Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

"Lipsumisia!

Aloittaja allekirjoittanut, 07.12.07 - klo:14:52

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

rapevainaa

Lainaus käyttäjältä: "se"Mitä tossa on taustalla?

Jonkun maalaistalon huonosti maalattua seinää?

.
Katselin samaa, että oisko tuo pellistä leikattu ja naulattu ladon seinään.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "Rape".

Tässä on elektronimikroskoopin kuva lumihiutaleesta. Uskoisko?


Ihan aidolta kuvalta näyttää. Kooltaan melko pieni, halkaisija reilut millimetri ja tällaista kiteen hienorakennetta, mitä kuvassa on, ei enää näe valomikroskoopilla - valo on liian karkea väline tutkijalle. Minikide on ilmeisesti sijoitettu peilipinnalle, eikä "ladon seinään" ... tuollaisella suurennoksella peilipintakin näyttää hyvin epätasaiselta --> Suurimmat "virheet" ovat leveydeltään alle 1/10 näkyvän valon aallonpituudesta, eivätkä sellaiset vaikuta peilin heijastukseen. Tuota hiukan ihmettelen, että millainen koejärjestely on ollut, koska elektronimikroskoopissa tarvitaan aika hyvä vakuumi ja lumi/jääkide höyrystyy samantien. Veikkaan, että itse kide on suojattu jollain vakuuminkestävällä materiaalilla ennen kuvausta.

Indigo

...näyttäisi enemmänkin vanerista leikatulta kuin jääkiteeltä. Aika ihmeen täydellinen!

Indigo

ps. en ole vieläkään töissä ehtinyt kvilkaisemaan ohjelmaa... ei siellä mitään koskaan kerkiä, ei edes kaikkia töitä.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "Indigo"...näyttäisi enemmänkin vanerista leikatulta kuin jääkiteeltä. Aika ihmeen täydellinen!

Indigo

:D Ei ole vanerista leikattu - sellaista likimain täydellistä löytyy usein juuri mikroskooppisella tasolla.

Lainaaps. en ole vieläkään töissä ehtinyt vilkaisemaan ohjelmaa... ei siellä mitään koskaan kerkiä, ei edes kaikkia töitä.

Sinulla ei ole sitten työn alla mitään tähtiin tai ylipäätään tähtitaivaaseen liittyvää juttua ? Sellaiseen voisit hyvällä omallatunnolla käyttää sitä Stellariumin mäkkiversiota - sillä tehtyjen kuvien julkaisuun ei sitten tarvita kenenkään lupaa kun se ohjelmisto on openGL-lisenssillä pistetty jakeluun.

Indigo

No just tänään tulivat yhden tekemänsä tähtitaivaan kuvan kanssa lavastamosta, tai oikeastaan valomies. Mutta heillä oli siis jo kuva, vaan annoin linkin vastaisuuden varalle.



Aakku

Lainaus käyttäjältä: "Rape"Mieletön juttu

http://www.its.caltech.edu/~atomic/snowcrystals/photos/photos.htm

http://www.its.caltech.edu/~atomic/snowcrystals/photos2/photos2.htm

PÄÄSIVU  http://www.its.caltech.edu/~atomic/snowcrystals/

vasemmalla kiteitä eri paikoista

Varsin upeita kuvia - nyt minun ei ehkä tarvitsekaan kytätä niin aktiivisesti kiteiden muodostumista ikkunalasiin :) - ongelmana siinä on kunnollisen valaistuksen saaminen [kiteiden taakse] ja riittävän lähelle pääseminen. Pidän kuitenkin silmällä ja yritän kuvata kunhan tulee pakkasta tarpeeksi ja niitä kiteitä syntyy. Apulinssejä [tai objektiiveja] käytettäessä koko systeemin valovoima putoaa murto-osaan ja tarvitaan kunnon valaistus. Mikäli saan kelvokkaita kuvia, saa niitä käyttää vapaasti ilman tekijänoikeusvaadepelkoa.

Lainaus käyttäjältä: "Indigo"No just tänään tulivat yhden tekemänsä tähtitaivaan kuvan kanssa lavastamosta, tai oikeastaan valomies. Mutta heillä oli siis jo kuva, vaan annoin linkin vastaisuuden varalle.

Lavastamossa ja valopuolella on sitten myös tietokoneet käytössä ? Jollain reikälevyllä saa projisoitua ainakin niitä selkeimmin näkyviä kuvioita näytelmän tähtitaivaaksi, mikäli tarvitaan ja Stellariumilla löytyvät tähtien paikat näppärästi.

Indigo

Voi ihana Rape, kiitos!!  Tosi kauniita! Jos vielä ymmärtäisin enemmän englantia olisin ehkä vielä innostuneempi. tässäkin yksi linkki sivuilta:
http://www.its.caltech.edu/~atomic/snowcrystals/faqs/conjecture.jpg
Asiaa noilla sivuilla on niin paljon, että pitää syventyä niihin myöhemmin.

Indigo

Indigo

Lainaus käyttäjältä: "Aakku"
Lavastamossa ja valopuolella on sitten myös tietokoneet käytössä ? Jollain reikälevyllä saa projisoitua ainakin niitä selkeimmin näkyviä kuvioita näytelmän tähtitaivaaksi, mikäli tarvitaan ja Stellariumilla löytyvät tähtien paikat näppärästi.

On siellä kaikenlaisia laitteita joista en osaa sanoa mitään, lisäksi suuret videotykit, luullakseni on tietokoneetkin. Asiat tekniikassa muuttuvat jatkuvasti hurjaa vauhtia.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "Indigo"On siellä kaikenlaisia laitteita joista en osaa sanoa mitään, lisäksi suuret videotykit, luullakseni on tietokoneetkin. Asiat tekniikassa muuttuvat jatkuvasti hurjaa vauhtia.

No sitten sillä Stellarium-ohjelmalla saa tähtivaan projisoitua oikeannäköisenä - ottaa vain kaikki koordinaatistot ja muut pois käytöstä - asianmukaisesti tähtitaivas siinä ohjelmassa kääntyy ajanmukana kuten oikeakin :) Ohjelma on siis openGL-linsenssillä, joten voi huoletta käyttää.

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä