Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Maailmalla tapahtuu..

Aloittaja Amanda, 17.03.16 - klo:13:19

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 3 Vieraat katselee tätä aihetta.

Esmerkix

#10
Lainaus käyttäjältä: Tiistai - 23.03.16 - klo:10:59

Venäjä ei ole ainoa avoin kysymysmerkki tulevaisuuden suhteen, vaalit Atlantin takana ovat paljon huolestuttavammat, kun niistä ja ajasta sen jälkeen ei voi ennustaa mitään.

Viimesiten uutisten perusteella Suomen ja Venäjän välit paranevat.

En ymmärrä, miksi on noinkin innokkaasti potkittu nilkkoihin, kun isommassa kuvassa se vain haittaa Suomea itseään. Näkeehän tuon jo taloudellisesta tilanteesta, joskus on pakko olla kieli keskellä suuta eikä sahata omaa oksaansa.. aina ollut niin, IMO. Nykysukupolvi uhittelee ja pelkää ja haluaa Natoon, kun pitäisi mennä saunomaan Putinin kanssa ;)

No USA:ssahan on totuttu siihen, että jos valitaan epäsuosittu tai väärien ryhmien suosiossa oleva presidentti, niin kuula kalloon vain...

Niinistön ja Putinin tapaamista kuvailtiin näytökseksi Venäjällä, mutta voiko näytökseksi kutsua sitä, että tapaamisesta ei näytetty juuri mitään. Uskoisin, että Niinistöllä ja Putinilla on yhteinen salaisuus ja se on Obama vs Syyria. Obama lainasi Venäjän asevoimia, kun hän ei voi omia käyttää. Miehittämättömät lennokit olivat liian vaarallisia käytettäviksi siviiliväestön keskellä. Nehän ovat tuhonneet mm. sairaaloita, kouluja ja kerrostaloja. Siitä oli tehtävä loppu. Timo Soini tiivisti aika hyvin nykyisen tilanteen: Syyrian ja Irakin sodat on saatava loppumaan ja siihen ei välttämättä aseet auta. Valitettavasti kokonaisia sukupolvia nuoria ihmisiä on jo saatettu sellaiseen tilanteeseen, että mielessä ei enää ole muuta kuin itsemurhaisku, jolla he toivovat hyvittävänsä perheidensä, ystäviensä ja omat menetykset.

Suomen puolustusvoimat on se taho, joka pystyy järkevästi päättelemään, minkälaista puolustusta Suomi tarvitsee. Vain n. 1/4 puolustusvoimien upseeristosta kannattaa Natoon liittymistä. Suomi ei tule toimeen ilman Venäjää. Sen tietävät myös johtavat poliitikkomme. Venäjä oli suurin kauppakumppanimme. Nyt Venäjän-kauppa on pudonnut muutaman prosentin tasolle ja suomalaiset kärsivät. Suomi tekee kaikkensa, että Venäjän pakotteet saadaan poistettua. Politiikassa on tapahtumassa muutos realistiseen suuntaan. Katsotaan, valitaanko Esko Aho suureen venäläiseen pankkiin...


Suti

#11
Vältän Esmerkixin trollaukseen puuttumista, mutta joku tolkku se valehtelullakin pitää olla.

Upseeriliitto teki helmikuun alussa tänä vuonna laajan kyselyn aiheesta jäsenistölleen. Sen yksi selkeä viesti oli, että Naton suosio on kahdessa vuodessa kasvanut upseerikunnassa jyrkästi.

Upseeriliiton jäsenistä peräti 70 prosenttia kannattaa nyt maamme liittymistä Läntiseen sotilasliittoon. Naton kannatus ei ole koskaan ollut upseereiden keskuudessa näin korkealla. Merivoimien upseereissa Naton kannatus oli vielä suurempi. Heistä lähes 80 prosenttia kannatti maamme sotilaallista liittoutumista. Ilmavoimien upseereissa Naton tuki on 72%. Vähäisintä tuki on rajavartiolaitoksen upseerien keskuudessa. Heistäkin toki selvä enemmistö 64% liittyisi Natoon.

Ja Esmerkix vääristelee näin:"Vain n. 1/4 puolustusvoimien upseeristosta kannattaa Natoon liittymistä."

Mistä lähteestä Esmerkix on saanut tiedon, että 1/4 upseereista kannattaa Nato-jäsenyyttä? Tarkoittaahan hän Suomen armeijan upseereita?

Lisäys: linkki Upseeriliiton tutkimusta käsittelevään artikkeliin
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/sotilaat-haluavat-natoon-paras-turva-venajaa-vastaan/?shared=311272-4a57b626-500
päivä kerrallaan

AmandaNaton kannatus on tietenkin kasvanut viime aikoina, arvaahan sen tutkimattakin. Mutta lähdimpä googlettamaan.

En olisi uskonut, että upseerien kannatus olisi noin vahvasti kasvanut, kun pari vuotta sitten se oli reilusti alle puolet ja trendi ylöspäin. Jenkeillä on sanonta "jos sinulla on vasara kaikki ongelmat näyttävät nauloilta", joka mielestäni sopii näille upseereille naulan kantaan..

Mutta tavallisilta ihmisiltä kysyttiin myös ja heidän kannatus oli helmik. 2015 vain 27%.

http://hs12.snstatic.fi/webkuva/taysi/560/1425450325128?ts=43

Diplomatia on ainut mahdollisuus selvitä kunnialla Venäjän kanssa, David vs. Goljat, koska mahdollinen sota Naton kanssa olisi Suomen loppu sellaisena se kuin on.

Mitä Suomella on, jota he välttämättä haluavat itselleen riskeeraten maailmansodan??

Ukraina on eri juttu, koska ehkä puolet siellä asuvista on venäläisiä Neuvostliiton ajoilta ja maan itäosassa on valtavia asetehtaita, joiden tuotteet menivät Venäjälle.  Krim oli "lahja ystävämaalle", mikä taisi olla paha virhe. Se piti korjata, kun ystävämaa alkoi liittyä EU:hun (ensi aste oli jo allekirjoitusta vaille valmiiksi neuvoteltu) ja sitä myötä kohta Natoon.

Siis asetehtaat olisi poissa omasta pihapiirisitä ja ainoa etel. laivasto.. mikäseon oli Ukrainassa!

Kyllä jokainen muukin suurvalta olisi tehnyt jotain tuolle ongelmalle..


Suti

Lainaus käyttäjältä: Tiistai - 24.03.16 - klo:13:10

Naton kannatus on tietenkin kasvanut viime aikoina, arvaahan sen tutkimattakin. Mutta lähdimpä googlettamaan.

En olisi uskonut, että upseerien kannatus olisi noin vahvasti kasvanut, kun pari vuotta sitten se oli reilusti alle puolet ja trendi ylöspäin. Jenkeillä on sanonta "jos sinulla on vasara kaikki ongelmat näyttävät nauloilta", joka mielestäni sopii näille upseereille naulan kantaan..


On eri asia miksi Naton kannatus on kehittynyt ja mitä Esmerkix valehtelee upseerien Nato-kannatuksesta. Siinä Esmerkix on oikeassa että upseerikunnan jos kenen mielipiteet ovat tässä asiassa perusteltuja.

Lainaus käyttäjältä: Tiistai - 24.03.16 - klo:13:10
Mitä Suomella on, jota he välttämättä haluavat itselleen riskeeraten maailmansodan??

En yhdy ajatukseesi että Suomi haluaisi tai edes pystyisi aloittamaan maailmansodan. Enkä usko että pystyt perustelemaankaan ajatustasi.

Suomen liittyminen Natoon - jota liittymistä juuri nyt en pidä hyvänä ajatuksena - olisi Venäjälle arvovaltatappio, ei sotilaallinen uhka. Venäjä ei tietenkään sano että arvovaltatappio, se puhuu mieluimmin sotilaallisesta uhasta. Kovasti otti kunnialle Viro, Latvia, Liettua, Puola, Unkari,...entisiä Varsovan liiton maita on lisäksi useita.
päivä kerrallaan

Armas Ryssiväinen

kuulostaa siltä, että Venäjä itsekin haluaa pelin selväksi, missä rintamassa Suomi pelaa.

karpalo


Suti

Minun käsitykseni mukaan Suomi ei pelaa mitään
päivä kerrallaan

stara2

1. Suomen menettely Mainilan laukauksiin johtaneissa tapahtumissa?
2. Suomen menettely jatkosodan puhkeamiseen johtaneissa tapahtumissa?

Esmerkix

#18
Very interesting news:
Yllätysnimi: USA:ssa syntynyt bisnesnainen nousemassa Ukrainan johtoon

Jatsenjukin hallituksen odotetaan jättävän eronpyyntönsä lähipäivinä.

suomenkuvalehti.fi/ulkomaat

karpalo

#19
Lainaus käyttäjältä: Esmerkix - 25.03.16 - klo:11:53
Very interesting news:
Yllätysnimi: USA:ssa syntynyt bisnesnainen nousemassa Ukrainan johtoon

Jatsenjukin hallituksen odotetaan jättävän eronpyyntönsä lähipäivinä.

suomenkuvalehti.fi/ulkomaat

Olisiko sinun mielestäsi hienoa jos näin tapahtuisi ?

Toivottavasti onnistuu. Naiset ovat hyviä haltioita http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/eurooppa/yllatysnimi-usassa-syntynyt-bisnesnainen-nousemassa-ukrainan-johtoon/

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä