Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Windows laatikko

Aloittaja Aakku, 13.09.07 - klo:21:26

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 6 Vieraat katselee tätä aihetta.

ville

Debian se mun ensimmäinen distroni oli, mutta Red Hattiä olin jo käytellyt ylipastolla. En tiennyt Linuxista oikeastaan mitään, ennen kuin menin Saksaan, jossa se oli suositumpi kuin Suomessa. Aiemmin toki Unix oli tuttu.

Olihan tuon Debianin kanssa vähän painimista, ja piti lukea paljon käsikirjoja. Mutta se tuntui mielenkiintoiselta.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: ville - 07.11.08 - klo:17:50
Debian se mun ensimmäinen distroni oli, mutta Red Hattiä olin jo käytellyt ylipastolla. En tiennyt Linuxista oikeastaan mitään, ennen kuin menin Saksaan, jossa se oli suositumpi kuin Suomessa. Aiemmin toki Unix oli tuttu.

Saksassa ja Ranskassa suhtaudutaan tietotekniikan käyttöön rationaalisemmin kuin Suomessa -->

Linuxiin siirtyminen leikannut ministeriön mukaan ylläpitokuluja
Saksan ulkoministeriö vaihtaa Linuxiin


Saksan ulkoministeriö aikoo vaihtaa kaikki 11 000 tietokonetta Linuxiin. Malagassa Open Source World konferesessissa puhuneen Saksan ulkoministeriön entisen it-päällikön ja nykyisen diplomaatin Rolf Schusterin mukaan Linux on vähentänyt huomattavasti ylläpitokuluja.

Open Source Worldin puheista tiedotti EU-komission avoimen lähdekoodin projekti OSOR nettisivuillaan.

Schuster perusteli, että ministeriön Linux-koneiden ylläpito on maksanut vain keskimäärin tuhat euroa tietokonetta kohden, kun muiden ministeriöiden ylläpitokulut ovat olleet keskimäärin kolme tuhatta euroa.


http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=35560&tyyppi=1

Käpyinstituutissa on valityettavasti ATK-puolella vain Windowsia osaavia ihmisiä ja tietopolitiikka on sen mukaista  >:( --> yksi seuraus on monien palveluiden takkuaminen Linux- ja Mac-käyttäjillä, sekä kuvankäsittelijöiden suosimassa Solaris:ssa. Juttelin mm. tästäkin asiasata joskus kahvilla istuessani erään tietotekniikan alan ihmisen kanssa ja hän kertoi, että heillä ongelmat hoidetaan itse kun Helpdeskissä ei kuulemma yksinkertaisesti osata  ;D Siellä ei juuri Windows-koneita näe ... kaikki hyöty- ja tutkimussovellukset ovat Unix- Linux- tai Solaris-pohjaisia. Hän oli sitämieltä, että Windowsin ominta aluetta on viihdekäyttö ja pelaaminen  :D Moniin hyötysovelluksiin se taipuu hyvin vaikeasti.

LainaaOlihan tuon Debianin kanssa vähän painimista, ja piti lukea paljon käsikirjoja. Mutta se tuntui mielenkiintoiselta.

Minulla se ensimmäinen oli se Red Hat koska ainoastaan siitä löysin melkoisen tyhjentävän suomenkielisen käsikirjan - luin sen yhtenä kesänä mökillä ja kotiin tultua asensin ... siitä tämä lähti ja ainoa asia, mitä kadun on se, että miksi uskoin windowsisteja, että Linux on muka vaikea  ;D Oikeastaan kun sinuiksi tämän kanssa on päässyt, voisi sanoa päinvastoin ...

Aakku

Microsoftilta kului seitsemän vuotta turva-aukon paikkaamiseen

Ohjelmistojätti julkaisi eilen turvapäivityksen haavoittuvuuteen, joka on tunnettu vuodesta 2001 alkaen.

Hämäläisittäin valmistunut turvapäivitys liittyy SMB-ohjelmistoon (server message block), jota Windows käyttää tiedostojen jakamiseen ja dokumenttien tulostamiseen verkon yli.


http://mikropc.net/uutiset/index.jsp?categoryId=atk&day=20081112&ref=w2008111212390813681#w2008111212390813681

Niin tai näin, Microsoftilta näyttää kuluneen harvinaisen pitkä aika tämän bugin korjaamiseen. "Tämä on ehdottomasti poikkeuksellista", Greenbaum sanoo. Hän ei osaa arvioi, miksi Microsoft on odottanut näin pitkään ongelman ratkaisemisen kanssa.

Microsoft ei luokitellut eilen julkaisemaansa paikkaa kriittiseksi, mutta tietoturvayhtiö Shavlikin teknologiajohtajan Eric Schultzen mukaan yrityskäytössä SMB-haavoittuvuuden korjaaminen on silti tärkeää, sillä verkkoon sisälle päässyt tietovoro voisi ottaa hyökkäyksen avulla melko helposti haltuunsa toisen koneen tietämättä tämän salasanaa.

Microsoft ei ole toistaiseksi kommentoinut asiaa.

THL tiedottaa

Lainaus käyttäjältä: Aakku - 12.11.08 - klo:17:50
Microsoftilta kului seitsemän vuotta turva-aukon paikkaamiseen

"Tämä on ehdottomasti poikkeuksellista", Greenbaum sanoo. "...


"... yleensä tämäntasoiseen päivitykseen menee 22 vuotta."


Ei noista muiden puheista kannata välittää.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: se - 12.11.08 - klo:21:39
Lainaus käyttäjältä: Aakku - 12.11.08 - klo:17:50
Microsoftilta kului seitsemän vuotta turva-aukon paikkaamiseen

"Tämä on ehdottomasti poikkeuksellista", Greenbaum sanoo. "...


"... yleensä tämäntasoiseen päivitykseen menee 22 vuotta."

2008 - 22 = 1986 ... olikos silloin jo se Windows 2.0, jota minäkin kokeilin [piraattina, tottakai], mutta poistin samantien kun se oli aivan tajuttoman hidas ja kömpelö --> susi jo syntyessään, kuten tätä perinnettä noudattava Vistakin.

Taisi tulla vasta myöhemmin - silloin DOS ruletti 286-koneissa vielä. Käpyinstituutissa on ainakin yksi edelleen toimiva Intel 8086-prossulla toimiva kone ... siis se kone toimii edelleenkin ! Siinä on DOS 3.jotain, eikä siinä kai muut oikein pyörikään - Linuxillakin ehdoton vähimmäisvaatimus on 386-sarjan prosessori. Tästä syystä pakettitiedostoissa on usein osana nimeä *i386*.

THL tiedottaa

.

Ammattini vuoksi olen käyttänyt monenlaisia tietokoneita. Varhaisimmat kokemukset ovat 1960-luvulta, mutta varsinaisen tietokoneen ääreen istuin kokopäiväisesti vuonna 1973. Silloin ei vielä ollut tietokonemonitoria eli ruutua. Koneeseen oli liitetty muutaman viimeisen merkin näyttävä matriisinäyttö, samantyyppinen kuin nykyisin on käytössä teattereiden ulkoseinissä niitä valotauluja, joissa teksti juoksee. Heh, kokoeroa hieman niihin nähden.

Olen säilyttänyt joitakin käyttämistäni koneista. Vuodelta 1984 on tallessa satakiloinen valolatomakone. Tosin tässä yksikössä ei ole kuin keskusyksikkö ja yksi kirjoitinpääte (8 päätettä on liitettävissä), valoladontatulostin olisi vaatinut liikaa tilaa, jotta olisin voinut säilyttää senkin. Tämä yli 20 vuotta vanha latomakone toimi aivan täysin ainakin vielä silloin, kun joitakin vuosia sitten laitoin sivuun odottamaan museointia. Todettakoon, että siinä on viisi prosesoria (Motorola 68000 -tyyppisiä), Unix-käyttöjärjestelmä, kaksi kovalevyä (yht. 130 Mt) ja vain 1 Mt käyttömuisti (nykyisissä henkilökohtaisissa tietokoneissa on tuhatkertaisesti). Näillä eväillä koneessa pyörii valoladontaohjelmistojen lisäksi myös PostScript grafiikkoineen.

Mikä nykyisissä pientietokoneissa syö muistit? Onko ohjelmakoodi tehty 'löysästi'?

Vastaan: On!








Ei noista muiden puheista kannata välittää.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: se - 13.11.08 - klo:07:10Ammattini vuoksi olen käyttänyt monenlaisia tietokoneita. Varhaisimmat kokemukset ovat 1960-luvulta, mutta varsinaisen tietokoneen ääreen istuin kokopäiväisesti vuonna 1973. Silloin ei vielä ollut tietokonemonitoria eli ruutua. Koneeseen oli liitetty muutaman viimeisen merkin näyttävä matriisinäyttö, samantyyppinen kuin nykyisin on käytössä teattereiden ulkoseinissä niitä valotauluja, joissa teksti juoksee. Heh, kokoeroa hieman niihin nähden.

Käpyinstituutin käpysuomuosaston yhdessä labrassa on säilytetty yksi vanha "Teletype" pääte - ei grafiikkaa, eikä matriisikirjoittimen ominaisuutta --> sellainen sylinterinmuotoinen kirjoituspää, joka takoo merkkejä rullalta tulevalle paperille. Se toimii edelleenkin ... siinä on jonkun rakentama sovitin, jotta pystyy kommunikoimaan Unix-koneiden [instituutissa on niitä useita] kanssa. Seinällä, päätteen vieressä, on naulakko ja siihen on joku vääräleuka tuonut kuulosuojaimet :) Teletype pitää aikamoista meteliä kirjoittaessaan.

LainaaOlen säilyttänyt joitakin käyttämistäni koneista. Vuodelta 1984 on tallessa satakiloinen valolatomakone. Tosin tässä yksikössä ei ole kuin keskusyksikkö ja yksi kirjoitinpääte (8 päätettä on liitettävissä), valoladontatulostin olisi vaatinut liikaa tilaa, jotta olisin voinut säilyttää senkin. Tämä yli 20 vuotta vanha latomakone toimi aivan täysin ainakin vielä silloin, kun joitakin vuosia sitten laitoin sivuun odottamaan museointia. Todettakoon, että siinä on viisi prosesoria (Motorola 68000 -tyyppisiä), Unix-käyttöjärjestelmä, kaksi kovalevyä (yht. 130 Mt) ja vain 1 Mt käyttömuisti (nykyisissä henkilökohtaisissa tietokoneissa on tuhatkertaisesti). Näillä eväillä koneessa pyörii valoladontaohjelmistojen lisäksi myös PostScript grafiikkoineen.

Tuon ajan koneeksi se on varsin järeä - ensimmäisissä [ja pitkään sen jälkeenkin] DOS-koneissa oli 20 - 60 Megan kovalevyt ja muistia 1 Mega ... tyypillisesti 640 kiloa, mutta niillä pystyi tekemään vaikka mitä ...

LainaaMikä nykyisissä pientietokoneissa syö muistit? Onko ohjelmakoodi tehty 'löysästi'?

Vastaan: On!

Windows on tehty, etenkin Vista, erittäin löysästi - sen kasvavan koneiden nopeuden ja kapasiteetin Microsoft tuhoaa tekemällä aina massiivisempia järkäleitä. Mac OS X onnistui, mutta sen kopio Vista floppasi - Linuxissa kehitys kulkee siihen suuntaan, että distron kuin distron koodi on uudessa versiossa optimoidumpaa kuin edellisessä --> tässä koneessa on Ubuntun 8.04 LTS versio ja se on nopeampi kuin esim. 6.06 LTS ... Unix-perinteen mukaisesti homma hoituu modulirakenteella, eikä kaikkea mahdollista ladata hidastamaan kun kone käynnistetään ... Sama ilmeisesti Mac:eissa ...

