Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Hunaja - eikö olekaan puhdas luonnontuote?

Aloittaja Sini, 12.04.10 - klo:12:25

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Sini

Hunaja on luonnonihme, jossa on 200-300 erilaista ainetta. Luonnonlääketieteen edustajat suosittelevat, että hunajaa pitäisi syödä teelusikallinen päivässä.

Nyt kuitenkin kuulin masentavan tiedon; myös hunajaa raffinoidaan teollisesti, jolloin sen arvokkaita aineita katoaa.

Nyyh!

AveLazio

Onko noin? Ja mitä eroa on juoksevalla ja kiinteällä hunajalla?
Nimim. Hunajanpalvoja
At a narrow passage there's no brother, no friend

Tiistai


Tuon minäkin aina halusin tietää. Myös hunajan palvoja, monen monta vuotta söin sitä aamiaisella, oli pari vuotta vähän taukoa, että harvemmin. Mutta nyt taas viime aikoina. Leivälle "labneh", se on jugurttia, josta on neste osittain poistettu ja päälle hunajaa. Hmmmm !

Paras on kai ostaa suoraan tuottajalta, joka takaa, ettei ole käsitelty millään tavalla. Olen myös ihmetellyt niiden hintoja. Jotkut ovat puolta halvempia, tavallisesti ne Australiasta maahan tuodut. Lieneekö tuolla jotain tekemistä laadun kanssa. Selitän sen sillä, että siellä on tilaa ja luontoa ja että voivat tuottaa halvemmalla. Kyljessä kyllä lukee, että 100% puhdasta hunajaa..

Kerran luin, että keski-eurooppalainen hunaja on jo niin ympäristömyrkkyjen saastuttamaa, ettei saisi syödä liikaa. Maat, varsinkin Saksa, ovat hyvin tiheään asutettuja, ei ole paljoa koskematonta luontoa välillä, vain peltoja.. ja myrkkyjä.. lyijyä teiden varrella liikenteestä  :-\    Mutta eihän kaiken painetun tarvitse olla totta..

rapevainaa

Lainaus käyttäjältä: AveLazio - 12.04.10 - klo:12:41
Onko noin? Ja mitä eroa on juoksevalla ja kiinteällä hunajalla?
Nimim. Hunajanpalvoja

Niin, suuri mysteeri, jota tiedemiehetkään ole pystyneet selvittämään.


AveLazio

At a narrow passage there's no brother, no friend


Tiistai

#5
Taidanpa auttaa Rapea pulassa, mutta ennenkaikkea siksi, että halusin selvittää tämän mysteerin:

CHARACTERISTICS OF HONEY


Granulated honey
Glucose is one of the major constituents of honey and when this crystallises the honey becomes solid, known as granulated honey. Granulation is a natural process and there is no difference in nutritional value between solid and liquid honey. This process may be likened to ice and water – liquid honey and granulated honey is the same substance but in a different form.
Some honeys are much more prone to granulation than others are, and almost all honey will granulate if its temperature is reduced...


If a jar of granulated honey is required in the liquid form, stand it up to its neck in a container of warm water (60 °C) – it should soon liquefy. However, heating honey always reduces its quality by destroying its enzymes, evaporating volatile compounds and therefore reducing the flavour.



Tuossa linkissä on runsaasti tietoa muutenkin..
..........................

Muokkaus,
kun selvitin vielä nuo ympäristömyrkytkin..


Vanha juttu, vuodelta 1975.
Umweltgifte
Schmutziger Honig


Ei kuitenkaan siinä määrin, että haittaisi terveyttämme.. laittakaa google kääntäjään!


rapevainaa

Kevyet oli tiedot granulaten selittäjällä.

hunaja on glugoosin ja fruktoosin seos. Fruktoosi pysyy nesteenä ja glukoosi kiteytyy kun sokerin liukoisuus pienenee lämpötilan laskiessa.
Suomessa horsmahunaja ei kiteydy lainkaan.
Hunajassa on energiaa ja muut ravintoaineet mehiläinen saa siitepölystä.

karpalo

Rentun Ruusua., eli Horsmaa kasvaa usein paljon juuri teiden varsilla. Onko tietoa Horsmahunajan Lyijyperäisyydestä.?



Itselläni menossa hunajapurkki, jonka sain lahjaksi, taatusti kotimaista., Suomalainen: kotimaisilta mehiläistarhoilta, kerätty Hämeen Metsiltä ja Vainioilta tuttujen Pörriäisten hommaamina., ei olekkaan myytävänä missään hehtaarihalleissa ylt´ympäriinsä.

http://www.hunaja-aitta.fi/fin/finindex.htm

Kyllähän sieltä ulkomaisiakin tuotteita näköjään löytyy , mutta tämäkin purkki hyvin merkitty kotimainen tuote., ja maustahan meikäläinen nämä jo tietää.

Semmonen putiikki., taste it.

S

Olen myöskin hunajan harras ystävä. Käytän ns. kukkaishunajaa teessä, jopa kahvissa makeutusaineena. Tavallista sokeria en käytä ollenkaan. Purkki mainostaa tuotteen olevan laatuhunajaa suoraan luonnosta, ilman lisäaineita. Mitään siihen kuuluvia aineosia ei ole siitä myöskään poistettu. Sen pitäisi siis olla puhdas luonnontuote.

- Hunajan luonnolliseen väriin, makuun sekä juoksevuuteen vaikuttaa yleensä sen kasvialkuperä, eli mistä kasvista mehiläinen on meden alunperin kerännyt. Lisäksi hunajan juoksevuus & kiteisyys muodostuu luontaisen rypälesokerin sekä hedelmäsokerin suhteesta. Näin olen tämän hunajaisen asian tahollani ymmärtänyt!
- Tiedon jyvät versovat viisautta -

Canardian

Vastaushan on hyvin yksinkertainen, kuten kaikki monimutkaiset asiat elämässä:
Jumala ei ole kuolleissa kirjoissa (=mitä ihmiset ovat tehneet), vaan kaikessa mikä elää (=mitä luonto on tehnyt).
Se mitä luonnollisessa hunajassa on, voi olla niin paljon enemmän kuin mitä teollisessa hunajassa on, jossa tapetaan kaikki elämä siitä.
Ihme että siitä jää yhtään mitään kelvollista jäljelle, koska jos vaikka koira tapetaan, niin ei se ole yhtään sama asia kuin elävä koira, vaikka niitä kuinka monta liukuhihnalta tulis.
I am Metatron, bringer of the good news!
www.toiveet.fi   www.wishforum.com

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä