Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Vs: Juhan blogi

Aloittaja Juha, 05.09.14 - klo:09:07

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

Juha

Kremppamestari: "Kun on tarpeeksi laaja joukko jostain teemasta kiinnostuneita, näyttäisi yleiskeskusteluihinkin riittävän virtaa."

Etkö luota itseesi ajatuslähteenä?
Vai haluatko olla lähinnä arvioija?

Useimmat täällä ovat kriitiikkoja. Tuovat esiin asuoita myös tällä tavoin. Nähtävästi eivät halua sitä kohtaloa itselle, joka seuraa sisältöä esille nostaessa.

karpalo


Kun nostaa esille "sisällöttömän sisällön", pitäisi arvata itsekin, taikka olla sen verran itsekritiikkiä, että jättää sen tekemättä.

Huuhaata lähettävän, sitä työkseen postailevan on syytä varautua jos jonkinlaiseen, jopa ironisen arvioivaan palautteeseen.

Tällöin tämmöisen huuhaan lähettäjän persoonakin jo tuntuu kiinnostavan asioita siellä taustalla seurailevaa suurta yleisöä.

Juha

Karpalo: " Kun nostaa esille "sisällöttömän sisällön", pitäisi arvata itsekin, taikka olla sen verran itsekritiikkiä, että jättää sen tekemättä."

Aina ei tiedä, mitä kukakin pitää susältönä ja sen arvoisena. Ajatustenlukijaodotus liiallisena on turha tai kömpelö.

Jos jokin viesti ei kolahda sisältönä, voi sanoa mieluusti heti että tulee jotain selkeää tarttumisarvoista kehiin. Yleisarviot ovat toki hyviä, mutta ainoana huonoa asioiden vientiä.

Toki. Jos kyselee tarkoituksia ja lisövaloa, vaatii se  nöyryyttä. Joutuu asettumaan ehkä asemaan joka viestii heikkoutta.

Kun ei uskalla olla heikko, jää viimein alakynteen. Siitä seikasta voi katsoa itseä peiliin.

Juha

#3
Rampsuteus: "Keskustelu sairauksista ilman nimiä."


Sama keskustelu sairauksissa ja muissakin teemoissa on ihan ok. Mitäs sitä muuta. Maalaisjärki riittää itselleni.

Voi olla, että selkeitä nimiä tarbitaan eniten silloin kun asiaa ei muuten osata. On käsittelyjä, joissa kulkuja / etenemisreittejä on rajatusti. Omin sanoin tai vaihtoehtoisesti asioita osata tai uskalleta ilmaista. On ehkä vain kliseetä tai hokemaa.


Juha

Lainaus käyttäjältä: Rrape - 05.09.14 - klo:09:40
Lainaus käyttäjältä: Juha - 05.09.14 - klo:09:32


Kun ei uskalla olla heikko, jää viimein alakynteen. Siitä seikasta voi katsoa itseä peiliin.

  no voihan nenä. Eipä ole tullut mieleen.

Jänski juttu.

Tästä ob myös tutkimusta. Kovikset koulumaailmassa ovat edistyksellisen oloisia, mutta pitkässä juoksussa ovat helposti niitä tipahtaneita.

Samaa voi arvella muihinkin yhteyksiin.


Juha

Rape: "Sullaon aina vastaus valmiina."

Väärin arveltu, vaikka vastailenkin usein. Ja myös silloin kun on yleensä tapana olla hiljaa. Hiljaisuuden syy on tosin paremmin ottaen useammin se, ettei ihmeempää osata sanoa tai pelätään sanoa kyseenalaista. Rankaisupelko on mm Outomaalla suuri, ja sitä vastaan syojaudutaan eri tavoin.

Ei ole usein mielessä mitään valmista, josta ottaa repliikejä ja jos on, niin täytyy olla hyvä syy, että jo käytyä toistelee ainakaan samanlaisena.


Juha

Rape: "Mitä tekemistä on maalaisjärjellä ja sairauksen nimillä."

Jos osaa jotain aiheista, niin ei ole yhtä sidottu termeihin. Ja jos käyttää termejä, niin enemmän kun sanomansa kannalta tarpeellista.

Hienot termit ja eivät sinällään ole mitään erityisen hyödyllistä esiintuotavaa.

Arvosteluissa muuten huomaa yleensä sen, että arvioinnit ovat luokkakohtaisia ja yleisempään kulkuun liittyviä. Jos joku ei satu floppaamaan juuri yleisellä tavalla kirjoittelussa jne, niin arvioinnit ovat tilannetta kohdeb puuta heinää.

Juha

Ymmärrän hyvin sisällön ymmärtämisen vaikeiden. Tai sanotaan, että jotenkin.

Puhun usein yleistävällä tyylillä ja kirjoitteluani voi olla vaikea liittää siten kuin on tolkullista.

Eräs hankala juttu joustavassa keskustelussa on, se liittyy asemiin. Jos on jalustalla, ei siitä käsin voi osallistua retvakasti teemoihin. Asemasta lähtevän on pidettävä huoli  juuri siitä asemasta ja vaikutelmasta,  jonka jättää.

Asematon etenee tehokkaasti tai hänellä on ainakin mahdollisuus siihen. On asemamista åitävän oma hupli jos tipahtaa. Siinä on turha vittuilla oman priorisoinnin takia tapahtuvalle toiseksojäämiselle.

Avoin keskustelu ei titteleitä eikä myöskään termihienostelua tai ulkokimallusta kumarra. Arvostus on ansaittava oikeammin.

Juha

Rape:

"Lääketieteennimet jater.it eivät tarkoita sinulle mitään, koska et joudu parantamaan vaivoja."


Jos on nimike joka yhdistyy proseduuriin joka parantaa on tärkeää löytää ne sopiva nimike jotta proseduuri voidaan tarjota.

Jos tilanne ei ole tuo, eli se lähtökohta, voi tärkeämmäksi nousta ihan jokin muu.


Sairaus voi teemana olla jollekin tosi tärkeä. Itseäkin toki kiinnostaa. Yleisesti toki kaikki mikä vie parempaan.

Juha

Rapsutin: "Sinun kanssa voi viisastella taas koko päivän, ja tulee vain hurskaaksi hulluksi."

Kyvytön ja vientien armoilla oleva syyttää aina muita.

Mitä jos kokeilisit itsenäisyyttä. Vaikka hapuillen. Jos haaste, yritä vaikka tehdä tilaa johonkin haparointiin.