Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Tämän päivän mietteet

Aloittaja Alien Weird, 05.08.11 - klo:14:11

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 9 Vieraat katselee tätä aihetta.

karpalo

Samoin !

On ollutkin lämpimiä ilmoja, eikä meillä päin ole edes ukkoset paukkuneet. Vasta viime yönä satoi niin, että pihakukat ja kasvit sai elämän eliksiiriään suoraan taivaalta.

Esmerkix

Kyllä nyt harmittaa tämä ilmastonmuutos - ja varsinkin se, ettei sille yritetä tehdä kaikkea sitä, mitä voimme. Kevät oli antoisa ja mustikkaa tuli vaikka kuinka paljon, mutta ennen kuin ne ehtivät kypsyä, tuli kuiva kausi ja nyt ne ovat pieniä ja kuivia kutturoita. Piha ja kaikki kukat ovat kuivuneet. Vain astiataimet säilyvät jotenkuten kastelemalla. Perhoset ja kimalaiset etsivät epätoivoisesti kukkia, joista saisivat vähän syötävää. Linnunpönttöön ei onneksi tullut asukkaita tänä kesänä, sillä poikaset olisivat paistuneet näissä helteissä. Nyt on pari päivää ollut viileämpää, mutta sadetta ei ole tullut pisaraakaan. Tällaisia kuivia kausia ei ole vielä minun elinaikanani ennen näillä leveyspiireillä nähty. Onneksi ei Suomeen ole vielä tullut tulvia, mutta vähän hellää sadetta saisi nyt tulla.

karpalo

Joo, kastelemaan on jouduttu meilläkin. Tuossa ulkona on pari isoa tynnyriä joihin parin päivän välein lurittelen kasteluvettä.

Ulkona oleva autotalli/talousrakennus on meillä kauttaaltaan kahden kasvin peitossa, puoliksi köynnöshortensian ja Zilga viiniköynnöksen alla.

Se on hyvä paikka lintujen pesiä. Varpuspariskunta tekee jo toista pesuettaa. Sitten siinä lenteli viime yönä joku mustalintu ja haeskeli sieltä piilosta pesän paikkaa. Alkoi sitten hommiin, rakennuspuuhiin.

Monivuotisia kasveja meillä on pihassa kymmenittäin, kertyneet pitkällä aikavälilla, kyllä kastelemista riittää.

Auringonpaisteesta kärsinyt pensasmustikkamme on kyllä kuin muisto vain. Vadelmat pakkaavat olemaan turhan pieniä jne..

Keskiv/torstain tienoilla on luvattu sadetta.....? Saas nähdä ?

Esmerkix

Tänä aamuna on näyttänyt vähän hämärältä. Toivottavasti olisi vähän sadetta tiedossa.  Ukkosta en välttämättä toivo. Pihapihlaja on kyllä niin täynnä marjoja, etten ennen ole nähnyt. Marjat punertavat jo aika mukavasti. Tuomipihlajissakin oli paljon kukkia ja sitten marjoja ja ne näyttävät olevan lintujen herkkua. Myös raakoja pihlajanmarjoja nokitaan jo täyttä päätä. Sepelkyyhky kävi syömässä pihassa myös mustikoita ja lintujen ja oravien juoma-astiassa on päivittäin sulkia ja höyheniä.

karpalo

No nyt on satanut aika reippaasti parisen tuntia ja sade jatkuu vielä.

Todella tarpeeseen tuli tämä sade, huomiseksikin ja loppuviikoksi näyttäisi vielä riittävän vettä taivahalta tulevaksi.

 Onneksi, ei ainakaan vielä ole ukkonen paukkunut täälläkään. Kun ulkona ei ole nyt olemista, niin on tullut seurattua olympialaisia.

 Ei ainakaan vielä ole mitaleita herunut. Huomenna on Porin Pojan, Matti Mattsonin yritys 200 metrin rintauinnissa.

 Toivotaan hyvää ja pelätään pahinta.......


Esmerkix


karpalo

Lainaus käyttäjältä: Esmerkix - 29.07.21 - klo:20:00Sieltähän se tuli, mitali.Hianoo !!!

Tiäksää, ko Porrii tullee mitaleit ?

Ans ol ny, katotaa menneek muuallekki joku mitsku ?
................

kirj. Ex porilaine.

Muisto Keijo Kullervo

Ihan toiseen aiheeseen...

Mistähän mahtaa johtua se, että oppositio heti vaalien jälkeen pääsee ns. tapetille julkisissa tiedotusvälineissä ja lupaa maat ja mannut 'jos olisit äänestänyt meidän puoluetta'?

Hallituspuolueet taas ovat opportunisteja ja myötäilevät mahdollisuuksiensa mukaan oppositioita.

Pitäen kuten arvata saattaa kuitenkin kantansa useimmiten (ja seuraavissa eduskuntavaaleissa jälleen uudet yrittäjät esillä).

Politiikka on ihmeellistä mutta toki toivon, että nykyinen ns. hallittu voimapolitiikka enemmistön ehdoin säilyy ajasta ikuisuuteen.

Muisto Keijo Kullervo
Tie, Totuus ja Elämä

Usko, Toivo ja Rakkaus

Isä, Poika ja Pyhä Henki
 "60x60x60 = 216000"

Esmerkix

Nyt kyllä huolestuttaa tuo syntyvyyden matala taso.
Nimittäin - eläkkeet saattavat vähitellen pienentyä - ja jos eivät pienene, niin voi olla, että jossakin vaiheessa rahat loppuvat. Riippuu sitten siitä, mikä hallitus on lakeja ja asetuksia muokkaamassa silloin, kun eläkkeitä joudutaan "uudistamaan", niin saattaapi olla, että ne, jotka nyt saavat vähän liian pientä eläkettä, joutuvat mahdollisesti luopumaan siitäkin vähästä.

karpalo

#9289
Niin, ihmetellä täytyy joidenkin ihmisten toimeliaisuutta, jotka eivät kuunaan ole työpäivää tehneet.
 Juovat täälläkin kaupungintalon edessä puiston penkillä kaljaa ja viinaa ? Varallisuutta tuntuu olevan, saavat Prismasta/Kelalta ruokaa kaupungin piikkiin, sitten siirtyvät peliautomaatille pelailemaan.

Eivät hevin työllisty, kun on noita addiktioita. No, mutta addiktioita hoidetaan kyllä, mutta sekään ei ole ihan ilmaista.

Minnesota hoito on kuulemma hyvinkin kallista, mutta minkäs teet, verorahoilla kuuluisi sitten saada nekin hoidot ja päälle hieman taskurahaa, eikö niin ?

Uteliaana ?

Pikavastaus

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Poliisin haalarin väri:
Jätä seuraavasta numerot pois q1w2e3r4t5y6:
Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä