Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Asiaa karpalon tyyliin

Aloittaja karpalo, 20.02.15 - klo:19:55

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

karpalo


  ODOTTELUA PANKISSAYLIMINÄ & K:nit, PANKISSA ASIOIMASSA

(elämää sivummalta seurattuna)

Havaitsin Yliminän kavereineen, kun  pistäydyimme paikallisessa Osuuspankissa, sen keskuskonttorissa  asioimassa.

Joskus harvoin tulee käytyä pankeissa, ei siellä viihdy, tahtoo asia olla niin, että siellä seisotetaan ihmisiä jonomuodossa ihan kiusaksi saakka.

Pidin vaimolle paikkaa jonossa. Täällä ei ole jonotuslappuja, seisotetaan tuorein jaloin..

Havaitsin Yliminän (paikallinen diplomipultsari) menevän ilmaiselle juoma/kaffee automaatille.

Siellä se läträsi silmät hapsottaen, mutta sai jotakin pahvimukiinsa vihdoin ja viimein ja meni taustapenkille istuskelemaan ja ryystämään äänekkäästi.

Yliminän kaveri seisoskeli jonossa vaimon edellä.

Oli nääs kuukauden ensimmäinen päivä ja jotakin luultavasti oli jostakin laitettu tilille.
Yliminän kaverilla oli resuiset  Farkut, hikinen T-paita, pesemätön pitkä tukka ja ruokkoamaton parta, selässään pölyinen pullisteleva selkäreppu, rennon oloisesti vain toiselle olkapäälle heitettynä.

Hän istuskeli hujan hajan jalkojaan levitellen.

  Yliminän kaverin kaveri katsoi taaksensa, ei minua, mutta jonnekin sinne sun tänne. Havaitsin pienet mustat tuijottavat pupillit, ei vaikuttanut tavalliselta levolliselta ihmisen katseelta, pikemminkin oli nauttinut jotakin omanlaistansa..

Heitähän oli kaikkiaan kolme neljä, jotka olivat myös kiinnostuneita kansalaispalkkaussysteemeistä mallia Juha.

  Yliminän kaveri, siis siinä edelläni pyyhki hikeä otsaltaan, huoahteli, kohensi selkäreppunsa asentoa, vaihtoi seisomisasentoaan koko ajan jalalta toiselle, vilkuili Yliminää, joka ryysti vettä, tai kaffeeta siellä taustapenkillä. Saisiko siellä Osuuspankissa myrkkykahvia automaatista, en tiedä ?

Yliminällä itsellään oli myös reppu selässä. Oli laskenut sen sitten taustapenkille siihen vierelleen, otti sieltä esiin sätkävehkeet ja pyöritteli  pari, kolme sätkää, ei kuitenkaan sytyttänyt tupakkaa siellä pankin tiloissa, ei ihan uskaltanut.

Presuja kyllä pudotteli sinne sun tänne.

Yliminällä näytti olevan kovasti punainen naamataulu.

Jono kulki hitaasti eteenpäin, oli eläkeläisiä lähinnä siinä pitkässä jonossa. Kolme kassahenkilöä palveli. Kahdella kassalla oli ilmeisesti komplikeittisiä hommia, koska sama asiakas seisoi molemmissa yli neljännestunnin.

Itsekin kauhistelin, hiki alkoi valumaaan selässä, onneksi ei tarvii tulla.....

  Vain yksi kassa veti jotenkuten.

Noh, aikansa kutakin, puolentoista tunnin seisoskelun jälkeen Yliminän kaveri pääsi kassalle n:ro 2.
Vaimo pääsi sitten heti perään kassalle n:ro3. Yliminän kaverin asia ei kovin kauaa kestänyt, hän sai sieltä, seisoin lähellä niin havaitsin, hän kuittasi puhtaat 90,00 €  käteistä, siis in cash.

Yliminä suoristautui taustapenkiltä myös ylös, kun huomasi kaverinsa asian päättyneen onnelliseen lopputulemaan.
Samalla hetkellä Yliminä ja Yliminän Kaveri ja heidän yhteinen kaverinsa tervehtivät kun  pankin ovista tuoksahti sisään tuttuja, oli tyttöystäväkin, käsilaukun hihna näämmä mennyt poikki.

Tervehtivät kaikki toisiaan rempseän kovaäänisesti, koko halli kuuli, viimeksi tullut Yliminän kaveri sanoi kovaäänisesti:

    - Luulin jo, että teitte "ohimarssin", siihen Yliminä Itse,

    - Täällä on niin T:nan huano ja hidas palvelu

Siihen huomautukseen luultavasti kaikki vanhat eläkeläiset, jotka olivat jonoissa mukana tänä kuukauden eka päivänä nostamassa hieman ruokarahaa, tai maksamassa pankkipalveluilla lisähinnoiteltuja laskujaan, niin siitä olivatten yksimielisiä Yliminän joukkion kanssa.

Kansalaisilla, siis meillä kaikilla, kun kerran veroja makselemme, niin meillä löytyy vahvaa halukkuutta olla mukana parantamassa kaikenlaisia palveluita kaikille kansalaisille, myös pankkipalveluja.

Kaikki raskautetut liittykäämme yhteen yliminän kanssa.

Juha


Niin.

Kansalaispalkka tai perustulo ei ehkä saa sopivaa vastaanottoa tässä vaiheessa.
Se voidaan silti ehkä tuoda. Etenkin jos järjestely todennäköisesti epäonnistuu.

Itse en liputa enää oikein minkään puolesta. Parempi vain tarkkailla ja tehdä johtopäätöksiä varmemman pohjalta.


Se on kyllä totta, että sosiaalituet on huonosti järjestetty. Itse saan työmarkkinatukea ja asumistukea. Töissä jos käyn, kun on, niin saan käytyä kaupassakin. Muuten irtorahaa (reilusti?) alle 100e kuussa.

Sossuun ei viitti mennä. Röyhkeimmät ottavat kaikki mahdolliset tuet ja kiertojärjestelyt. Vaikea järjestelmä palkitsee sinnikkäimpiä loisia. Tätä on kyllä varmaan haluttu. Liekkö suunnittelijat samanlaisia.

Suti

Kirjassaan Yliminän viisaus Paul Brunton opastaa kuinka liikkuvan älyn takaa voi löytää
tyyneyden: "Äly toimii kuin kone, joka jatkuvasti jakaa tietoisuutemme loputtomaksi sarjaksi erillisiä ajatuksia ja aistimuksia, pirstoa a sisäisen olemustunteemme suhteellisen vähäisiksi vuosien, kuukausien ja päivien jaksoiksi ja alistaa meidät siten ajan vangeiksi kun todellisuudessa olemme ikuisuuden lapsia."

Ote jutusta Aivotonta ajattelua
päivä kerrallaan

karpalo

Lainaus käyttäjältä: Juha - 20.02.15 - klo:20:18

Sossuun ei viitti mennä. Röyhkeimmät ottavat kaikki mahdolliset tuet ja kiertojärjestelyt. Vaikea järjestelmä palkitsee sinnikkäimpiä loisia. Tätä on kyllä varmaan haluttu. Liekkö suunnittelijat samanlaisia.

Ymmärrän tilanteesi.

Röyhkeimmät ne nappaavat kaikki mahdolliset tuet, mitä on saatavissa, niin tuossa pankkijonossakin kuulin/olin kuulevinani sivulauseista, että he kyllä osaavat sen taidon.

Kaikkein hauskinta oli heistä kun oli saanut "kusetettua" sossun virkailijoilta jotakin ylimääräistä.

Se, se vasta saattoi ilmoille railakkaan naurun remahduksen.

........

Koetappas Juha terästäytyä, kyllä se siitä. Olen nähnyt tähän ikään paljon huonompia ja ihan lähelläkin olevia ihmisiä, jotka ovat menettäneet otteensa realiin.

Juha


Minusta nykyisessä tilanteessa on jotain, mitä emme ymmärrä. Entinen ei toimi, tai kaikki voi olla jopa pitkälle sen seurausta.

Eikä mitään uutta osuvaa saada aikaan. Kyllä tämä huolettaa muitakin. Syyttely on ok-vaihe, tosin se ei riitä.

Ei tästä kukaan oo hyvää ratkaisua kertomassa. Kai se kehkeytyy, kun on malttia seurailla. Samalla pitäis saavuttaa enemmän vaikka neutraaliutta. Sitten voitas lähteä parempaan ilman suuria painolasteja.


karpalo

Lainaus käyttäjältä: Juha - 20.02.15 - klo:20:33
...........


Mielestäni olet kyllä hyvinkin kehityskelpoinen. Pitäisi löytää vain sitä "omaa tekemistä", tarkoitan jotakin konkreettisempaa kuin "pähkäily".

Pienin askelin, kyllä se siitä, ei kannata masentua, elämme kuitenkin vain yhden ihmisiän, siitä pitäisi nauttia, koska sitä ei voi tehdä uudestaan, et voi uusia.

karpalo

#6
 http://www.lahtiskigames.com/fin/
..........

Lahti, joukkuekisa mäkihypyssä, Suomi pinnistelee viidentenä.

Hyppyvuoroon asettuu kolmannessa ryhmässä vanha konkari Janne Ahonen, joka on uudelleen
voidellut mäkisuksensa sujuvaan luistoon.

Lahden mäki on sellainen, että hän, Janne Ahonen tuntee sen kuin omat taskunsa, ihan jokaisen ilmavirran tujauksenkin on läpikäynyt harjoituksissa.

Suomi on vielä viidentenä, mahdollisuuksia vaikka mihin ?

Hän lähtee tornista, katsomon jokainen kymmentuhantinen silmäpari seurailee Jannen  alamäen laskua..,
 
  - Lujaa se tullee ??

No, ja nyt nokalle, ponnistus, siitä lähtee ilmojen teille.....

  Aivan kauheeeta, lentelee kuin variksen poikanen, ei tuu mittää, putoo ihan alkumetreillä, kaikkein lyhyin hyppy, lyhyin hyppy miesmuistiin kilpailuissa. Jotakin semmosta 80 m.

Toiset hyppivät  120 m ja jotain sellaista.

Saattaa olla, että oli valinnut vääränlaisen housupuvun, taikka ilmavirtaukset eivät olleet puolellaan ?

sniper

Vituiks meni sano västäräkki ku alamäkeen putos, ja mittaus näytti kokonaista 81 meeeteriäää, Jannelle ja tilanne yhdeksäs sija, kun vain kahdeksan pääsee jatkoon, siis vitutaako, vituttaako, kuuntelen.
Miksi olisin vain vaikea, kun hiukan vaivaa nähden voin olla täysin mahdoton. 

"Hän joka ymmärtää tulevaisuuden vastatuuleksi kulkee väärään suuntaan"

Huom! Kirjoitusvirheet ovat mukana vain höysteenä.

karpalo

 Niin, odotukset Suomessa ovat aina korkealla talviurheilussa.

Olemmehan pieni pohjoinen kansa, pakkasten ja tuulten pieksemä ja (ryssien ja svenskien alistamana ollut) jonkinlainen fennien yhteiskunta, Fennolandia.

Onhan meilläkin ollut eripuraa, heimosodat, esim. savolaiset vastaan hämäläiset etc, ja kaikki muut skismat, nälkävuodet vielä päälle päätteeksi.

Mutta, mutta, olemme nousseet urheilun avulla monesta pälkähästä. Kaikki muistamme "Hymyilevän Hanneksen" Hannes Kolehmaisenhttp://urheilunhistoria.blogspot.fi/2014/01/hannes-kolehmainen-juoksi-suomen.html
Hän juoksi meidät maailmankartalle.

Aiemmin olimme vain jokin osio Venäjän valtapiirissä.

Tukholman olympialaisten jälkeen kansainvälinen yhteisö huomasi, että olemme oma kansa,  emme ole siis  russkeja lähtökohtaisesti.

Meillä on perinteitä talvisista lajeista. Jo siviilissä ikäiseni, niinkuin itsekin hiihtelin suksilla kouluun.

Talvet olivat 1940-1950 luvuilla pidempiä kuin nykyään, lunta oli paljon. Samoin pakkanen paukkui nurkissa.

..........

Miten nyt olemme pudonneet totaalisti aivan terävämmästä talviurheilun kärjestä, sekä hiihdossa, mäenlaskussa ja varsinkin yhdistetyssä ?

Onko materiaali, siis nuoret urheilua harrastavat, ovatko liian lepsuja, huonoa materiaalia, vai onko pelkästään I padeja hiplaava hipelöinti vauhdikkaampaa toimintaa, kuin itsensä "rääkkääminen" huippukuntoon?

Onko norjalaisilla jotakin tietoa enemmän, mitä meillä ei ole ?

karpalo

Lainaus käyttäjältä: Rrape - 08.03.15 - klo:14:14
.
Minä en muista Hannes Kolehmaista.
Sai olympikullan 1912. Venäjän edustaja?

En minäkään muista, hän kun oli hieman vanhempi minua.

Hyvä juoksija kuitenkin oli aikoinaan,  häntä on sanottu suomalaiseksi, tuskin oli siis russki, ei ainakaan kasakka sanan nimenomaisessa tarkoituksessa.