Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Vastaa

Seuraavat virheet tapahtuivat lähetettäessä viestiä:
Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.
Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.
Liitteet ja muut asetukset
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä

Yhteenveto

Kirjoittanut Paha setä
 - 19.08.09 - klo:15:45
Se oli muuten perse; -sta, stä. Siitä ei saa tolkkua.
Kirjoittanut JukriS
 - 19.08.09 - klo:15:40
Jos kavitaatio voi nopeuttaa mädännäisyys atomiytimissä liuoksena, olemme vielä nähdä hyviä todisteita siitä.

Is it possible to speed up radioactive decay by squeezing atoms? Onko mahdollista nopeuttaa radioaktiivisen hajoamisen pusertamalla atomien?

In the last few months, Fabio Cardone, at the Institute of Nanostructured Materials, in Rome, Italy, and a few pals have posted on the arXiv a growing body of evidence that it is. Varsinkin viime kuukausina, Fabio Cardone klo Institute of nanorakennemateriaalien, Roomassa, Italiassa, ja muutama kaverukset on toimitettu arXiv yhä enemmän todisteita siitä, että se on.

In March, Cardone and co reported an increase in neutron emissions when crushing marble and granite. Maaliskuussa Cardone ja yhteistyötä raportoitu lisää neutroneja päästöt kun murskaus marmoria ja graniittia. Their conjecture is that the crushing causes the piezonuclear fission of iron atoms into two aluminum nuclei emitting two neutrons. Heidän arvelu on, että murskaus aiheuttaa piezonuclear halkeamistuotteita rauta-atomien kahteen alumiini atomiytimissä säteilevälle kaksi neutroneilla.

But our focus today is a paper published in February, in which the team reported that cavitation--the generation and collapse of tiny bubbles in a liquid using pressure waves--causes the rate of decay of thorium-228 in solution to increase 1,000 times. Mutta meidän keskittyä tänään on paperi julkaistiin helmikuussa, jossa ryhmä ilmoitti, että kavitaatio - Sukupolvenvaihdos ja romahtaminen pieniä kuplia ja nestemäisestä käyttämällä paine aallot - aiheuttaa osuus lahoamisesta torium-228 liuoksena lisätä 1000 kertaa .

I guess it's not entirely beyond belief that cavitation could have an effect on the nuclei of atoms in solution. Oletan, se ei ole täysin käsittämätöntä, että kavitaatio voi olla vaikutusta atomiytimissä atomien ratkaisu. Cavitation is known to generate huge pressures and temperatures. Kavitaatio on tunnetusti tuottaa valtavia paineita ja lämpötiloja. By some theories, the energy released in this process is close to that needed for fusion. Joidenkin teorioiden, energia vapautetaan tämä prosessi on lähellä, että tarvitaan fuusio. But it's fair to say that the current consensus is that there is no good evidence that this line has been crossed in practice. Mutta se on reilua sanoa, että nykyinen konsensus on, että ei ole olemassa hyvää näyttöä siitä, että tämä linja on ylittänyt käytännössä.

Nevertheless, Cardone's claims are interesting, and his paper was published in Physics Letters A earlier this year. Kuitenkin Cardone väitteet ovat mielenkiintoisia, ja hänen paperi julkaistiin Fysiikan Letters A aiemmin tänä vuonna.

Today, however, Stephan Pomp and pals from Uppsala University, in Sweden, cast some doubt on the result and the methods used by the Cardone team in the Physics Letters A paper. Tänään kuitenkin, Stephan POMPE ja kaverukset alkaen Uppsalan yliopisto, Ruotsissa, valettu joitakin epäilyksiä tulokseen ja menetelmiä, joita Cardone joukkue on Physics Letters A paperilla.

They point out that the Cardone claim is extraordinary given the body of evidence gathered over the past 100 years about nuclear decay. Ne huomauttavat, että Cardone väite on poikkeuksellinen koska todisteet kerännyt viimeisten 100 vuoden aikana noin ydinalan lahoamisesta. Such an extraordinary claim should be backed by extraordinary evidence. Tällainen ylimääräinen vaatimus olisi tuettava ylimääräisessä todisteita.

"We find that such evidence is missing in this paper and it even seems that methodological mistakes have been made," they say. "Olemme sitä mieltä, että tällaista näyttöä ei ole tässä asiakirjassa, ja se jopa näyttää siltä, että metodologisia virheitä on tehty," he sanovat.

Thorium decays by emitting alpha particles. Torium hajoaa se säteilee alfa-hiukkasia. Pomp and pals say that Cardone and co placed their detector underneath the glass vessel containing the thorium solution. POMPE ja kaverukset sanoa, että Cardone ja yhteistyötä sijoitettu niiden detektorin alla lasiastia sisältää torium ratkaisu. "We note that the range of the emitted particles in glass is in the order of tens of micrometers and that it thus would be impossible for particles . . . to penetrate the vessel." "Voimme todeta, että monia yhteisön synnyttämä hiukkasia lasi on yhteensä kymmeniä mikrometriä ja että se siten olisi mahdotonta hiukkasista... Tunkeutumaan alukseen."

They suggest a number of tests that Cardone and co can do to strengthen their results, such as measuring the background counts when the vessel is empty or filled with pure water in which cavitation is taking place. He ehdottavat useita testejä että Cardone ja yhteistyötä voi tehdä vahvistaakseen niiden tuloksia, kuten mittaamalla tausta laskee, kun alus on tyhjä tai täytetty puhtaalla vedellä, jossa kavitaatio tapahtuu.

It'll be interesting to see the Cardone team's reply to these criticisms; perhaps they'll be able to answer each point made by Pomp and pals. It'll olla mielenkiintoista nähdä Cardone joukkueen vastata tähän kritiikkiin, ehkä he voivat vastata kunkin kohdan tekemät POMPE ja kaverukset.

In the meantime, the question still stands: can pressure waves accelerate nuclear decay? Sillä välin, kysymys on edelleen: voiko paine aallot nopeuttaa ydinvoiman lahoamisesta? Not on the evidence presented by Cardone and co so far. Ei todisteita esittämä Cardone ja yhteistyötä niin pitkälle.
Kirjoittanut Paha setä
 - 19.08.09 - klo:15:34
Kokeilusi epäonnistui.
Kirjoittanut Paha setä
 - 19.08.09 - klo:15:05
Ja sama suomeksi, kiitos.