Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Kunnianloukkaus

Aloittaja Juha, 24.08.14 - klo:17:56

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

THL tiedottaa

#60
Lainaus käyttäjältä: Juha - 27.08.14 - klo:19:58

Jos hullu arvostelee tai tekee arviointeja, on asia varsin epämiellyttävä. Etenkin jos arvioinnit ovat sisällöltään vähemmän mairittelevia.

Mielisairas on muuten eri asia kuin hullu. Itse olen molempia. Poikkeavuus tekee hulluksi, ja psykoositaipumus mielisairaaksi.


(Juhan viesti on kokonaisuudessaan tarkasteltavana tuolla aiempana. Tämä huomautus sen vuoksi, jos joku vaikkapa väittää, että olen saksinut kyseisen viestin sellaiseksi, ettei se vastaa alkuperäistä Juhan tekstiä.)

Kirjoitat olevasi molempia, sekä hullu että mielisairas.
Sitä ennen toteat: "Jos hullu arvostelee tai tekee arviointeja, on asia varsin epämiellyttävä. Etenkin jos arvioinnit ovat sisällöltään vähemmän mairittelevia."

Huomaatko mitään erityistä? Epämiellyttävää, "varsin epämiellyttävää" ...
Ei noista muiden puheista kannata välittää.

karpalo

#61
 Kunnianloukkausasiaa ollaan nyt puitu porukalla. Omasta puolestani sanoisin, että aika lailla monelta kantilta on tullut arvioitua kimurantteja tilanteita.

Kunnianloukkauksista riittää poliisilla ylimääräistä tutkimista tyyliin "väite vastaan väite" jne. Muutenkin poliisin resursseja vain vähennetään kaiken aikaa. Mutta toisaalta oikeusvaltiossa tulisi kaikenlaisille loukkauksille saada nollatoleranssi, maksoi mitä maksoi.

Perusasiat, nimikkeet, nimittelyt, syyttäminen, syyttämättä jättäminen ja monen monet rikosoikeudelliset termit on yhdessä taas kerrattu muistien lokeroista, toki nettiäkin apuna käyttäen.

On aivan selvää kuitenkin, että joitain asioita on voinut jäädä tällä Foorumilla vähemmälle huomiolle. Näitä nyt sitten taannehtivasti Usariakin ruokkiva Foorumin monitoimijäsen Juha voisi vielä halutessaan tuoda esiin.

Ei kuitenkaan riitauttamalla vanhaa, jo yhdessä hyväksyttyä materiaalia.

Kunnianloukkaus on aina vakava asia. Se on loukatun omanarvontunnolle joskus niin musertavaa, että ovat silmänurkastaan jopa kyyneleen saaneet puristettua.  

Olisiko jo lievemmätkin loukkaukset, kuin kunniaan iskostuva saatettava rikosoikeudelliseen piiriin? Tuosta asiasta kait pitäisi laittaa  Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin tarmolla parlamentaarinen komitea pystyyn tutkimaan asiaa?

Muistakaamme, vaikka emme iltarukouksia harrastaisikaan, niin nukkumaan mennessämme jonkinlaista siunausta kaikille kunniansa syyttömästi menettäneille, taikka muuten vain, jopa syyntakeettomille ja vieläpä heidän perheilleen.

Juha

Lainaus käyttäjältä: Rrape - 27.08.14 - klo:19:50
Lainaus käyttäjältä: Juha - 27.08.14 - klo:19:46

Mitä on kritiikki pikkuasioista?
Ketä kiinnostaa nysvätä pilkuista, jne?


Poliisitutkinta nysvää. Kirjain kirjaimelta.


Taitaa olla pimeetä porukkaa, jos tuo on totta.

Amanda


Sutin Iltalehden jutusta klikkasin toista uutista miehestä, jonka toimeentulo ja maine tuhottiin tahallaan laittamalla perättömiä juoruja liikkeelle. Alkuun mies ei tiennyt siitä mitään, eikä kukaan lähipiirissä kehdannut tiedustella sitä häneltä itseltään. Loppujen lopuksi ilmeisesti hänen firmaansa aiottiin vahingoittaa..

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014122018931872_uu.shtml

Lainaa
Pedofiilijuoruista tuli painajainen
Lauantai 20.12.2014 klo 20.50 

Yrittäjä Tapani Saaren bisnekset ja perhe olivat tuhoutua perättömien juorujen takia. Koko painajainen alkoi täysin eri henkilöä koskeneesta lehtiuutisesta.Suti

päivä kerrallaan


karpalo


Olenko minäkin jotenkin sotkeentunut tuohon aiheeseen ?

Pyydän anteeksi, jos olen. Sentään Joulu tulossa.

Ihmisillä pitäisi olla anteeksiantoa.

Amanda


Kalevassa eilen:

Selvitettyjen kunnian­loukkausten määrä romahti – Poliisi lopettaa tutkinnan, jos "perustemppu" ei auta

Romahtanut siksi, kun resursst eivät enää riitä ja vain rankimpia juttuja tutkitaan. Usein selvittäminen mahdotontakin tai vaatisi kansainvälistä rikostutkimusta, jos palvelin on ulkomailla.


Lainaa
.. Tekijän nuoruus tai teon vähäisyys voivat johtaa siihen, ettei tutkintaa jatketa, vaikka tekijä olisi tiedossa. Illukka sanoo, että poliisi tekee "perustemput", kun se selvittää rikosilmoituksia internetissä tapahtuneista kunnianloukkauksista...

Poliisin mukaan törkeissä tapauksissa selvittely saattaa jatkua, vaikka se veisi selvästi enemmän resursseja.

Törkeän kunnianloukkauksen raja voisi Illukan mukaan ylittyä esimerkiksi julkisilla nettisivuilla esitetyissä kunnianloukkauksissa....

Nykyään vain törkeistä kunnianloukkauksista voidaan tuomita vankeuteen...Siis jos loukatun henkilöllisyys on tiedossa sivullisille lukijoillekin. Tässä pikku paikassa meillä oli jo sellainen tapaus, kun eräs epäili toisen foorumistin ammattipätevyyttä ja että tämä olisi saavuttanut sen arveluttavilla tavoilla. Siitä voi saada linnaa.


Kannattaisi pysytellä anonyyminä foorumeilla. Vaikka vaikeaa se on olla paljastamatta mitään RL persoonastaan, kun näinkin kauan notkutaan yhdessä.

Syrinx

Täällä vaalit lähestyvät ja Kepu kyselee puheenjohtajansa kunnian perään persujen Oinoselta, Sipilä kun liittyy jonkun omistuksensa kautta maalla äärimmäisen epäsuosittuihin jätevesikaivoihin...

Saapa nähdä jääkö herrojen väliseksi vai tarvitaanko väliin virkavaltaa, tuskin... luulen että vaalien jälkeen puheet lakaistaan pöydän alle jos ei sitten nosteta hallitusta muodostettaessa taas esiin ministeriksi haluavien edessä...


Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä