Outomaa

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus

Uutiset:

Outomaa on outo maa.


Sivuja: 1 ... 22 [23]   Siirry alas

Kirjoittaja Aihe: Esmerkixin ketju  (Luettu 42848 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Esmerkix

 • Täysjäsen
 • Poissa Poissa
 • Sukupuoli: Nainen
 • Viestejä: 1955
 • "Sanasta miestä, sarvesta härkää!"
Vs: Esmerkixin ketju
« Vastaus #550 : 09.09.17 - klo:11:40 »

Taidan alkaa uskoa kohtaloon, mitä se sitten sanana merkitseekin... nimittäin:
Kävin hammaslääkärissä 24.8. Siellä olikin aivan uusi henkilö, koska pitkäaikainen hammaslääkärini oli jäänyt eläkkeelle. Omituista oli, että tilatessani lääkäriä, sitä ei minulle kerrottu. No, jotenkin tuntui, että en pidä tästä kyseisestä henkilöstä. Hän teki kuitenkin kuntotarkastuksen ja antoi lähetteen hammashoitajalle, jossa käyn säännöllisesti vuosittain sekä tarvittaessa. Kävin varmuuden vuoksi hammaslääkärissä, koska minulla oli eräs operaatio 28.8., joka sujuikin aivan hyvin. Sain pari viikkoa sairauslomaa, joka päättyy 11.9.
6.9. noin klo 20.15 aloin selata hammashoitajani ajanvaraustietoja Attendon sivuilta ja samalla kun löysin hänen nimensä varauspalvelusta, yhdestä ylä-takahampaasta irtosi iso palanen haukatessani leipää. Huomasin heti, että nyt tuli kiire hammaslääkäriin. Mutta minullahan oli Attendo jo valmiiksi auki, joten löysin helposti hammaslääkärin, joka ottaisi heti seuraavana aamuna klo 8.15 vastaan kiireellistä hoitoa tarvitsevan. Varasin ajan ja heti tuli viesti takaisin, että Sinulla on huomisaamuna klo 8.15 aika varattuna. Tervetuloa. Olipa helpottunut olo. Yöllä en uskaltanut nukkua, kun pelkäsin, että pystyssä törröttävät amalgaamit irtoavat ja sukeltava kurkkuuni, joihin sitten tukehdun... mahdollisesti. Aamulla, kun istuin odottamassa vastaanoton aukeamista, niin nuori mies juoksi kovaa vauhtia työhuoneeseensa ja kutsui sitten kohta minut sisään ja päivitteli, että onpa hankala tapaus. Porasi irti amalgaamit ja laittoi väliaikaisen paikan. Olisi vielä samana iltana halunnut jatkaa hampaan korjaamista, mutta sanoin, että olen menossa Seitsemiseen päiväksi. Varoitteli minua kovasti ja huomasin, että hän pelkäsi hampaan hajoavan lopullisesti, ennen kuin hän ehtii paikata sen pysyvästi. Kuulemma ainakin kruunu pitäisi asentaa hampaaseen. Hän toivoi siis, että pystyisin säilyttämään edelleen oman hampaan, eikä tarvittaisi implanttia. Antoi maanantaiksi juoksevan ajan 15.15, joka saattaa siirtyä myös iltaan, sillä hänellä on silloin koko päivän leikkauksia, joista jotkin voivat pitkittyä. Sanoin hänelle, että taidan siirtyä hänen potilaakseen, kun hän kertoi, että on puolet ajasta täällä Tampereella ja puolet Helsingissä. Hän oli siis juossut junalta aamulla päivystysvastaanotolle, koska olin illalla myöhään varannut ajan. Silti hän oli ystävällinen ja mukava ja neuvoi kiltisti myös uutta vastaanottoapulaistaan, vaikka tämä ei tahtonut löytää mitään välineitä.
Mikä minusta tässä on kohtalonomaista on se, että...
1. olin valmiiksi varausjärjestelmässä, kun hammas lohkesi ja oli varattava päivystysaika
2. en pitänyt uudesta hammaslääkäristäni Tuiresta, jolla juuri olin käynyt
3. ensimmäinen pitkäaikainen hammaslääkärini (parikymmentä vuotta) oli nimeltään JUHANI LAAKSONEN. Toinen pitkäaikainen hammaslääkärini oli nimeltään JUHANI Kunnas. Tämä uusi nuorehko hammaslääkäri on nimeltään JUHANI Dahl. Palaan siis alkuun ennen kuin hampaat loppuvat.
4. Soitin heti perjantaiaamuna Tuirelle ja pyysin laskuttamaan hampaiden tarkastuksen ja poistamaan minulle varatut kaksi paikkausaikaa.
KOHTALO siis puuttui peliin. Olen kokenut tällaisia tapahtumia ennenkin.
Toivottavasti olen yhtä tyytyväinen vielä ensi viikonkin jälkeen, kun hammasta aletaan päivittää pureskelukuntoon.
Kirjattu

Tiistai

 • Valvoja
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1499
Vs: Esmerkixin ketju
« Vastaus #551 : 09.09.17 - klo:15:33 »


Et ole yksin!  ;D
Olen kaikki nämä vuodet foorumilla yrittänyt vakuuttaa, että on olemassa jotain, mitä emme osaa vielä selittää. Ja näitä yhteensattumia ja telepaattisia täsmäjuttuja tapahtuu koko ajan ainakin minulle.

Mutta eihän kaikkea tartte tietää..


Tässä alkoi kahvihammasta kolottaa, äitini sanontoja.. voi, kun saisi sen eilisen jätticappuccinon taas, minusta tuli kanta-asiakas tähän kahvioon, vintage tyylinen vanhanaikaisine brittityylisine nahkasohvineen, aitoa nahkaakin, vähän kuluneet, mutta hyvin huolletut ja puunatut, että niistä luisui ulos, jos ei istunut suorana! 
Vivere Cafe
 
Kuvasin omani..

Muokkaus.
Sohvat olivat kauniimmat luonnossa, tummemmat ja oli vähän patinaa!« Viimeksi muokattu: 09.09.17 - klo:15:58 kirjoittanut Tiistai »
Kirjattu
"Live from the heart of yourself. Seek to be whole, not perfect." - Oprah Winfrey

Esmerkix

 • Täysjäsen
 • Poissa Poissa
 • Sukupuoli: Nainen
 • Viestejä: 1955
 • "Sanasta miestä, sarvesta härkää!"
Vs: Esmerkixin ketju
« Vastaus #552 : 03.10.17 - klo:20:28 »

Terveisiä Lapista. Olin siellä viikon. Kaunista maaruskaa tänä vuonna. Valtatietä reunustivat upeat koivut, haavat ja pihlajat. Ne korvasivat upeasti auringon paisteen.
Kirjattu

Tiistai

 • Valvoja
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1499
Vs: Esmerkixin ketju
« Vastaus #553 : 04.10.17 - klo:11:50 »

Kiva, kun tykkäsit!

Kesä taisi olla niin kurja, että vielä melkein päivittäin siitä joku muistuttaa netissä tai vitsailee, naamakirjassa ja Amanda55:kin tässä foorumilla.

Ja viime talvikin oli niin kurjan lämmin, että joku laskettelukeskus meni keväällä konkurssiin,, on kuitenkin löytänyt ostajan, aamun uutisia. Siskokin sanoi, että tuskin pääsi hiihtelemään Haapavedellä, mikä on aika pohjoisessa..

Kirjattu
"Live from the heart of yourself. Seek to be whole, not perfect." - Oprah Winfrey

Amanda55

 • Täysjäsen
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 178
Vs: Esmerkixin ketju
« Vastaus #554 : 04.10.17 - klo:15:39 »

Sori Tiistai, otti vaan niin päähän siellä Suomessa, kun oltiin odotettu uimaan ja pyöräilemään pääsyä.  Ostettiin pari vuotta sitten uudet pyörät, eikä niitä paljon olla käytetty.  Mulla on täällä autotallissa ns grannybike,kuten siskontyttöni sitä kutsuu, sellainen kusari alun Tunturi naistenpyörä. En uskalla sillä täällä pyöräillä.  Vuosia sitten lähdettiin mieheni kanssa ajeleen.  Lapset löivät vetoa, että miten kauan menee, kun äiti tulee linkuttaen takaisin.  Ei mennyt  montakaan minuuttia.  Pääsimme parisataa metriä eteenpäin, kunnes piti kääntyä vasemmalle.  Mies sanoi,että täällä Englannissa ruukataan ajaa tien vasenta laitaa.  Hätäännyin, en tiennyt minne puolelle mennä ja kaaduin.
Kirjattu

Esmerkix

 • Täysjäsen
 • Poissa Poissa
 • Sukupuoli: Nainen
 • Viestejä: 1955
 • "Sanasta miestä, sarvesta härkää!"
Vs: Esmerkixin ketju
« Vastaus #555 : 19.10.17 - klo:22:58 »

Kävimme tänään tutustumassa Parkanon Alkkianvuoreen. Oli aikamoista korpea ja todella vaikeakulkuista maastoa. Paluumatkalla törmäsin tienviittaan, jossa luki: Neuvostoliittolaisten sotavankien hautapaikka. Emme poikenneet katsomaan, miten haudat on merkitty tai ehkä henkilöt ovat nimettöminä yhteishaudassa, kuten teloitetut yleensä ovat. Onkohan siellä jokin hautamuistomerkki ja vieraileeko haudalla kaatuneitten sukulaisia? Onkohan näitä sodanaikaisia joukkohautoja paljonkin Suomen metsissä? Sisällissodan ajaltakaan ei ilmeisesti kaikkia joukkohautoja ole löydetty yksittäisistä suohaudoista puhumattakaan. Kohta alkaa olla jo myöhäistä, ainakin henkilöllisyyden selvittäminen.
Kirjattu

Tiistai

 • Valvoja
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1499
Vs: Esmerkixin ketju
« Vastaus #556 : 20.10.17 - klo:12:24 »Miksette poikenneet, olikohan vähän pitempi matka sinne. Itse olisin ollut sen verran kiinnostunut, että olisin ehdottanut ainakin. Ne sotilaat taisivat olla aika nuoria, melkein vielä lapsia sodan loppuvaiheessa  ..  :-\

Tuli mieleen teiniajat. Matka silloiseen kirkonkylään nykyään keskustaan meni kirkkomäkeä ylös, (nykyään tuhopoltetun) kirkon vieressä oli ikikuusien varjossa sankarihautausmaa. Kesähelteellä pari kertaa kaverini kanssa menimme sinne jäähdyttelemään, kun polkupyörällä tuli hiki! Siinä yritettiin kuvitella, minkälaisia miehiä ja poikia siellä lepäsi. Ei kyllä ollut ketään sukulaista..

Amanda, ihan melkein nauratti, miten häkellyit ja kaaduit!  Ennen sitä kaatuu kuin jää auton alle  :-*

Kirjattu
"Live from the heart of yourself. Seek to be whole, not perfect." - Oprah Winfrey

Esmerkix

 • Täysjäsen
 • Poissa Poissa
 • Sukupuoli: Nainen
 • Viestejä: 1955
 • "Sanasta miestä, sarvesta härkää!"
Vs: Esmerkixin ketju
« Vastaus #557 : 20.10.17 - klo:19:46 »Miksette poikenneet, olikohan vähän pitempi matka sinne. Itse olisin ollut sen verran kiinnostunut, että olisin ehdottanut ainakin. Ne sotilaat taisivat olla aika nuoria, melkein vielä lapsia sodan loppuvaiheessa  ..  :-\

...
Ei ollut tietoa, miten pitkään sivutietä olisi pitänyt ajaa, jotta olisi tullut haudalle. Tienviitassa ei muistaakseni lukenut matkan pituudesta mitään. Vain musta kyltti, jossa oli valkoinen teksti: Neuvostoliittolaisten sotavankien hauta. Pitäisi varmaan pistäytyä silloin, kun ei olla kävelty kahta tuntia kivisessä tunturimaastossa. Alkkianvuorelta oli komeat näköalat kauaksi. Näyttäisi aivan Lapilta, elleivät "tunturit" olisi puiden peitossa. Siellä oli myös nähtävyys: mukuramänty. Parkano on jo aika lailla Pohjanmaata. Kaikki sivutietkin ovat viivasuoria...

Netissä olikin mielenkiintoinen juttu asiasta:
Alkkian Rihkaassa on Neuvostosotavankien hautapaikka, johon vuosina 1935–1960 on haudattu 269 neuvoliittolaista sotavankia, jotka kuolivat Alkkian varavankilassa, jossa heitä oli talvisodan aikana kaikkiaan n. 1000. Näyttää olevan muistopatsaskin. https://www.willikarvia.fi/28

« Viimeksi muokattu: 20.10.17 - klo:20:01 kirjoittanut Esmerkix »
Kirjattu

Tiistai

 • Valvoja
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1499
Vs: Esmerkixin ketju
« Vastaus #558 : 20.10.17 - klo:20:18 »


Kaksi tuntia kivisessä maastossa!!

Kyllä on reipas tyttö tämä Esmerkix.. tyttöillä saa isojen tyttöjen kesken ;)
Kirjattu
"Live from the heart of yourself. Seek to be whole, not perfect." - Oprah Winfrey

Esmerkix

 • Täysjäsen
 • Poissa Poissa
 • Sukupuoli: Nainen
 • Viestejä: 1955
 • "Sanasta miestä, sarvesta härkää!"
Vs: Esmerkixin ketju
« Vastaus #559 : 20.10.17 - klo:20:28 »


Kaksi tuntia kivisessä maastossa!!

Kyllä on reipas tyttö tämä Esmerkix.. tyttöillä saa isojen tyttöjen kesken ;)

Minä olen ollut tyttö koko ikäni ja varmaan loppuun asti.. 8)
Kaksi tuntia oltiin maastossa ja sen jälkeen syötiin kodassa. Tuossa hienoja kuvia ko. luontopolulta ja kodalta: http://retkipaikka.fi/vapaa/alkkinavuoren-luontopolku-parkanossa/
Kirjattu

Tiistai

 • Valvoja
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1499
Vs: Esmerkixin ketju
« Vastaus #560 : 20.10.17 - klo:22:54 »


Sitä ei todellakaan ole syytä epäillä, painovirhepaholainen.. sorry  :D

Se tuli kai vähän ennen lukemastani parista rivistä, oli "tytöttelyä" ja "pyllylle taputtelua".. tuo onkin viime päivien kuuma teema, "me, too"!

Me oltiin kotona iso lapsikatras, minä esikoinen ja kummasti ensin syntyi tytöt ja vasta sitten pojat, ja juuri siinä keskellä oli kaksoset tyttö ja poika. Vielä tänä päivänä me ollaan keskenämme tyttöjä ja poikia.


Kirjattu
"Live from the heart of yourself. Seek to be whole, not perfect." - Oprah Winfrey

karpalo

 • Täysjäsen
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 7046
Vs: Esmerkixin ketju
« Vastaus #561 : 21.10.17 - klo:14:22 »


Kaksi tuntia kivisessä maastossa!!

Kyllä on reipas tyttö tämä Esmerkix.. tyttöillä saa isojen tyttöjen kesken ;)

Minä olen ollut tyttö koko ikäni ja varmaan loppuun asti.. 8)
Kaksi tuntia oltiin maastossa ja sen jälkeen syötiin kodassa. Tuossa hienoja kuvia ko. luontopolulta ja kodalta: http://retkipaikka.fi/vapaa/alkkinavuoren-luontopolku-parkanossa/

Hienoja maisemia Parkanossa. Äitini on Honkajoelta kotoisin.

Pikkupoitsuna, 7-10 v olin usein kesäisin Honkajoella, Rynkäisten kylässä, siis Parkanon lähinaapurissa. Sain ajella äidin isän, Vihtori vaarin hevosta ja hakea postia kylältä.

Siellä suunnalla puhekieli muuttuu satakuntalaisesta pohojalaaseksi.
Kirjattu

Esmerkix

 • Täysjäsen
 • Poissa Poissa
 • Sukupuoli: Nainen
 • Viestejä: 1955
 • "Sanasta miestä, sarvesta härkää!"
Vs: Esmerkixin ketju
« Vastaus #562 : 23.12.17 - klo:13:47 »

Iloista Joulua
ja
entistä suvaitsevaisempaa Uutta Vuotta
2018

T. Esmerkix
Kirjattu

Esmerkix

 • Täysjäsen
 • Poissa Poissa
 • Sukupuoli: Nainen
 • Viestejä: 1955
 • "Sanasta miestä, sarvesta härkää!"
Vs: Esmerkixin ketju
« Vastaus #563 : 11.02.18 - klo:19:31 »

Mukavaa laskiaissunnuntaita!
Hiljakseen hituilee lunta, mutta ei liiaksi. Kangasalan harjuilla on hienoja metsäpolkuja, joita pitkin voi sekä kävellä että hiihdellä. Odottelen jo pääsyä Lapin hangille, mutta vielä pitää odottaa - vasta maaliskuun lopussa on Lapin latujen vuoro. Leppoisaa laskiaista ja liukkaita latuja!
Kirjattu

Esmerkix

 • Täysjäsen
 • Poissa Poissa
 • Sukupuoli: Nainen
 • Viestejä: 1955
 • "Sanasta miestä, sarvesta härkää!"
Vs: Esmerkixin ketju
« Vastaus #564 : 21.02.18 - klo:20:24 »

Kylläpä oli kaunista säätä tänään. Kävin Seitsemisessä tulistelemassa ja kävelemässä maantiellä ja vähän Kirkaslammen jäälläkin. Pakkasta oli noin -17 menomatkalla ja paluumatkalla muutama aste vähemmän. Kuumaa lohikeittoa on niin kiva syödä kovalla pakkasella ulkona. Lunta on melko paljon ja se mahdollistaa hiihtämisen. Pitkästä aikaa ihan oikea perinteinen talvi. Kiitos luonnolle päivän annista!
Kirjattu
Sivuja: 1 ... 22 [23]   Siirry ylös
 


Sivu luotiin 0.065 sekunnissa. 19 kyselyä tietokannasta.