Mitenköhän olisi suunta kehittynyt jos CPM:n seuraaja CPM-86 olisikin levinnyt mikroihin DOS:n sijasta ? Ne CPM-koneet tulivat myös tutuiksi aikanaan, eikä se ollut laisinkaan hullumpi käyttöjärjestelmä - siitä olisi kehittynyt ajanmyötä kelvollinen graafinen käyttis ilman järkälemäisyyttä, mutta kävi kuten kävi ... markkinoita ei valtaa välttämättä paras, vaan härskeimmin lobattu.

THL tiedottaa

.
Löysästi on koodattu: nykyinen Windows-käyttöjärjestelmä vie tilaa kovalevyltä useita satoja megoja  – tähän vielä sovellusohjelmat päälle. Kaikkiaan Gigoja.

Tämä mainitsemani latomakone käyttöjärjestelmineen ja kaikkine ohjelmineen vei alle 5 megaa kovalevyltä. Suurimman tilantarpeen vaativat digitaaliset kirjaintyypit.







Ei noista muiden puheista kannata välittää.

Aakku

Vista-johtaja oli raivoissaan
Microsoft tiesi huijaavansa Vistalla: Kova sisäinen riita


Oikeusistuin on paljastanut lisää Microsoftin sisäisiä sähköposteja, jotka liittyvät yhtiön lupauksiin Windows Vistan konetuesta. Viestit paljastavat kovaa riitelyä Microsoftin sisällä. Esimerkiksi Vista-kehityksen ykkösmies oli raivoissaan, sillä hanke oli hänen mielestään suoranaista kuluttajien huijaamista. Viestit kertovat, miten Intel sai Microsoftin unohtamaan kuluttajat ja esimerkiksi HP:n.

Koko sotku liittyi tietokoneisiin, joita myytiin juuri ennen Windows Vistan valmistumista. Vistan myöhästymisen vuoksi Microsoft loi päivitysohjelman. Jos tietokoneessa pystyisi myöhemmin ajamaan myös Windows Vistaa, koneeseen sai laittaa Vista Capable -tarran.


http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=35746

Uudet viestit kertovat, että tämä aiheutti vielä suuremman sisäisen riidan kuin tähän asti on luultu. Vistan kehityksestä vastannut Jim Allchin kertoi olevansa viesteissä "enemmän kuin vihainen" ja "raivoissaan" päätöksestä. Allchin pyysi Ballmeria perumaan päätöksen.

"Mielestäni suunnitelma on surkea ja sitä on pakko muuttaa", aloitti Allchin.

"Mielestäni tulemme johtamaan asiakkaita harhaan Vista Capable-ohjelmalla. Pc-koneiden oem-valmistajat sanovat, että kone pystyy ajamaan Vistaa, ja asiakkaat uskovat, että kone pystyy ajamaan kaikkia Vistan ydintoimintoja. Se ettei Aero-grafiikka tule toimimaan IKINÄ monissa noista koneista on kuluttajille harhaanjohtavaa", kirjoitti Allchin muille Microsoftin johtajille.


Löysää - hyvin löysää, jep.

Tuleekohan siitä Windows 7:sta vastaavanlainen floppi ... paljon on lupailtu etukäteen , mutta ....

Aakku

IE-aukko osoittautui laajemmaksi

Internet Explorer -selaimesta löytynyt korjaamaton haavoittuvuus koskee IE7:n lisäksi myös muun muassa IE8:n betaversiota.

http://www.itviikko.fi/tietoturva/2008/12/12/ie-aukko-osoittautui-laajemmaksi/200832188/7

Käytännön vaara tavallisille surffaajille on, että eksyminen väärälle verkkosivulle voi antaa hyökkääjälle samat käyttöoikeudet koneella kuin uhrilla itsellään on. Kone on tällöin kaappaajan vallassa.

Uhkana on myös palvelunestohyökkäys.


Joopa - alakakee hyvät immeiset käyttämään Firefoxia tai Operaa  ::)

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä