Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Vastaa

Seuraavat virheet tapahtuivat lähetettäessä viestiä:
Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.
Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.
Liitteet ja muut asetukset
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä

Yhteenveto

Kirjoittanut Amanda
 - 21.05.15 - klo:14:55

Näitä pitää tehdä heti, kun olen ostanut lehtitaikinaa kaupasta. Itse tekeminen on työlästä-- tai ei sittenkään. Tavallinen taikinakin kuin pipareissa kävisi.

Tarvitaan  lehtitaikinaa, 3 punaista omenaa, vähän sitruunamehua (ei välttämättä!) ja pari ruokalusikallista hilloa, ja leivinuuni!


https://www.youtube.com/watch?v=5rGrwvEjZIQ&feature=youtu.be


Muoks.
Kuvakin vielä
Kirjoittanut karpalo
 - 04.02.15 - klo:19:39

Kokeillut tuommoistakin, ei hassumpaa...

  Hedelmäistä ja kevyttä iltapalaa



  Hedelmäinen coctail by karpalo. Ainekset,

  1- desi tehosekoittimella tehtyä  Päärynä/Mandariini hydelmää, tämä pohjaksi.

  1- suurehko Egyptin appelsiini, (Prismassa 0,59 €/kg)  kuorittuna lohkottuna.

1/2 purkillista kookospähkinämaitoa, kiinteänä.

  1- 1/2-desiä mustikkahilloa, miel. itse poimituista marjoista

Ripaus hienosokeria, vain ripaus sinne tänne.

Nautitaan hitaasti hyvässä seurassa. Yksin nautittaessa maiskutellaan suuta.

Kirjoittanut karpalo
 - 21.07.14 - klo:19:20

Jaa, Toopehan osaa leipoakin ? Mikäs on ollessa kun osaa kaikkea.
.........................


Jäätelöpuolella oma suosikkini on yksinkertainen. Kermajäätelöä, vaniljaa 0,5 ltr syvälle lautaselle, siihen päälle Omaa mustikkahilloa desi-pari desiä.

PS.

Tommonen kuvan mukainen yhdistelmä on myös sellainen, että saan kotikonstein tehtyä, kaupan jäätelö loput itseltä:



Nyt maistuu jäätelö, on se vaan niin lämmintä ollut ja jatkuu ainakin tämän viikon.
Kirjoittanut Toope
 - 16.06.14 - klo:00:06
Olen joskus tehnyt noita piiraita, tonnikalasta, kuten sanoin edellä, mutta kyllähän niitä hyviä saa jauhelihasta, kinkusta tai broileristakin.  

Perustaikinan saa ihan vehnäjauhoista, mutta olen vähän 1/3 tai 1/4 laittanut perunamuusijauhoa taikinaan, koska pohjasta tulee pehmeämpää, eikä niin rapeaa, mitä pelkästä vehnäjauhotaikinasta. Viimeisestähän tulee helposti turhan kova pohja. Perunamuusijauho pehmentää piirakkataikinaa kivasti.

Täytteeseen joko tuorejuustoperäinen täyte, joka maistuu paremmalta ja menee reisiin tai sitten kevyempi (!) kananmuna- ja kermaviilitäyte. Se kyllästetään sitten sillä ennaltapaistetulla lihalla, kinkulla, jauhelihalla tai broilerilla maustettuina halun mukaan ja säestettyinä sopivilla kasviksilla, valinnaisen kermamäärän kera. Juusto- tai kermaviilitäyte sotketaan lihan ja mausteiden kanssa ja päälle vähän juustoa. Yrttejä ja muita mausteita maun mukaan. Suolaa ehkä aika reippaasti, koska kyseessä on suolainen ateria.

Tuoreita mausteita päälle, jos haluaa. Uunissa puoli tuntia.


Kirjoittanut karpalo
 - 13.06.14 - klo:13:51
 Kuvassa Vehnäpatonki Rosten.



Valkosipulinen, taikka pelkkä vehnäpatonki. Prisma tarjous  -,89 €/kpl. tänään ja huomenna

Eilen tein valkosipulipatongista voikkosia. Paljon Voimariinia ja päälle sitten kermajuustoviipaleita, norm. paksumpia

Tuosta siipaloituna

Olihan maukas makuelämys.

Nyt vehnäpatongista on tarkoitus tehdä vastaavia voileipiä, mutta voimariinin lisäksi laitan pari kerrosta ohuita keitettyjä kananmunanviipaleita, ripaus siihen vuorisuolaa ja päälle meetwurstinsiivuja.

Juomaksi usein  kivennäisvettä, Tonic wateria, tai appelsinjuicea.

Koristeeksi ehkä muutaman ohuen kirsikkatomaattiviipaleen. Omat tomaatit ovat vielä tulollaan. En laita kuvia näistä. Jokaisella pelaa varmaan mielikuvitus. Kaikenlaisia erilaisia nimenomaan voileipien suhteen maiskuteltavia välipaloja kokeilen tämän tästä.

See on hauskaa puuhastelua arjen lomassa. Onnistumisista saa aina uutta pontta. Jamie Oliverin tasolle en pyrikään. Muuten hauskaa hommaa sinänänsä.