Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Juulin Ikioma

Aloittaja juuli, 13.08.12 - klo:17:14

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Muisto Keijo Kullervo

Lainaus käyttäjältä: Esmerkix - 11.09.20 - klo:22:35
Lainaus käyttäjältä: Juulianna - 11.09.20 - klo:08:28
---
Ruoka oli sitä mitä laitosruoka oli. Kahvi oli kahvi vain nimeltä. Joskus ihan kiitettävää paitsi kahvi joka pysyi samana kuravetenä.
En osaa sanoa oliko jalka minkälainen verrattuna nykyiseen. Kai se pahempi oli kun täällä nyt makoili. Yksityishuoneessa kun oli MRSAan kantaja mikä tauti ei näy pitäjän terveysaseman kokeissa mutta keskussairaalan näkyy. Juttu on kovasti kummallinen kun kahta eri tietoa annetaan.
Kolmisen viikkoa siellä venähti. Pitenee vuosi vuodelta huoltoaika. Jalassa on enää yksi avokohta. Jonka toivoisi parantuvan nyt kun jatkuva joka toinen päivä oman terveyskeskuksen hoitopäivä. Vähäinen episodi täälläkin sattui kun jumppari ehdotti yleisen tilan rappuihin harjoittelua mutta muisti ettei sinua voikaan viedä kun olet eristyksessä. Lääkärin antamassa lausunnossa lukee nyt "kieltäytyy rapuissa kävelystä." Tulkitseekohan joku valkotakki että tässä taas yksi hoidon vastainen. Pitääpä pistää korvan taa. Siiis lääkäri  korvansa.
Voihan nenä.
juuli

Ei vaikuta oikein asiantuntijahoidolta. Olikohan kaikki kokeneet hoitajat siirretty koronapisteisiin?
Minultakin löytyi MRSA korvan eritteestä vuonna 2002. Ei sitä lue minkään sairaanhoitoyksikön tiedoissa. Sitä en tiedä, onko se jo häipynyt pois minusta, kun korvatulehduksia ei ole enää ollut. Minulle kuitenkin tehosi vielä yksi antibiootti, Dalacin. Olen myös allerginen aspiriinille. Saan siitä anafylaktisen reaktion. Aspiriiniallergia lukee vain kotikunnan terveyskeskuksen tiedoissa. Kantaan sitä ei saatu kirjattua. Duodecimin sivulta luin, että jos saa infarktin oireita, niin heti ensiapuna annetaan aspiriinia. Se kyllä varmistaisi nopean lopun.

Yllättävä, mutta tehokas mahdollisuus korvavaikun poistoon:

https://fashiongirl.fi/vaikku-removal-tool-korva-puhdistustyokalu-pehmea-silikoni-korvavaha-removal-tool-16-vaihtoterat.html?language=fi&currency=EUR&gclid=CjwKCAjwsan5BRAOEiwALzomX6N5Ji3N9MclIeJ-hC6Z9PXY-iipADaKy9-EZ8hKqX5YaoXyAVhkgRoCvYIQAvD_BwE

Olen useana vuonna käynyt terveysasemalla poistamassa ko. vaikun, mutta nyt näyttää sitä, että linkin vehje hoitaa homman käsipelillä?

Ainakin itselläni toimi...

Muisto Keijo Kullervo
"Tie, Totuus ja Elämä?"

Juulianna

#1321AAMU

Vie minut aamulla niitylle
kristallikastetta katsomaan
kun aurinko niityn kultaa
silmänsä  avaa sinikello
kiuru pilvissä livertää.


Vie minut meren rannalle
missä lumpeen kastehelmi
hiekkaan ajautuu.
Laineiden lumihuippuisten
laulua
kaislojen kuiskintaa
kuuntelemaan.

Vie minut vuoren rinteelle
missä  kukkii kirsikkapuu
missä tuulet nukkuu
missä kotka asustaa.

Kuun kultaisella sillalla
ota minut syliisi
siinä olla anna
ikuisuuksiin, rajan taa.


juuli 2020
.
Niin kaunis on maa,,

Juulianna

#1322


Tämä on Koipirepsu joka mitä suurimmassa määrin hallitsee juulin eloa. Tuli kuvioihin kun juulin terve koipi murtui ja sairaalassa saivat esiin tämän Koipirepsun joka sai sisäänsä allergisoivat raudat. Siitä sitten kehitttyi  mahtava tulehduskierre joka ei aikonut hellittää vaikka ne syylliset otettiin pois. Otettiin pakolla vaikka ensin jahkasivat ettei ne ihon alla allergisoi mitään. Seitsemän kuukautta makasi juuli kokohalvaantuneena, käänneltävänä.
Koipirepsun kanssa eläminen vaatii pitkää pinnaa ynnä sopeutumista vallan toisenlaiseen eloon kun juulin aikaisempi  oli.

Ensiksi oli tyytyminen öisiin valvomisiin kun Koipirepsukin valvoi.  Repsu lähetti aivokoppaan sen lajin viestiä jotta siihen heräisi karhukin talvi-uniltaan. Repsu kehitti viestinnässään aina erilaisia malleja joten ei koskaan voinut tietää tuleeko korkeaoktaanista vai tavallisempaa.
Kävelykeppiä Repsu inhosi. Piti kai kilpailijanaan. Muutaman kerran viskasi juulin selälleen kun kepin kanssa teutaroi eli opetteli sitä keppiä. Oli juulilla rollakin mutta sen jotkut hyväkkäät katsoivat omakseen kun alhaalla rapussa oli sen säilytyspaikka.
Nyt on Repsu saanut liittolaisen, polven. Kun joskus askeltaessa polvi omituisesti nitkahtaa, tuntuu niinkuin pettäisi. Ei ole selkäkään jäänyt osattomaksi Repsun vinkeistä. Jos saat- harvoin- nukuttua koko kokonaisen yön niin aamulla on niin kipeä ettei tahdo ylös päästä. Onneksi tämmöiset aamut on harvinaisuus.
Kävelyn on Repsu muokannut ihan omaan malliinsa. Ottaa joskus  pika-askeleen jotta nakkaa juulin selälleen kun ei juuli pysy moisessa vauhdissa mukana. Onneksi tätäkään ei usein satu.
Lisäksi hankki itseensä ruusun . Josta sitten kärsi koko väki. Ruusun jälkihommia on sairaalassa paikkailtu. Viimeksi oli kolmen viikon huki. Pidemmän päälle loppuu raha. En tiedä hoidetaanko rahattomia.
Koipirepsu ei ole tavallinen sairas jalka.

Vaan on se Koipirepsu melkoinen paketti. Muiden sopii yrittää perässä.
Huonosti siinä käy.

juuli
.
Niin kaunis on maa,,

Juulianna

#1323


Kyseinen Koipirepsun sairastelu alkaa saada tragikoomisia piirteitä. Jo vuonna 2019 hankki Repsu itseensä ruusun.  Ei ollenkaan mikään helppo tapaus tämä ruusu. Vei tie lasarettiin kolmeksi viikoksi josta kotiin jotenkuten puolikuntoisena raahusti. Haavat olivat osaksi vielä nilkassaan auki eikä ne vuoteen kiinni menneetkään. Kävin siis kela- tai muulla taksilla hoidattamassa niitä pari kertaa viikossa terveyskeskuksessa. Lisänä sai hoitotarvikkeet, sideharsot, mepileksit ym. maksutta kotiin.

Tuli korona. Loppui laakista taksilla ajo tervariin eikä ollut asiaa markettikeisarinkaan supparilla tuoda eväitä sisälle vaan rappuun piti jättää. Repsu hoideltiin kotona kun oli tarvikkeet.

Otti ja kyllästyi Repsu kotihoitoon ja taas vei tie lasarettiin. Keskus semmoiseen. Kolme viikkoa  taas vierähti.
Pois ja nyt ei enää saanutkaan keskussemmoiselta tarvikkeita omahoitoon vaan ne antoi tervari, paikallinen.  Kelataksipiilin käyttö jatkui ja lääkäri oli jo tammikuussa lähettänyt toistaiseksi voimassaolevan todistuksen kelataksikyydin käytöstä toistaiseksi koska Repsulla oli monta vaivaa. Sairaanhoiturinkaan uudelleen lähettämä sama lääkärintodistus ei ollut mennyt perille.
Alkoi täyttymään taksikatto kyydeistä. Soitin  kelaan ja kysyin mitä nyt kun taksikatto kelakyydeillä oli täynnä. 300 € joten ei pieni summa.
Kansaneläkelaitoksen virkanaisen kansssa käytiin keskustelu jossa heti ilmeni ettei laitokselta löytynyt vieläkään, ei ollut hajuakaan lääkärin todistustuksesta kyydeistä . Sensijaan samana aamuna oli tullut minulle postissa ko todistus.
Ilmoitin lähettäväni sen heti heille. Lisäksi minulta kysyttiin olenko käyttänyt omaa autoa tai ajanut muilla kuin kelatakseilla. Ihmettelin kovin kun jokainenhan tietää ettei muita takseja kuin kelapiilin kyytejä korvata.  Toin sen julki ja lisäsin etteihän ne muut taksit teillä näy vain kelataksikeskuksesta tilatut  ja olen muita käyttänyt kun on pitänyt päästä pois sieltä tervarista ja kelataksit tulevat kaupungista josta on tunnin ajomatka. Minulla odotti rapussa kahden viikon muonat jotka olisi pian eikä tunnin päästä nosteltava sisätiloihin ennenkuin saavat uuden osoitteen niinkuin kävi rollaattorinkin kanssa kun oli alarapussa sijoitettuna. Luvan kanssa sijoitus.
Olen miettinyt miksi en voisi käyttää normaaleja takseja koska ei niiltä mitään tietoa kyydistä lähde kelaan. Ei voi.
Seuraavana päivänä oli taas hoitopäivä ja nappasin ko todistuksen mukaani jotta saavat sieltä tervarissa postittaa sen kun on 2 km postiin jota kelataksi ei suostu ajamaan.
Nyt olen pähkäillyt miksi kaikki on tiekkarin varassa josta ei näemmä kulje tieto vaikka oli kaksi kertaa lähetetty yhtään minnekään.
Piti postitse laittaa. Mielenkiinnolla odottelen mihin joutuu tämä viimeinen tiedonanto kelataksin käyttö - oikeudesta.
Aika näyttää.
"Tervari" on lyhennys terveyskeskuksesta . Vähän siistimpi kuin joidenkin epäkohteliaiden, ilkeämielisten asiakkaiden käyttämä "arvauskeskus."

juuli
Niin kaunis on maa,,

JuuliannaOn alkanut ihmetyttää tämä hallituksen koronatoiminta. Eikö siellä tosiaan ymmärretä ettei nuo suositukset ja eestaas pompottelut tehoa. Miksi piti poistaa rajoitukset kun nyt niitä taas sompaillaan takaisin. Eikä millään ilveella saada aikaan todellisia kieltoja eikä vain hyminöitä. Niinkuin nyt tämä maskin käyttösuositus. Miksei sakon uhalla määrätä pakolliseksi heti kun omasta ovestasi poistut. Tai jonkun muun ovesta ulkoilmaan . Käsittääkseni se on pakollinen tämä maski jossain maassa tai joissakin. Kun sen on kuitenkin alkuajoista poiketen todettu auttavan niin mikä kumma on tämä suositusvimma.
Voivoi sentään tätä.
Korona senkun lisääntyy eikä hallitus muuta kuin suosittelee.

juuli
Niin kaunis on maa,,


Esmerkix

Hallitus noudattaa THL:n suosituksia. Hallitus ei ole lääketieteen asiantuntija.
Maskimääräystä ei voi tehdä. Jos kaikkien pitäisi käyttää maskia, hengityselinsairaat, vanhukset ja pikkulapset tukehtuisivat.
En minäkään voi käyttää maskia. Se olisi otettava yhtä mittaa pois, kun silmä vuotaa sekä nenä. Märkä maski ei auta mitään. Aamulehden toimittaja juuri kertoi, että hän meinasi pyörtyä, kun oli maski vähän pitempään kasvoilla. Voimakas hiilidioksidipitoisuus tukehduttaa.

karpalo

Minullakin vuotaa nenä ja silmät aina silloin tällöin, olen mahdollisesti pölyallergikko, tai jotain muuta, ainakin siitepölyallergiat ovat kiusanani, se on todettu virallisestikin.

Jos käyttäisin maskia ja aivastelisin, niin maski saattaisi lentää päin kaupan kassaa ?

Onneksi heillä on nykyään suojakilvet, ainakin täällä.
.................

Tsemppiä vaan Esmerkix ja kaikki muutkin aivastelijat.

Esmerkix

Lainaus käyttäjältä: karpalo - 06.10.20 - klo:17:45
Minullakin vuotaa nenä ja silmät aina silloin tällöin, olen mahdollisesti pölyallergikko, tai jotain muuta, ainakin siitepölyallergiat ovat kiusanani, se on todettu virallisestikin.

Jos käyttäisin maskia ja aivastelisin, niin maski saattaisi lentää päin kaupan kassaa ?

Onneksi heillä on nykyään suojakilvet, ainakin täällä.
.................

Tsemppiä vaan Esmerkix ja kaikki muutkin aivastelijat.

Kiitos.
Allergia-, iho- ja astmaliiton sivulla olikin nyt mielenkiintoinen tieto, että moniallergisilla Covid-19 -viruksen aiheuttama tauti saattaa ollakin lievempi kuin muilla, sillä virus pääsee ihmisen elimistöön ACE2-reseptorien kautta ja allergiseen astmaan taipuvaisilla on muuta väestöä vähemmän näitä reseptoreita. Moniallergisilla olisi siis pienempi todennäköisyys saada taudin vakavampi muoto. Kerran näinkin päin! :D ::)

Juulianna

Niin se tietty on ettei kaikki voi maskia käyttää. En kummiskaan usko että itseni monet kosketusallergiat helpottaisivat taudiin kulkua.  :-\
Niin kaunis on maa,,

JuuliannaSemmosta vaan että olen yksinäisyydessäni huomannut tiirailevani rappuun, tyhjäänkin. Huomasin että ovisilmä on aikanaan asennettu korkealle joten varpaillaan kurkoteltava.  Enhän minä todellisuudessa yksin elele. Poika soittaa joka ikinen ilta paitsi kun on vuorokauden yhtäsoittoa töissä. Jos en vastaa niin taatusti ampaisee katsomaan mikä on vialla.
Ja ainahan on tämä netti.

juuli
Niin kaunis on maa,,