaalle kovat otteet käyttöön

Aloittaja Aakku, 28.10.09 - klo:19:55

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: reedik - 28.10.09 - klo:22:57Niin minustakin, kaikkea täytyy tarkastella kriittisesti mahdollisimman monesta näkökulmasta ja jos edes looginen peruste löytyy, niin näkemystä ei kannata heittää romukoppaan. Jos logiikka myöhemmin pettää ja tilalle löytyy jotakin mielekkäämpää, niin eikun näkemykset uudelleen puntariin. Kyllä sinne vaakakuppiin varmasti vielä joskus jotakin arvokastakin jää.

Jep - esimerkiksi kiinalaisten jo aikoja sitten keksimä akupunktio on luultavasti [ei ole kokemusta] joissain tapauksissa toimivakin keino ... kiinalaiset löysivät tietämättään ihmiskehon hermoradat ja konstin, jota käyttämällä voi esim. lievittää kipuja <--> signaalit eivät pääse aivoihin asti. Samaa on ... olikohan intialaisten, chackroissa ... ei niissä tarvita mitään mystiikkaa, vaan ovatpahan keksineet/löytäneet jotain silloiselle tietämykselle tuntematonta. Mistään erityisistä energiavirtauksista kuitenkaan ei ole kyse ... se oli oman aikansa selitys.

Muinaisegyptiläisissä lääketieteen [jos sillä nimellä voidaan kutsua - kaipa voidaan] ohjeistuksissa kehotetaan levittämään märkivään haavaan hometta ! Kuullostaa kornilta, mutta varsinaiset penisiliinin keksijät olivatkin egyptiläiset :) Vasta Fleming 1920-luvun lopulla eristi homeviljelmistä kyseisen kemikaalin ja tunnisti sen bakteereja tappavan vaikutuksen ... nuo muinaiskeksinnöt ovat ilmeisesti syntyneet yrityksen ja erehdyksen kautta. Nykyisin lääkkeet kehitellään tietokonemallinnuksena, molekyyleinä ja sitten kun on valmis malli, aletaan kehittämään kemiallista prosessia, jolla ko. molekyylit voidaan synteettisesti valmistaa.

Paha setä

Lainaus käyttäjältä: AveLazio - 28.10.09 - klo:21:31
Skientologia on tuhottava. Kohta tulee Suomeenkin. Rikostenteko uskonnon varjolla on rikostentekoa.

Onhan tuo ollut suomessa jo pitkään. Siitä olen samaa mieltä että rikosten tekeminen uskonnon varjolla on saatava loppumaan. Mietin yhä sitä poliisilaitokselle menemistä... Uskonrauhan häiritseminen kun ei ole asianomistajarikos vaan yleisen syyttäjän alainen rikos. Eli jos minä ilmoitan aiheesta niin yleisen syyttäjän on pakko suorittaa poliisitutkinta asiasta.
Mies mietti aikansa miten vois,
tämän selittää,
sitten hän lensi pois.

Hän lensi pois.

-Juice Leskinen-

Ztara

Aakku:
LainaaSamaa on ... olikohan intialaisten, chackroissa ... ei niissä tarvita mitään mystiikkaa, vaan ovatpahan keksineet/löytäneet jotain silloiselle tietämykselle tuntematonta. Mistään erityisistä energiavirtauksista kuitenkaan ei ole kyse ... se oli oman aikansa selitys.

Kyllä chakrat selitetään nykyäänkin nimenomaan kehon energiakeskuksina.


http://fi.wikipedia.org/wiki/Chakra
~~Starseed~~

Everything will be ok in the end. If everything is not ok, it is not the end.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: Ztara - 28.10.09 - klo:23:56Kyllä chakrat selitetään nykyäänkin nimenomaan kehon energiakeskuksinahttp://fi.wikipedia.org/wiki/Chakra

Joo - tuossa linkissä sanotaan :

Chakrat ovat perinteisen intialaisen ayurveda-lääkinnän mukaan ihmisessä olevia energiakeskuksia,[1] jotka ovat yhteydessä ihmisen hienorakenteiseen, näkymättömään energiaruumiiseen.

Eli kyseessä on ikivanha käsitys ihmisen kehosta ... energiaruumiista, mitä silläkin tarkoitetaan, ei ole näyttöjä ... ei intialaisilla, eikä muillakaan - saahan sellaiseen uskoa, jos haluaa ... ihan kuten minäkin uskon körpelöihin, joista yksi istuu juuri olkapäälläni ja juttelee kaikenlaisia erikoislaatuisia juttuja. Jos se körpelö ei vaikene kun menen nukkumaan, kuristan sen hengiltä. Körpelöt, kuten tiedät, ovat lainsuojattomia.

Niih, vielä tämä :

Sanskritin kielen sana chakra merkitsee pyörää tai ympyrää. Vanhimmat kirjalliset muistiinpanot chakroista ovat upanisadeissa, mutta niiden arvellaan kulkeneen sitä ennen suullisena perimätietona.

Viittaa vahvasti sykliseen ajankäsitykseen, jossa nykyään viihtyvät lähinnä narkkarit ja alkkikset [piikistä piikkiin tai pullosta pulloon] - ennenmuinoin ihan tavallisetkin ihmiset. Ihmistä on aika vaikeaa yhdistää pyörään, ellemme puhu kidutukseen tarkoitetusta teilausrattaasta ... kidutuksessa intialaiset, kiinalaiset ja japanilaiset olivat noine chackroineen todellisia mestareita - päämäärä oli pitää "käsittelyn kohde" mahdollisimman pitkään elossa ja tuottaa mahdollisimman suurta tuskaa. Sellainen "opettavainen" rangaistus köyhälle kansalle, nääs.

Ztara

Lainaus käyttäjältä: Aakku - 29.10.09 - klo:00:08


Sanskritin kielen sana chakra merkitsee pyörää tai ympyrää. Vanhimmat kirjalliset muistiinpanot chakroista ovat upanisadeissa, mutta niiden arvellaan kulkeneen sitä ennen suullisena perimätietona.

Viittaa vahvasti sykliseen ajankäsitykseen, jossa nykyään viihtyvät lähinnä narkkarit ja alkkikset [piikistä piikkiin tai pullosta pulloon] - blaa blaa...

Kovin korkealle sinä näytät noteeraavan tämänkin ikivanhan viisauden ::).

Pyörä tuossa tarkoittaa energiapyörrettä...energia pyörii chakrojen kohdilla.
Tässä ensimmäinen linkki mikä tuli vastaan.

http://koti.mbnet.fi/reiki/chakrat.htm

Mutta on sulla mielikuvitusta, huh!
~~Starseed~~

Everything will be ok in the end. If everything is not ok, it is not the end.

aladoobi

Lainaus käyttäjältä: Aakku - 29.10.09 - klo:00:08
Viittaa vahvasti sykliseen ajankäsitykseen, jossa nykyään viihtyvät lähinnä narkkarit ja alkkikset [piikistä piikkiin tai pullosta pulloon] - ennenmuinoin ihan tavallisetkin ihmiset. Ihmistä on aika vaikeaa yhdistää pyörään, ellemme puhu kidutukseen tarkoitetusta teilausrattaasta ... kidutuksessa intialaiset, kiinalaiset ja japanilaiset olivat noine chackroineen todellisia mestareita - päämäärä oli pitää "käsittelyn kohde" mahdollisimman pitkään elossa ja tuottaa mahdollisimman suurta tuskaa. Sellainen "opettavainen" rangaistus köyhälle kansalle, nääs.

Oh-hoh... ai Aakku on todellakin tätä mieltä. Mistä tuo kidutustietous mahtaa olla peräisin? Kuhunkin tsakraan (näin se aikaisemmin kirjoitettiin) liittyy lootuskukka, jolla on määrätty määrä terälehtiä. Kullakin tsakralla on oma tavu, oma ääni ja oma väri. Se on vanhaa pythagorealaisuutta, joka pyrki maailmanselitykseen niistä lähtökohdista, jotka silloin olivat olemassa. - Tsakrojen käyttötarkoitus tulisi selittää paremmin. Jos joku aikoo suorittaa neurokirurgisen operaation luottaen vanhaan ajurvedan tietämykseen, niin hankalaa se tulee olemaan.
Näin on näppylät, siten on sienet

Tiistai

Lainaus käyttäjältä: Aakku - 28.10.09 - klo:23:12

Muinaisegyptiläisissä lääketieteen [jos sillä nimellä voidaan kutsua - kaipa voidaan] ohjeistuksissa kehotetaan levittämään märkivään haavaan hometta ! Kuullostaa kornilta, mutta varsinaiset penisiliinin keksijät olivatkin egyptiläiset :)

Egyptiläisetkö sen ensimmäiseksi keksivät, tiennytkään. Tiesin kyllä, että beduiinit tapasivat rapsuttaa nahkaisen leveän vyönsä sisäpinnalta .. hometta kai! Ja puhalsivat sen angiinaa sairastavan kurkkuun. Samasta kirjasta luin, miten jo tuhansia vuosia sitten haavoja desinfoitiin vahvalla punaviinillä.

Egyptissä on tehty myös.. en tarkkaan muista kuinka kauan sitten, mutta ehkä jo faraoiden aikoihin aivoleikkauksia..  joku hassu termi sillä .. kuninkaallinen kallonporaaja tjms. Vaikka harva siinä taisi parantua :P

Eugen

Niin ja keskiajalla kuppaa torjuttiin elohopealla... ja toden totta, homma toimi. Potilas ei kuollut kuppaan vaan elohopeamyrkytykseen!
"Aye, caramba!"

Aakku

Lainaus käyttäjältä: aladoobi - 29.10.09 - klo:01:33Oh-hoh... ai Aakku on todellakin tätä mieltä.

Joo - joku lääkäri kirjoitti tällaisesta, mutten muista mikä verkkojulkaisu oli kyseessä ... joku asiallinen kuitenkin. Normaali-ihmisellä [kuka on normaali ?] aikakäsitys ei ole syklinen, vaan lineaarinen - tosi tuosta lineaarisuudesta sanoisin, että lienee lipsahdus ... "etenevä" olisi ehkä parempi, koska käsitykseen sisältyy usein myös epälineaarisia elementtejä.

LainaaMistä tuo kidutustietous mahtaa olla peräisin?

Kidutus sinällään on kuulunut kaikkiin kulttuureihin, myös suomalaiseen. Nimenomaan sellainen, jossa uhria ei surmata [ei ainakaan nopeasti], vaan hänestä kiskotaan tietoja ... sitä harrastetaan nykyäänkin, sotatoimissa vaikka sotaakäyvät maat olisivat allekirjoittaneet esim. Geneven sopimuksen. Noin esimerkkinä amerikkalaiset Irakissa ja Afganistanissa ja venäläiset Tshetseniassa... ovat allekirjoittaneet, mutta kun kyse on tarkoituksenmukaisuudesta, niin kidutetaan.

Itämailla kidutuksesta tehtiin taidetta. Niin intialaisten, japanilaisten ja aivan erityisesti kiinalaisten toimesta. Intiassa ja Kiinassa perinne jatkuu edelleen - jaappanilaiset, länsimaistuttuaan, ovat vähentäneet ainakin sitä perinnettä. Muutamista historiaa käsittelevistä kirjoista asia käy ilmi - netistä en löytänyt kuin oikeastaan yhden dokumentin, jossa itämaista kidutustaidetta ruoditaan vähän.

http://www.easternbookcorporation.com/moreinfo.php?txt_searchstring=10724

Tuokin viittaa julkaistuun kirjaan. Kiinalaisen keisari Zhoun ajalta kerrotaan lyhyesti tässä ;

http://www.pureinsight.org/node/1787

LainaaKuhunkin tsakraan (näin se aikaisemmin kirjoitettiin) liittyy lootuskukka, jolla on määrätty määrä terälehtiä. Kullakin tsakralla on oma tavu, oma ääni ja oma väri. Se on vanhaa pythagorealaisuutta, joka pyrki maailmanselitykseen niistä lähtökohdista, jotka silloin olivat olemassa. - Tsakrojen käyttötarkoitus tulisi selittää paremmin. Jos joku aikoo suorittaa neurokirurgisen operaation luottaen vanhaan ajurvedan tietämykseen, niin hankalaa se tulee olemaan.

Hmmm... kummat saivat vaikutteita ja kummalta ? Pythagoraan aikalaisilla ei ollut mitään erityisen mystisiä käsityksiä ihmisen tai maailmankaikkeuden ominaisuuksista. Pythagoras niitti mainetta matematiikan ja erityisesti geometrian saralla.

Pythagoras oli muistaakseni jälleensyntymisopin kannattajia, joten muinaiskreikkalaiset ovat ilmeisesti olleet tekemisissä filosofian ja uskonnon puolella intialaisten kanssa. Ja jos en vallan väärin muista, niin puhtaasti matemaattis-luonnontieteellisesti suuntaunut pythagoralaisten siipi otti hajurakoa mystikkoihin ja jatkoi puhtaan tieteen parissa.

Sitä en edelleenkään ymmärrä, että miksi joitain muinaisia itämaiden oppeja pidetään jollaintapaa viisaampina ja parempina, kaikenlaisine mystifiointeineen, kuin rationaalista suhtautumista luontoon ja ympäristöön. Muinaiskreikkalaisten "sfäärien harmoniasta" ei enää puhuta - aurinkoa kiertelee muutama planeetta ja tolkun paljon kivenmurikoita ja niiden liikeratojen selvittämiseen tarvittiin vain muuan herra Newton liikelakeineen ... ei sen enempää.

Lainaus käyttäjältä: Eugen - 29.10.09 - klo:12:48
Niin ja keskiajalla kuppaa torjuttiin elohopealla... ja toden totta, homma toimi. Potilas ei kuollut kuppaan vaan elohopeamyrkytykseen!

No - ainakin kuppakuolleisuus saatiin tilastoissa laskuun, mikäli tilastoja ylipäätään pidettiin.

rapevainaa

.
Skepsis ry palkitsee vuosittain pseudotieteen aseman vakiinnuttamisessa kunnostautuneita Huuhaa-palkinnolla

Huuhaa-palkinnot kautta aikojen
1989
Werner Söderström Osakeyhtiölle pitkällisestä ja ansiokkaasta toiminnasta valetieteellisen kirjallisuuden kustantamisen ja levittämisen alueella.
1990
Vantaan työväenopistolle astrologian ja grafologian opettamisesta tieteen valepuvussa.
1991
Helsingin Dianetiikkakeskukselle ja muille Suomessa toimiville scientologijärjestöille tieteen kaapuun verhoutuvan scientologian ja dianetiikan dogmeihin perustuvien tekstien ja kurssien markkinoinnista harhaanjohtavin keinoin.
1992

1993
Oulun tiedekeskus Tietomaalle yksipuolisen ja näennäiskriittisen ufo-näyttelyn pystyttämisestä ja harhaanjohtavasta markkinoinnista.
1994
Yleisradion televisio-ohjelmat epätieteellisten väitteiden kritiikittömästä esittämisestä asiaohjelmissa.
1995
Yleisradion FST:n Tulisielu-ohjelmasarja: sarjan tekijät, tuottaja ja vastaava ohjelmatoimittaja kriittistä tiedettä kaihtavasta journalismista ja poikkeuksellisesta rohkeudesta nostaa mystiikka tieteen edelle.
1996
Kirjayhtymä Anja Rautajoen Terapeuttinen kosketus -kirjan julkaisemisesta Studia-kirjasarjassaan.
1997
Yhteisesti kaikille niille uskomuslääkinnän tahoille, jotka hoitoja antaessaan tekevät asiakkaistaan tautidiagnooseja olematta kuitenkaan laillistettuja lääkäreitä ja hammaslääkäreitä.
1998
Kunnonsuomalainen-liitteelle, joka julkaistaan osana Jyväskylässä ilmestyvää sanomalehti Keskisuomalaista jatkuvasta valetieteellisten väitteiden ja tutkittujen tosiasioiden sekä tietoa tarjoavan journalismin ja tekstimainonnan välisten rajojen hämärtämisestä.
1999

2000
Akuutti -televisio-ohjelmaa tekevälle työryhmälle uskomuslääkintää koskevan tiedon yksipuolisesta ja kritiikittömästä tarjoamisesta.
2001
Allakka-liitteelle joka julkaistaan osana Tampereella ilmestyvää sanomalehti Aamulehteä kritiikittömien uskomuslääkintää käsittelevien artikkelien johdosta.
2002
Lääkärit, jotka käyttävät uskomuslääkinnän menetelmiä; koska näitä menetelmiä ei ole tieteellisesti todennettu, voidaan niiden käyttöä sairauksien hoidossa ja diagnosoinnissa pitää hyvin vastuuttomana.
2003
"Minä olen" -lehdelle ja etenkin sen verkkokaupalle uskomattomasta innovatiivisuudesta, kekseliäisyydestä ja tarmosta tuoda markkinoille mitä ihmeellisimpiä ja tarpeettomimpia tuotteita, joiden toimivuutta ei ole tieteellisesti todennettu.
2004
Teknillisen korkeakoulun bioprosessitekniikan laboratoriolle Kreationistisen opin esittämisestä luonnontieteellisenä seminaarina.
2005
Varsinais-Suomen Kansanopistolle ja Räisälän Kansanopistolle, pseudotieteellisen ja tieteellisen ajattelun vastaisen, perinteisen suomalaiseen kansansivistystyön piiriin kuulumattoman aineiston sisällyttämisestä opetukseen.
2006
Heille, jotka apteekeissa, apteekkialan järjestöissä ja järjestöjen tiedotusvälineissä edistävät homeopaattisten valmisteiden myyntiä ja tarjoavat niitä varteenotettavaksi vaihtoehdoksi tutkimukseen perustuville lääkkeille.
2007
Suomen Kinesiologiayhdistys ry:lle "soveltavan kinesiologian" menetelmien onnistuneesta levittämisestä suomalaisille kasvattajille.
2008
Kustannus Oy Uusi tielle Näennäistieteen levittämisestä julkaisemalla Tapio Puolimatkan kirjat "Usko, tiede ja Raamattu" ja "Usko, tiede ja evoluutio".

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä