Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Lama 2.0

Aloittaja Eugen, 17.09.08 - klo:19:37

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 3 Vieraat katselee tätä aihetta.

Eugen

Jenkkilässä tapahtuu pörssissä... Ensin se Fanny Mac (eng slangi fanny = pillu) oli kaatua, pelastettin valtion rahalla... Sitten Lehman Brothers kaatui. Kuulemma Suomessa vielä kuukausi sitten Nordea suositti sijoittaja-asiakkailleen sijoittamista Lehmaniniin... Jep, jep!  Nyt on AIG kusessa... sen ei ilmeisesti anneta kaatua, on liian suuri kala. Yhtä kaikki, paniikki on iskenyt pörsseihin globaalisti... ei ole merkitystä on ko juuri minulla/sinulla rahaa osakkeissa, kaikki vaikuttaa kaikkeen. Lisäksi Suomessa on vielä tuo puuteollisuuden "rakennemuutos" päällä... itkua siis tulee riittämään. No, korko on Euroopan keskuspankin käsissä, puskuri on isompi, mutta riittääkö se, globaalissa systeemissä....
Mietin pitäisi kai laittaa vapaaehtoinen eläkevakuutus holdille... tänään muuten tuli kansaneläkkeen vakuutuskertymä ilmoitus... on oikein 377 euroa/kk tienattu, en taida päästä viivalle Fortum-roiston Peter Liliuksen kanssa, en taida päästä edes eläkkeelle...  :-\
"Aye, caramba!"

THL tiedottaa

Lainaus käyttäjältä: Eugen - 17.09.08 - klo:19:37
...tänään muuten tuli kansaneläkkeen vakuutuskertymä ilmoitus... on oikein 377 euroa/kk tienattu, ...

(sivuhuomautus)

Kansaneläkkeen? Eikö sentään työ- tai yrittäjäeläkkeen?

(sivuhuomautus)


Joo, ollaan menossa melko isoa alamäkeä. Joka puolella maailmaa. Tottakai nämä pankkiekonomit yrittää rauhoitella kansaa. Itte ne on jo vetäneet rahansa pois osakkeista aikaa sitten. Nyt ei enää kannata myydä ainuttakaan osaketta. Nyt kannattaa ostaa, jos vähänkin on hynää. Ehkä paras ostoaika on muutaman viikon kuluttua...
.


Ei noista muiden puheista kannata välittää.

Tiistai

#2
Hanki edes kunnon tapaturmavakuutus, Eugen, ettet joudu ihan kerjäläiseksi, jos sattuu onnettomuus  (Luoja varjelkoon!).
Ne kyllä on kalliita, meillä oli yksi tapaturma/henkivakuutus 5 vuotta (siksi, kun maksettiin ne etukätten ja saatiin alennusta), mutta se lopetettiin. On kuitenkin vapaaehtonen eläkevakuutus, jonne on kaikki nämä vuodet maksettu kohtalaisen pieni summa (siipan insinööri.. mikä se on). Eläkettä täällä saa vain valtion palkkalistoilla olevat ja jos firmat sellaista tarjoavat. Sillä voisi kituuttaa loppuvuodet.

Mutta onneksi on ollut hyvä sijoitusneuvoja, minämerkonomi.. ei mitään pörssihullutuksia, vaikka on yritetty houkutella. Ne brokerit ovat nyt suuressa k:ssa, kun öljyn hinta romahti .. olivat spekuloineet pääasiassa sillä ja valuutoilla.Muokkaus:
eräänlainen sosiaaliturva tietenkin on kaikille, kukaan ei näe todella nälkää ja perussairaanhoito myös. Niihin sairaaloihin kyllä on pitkä jonottaminen, jos ei ole vakava tapaus... ja  yhtä hyvät lääkärit (valtion palveluksessa).

rapevainaa

.
7 laihaa ja 7 lihavaa. Vasta yksi laiha takana, mutta missä mielessä.
Firmoilla on mennyt lujaa mutta sijoittajilla ei.

Down Jones 10 vuotta
Eugen

Lainaus käyttäjältä: se - 17.09.08 - klo:19:58
Lainaus käyttäjältä: Eugen - 17.09.08 - klo:19:37
...tänään muuten tuli kansaneläkkeen vakuutuskertymä ilmoitus... on oikein 377 euroa/kk tienattu, ...

(sivuhuomautus)

Kansaneläkkeen? Eikö sentään työ- tai yrittäjäeläkkeen?

(sivuhuomautus)


Niin siis Kansaneläkelaitokselta kirje työ- & yrittäjäeläke kertymästä.

Tiistai, on minulla toki myös vapaaehtoinen eläkevakuutus, jota maksan 150,- /kk. Tulikin mieleen kandeiskohan laittaa maksut holdille, jos pörssien alamäki jatkuu...
"Aye, caramba!"

rapevainaa

Lainaus käyttäjältä: Eugen - 19.09.08 - klo:11:43
, jos pörssien alamäki jatkuu...

Jatkuu se. Vasta se alamäki alkoi viime vuoden kesäkuussa.

Pari vuotta mennään alaspäin ja sitten katellaan missä maa ja firmat makaa.

Tiistai

#6
http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/article141088.ece?s=r&wtm=_-26092008
[Tommi Melender, Arvopaperi, 26.09.2008]
Pörssisijoittajan pahimmat uhkakuvat
LainaaPahimmat vaihtoehdot

Yardenin mukaan vallalla on tällä hetkellä neljä synkän vaihtoehdon hahmotelmaa, jotka pitävät sijoittajia enemmän tai vähemmän varuillaan:

1) Paluu 1930-luvulle. Finanssikriisi jatkaa kärjistymistään Yhdysvaltain hallinnon pelastuspaketista huolimatta. Asuntojen hintojen laskukierre ei hellitä, kun pakkohuutokaupat lisääntyvät ja työttömyys kasvaa. Kuluttajat lakkaavat kuluttamasta ja alkavat pistää rahaa sukanvarteen. Rahoitusala romahtaa, kun pankit eivät saa kasaan riittävästi pääomia selvitäkseen ongelmaluotoistaan.

2) Toisinto 1990-luvun Japanista. Yhdysvallat vajoaa useiksi vuosiksi taloudelliseen pysähdystilaan. Hallituksen toimenpiteet estävät romahduksen rahoitusalalla. Pankit kuitenkin kaihtavat riskejä ja pitävät lainahanat tiukalla. Yritykset ja kuluttajat ovat taloudellisesti ahtaalla.

3) Velkakierteen syventyminen. Joukkolainojen korot ampaisevat ylöspäin, kun kansainväliset sijoittajat eivät enää suostu rahoittamaan Yhdysvaltain vajeita. Myös asuntolainakorot nousevat, mikä estää asuntomarkkinoita tasapainottumasta. Loppu kuten ykkösskenaariossa.

4) Toisinto Weimarin tasavallasta. Yhdysvaltain valtion toimenpiteet taantuman ja finanssikriisin nujertamiseksi saavat inflaation ryöstäytymään käsistä. Öljyn hinta kohoaa 200 dollariin tynnyriltä ja bensiinin hinta viiteen dollarin gallonalta. Yksityinen kulutus romahtaa. Loppu kuten ykkösskenaariossa.

Voi, mitä tästä vielä seuraa.. he vetävät koko maailman kriisiiin... öljy maksetaan petrodollareissa, monet maat ovat sen takia sitoneet valuuttansa dollariin  :-\   Tänään kaatui taas yksi suurpankki siellä .. valtionvarainminsiteri Henry Paulsen sananmukaisesti polvillaan Pelosin edessä.. vaikka syypäitä neuvottelujen katkeamiseen olivat republikaanit itse.. http://www.taloussanomat.fi/porssi/2008/09/26/omat-pettivat-bushin--washingtonissa-taysi-kaaos/200825152/170 Finanssikriisi - Omat pettivät Bushin – Washingtonissa täysi kaaos

Olen pariinkin kertaan heittänyt puoli tosissani ennusteen, että Bush jr. menee annaaleihin USA:n kehnoinpana presidentinä .. olisi parempi olla ennustamatta.. ::)

Paha setä

Lainaus käyttäjältä: Eugen - 19.09.08 - klo:11:43
Tiistai, on minulla toki myös vapaaehtoinen eläkevakuutus, jota maksan 150,- /kk. Tulikin mieleen kandeiskohan laittaa maksut holdille, jos pörssien alamäki jatkuu...

Aina iloisena pessimistinä setä kehottaa sijoittamaan myös kunnon retkeilyvarusteisiin sitä ajatellen että kun se katto menee pään päältä niin on edes lämpimät vaatteet ja teltta...
Mies mietti aikansa miten vois,
tämän selittää,
sitten hän lensi pois.

Hän lensi pois.

-Juice Leskinen-

rapevainaa

.
Roskapankki syntyi, mutta se ei elähdyttänyt enää pörssiä. Kun katsotaan kesän trendiä, väpäjää kurssikäyrät klo 17 ja 16 suunnilla.

kaupalehti kirjoittaa tänään: Yhdysvaltain talous oli taantumassa vuosina 1980, 1982, 1991 ja 2001. Vuosi 2009 liittyy samaan sarjaan, Merrill Lynchin ekonomisti Alex Patelis arvioi.

80-luvun alussa oli Iranin sota. Silloin öljyn reaalihinta kävi yhtä korkealla kuin nyt.  Se vaikuttaa paitsi polttoaineisiin niin myös kaikkiin raaka-aianiesiin joita valmistetaan öljystä.

90-luvulla öljyn hinta oli tosi alhaalla. Viittaa siihen että öljyn myyjänkin pitää elää. Ei se voi pantata kovin pitkään varastojaan ennen kuin oma elämä kärsii. Sitten on myytävä jos vaan joku ostaa.

Jos haluaa kertoa, kuinka paljon öljyn hinta on noussut, suosituin esitystapa on nimellishinta 20 v ajalta. Indeksikorjattu hinta näyttää ihan toisenlaiselta.

USA on antanut ymmärtää että ei Irakin sota paljon maksa. Kuitenkin, se on paitsi nostanut polttoaineen hintoja niin se on nostanut monen muunkin hintaa.

Venäjälle Irakin sota on ollut onnen kantamoinen. Se on saanut viennistään nousevan huippuhinnan.

Miksi USA:N talous ei toipunut 2000-luvulla, Irakin ja muiden sodilla on varmaan iso oma osuus. Sota piristää sotateolisuutta jos sitä jollain on.
rapevainaa

.
SUOMEN TYÖTTÖMYYS

Tuossa välillä on Suomen elinkeinorakenne muuttunut.

Suomen työpaikoista on jotain 70% palveluhommia. Teollista tuotantoa on siirtynyt muille maille.
Risusavotta ei enää auta kuten 70-luvulla. Työpaikkoja on maataloudessa jotain 5%:n luokkaa.

Suomen talous on entistä enemmän riippuvainen kansainvälisestä taloudesta, kuinka paljon ja millaisella voitolla.

Vastikään firmoilla oli valtava myynti ja varmaan hinnatkin korkealla mutta työvoima ja raaka-aineet kävivät kalliiksi ja voittoja ei syntynyt.
Itse kukin mittasi markkinassa itsensä ulos. Paperiteollisuudes meni tosi pitkälle, niin pitkälle kuin kielekkeltä voi kurkottaa.Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä