Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Suomen väkiluku vähenee, ellei...

Aloittaja Muisto Keijo Kullervo, 25.01.17 - klo:11:17

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Esmerkix

Pitäisi erottaa erilaiset maahanmuuttajaryhmät toisistaan. Pakolaiset ja muut maahanmuuttajat tulevat Suomeen aivan eri syistä. Maahanmuuttajat tulevat esim. opiskelemaan tai usein kansainvälisen yrityksen palkkaamina johtotehtäviin tai yleensä asiantuntijatehtäviin. Vierailin tuolla Hatanpään puistosairaalassa katsomassa erästä tuttavaani ja sinne oli palkattu kaksi venäläistä lääkäriä ja venäläinen sairaanhoitaja. Yliopistoissa tarvitaan ulkomaalaisia mm. kieltenopettajiksi. Niille, jotka muuttavat maahan pakolaisina, on työllistyminen vaikeampaa. Jos on kielitaidoton eikä omassa synnyinmaassa ole ollut mahdollisuutta saada kunnollista koulutusta, löytyy työpaikka usein siivousalalta. Syntyperäiset suomalaiset miehet eivät pidä siivoustehtävistä, mutta aika monet ulkomaalaiset miehet toimivat siivoojina ja sehän sopii hyvin, sillä ammatti on aika raskas naisille.

Suti

Esmerkix on oikeassa. Päätöksenteossa eri maahanmuuttajaryhmät mielestäni erotetaan, mutta keskustelussa ei.

Luin äsken kirja Karkotetut (Kaisa Viitanen, Katja Tähti S&S) ja ihan kaikkiin palautus- ja karkoituspäätöksiin en ole samaa mieltä. Johtotehtäviin tai asiantuntijatehtäviin palkattuja tuskin käännytetään.
Itse asun paikkakunnalla jonka terveyskeskuksessa työskentelee useita vierasmaalaisia (en parempaa sanaa löytänyt). Hammaslääkärit tuntuvat kaikki olevan - avustajineen - vierasmaalaisia.
Hyvä niin.
päivä kerrallaan

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä