Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Mitä opin tänään

Aloittaja Bongaaja, 08.10.10 - klo:05:18

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

rapevainaa

Lainaus käyttäjältä: AveLazio - 09.10.10 - klo:19:06
Ohra meni noin kuin sanoin. Helppo tarkistaa. Oluenhimosta alkoi maanviljely.

no nyt ukkeli puhut täyttä potaskaa.  entä amerikka jossa ei ollut ohraa?

Näytä sun lähteesi miltä vuosisadalta se on.

THL tiedottaa

Mä opin tänään Rajaportin saunalla käydessäni, että Pispalassa (oikeastaan siellä Pyynikin puolella) on ollut toinenkin haulitorni. Se on jo aikaa sitten purettu.
Ja sit vielä senkin tulin tietämään, että koko maailmassa on enää jäljellä kolme haulitornia, joista yksi juuri Pispalassa.

Samoin tulin tietämään, että Pispalan moreeniharjun läpi on mennyt kaksi uittotunnelia. Toinen niistä on enää jäljellä, se, josta ei sit uitettu yhtäkään tukki- tai propsinippua.

Uusia tunneleita Tampereelle toki tehdään...

Ei noista muiden puheista kannata välittää.

Tiistai

Lainaus käyttäjältä: QUIT - 09.10.10 - klo:19:27
Lainaus käyttäjältä: AveLazio - 09.10.10 - klo:19:06
Ohra meni noin kuin sanoin. Helppo tarkistaa. Oluenhimosta alkoi maanviljely.

no nyt ukkeli puhut täyttä potaskaa.  entä amerikka jossa ei ollut ohraa?



Q. tarttuu sivuseikkoihin, melkein kaikesta voi tehdä tulilientä. Piimästäkin!  Mutta missä minun lähteeni on, en muista :D

Hetkinen.. google...
Kefir (alternately kefīrs, keefir, kephir, kewra, talai, mudu kekiya, milkkefir, búlgaros), purportedly from either the Turkish "keyif" (joy/pleasure) or "köpür" ((milk) froth, foam), is a fermented milk drink that originated with shepherds of the Caucasus region, who discovered that fresh milk carried in leather pouches would occasionally ferment into an effervescent beverage.   It is prepared by inoculating cow, goat, or sheep's milk with kefir grains. Traditional kefir was made in skin bags that were hung near a doorway; the bag would be knocked by anyone passing through the doorway to help keep the milk and kefir grains well mixed[citation needed].


Niin ja äskettäin, kun oli unohtunut laittaa jogurtti jääkaappiin parin päivän kuluttua pulloa avatessa se sihahti ihan kuin simapullo konsanaan.. ja kirpeältä maistui. Join :D  Koska piimä ei voi mennä pilalle.  Beduiinit ovat kautta vuosituhansien kuivattaneet auringossa ylimääräisen jugurtin kokkareiksi, joita voi tarpeen tullen liottaa vedessä ja keittää lampaan lihan kanssa kansallisruoaksi - mansaf!


rapevainaa

.
Piimässä on kysymys maitohappokäymisestä. Jugurtissa on kaksierilaista bakteeria.

Maito happanee vääjäämättä koska astiat ovat likaisia ja maito pitäisi heti jäähdyttää lähelle nollaa. Juuston tekeminen on yksi tapa hyödyntää maidon ravintoa.

Kuivamaidosta puolet on laktoosia ja toinen puoli valkuaista.

Voi tehtiin happamesta kermasta.

Alkoholikäyminen on eri juttu.


Kun alkoholi saa happea, sen seuraava muoto on etikka.



rapevainaa

.
Tiistai, miten sä voit tunnistaa sivuseikat kun et tiedä pääseikoistakaan mitään. Et niiku piimästä känniin.

Kun ihminen juoksee kovaa happivajauksen kanssa, lihaksiin kertyy maitohappoa.
Ajatteles jos lihaksiin kehittyisi alkoholia.


Bongaaja


AveLazio

rukiin on toki oikein. Alle 20-vuotiasta lähes puolet sanovat ruiksen. Se on tuleva kirjakielen muoto.....

Ohraoluen veivät Amerikkaan vasta eurooppalaiset maahantunkeutujat.
At a narrow passage there's no brother, no friend

Tiistai

Lainaus käyttäjältä: QUIT - 09.10.10 - klo:20:05
.
Piimässä on kysymys maitohappokäymisestä. Jugurtissa on kaksierilaista bakteeria.


Voi tehtiin happamesta kermasta.



Asiavirhe- en hoksannut, mitä se siinä pullossa on. Se maistuu jugurtilta, mutta on tietenkin paksua piimää. Ei tietenkään nimim. Se.... vaihda ihmeessä nimimerkkiäsi, Se!

Miten voita tehdään tiedän!  Muistan.
Ja itse asiassa kulmakaupan juusto-jugurtti-paikasta voi ostaa myös aitoa ..Buttermilch, siis sitä, mikä jää jäljelle voin poistamisen jälkeen. Joskus siinä on vielä pienenpieniä voikokkareita mukana!

Tiistai

Lainaus käyttäjältä: AveLazio - 10.10.10 - klo:09:19
rukiin on toki oikein. Alle 20-vuotiasta lähes puolet sanovat ruiksen. Se on tuleva kirjakielen muoto.....


Kokeilin äsken, en varmaan koskaan ole sanonut yhtäkään noista sanoista, kun ei ole ollut tarvetta. Mutta ohran tiedän, mikään ei voita uunituoretta RIESKAA!  Eikä kuuna päivänä kaupasta ostettu rieska, se maistuu pahvilta.

Olisin varmaan sanonut, että ruiksen, vaikka oudolta tuntuu..

Tiistai



Unohtui, miksi tulin tähän ketjuun:

tiedättekö, miten hyttyset löytävät ihmisen tai ruokapaikkansa ylipäätänsä?

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä