Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Mitä mieltä softan päivityksestä 3-versioon ?

Aloittaja Aakku, 28.12.07 - klo:13:58

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Aakku

Tästä phpBB:sta on ilmestynyt jokin aika sitten lopullinen "stable"-versio. Tuli ilmoitus kun olen spostituslistalla.

Kolkkuversioon voi käydä tekemässä tutustumisvierailun vaikkapa täällä :

http://www.phpbbsuomi.com/index.php

Tuossa 3-versiossa on ohjeistuksessa nimenomaan sanottu, ettei 2-version päälle, vaan omaan kansioonsa, jonka jälkeen 2-version tietokanta kopioidaan esim. omalle koneelle ja muunnetaan 3-version ymmärtämään muotoon - näinollen kokeilu on riskitön :)

Tuohon siirtymisestä on sitten tietysti seurauksena se, että Outomaan osoite on jotain muuta kuin nykyinen http://www.outomaa.com/phpBB ... esim. phpBB:n tilalle "vohrumi" tms. valaiseva määrite ...

En ala kokeilemaan, ennenkuin muutoshalukkuutta ilmenee :? Tuossa kolmosversiossa on lisäkilkkeinä mm. liitetiedostojen käyttömahdollisuus ja käsittääkseni myös esiaseteltava kuvien maksimikoko, jolloin softa skaalaa ylisuuret kuvat, eikä näyttö leviä. Myös siinä näkyy olevan mahdollisuus tiivistämiseen niin, että jonkin osaston alle voi perustaa alaosaston jne. Vaikka "yleisön pyynnöstä" tietylle aihepiirille ...

Jään kuulolle.

Indigo

Sanon heti, että en osaa ottaa kantaa. Tärkeintä on tietty se, että Outoman ylläpitäminen on teitillen mahdollisimman helppoa ja vähiten aikaa vievää.

Indigo

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "Indigo"Sanon heti, että en osaa ottaa kantaa. Tärkeintä on tietty se, että Outoman ylläpitäminen on teitillen mahdollisimman helppoa ja vähiten aikaa vievää.

Indigo

Tuo ei varmaan varsinaisesti vähennä tarvittavia toimia, mutta ainakin minusta olisi kivaa kokeilla sen asentamista ... softaan kuuluu muunnosohjelma, koska tietojen tallennussysteemi on kuulemma erilainen kuin kakkossarjan phpBB:issä.

Aijoo - sekin näköjään sanotaan, että mahdollisesti joutuu rekkautumaan uudelleen ... ööh, pitäisiköhän sittenkin odottaa kunnes tuo pikkujuttu on korjattu niin, ettei tarvitsisi sitä manööveriä ? Lueskelin, että sellaisia tapauksia on esiintynyt, joissa osa säilyy ja osa katoaa ... vaikka se on "Final version", on siinäkin vielä jotain bugia.

Tietty pelkästään kokeillessa näkee jäsenlistasta, onnistuiko muunnos ... ja ilmoittaa kullekin spostitse, että /vohrumi saitilla on uusi salasanasi : hilipata_hoi_ja_haitari_soi :P ... soittimia lienee keksitty senverran, että jokaiselle saa omansa laitettua ... Starseedille tuo haitari :lol: kun tällaisesta jossain ketjussa mainitsi.

Haluatko Indiaani pianon, kitaran, urut vai peräti morkoonit ... jos siis alan vaikkapa ensivuonna kokeilemaan ja tunnukset siirtyvät, mutta salasanat eivät ... tämän voin testata Aakku-nimimerkillä.

rapevainaa

Tuo kuvien skaalaaminen olisi hyvä homma. On plajon kuvia jotka pitää jättää pois kun eivät mahdu ruutuun. Voisihan niitä rukkailla mutkun en viiti edes opetella.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "Rape"Tuo kuvien skaalaaminen olisi hyvä homma. On plajon kuvia jotka pitää jättää pois kun eivät mahdu ruutuun. Voisihan niitä rukkailla mutkun en viiti edes opetella.

Pitäisikö minun - toiseen ketjuun viitaten - kuitenkin tehdä uudenvuodenlupaus ? Sellainen, että tutustun kolmosversion ohjeisiin, sekä asennan sen palvelimelle toiseen kansioon, ellei jokin muu syy tahi vastaava tätä estä :lol:

Niinkus ensivuonna sitten.

Siellä linkkaamassani osoitteessa se näyttää pelittävän vallan mainiosti ja siltä voi tenkkapoon iskiessä kysellä neuvoja :) - siellä oli jossain myös selkokielellä [suomeksi] käyty asennus vaihe vaiheelta läpi - pitää etsiä se ketju ja lukea tarkoin.


Aakku

Väliaikatietoja ...

Asentelin phpBB3:n palvelimelle - asennus meni sujuvasti, mutta tietokannan konvertointi phpBB2:sta ei onnistunut. Tämä on välttämätön toimi, koska kolmosversio käyttää erilaista tallennustapaa. Kakkosversiossa [nykyoutomaassa] on tietokanta nimeltään outomaa_phpbb2 ja ennen asennusta loin tyhjän tietokannan cPanelista nimeltään outomaa_phpbb3. Siinä konvertointivaiheessa ropsahti pitkä litania virheilmoituksia, annoin konvertterille lähteeksi outomaa_phpbb2 ja nykyfoorumin osoite oli se, mikä on, eli ../phpBB - tässä litanian ensimmäinen ja viimeinen :(

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /install/convertors/functions_phpbb20.php on line 411: include(./../../phpBB/language/lang_/lang_main.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory

......... paljon vastaavia ............

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /install/convertors/functions_phpbb20.php on line 411: include() [function.include]: Failed opening './../../phpBB/language/lang_/lang_main.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php')


Noin yleisellä tasolla en pidä itseäni erityisen tumpelona, mutta nyt on todella tumpelomainen olo - ihan kuin konvertteri väittäisi, ettei kielipaketteja löydy - outoa, koska enklanti nyt varmasti on mukana jo oletuksena ja suomi on lisätty sinne. No, pitää cPanelin tiedostoselaimella syynätä nuo jutut, että jos sieltä vaikka puuttuu jokin. Tässähän on vain kaksi kieltä - englanti ja suomi...

Miten ihmeessä tulee minun menetellä tästä kiemurasta selvitäkseni... tenkka ja poo päälle :lol: ... aivot solmussa tai jotain.

Sain phpbbsuomi-foorumilta ohjeen ajaa tällainen skripti phpMyAdmin:ssa :

INSERT INTO `phpbb_config` (
   `config_name` ,
   `config_value`
   )
   VALUES (
   'default_lang', 'english'
   );

Senmukaan kaikki on OK, mutta korvaamalla 'english' stringillä 'finnish' tulee tällaista :

MySQL ilmoittaa: Ohjeet
#1062 - Duplicate entry 'default_lang' for key 1


Että suomenkieli on tuplasti parempi kuin englanti :D - tätä pitää kysyä myös, että kuinka ja mistä tuon duplikaatin saa poies ... vähän himmeä olo :shock: ... pitää koittaa etsiä ratkaisua tähän - yksi "venäläinen tapa" [jos muu ei auta] lienee sellainen, että asennan phpBB2:n uudestaan omaan hakemistoonsa suomalainen kielipaketti mukana ja sinne palautan nykyisestä otetun tietokannan varmuuskopion, jonka luoma tietokanta on sitten se, josta konversio tehdään - yksi vika voi olla siinä, että nykyoutomaa on asennettu cPanel:n kautta, eikä "oikeaoppisesti" siirtämällä tiedostot FTP:llä ja selaimessa ajamalla install-ohjelma ... näin ainakin ehdotettiin virheen syyksi sillä phpbbsuomi-foorumilla. Foorumi toimii sinällään OK, vaikka tuo duplikaatti onkin mukana, vain konversio ei onnistu ... ääh, taitaa mennä ensivuoteen.

Jos homma ei ratkea, niin sitten "ollaan näissä" ja sillä siisti. Ihan niinkuin siinä yhdessä sadussa : "Olipa kerran kuningas, jolla oli sen pituinen se ja kuningatar, joka oli läpeensä tyytyväinen. Myös hoviväki pani parastaan."

Hyvää kuluvan vuoden loppuhetkiä jokaiselle oudolle :P - tai tapaammehan me täällä kai tovi ennen paukuttelua ja tovi paukuttelun jälkeen ... pikkupaukkuja päästelen yleensä muutenkin kuten jokainen muukin...

Aakku

Lisää väliaikatietoja.

Nyt tuli konvertoidessa - tietokannan varmuuskopioinnin ja uudelleennimeämisen [kaiken varalta] - jälkeen, kun kielipaketin tuplamäärittely oli poistettu, tällainen ilmoitus :

Fatal error: Allowed memory size of 29360128 bytes exhausted (tried to allocate 79 bytes) in /home/outomaa/public_html/phpBB3/includes/db/mysqli.php on line 213

Kun en ole fatalisti, niin kyselyn laitoin asiasta ja kuulemma viittaa varatun muistitilan [ ??? taitaa tarkoittaa Outomaalle varattua swappia] ylittymiseen - tästä lähti tukipyyntö palveluntarjoajalle ja löysin myös install-tiedostosta rivit, joita muokkaamalla voi yrittää tämän virheen ohitusta ...

Jos luoja tms. suo, niin ehkä jo ensivuonna olemme käyttävä jouheampaa ja myös tietoturvallisempaa kolmosversiota. Asennusohjelma on sinällään selkeä, mutta nämä ylimääräiset tyrmäykset rassaavat.

Perjantai

En minäkään tähän mitään osaa sanoa....en ymmärrä noista yhtään mitään :roll:
Niin se tulee tehdä varmaankin,kun on parasta :roll:

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "Perjantai"En minäkään tähän mitään osaa sanoa....en ymmärrä noista yhtään mitään :roll:

Ai - ajattelin, että keksisit jonkin vippaskonstin, millä fatal error ohitetaan juonikkaasti ...

LainaaNiin se tulee tehdä varmaankin,kun on parasta :roll:

Joo, kunhan palveluntarjoaja vastailee kysymyksiini :D ... "kontaktihenkilö" on varmaan valmistautumassa paukutteluun - rakettien, champagnepullojen ja "takatuuban" :P minä vain rakettien ja oman tuubani.

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä