Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Esmerkixin ketju

Aloittaja Esmerkix, 18.04.15 - klo:16:42

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

karpalo

Ihmeiden aikaa elämme ?

Osta netistä ulkomaanpassin, saat sen vaikka vitosella ??

Amanda

#581
Lainaus käyttäjältä: karpalo - 02.11.19 - klo:11:50
Ihmeiden aikaa elämme ?

Osta netistä ulkomaanpassin, saat sen vaikka vitosella ??

Kai tekin luitte viikolla niistä kuutisenkymmenestä kiinalaisesta, jotka paleltuivat/tukehtuivat kylmärekassa Lontoossa_
_
Muutaman päivän päästä selvisi, kun vietnanimaliset sukulaiset ilmoittivat saaneensa viimeisiä viestejä läheisiltään, kertoivat tukehtuvansa. Ehkä valtoasa ellei kaikki ovat vietnamilaisia väärennetyillä kiinalaisilla passeilla. 

Taitaa olla iso bisnes, jos niitä tosiaan myydään eikä vain huijata rahoja.

Ja meillä täällä selvällä suomenkielellä tarjotaan ehkä Suomen passejakin halvalla, jos joku tarvitsee sukulaisilleen...
LexA hoi!


Jatkoa,
siis ilmeisesti Suomessa on joku välikäsi, joka kirjoitti tuon suomenkielisen viestin, siinä ei ollut juuri kielivirheitä:
ihan kaikkea voidaan väärentää, kuin joku.. mikä se on, jonka saa öljylamppua hieromalla siitä ulos toteuttamaan kaikki toiveesi. 

Ja huh, 2. muokkaus. Vasta nyt hoksasin tarkistaa viestin IP:n. Se on kirjoitettu Wienissä Itävallassa, mikä yllätys kun ei ollut niistä tavallisista spämmääjien kotimaista!

Esmerkix

Voi-voi! Kaikki ulkokasvit ovat jäätyneet täyteen kukkaan. Yritin antaa niille tekohengitystä eli elvyttää kastelemalla kuumalla vedellä.
Kävin jo ostamassa piikkipohjaiset kengät talvikävelyistä varten. Näkötornikin oli jo suljettu. Pelkäävät, että ihmiset vievät jaloissaan vettä portaisiin ja sitten portaat saavat jääpinnan. Sitten onkin vain ajan kysymys, kun ambulanssit alkavat kailottaa...

karpalo

Meillä on tuollainen Wanhan ajan kellari.

Sinne raahasin selkä vääränä 8-10 erilaista kasvia, mm. Japanin vaahteran punaisine lehtineen.


Esmerkix

Kävin tänä iltana katsomassa Notre Damen kellonsoittaja -musikaalin Tampereen Teatterissa. Olipa hieno elämys. Sali täynnä hurraavia katsojia ja lopuksi ihmiset nousivat seisomaan ja taputtamaan. Pojasta polvi vain paranee...


AmandaTuon olisi kiva nähdä!

Luin teininä kirjan ja elokuva siitä oli myös aika hyvä,.. vaikka olikin jotenkin pettymys. En nyt tiedä onko siitä tehty uudempiakin leffoja.

Victor Hugo on muokannut maailmankuvaani varhain ja vahvasti. Kurjat oli maalaisnuorelle pikkupaikkakunnalla suoranainen järkytys. Sellaista kurjuutta ei Suomessa osattu kuvitellakaan, vaikka meidän suurperhe olkin siitä köyhemmästä päästä..
Nuorena tyttönä samaistuin vahvasti nuoren hylätyn yksinhuoltajaäidin kohtaloon.

Luettunahan kaikki mestariteokset ovat todellisempia kuin yritykset kertoa se kuvilla parissa tunnissa. Angela's Ashes oli myös pettymyt elokuvana! e
Ei pitäisi katsella elokuvia lempikirjoistaan :D


Esmerkix

Jos ei ole tahtotilaa nousta aamulla ylös sängystä, niin voi jäädä lorvimaan koko loppupäiväksi.
Tahto ja tila löytyvät kyllä jo Agrigolan kielestä. Eri murteissa on monista sanoista omat väännöksensä.
Muitakin tiloja on kuin tahtotila. Esim. mielentila, raskaudentila jne.


karpalo

Aivan näin.

Pitänee olla sellainen olotila, että sen muuttaa tahtotilaksi jotta pääsee nousemaan ylös sängystä.  Tila, itse sanana on myös esim. maatila.

Joillain nykyisillä emännillä on ollut nuorena sellainen olotila, että tahtotilansa avulla ovat  kohottaneet tilansa Tilanomistajaksi, sen Emännäksi ja pomoksi, sanoipa isäntä siitä rouvansa tilasta/tilanteesta ihan mitä vain.


Juulianna

Aivan näin: Maatilalla emännällä raskaudentila, ei tahtotila. ::)
Niin kaunis on maa,,

Esmerkix

Mansikat ovat nyt kalliita. 400 gramman rasia maksoi 6 euroa. Tosin, olivat erinomaisen hyviä kyllä. Tuolla hinnalla ei vielä oikein viitsisi niitä pakasteeseen ostaa.