Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Asiaa karpalon tyyliin

Aloittaja karpalo, 20.02.15 - klo:19:55

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Esmerkix

Turkki on Suomelle tärkeä markkina ja merkitys on vahvistunut 2000-luvulla. Suomen ja Turkin välisen kaupan kokonaisarvo oli vuonna 2018 yhteensä n. 1,3 miljardia euroa. Viennin arvo Turkkiin oli noin 716 miljoonaa euroa. Tuonti Turkista oli n. 552 miljoonaa euroa.
Tärkeimpiä vientituotteita olivat paperi ja pahvivalmisteet, erilaiset koneet ja laitteistot, muovimateriaalit ja rauta sekä teräs. Tuonti Turkista koostui enimmäkseen autoista, vaatteista ja muista tekstiileistä. Turkin suosio lomakohteena on myös vahva. Monet suomalaiset ovat lisäksi hankkineet omistukseensa loma-asuntoja Välimeren rannikolta. Turkissa on suomalaisomistuksessa arviolta 80 yritystä. Suomessa toimii vain muutamia turkkilaisomistuksessa olevia yrityksiä, ja turkkilaisyritysten kiinnostus investoida Suomeen on ollut vähäistä.

karpalo

Turkkilainen ansaitsee keskimäärin 500-700ytl eli 250-350Eur kuukaudessa.Kun tästä lasketaan pois vuokra 400ytl jää muuhun elämiseen 300ytl. Ruoka vie helposti 300-400ytl ja kun vielä pitäisi maksaa sähkö, joka hinnaltaan Suomen tasoa ja vesi ja puhelin plus vaatteet.Niukkaa eläminen on.Eikä ihme, jos monessa perheessä on pakko kummankin puolison käydä töissä ja tienata, jotta selvitään jokapäiväisistä menoista.Bensa maksaa enemmän kuin Suomessa.
Vielä on tosi paljon työntekijöitä kenellä ei ole vakuutusta eikä minkäänlaista eläketurvaa tai sairausvakuutusta.Lainhan mukaan se on pakollinen, mutta monet työnantajat viis veisaavat siitä.Tulijoita on aina. Onhan Turkissa paljon myös rikkaita se on myös totta.


..................

EI siellä Erdoganin Turkissa taida olla niin hääppöistä tavallisten ihmisten asustella.

Autoritäärinen malli, niin kuin Venäjällä. Johtoporras lähiympäristöineen nappaa rusinat pullista.