Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Uutta arkipäivän tekniikkaa ja muuta asiallista

Aloittaja rapevainaa, 19.11.09 - klo:12:02

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

rapevainaa

.
Yritän tässä käynnistää ketjun, jossa voisi olla mielenkiintoista taustatietoa arkisille asioille.  Tulinääs vastaan Norjalainen pörssiofirma, joka ottaa kaasua merestä mutta myös kasvattaa kaloja ja kaviaaria meressä,  Stolt Nielsen. On johtava turbot-kasvattaja.

Raportti Parhaat käytettävissä olevat menetelmät (BAT)
kalanviljelyyn Pohjoismaissa

2008
http://www.norden.org/fi/julkaisut/julkaisut/2008-547/at_download/publicationfile


Kuvassa turbot eli piikkikamplea








rapevainaa

.
Kaviaari-farmit USA:ssa

Mustaa kaviaaria tuotetaan sampiviljelmillä Kaliforniassa ja Idahon rannikolla. Kalana käytetään Atlannin vaalea sampea.
http://books.google.com/books?http://books.google.com/books?id=Ac4D3_GHByEC&printsec=frontcover&hl=fi#v=onepage&q=&f=false




Sampikalojen lahkoon (Acipenseriformes) kuuluu 26 lajia, jotka jaetaan 2 heimoon.
Eurooppalaiset sammet kuuluvat sampien (Acipenseridae) heimoon ja
Pohjois-Amerikan lajit lapasampien (Polyodontidae) heimoon.
Sampikaloista 14 lajia on yksinomaan makeassa vedessä tavattavia,
kun loput 12 lajia käyvät vain lisääntymässä jokien makeassa vedessä.
Eurooppalaisia sampikaloja tavataan satunnaisina vierailijoina Suomen merialueilla.

Sammen kasvatus suomessa
http://www.careliancaviar.com/sammen_kasvatus/


Siperiansampi saavuttaa sukukypsyyden noin 5 vuoden iässä, jonka jälkeen siitä saadaan herkullista kaviaaria. Sammen kasvatus aloitettiin Varkaudessa vuonna 2007. Sammet ovat kasvaneet hyvin ja Carelian Caviar -kaviaaria on näillä näkymin saatavilla pieniä määriä vuoden 2010 aikana ja ensimmäinen suuri erä talvella 2010-2011.>>

Matkaleena

Onko kaviaari muuten oikeasti herkullista? Vai vaan kallista?

Mietin vain, että onhan minulle jankutettu, että oliviitkin olisivat hyviä ja herkullisia, mutta en kyllä saa kakomatta syötyä yhtäkään.  :-\
Nahkasiivet hännät sarvet
Raateluhampaat hirviöparvet
Päällä kiikkerän ruumislaudan
Keinuleikkiä partaalla haudan
Niistä kasvaa miehet naiset
Vesikauhuiset painajaiset
Rakastaa raivoten toinen toistaan
Harteille lastensa taakkansa nostaa

-Ruoska, Tuonen Viemää-

Eugen

Lainaus käyttäjältä: Akka - 19.11.09 - klo:13:40
Onko kaviaari muuten oikeasti herkullista? Vai vaan kallista?

Mietin vain, että onhan minulle jankutettu, että oliviitkin olisivat hyviä ja herkullisia, mutta en kyllä saa kakomatta syötyä yhtäkään.  :-\

Hirveetä paskaa! Sama homma onko se nyt siianmätiä, jota ne ryssät hotkii blinien kanssa... yäk! (kaviaari on Kaspianmeren sammenmätiä)    **** ajatusviiva*** juhlitaan shamppakännissä kalanmällit suussa!
"Aye, caramba!"

THL tiedottaa

Nää on näitä makuasioita.

Hieman ennen kuin Neuvostoliitto romahti, kävin Moskovassa.
Näihin aikoihin paikallisista ravintoloista, ei siis turisteille tarkoitetuista, sai todella pienellä rahalla sitä parhaaksi kaviaariksi mainostettua mustaa kaviaaria. Tottakai tilaamaan iso annos. Hyvä, kun sain loppuun saakka syötyä. Se punainen, jota eivät friikit pidä minään, menee paljon paremmin alas.

Musta kaviaari lienee tarkoitettu nautittavaksi pienen pieninä rippusina...

Onneksi sentään 150 g vodkaa ei sekään maksanut yhtään mitään!


Ei noista muiden puheista kannata välittää.


ville

LainaaOnneksi sentään 150 g vodkaa ei sekään maksanut yhtään mitään!

Venäläisissä resepteissäkin nesteet on usein ilmoitettu grammoina. Esim. 500 g maitoa. Moni ei tiedä, että se on n. puoli litraa.

rapevainaa

Monenlaisia nautintoaineita on. Tästä voi laittaa ratti ruttuun, mistä tykkää ja mistä ei

» Alkoholi
» Alkoholijuomat
» Alkoholiliikkeet
» Alkoholiteollisuus
» Alkoholittomat juomat
» Anaerobiset menetelmät
» Ananas
» Aperitiivit
» Appelsiini
» Aprikoosi
» Aromivalmisteet, elintarviketeollisuus
» Atsovärit
» Auringonkukka
» Avokado
» Banaani
»» Eläinrasvat
» Eläintuotteet
» Energiajuomat
» Enologia
» Esanssit
» Etanoli
» Eteeriset öljyt
» Etikka
» Fast food
» Fruktoosi
» Funktionaaliset elintarvikkeet
» Fysikaalinen torjunta
» Fytoestrogeenit
» Geenimuunnellut elintarvikkeet
» Geenimuuntelu
» Geenitekniikka
» Geeniteknologia
» Greippi
» Hapanmaitovalmisteet
» Hapatteet
» Hedelmäsokeri
» Hedelmät
» Hera
» Herne
» Hernekasvit
» Herukat
» Hiiva
» Hiivateollisuus
» Hilla
» Hillot
» Homemyrkyt
» Hunaja
» Hunajatuotteet, elintarviketeollisuus
» Hyytelöt
» Jauhot
» Jogurtti
» Jugurtti
» Jukurtti
» Juomat
» Juusto
» Juustoteollisuus
» Jäätelö
» Jäätelöteollisuus
» Kaakao
» Kaalit
» Kahvi
» Kalanmaksaöljy
» Kalasäilykkeet
» Kalaöljyt
» Kananmunat
» Karpalo
» Karviainen
» Kasviestrogeenit
» Kasvikset
» Kasvirasvat
» Kasviöljyt
» Katkaravut
» Kebab
» Keinotekoiset makeutusaineet, elintarviketeollisuus
» Keksit
» Kerma
» Kiivi
» Kilohaili
» Kioskiruoat
» Kirsikka
» Kivennäisaineet
» Kivennäisvesi
» Koivusokeri
» Konditoriat
» Konditoriatuotteet
» Kookos
» Koostumus
» Kotieläintuotteet
» Kotileipomot
» Ksylitoli
» Kuohuviinit
» Käymisteollisuus
» Lakka
» Lakritsi, makeisteollisuus
» Leipomoteollisuus
» Leivonnaiset
» Leseet
» Limonadit
» Lisäaineet
» Lisäravinteet
» Lisäravintoaineet
» Luomutuotteet
» Luonnonmarjat
» Luontaistuotteet
» Luumu
» Lähdevesi
» Lähiruoka
» Mahla
» Maidontuotanto
» Maissi
» Maito
» Maitohappobakteerit
» Maitohappokäyminen
» Maitojauhe
» Maitosokeri
» Maitotalous
» Maitovalmisteet
» Makaronit
» Makeiset
» Makeisteollisuus
» Makeutusaineet
» Makkarat
» Maku
» Makukokeet
» Mallasjuomat
» Mandariini
» Mansikka
» Margariini
» Marjat
» Marmeladit
» Mehut
» Meijerioppilaitokset
» Meijerit
» Meijeriteollisuus
» Meijerituotteet
» Merisuola
» Mesimarja
» Mikrobivalmisteet
» Mineraalilähteet
» Mineraalivesi
» Muikku
» Munat
» Mustikka
» Muuntogeeniset elintarvikkeet
» Mykotoksiinit
» Myllyt
» Myllyteollisuus
» Mäti
» Nahkiainen
» Nauris
» Nautinto
» Nautintoaineet
» Nautintoaineteollisuus
» Nieriä
» Nisu
» Nuudeli
» Nuuska
» Ohra
» Olut
» Olutteollisuus
» Omena
» Osterit
» Osuusmeijerit
» Paahtimot
» Pakasteet
» Pakastus
» Palkokasvit
» Panimot
» Panimoteollisuus
» Parsakaalit
» Pasta
» Pastörointi
» Pavut
» Pellava
» Persikka
» Peruna
» Perunateollisuus
» Perunavalmisteet
» Piimä
» Piiraat
» Piirakat
» Pikaruoat
» Pilaantuminen
» Pinaattikasvit
» Pitsat
» Pizzat
» Porkkana
» Poro
» Porsaat
» Probiootit
» Pulla
» Pullot
» Punajuuri
» Puolivalmisteet
» Puolukka
» Purukumi
» Pähkinät
» Päivittäistavarakauppa
» Päivittäistavarat
» Päärynä
» Rapsi
» Rasva
» Rasvahapot
» Rasvapitoisuus
» Rasvat
» Ravinto
» Ravintoaineet
» Ravintoainevalmisteet
» Ravintolisät
» Ravintorasvat
» Ravintorasvateollisuus
» Ravitsemisala
» Ravut
» Riisi
» Riista
» Ruhot
» Ruis
» Ruisleipä
» Ruokahuolto
» Ruokasuola
» Ruokatalous
» Ruokaturva
» Ruokavalmisteet
» Ruokaöljyt
» Ruusukaali
» Rypsi
» Rypsiöljy
» Sahti
» Salaatit
» Sampanja
» Samppanja
» Savukkeet
» Savustamot
» Savustus
» Sentrifugointi
» Shampanja
» Shamppanja
» Sianliha
» Sienet
» Sienimyrkyt
» Sienivalmisteet, elintarviketeollisuus
» Siika
» Siilot
» Sikarit
» Silakka
» Simpukat
» Sipulit
» Sokeri
» Sokerit
» Sokeriteollisuus
» Spagetti
» Suklaa
» Suola
» Suolapitoisuus
» Suolateollisuus
» Suomuurain
» Säilyketeollisuus
» Säilykkeet
» Säilytys
» Säilyvyys
» Säilöntäaineet
» Särki
» Säteilyttäminen, elintarviketeollisuus
» Säteilytys, elintarviketeollisuus
» Taateli
» Taimen
» Talkkuna
» Talkkunajauhot
» Tattari
» Tee
» Ternimaito
» -teroEnologi
» Terveyskaupat
» Terveysvaikutteiset elintarvikkeet
» Teurastamot
» Teurastus
» Tilaviinit
» Tomaatti
» Transgeneesi
» Transrasvat
» Tuoremehut, » Tupakkateollisuus
» Turska
» Tuulimyllyt
» Tyhjiöpakkaukset
» Tyrni
» Täsmäruoka
» Tölkit
» Uuselintarvikkeet
» Vadelma
» Valkosipuli
» Valmisruoat
» Vehnä
» Vehnänen
» Vesipitoisuus
» Vierasaineet
» Viikuna
» Viili
» Viinanpoltto
» Viinat
» Viini
» Viinimarjat
» Viinirypäle
» Viinit
» Virvoitusjuomat
» Virvoitusjuomateollisuus
» Vitamiinit
» Vitaminointi
» Voi
» Voikasviöljyseokset
» Vuohenmaito
» Vuorisuola
» Väkijuomat
» Väriaineet
» Värjäys
» Xylitoli
» Äyriäiset

rapevainaa

.
Kuka tykkää nahkiaisista. Mulle ne on herkkua.
Entä etanat. Tosi hyviä. Mutta vaivanloisia laittaa ite.

Historiallinen teko:

Tämä yx ranskan presidentti söi viimeisellä aterialla peltosirkkuja. Kuoli sitten syöpään.

François Mitterrand - The Famous Last Meal


After being diagnosed with cancer, Mitterrand spent time in Egypt communing with the Pharaohs, contemplating a suitable last act for a man of his stature. He decided to have his last act involve a meal – the centerpiece of which was ortolan, a tiny, yellow-throated songbird that is said to embody the soul of France. Ortolan is a delicacy, but since it is an endangered species, it is actually illegal to eat it in France. A typical ortolan weighs only 55 g and is about the size of a man's thumb. Depending on the preparation, the diner ... 

Google käännös: Jälkeen, kun on diagnosoitu syöpä, Mitterrandin vietti aikaa Egyptissä communing kanssa Pharaohs, harkitsee sopiva viime Laki mies hänen painoarvoa. Hän päätti olla hänen viimeinen näytös sisältyy ateria - keskipisteenä joka oli Ortolan, pieni, keltainen-throated Songbird sanotaan konkretisoida sielu Ranskassa. Ortolan on herkkua, mutta koska se on uhanalainen laji, se on oikeastaan laitonta syödä sitä Ranskassa. Tyypillinen Ortolan painaa vain 55 grammaa ja on noin kokoa miehen peukalon. Riippuen valmistelua, diner ...

Paahdettu ortolan, Emberiza hortulana


Elävä ortolan

Eugen

Mitteranti olikin sosialisti, siksi lait, kuten eläintensuojelu ei koskeneet sitä! -Jeesus kosti, tuli eturauhassyöpä ja kellit putos!
"Aye, caramba!"

Aakku

Lainaus käyttäjältä: Eugen - 19.11.09 - klo:15:42Mitteranti olikin sosialisti, siksi lait, kuten eläintensuojelu ei koskeneet sitä! -Jeesus kosti, tuli eturauhassyöpä ja kellit putos!

Kyllä ne lait on hyljännyt jo kapitalistinenkin valtiomies.

Ankara oli tuomio, mutta tällaista on oikeudenkäyttö, Ranskassa.

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä