Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Euroopassa tapahtuu..

Aloittaja risto, 04.03.14 - klo:23:29

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 3 Vieraat katselee tätä aihetta.

Suti

Lainaus käyttäjältä: Tiistai - 17.02.16 - klo:13:10

Pointti on, ettemme tunne somaleja muuten kuin heidän steretyyppinsä myötä.. Heitä tapasi vain Saudeissa ja sielläkin vain alimmissa hommissa kuin vihannestorilla lastia purkamssa ym., mutta myyjinä ei koskaan eikä missään.

Kun tuota luin tajusin että somaleista minulla on stereotyyppinen käsitys, muista roduista (rotuja ei kuulemma ole, mitähän pitäisi kirjoittaa) ei ole mitään tyyppikäsitystä.
Somaleista minulla on käsitys että ovat sillä tapaa ylpeitä etteivät voi palvella ainakaan valkoista ihmistä. Palveluammatti ei käy.
Eivät myöskään ole samalla tapaa sosiaalisia kuin vaikkapa...kuubalaiset tai amerikan neekerit joilta laulu ja soitto ja yhdessä riemuitseminen käy. Mikä mahtaa olla islamin vaikutus tuohon eroavaisuuteen.
Mutta tämä on kuten itsekin tajuan vain stereotyyppinen käsitys.
päivä kerrallaan

Amanda

#2031
LainaaEuroopan unionin maillahan ei ole mitään yhteistä arvopohjaa, vaikka siihen monta kertaa vedotaankin ja vertaillaan EU:n arvopohjaa muiden maiden vastaaviin. Yhä kaueammas siitä ovat etääntymässä mm. Unkari, Puola...

Ei muuta kuin eurooppalaisuus ja samankaltainen kulttuuriymmärrys, mikä johtuu yhteisestä historiasta ja koulussa opetettavista aiheistakin.

Euroopan demokratia on läpikäynyt satoja vuosia kestäneet kasvukivut kuin mitä nähdään nyt kehitysmaissa.

Ei demokratiaa voida viedä muihin maihin aseilla. Se on aikaansaanut vain anarkian, mikä on kaikista huonoin lopputulos...  nyt ollaan jälkiviisaita... :-x


Suti

Tiistai on oikeassa, yhteistä arvopohjaa Euroopassa on mm. ihmisoikeudet, sananvapaus, demokratia. Nämähän puuttuvat ihan joiltakin Euroopan rajanaapureiltakin.
päivä kerrallaan

Armas Ryssiväinen

Lainaus käyttäjältä: Suti - 18.02.16 - klo:09:32
Tiistai on oikeassa, yhteistä arvopohjaa Euroopassa on mm. ihmisoikeudet, sananvapaus, demokratia.
siis roomalainen oikeus, oikeusvaltio, en rättsstat.

Suti

noh, oikeusjärjestelmä on eri asia kuin arvopohja.
päivä kerrallaan

Armas Ryssiväinen

Lainaus käyttäjältä: Suti - 18.02.16 - klo:11:49
noh, oikeusjärjestelmä on eri asia kuin arvopohja.
Premissihän oikeudellisella ajattelulla on aina; oli se sitten miten primitiivinen tahansa, hammurabin laki. 
Myös kokonainen ihmiskäsitys tulee huomattavana lisänä kehittyneempiin oikeusjärjestelmiin, ja niiden oikeusfilosofiaan.
Olisi näissä mun mielestä ihan kouluopetuksen yleistietoonkin ainesta, kun siellä kuitenkin kaiken maailman järkeä nolaavia kylkiluujuttuja yhä vielä kelataan.


Suti

Samasta arvopohjasta voidaan päätyä erilaisiin oikeusjärjestelmiin.
päivä kerrallaan

Amanda



Juu. Mutta pitää muistaa, mitä Euroopassa, eurooppalaisen sivistyksen kehdossa tapahtui vasta 70 vuotta sitten. Italiakin oli kovasti mukana Hitlerin ideologiassa, kuin myös Itävalta.

Demoktratia toimiakseen tarvitsee valistuneen kansan, joka ei ole mikään tahon talutusnuorassa.

Atlantin takaiset presidentinvaalit huolestuttavat, koska siellä tavallinen kanssa ei tiedä muusta maailmasta juuri mitään, vaan elävät kuin toisella planeetalla. Omassa maassa ja sen historiassa on taroeeksi oppimista koulussa, ettei Euroopan tai muun maailman historia tai tavat kiinnosta. Ovat helposti manipuloitavissa..

Ajattelevat kansalaiset siellä ovat eniten huolissaan tulevaisuuden suhteen.

Armas Ryssiväinen

Lainaus käyttäjältä: Suti - 18.02.16 - klo:12:19
Samasta arvopohjasta voidaan päätyä erilaisiin oikeusjärjestelmiin.
Siinä on liikkumavara, sure, mutta ei kuitenkaan kauhian suuri. Premissi määrää mitkä argumentit valitaan, tilanteessa, kun asioita voidaan argumentoida yht' hyvin niin puolesta kuin vastaankin. Tästä syystä muuten joku ydinvoima kuin aborttikin ovat arvokysymyksiä.
Oikeusvaltio-oikeusjärjestelmiä on koetellut  eritoten kysymys kuolemanrangaistuksen oikeudellisuudesta - siihen  on myös palattu, muuten kehittyneissä yhteiskunnissa.

Armas Ryssiväinen

Lainaus käyttäjältä: Tiistai - 18.02.16 - klo:12:39


Juu. Mutta pitää muistaa, mitä Euroopassa, eurooppalaisen sivistyksen kehdossa tapahtui vasta 70 vuotta sitten. Italiakin oli kovasti mukana Hitlerin ideologiassa, kuin myös Itävalta.
Suomi kuitenkin maailman ainut demokratia, joka vapaaehtoisesti meni natsien kelkkaan aseveljeksi. Arka kohta näihin päiviin - mutta just nyt auki. Suomen historiassa  taas systemaattisesti vielä puhutaan aseveljeydestä "Saksan" kanssa (Keski-Euroopassa riehui samaan aikaan natsi-Saksa niminen hirmuhallinto). Tämä oli sodan jälkeisen länsi-Saksan suuri haaste, kuinka estetään vastaavanlainen totalitarismin puhkeaminen sivistyksen keskellä, mm. malli jossa valtio tukee marginaalisia mielipidelehtiä tulee sieltä, ja ymmärrettävästi otti kopin myös mm. Suomessa.


Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä