Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Vastaa

Seuraavat virheet tapahtuivat lähetettäessä viestiä:
Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.
Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.
Liitteet ja muut asetukset
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä

Yhteenveto

Kirjoittanut Esmerkix
 - 11.11.19 - klo:21:10
Lainaus käyttäjältä: Juulianna - 11.11.19 - klo:18:46
Jopas on heittelyä. Palkattomia päiviä ? Palkanalennus ei ole mistään kotoisin. Jäin ihmettelemään onko se edes luvallista. Kun Posti on ollut Itella nyt taas Posti niin muuttuuko ne palkat nimen vaihdossa. Siis väsätään uusi työsopimus , alennetaan palkkaluokkaa. Eikö ne palkkaluokat ole jotenkin valtion valvonnassa.
:(

Postin työntekijäliitto Paun mukaan Posti haluaa vaihtaa nykyisen viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimuksen  Medialiiton ja Teollisuusliiton postin jakelua koskevaan sopimukseen, koska työehdot ja palkat ovat heikommat jälkimmäisessä sopimuksessa. Vuokratyöntekijoiden työehdot ovat jo ilmeisesti jälkimmäisen työehtosopimuksen mukaiset.

Posti ja Palvelualojen työnantajat vetoavat kiristyvään kilpailuun ja kirjepostin vähenemiseen, mikä niiden mielestä vaatii nykyistä joustavammat työehdot. Joustava tarkoittaa ilmeisesti työnantajan kielestä käännettynä suomeksi palkkojen alentamista ja työehtojen heikentämistä. Koska Postin työntekijöiden palkat ovat jo pienet (vuokratyöntekijöiden palkat vielä pienemmät ja työehdot heikommat), työntekijät eivät halua suostua tällaiseen alennusmyyntiin. Perheellinen työntekijä ei elä tuollaisella palkalla.

Itella-nimi on jo vaihtunut Postiksi takaisin, eikä sillä ole mitään tekemistä työsopimusten kanssa. Mielestäni samasta työstä pitäisi maksaa samaa palkkaa on työnantaja sitten yksityinen tai kunta- tai valtiotyönantaja. Kaikkia pitäisi koskea samat säännöt. Kun työntekijät eivät enää ole liittyneet työntekijäliittoihin samassa määrin kuin ennen, liittojen voima on heikentynyt ja työnantajat ovat hallituksen tukemana pystyneet heikentämään yksipuolisesti työehtoja.
Kirjoittanut Juulianna
 - 11.11.19 - klo:18:46
Jopas on heittelyä. Palkattomia päiviä ? Palkanalennus ei ole mistään kotoisin. Jäin ihmettelemään onko se edes luvallista. Kun Posti on ollut Itella nyt taas Posti niin muuttuuko ne palkat nimen vaihdossa. Siis väsätään uusi työsopimus , alennetaan palkkaluokkaa. Eikö ne palkkaluokat ole jotenkin valtion valvonnassa.
:(
Kirjoittanut karpalo
 - 11.11.19 - klo:17:14
Lainaus käyttäjältä: Esmerkix - 11.11.19 - klo:11:38
....Onko niin, että mitä pienemmällä palkalla työntekijät onnistutaan palkkaamaan, sitä suuremmat palkkiot ovat yrityksen johtajilla?

Siltä vähän vaikuttaa, sellainen on maku.

Muuten, tosi onnistunut postaus taas sinulta Esmerkix. Tunnut tietävän postin jakelusta, palkoista etc. paljon enemmän kuin tavallinen rivikansalainen.
Kirjoittanut Esmerkix
 - 11.11.19 - klo:11:38
En kyllä ollenkaan ymmärrä, miksi Postin johtajalla oli niin suuret tulot esimerkiksi muihin valtionyhtiöihin verrattuna.
Esim. postin lajittelua ja jakelua suorittavalla vuokratyöntekijällä on tuntipalkka 8 euroa ja risat. Työpäivät ovat 12-13-tuntisia ja ruokatuntia ei ehdi pitää, koska päivä pitenisi vielä tunnilla ja kotiin päinkin on joskus lähdettävä. Palkkaan sisältyy jo lomaraha (siis tuohon 8 ja risat tuntipalkkaan) ja työsopimus on ns. nollatuntisopimus. Vuokratyöntekijä lajittelee ensin postit jakelukeskuksessa ja lähtee sitten jakamaan sille alueelle, mihin hänet kulloinkin ohjataan. Jos kukaan vakituisista jakajista ei ole poissa työstä, sairaana tai muissa tehtävissä, nollatuntisopimuksella oleva vuokratyöntekijä joutuu jäämään palkatta kotiin. Postinkantajilla ylityötunnit tulevat helposti täyteen jo alkuvuodesta, joten sen jälkeen nollatuntisopimuksella oleville vuokratyöntekijöillekin töitä riittää pitkäksi aikaa. Useat alueet on yhdistetty toisiinsa, joten siksi päivistä tulee pitkiä. Tiistaipäivät ja viikonloput ovat vapaapäiviä ja siis palkattomia. Nyt Posti haluaa kaikille omille työntekijöilleen myös tällaiset samanlaiset sopimukset. Heillä on siis ollut paremmat ehdot tähän asti. Onko niin, että mitä pienemmällä palkalla työntekijät onnistutaan palkkaamaan, sitä suuremmat palkkiot ovat yrityksen johtajilla?
Kirjoittanut karpalo
 - 11.11.19 - klo:06:40
Oli radio auki tässä aamusella, kun keittelin aamukaffeet.

Paikallisradion toimittaja jutusteli:

  - Miltä itsestäsi tuntuisi, jos teet samaa työtä kuin ennenkin ja palkkasi alentuisi huomattavasti ?

Jäin pohtimaan, jos asia olisi minulle aktuelli. Samalla muistin, että mikä haloo oli joku aika sitten Postin pääjohtajan käsittämättömistä tuloista ?

Oi ja voi, kaikkea sitä näkee ja kuulee, kun vanhaksi elää.