Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Soppatykki

Aloittaja Eugen, 07.02.09 - klo:13:34

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Eugen

Uusi threadi ruuasta ja sen laitosta ym


Hesarin Ruokatorstaissa oli juttua siitä kuinka suomalainen pitsa eroaa "alkuperäisestä" italialaisesta pitsasta. Helsingissä aitoa italialaista pitseriaa pitävä italialainen kokki nurisi kuinka kukaan italialaien ei söisi soumessa pitsana tarjoiltavaa kinkku-herkkusieni-ananas-aurajuusto-pitsaa ja kuina taas suomalainen pitää margaritha-pitsaa ruokalistalla vitsinä! Niin, maassa maan tavalla vai miten se meni... Alunperin pitsahan kehitettiin italiassa nälänhädän uhatessa köyhien ruuaksi ja alkuperäisessä margaritha-pitsassa ei ollut päällä edes juustoa, vain tomaattia. Eikö siis pitäisi taantumuksellisten pitäisi siis pysyä uskollisena tälle? Jos suomalainen menee ja ostaa pitsan haluaa hän suolen mutkaan muutakin kuin rakkaudella vaivattua durum-vehnää... nälän pitää lähteä... Jos italialainen kokki ei kykene tähän sopeutumaan on hän väärällä alalla. Osta mielummin "vääränlaisen" pitsan turkkilaiselta kuin maksan tyhjästä kulttuuri attashealla.

Myös suomalainen pasta ja kastike on oikeaoppisten Berlusconien mielestä väärin tehtyä... italialainen heittää öljypohjaiseen kastikkeeseen vain ripauksen tuoretta basilikaa maun tuojaksi ja syö sitten pelkkää pastaa...ja väittää, että nälkä lähtee.... suomalainen taas haluaa syödä kastiketta pastalla ja kunnon ravintoa-arvoja sisältävässä pastakastikkeessa onkin reilusti sisältöä...
Itse kokkaan parhaillaan kastiketta, jossa on: naudanpaistijauhelihaa, 3 sipulia, 3 suomalaista maukasta porkkanaa (ei pahvinmakuisia italialaisia, joita on kaupoissa ollut), herkkusieniä (pikkupurkki, kokonaisia), nyrkillinen oliiveja... maustetaan pippuria, basilikaa, paprikajauhetta, chiliä (tabascco-tyyppinen Amazonas), valkoliekkiä...haudutetaan  valurautapadassa. Siitä tulee suomalaista ruokaa, joka on a) hyvää b) ravitsevaa.
"Aye, caramba!"

ville

Italiassahan pasta on useinkin sellainen väliruoka siinä alkupalan ja pääruuan lomassa. Sinänsä kyllä tuhtejakin annoksia saa. Muistan syöneeni yhden parhaista pasta-atrioistani italialaisessa opiskelijaruokalassa. Yhtä kova nälkä niilläkin on kuin härmäläisilläkin opiskelijoilla. Mutta ne opiskelijatkin syövät usein monta ruokalajia samalla atrialla.

En tiedä tuosta pitsa-asiasta. Yleensä en tilaa pitsaa ravintolassa, kun niistä ei koskaan etukäteen tiedä ovatko hyviä vai eivät. Niitä turkkilaisia pitsoja taas ei viitsi syödä muuta kuin vasta muutaman pintillisen jälkeen tai muuten suuressa nälässä. Silloin ne toki maistuvat hyviltä.

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä