Outomaa on outo maa.
Lainaus käyttäjältä: Iita - 19.12.09 - klo:10:39
Minusta oli aika huikeaa, kun omaa työnkuvaa laajennettiin ja minulle todettiin että "ei tuohon pysty kukaan" - kunnes joku kokeili tästä väitteestä huolimatta.
Osa asetetuista rajoista perustuu olettamuksiin, joita ei vain ole kukaan koskaan ennen kyseenalaistanut. Osa rajoista taas on nk. traditioita, jotka ovat syntyneet ajan saatossa ja niitä ei sitten ole aikoihin analysoitu tai pohdittu sen laajemmin. Vasta sitten, kun ihminen alkaa ajattelemaan omia rajojaan tiedostamalla ne, alkaa tapahtua. Meilllä kaikilla on rajamme, siitä emme pääse mihinkään. Eri asia on, ovatko rajat sitten tarpeeksi "laajalla". Olemmeko haastaneet itsemme uudestaan ja uudestaan yhä parempiin (?) suorituksiin henkisesti, fyysisesti ja moraalisesti (kyllä, teen tästäkin moraalikysymyksen)? Ja jos olemme, niin mikä on lopputulos? Järkensä menettäminen, burn out, tasapainoisempi sielunelämä, onnistumisen tunteeseen addiktoituminen? Itselleni se oli tuo viimeisin, johon olen ollut koukussa jo hyvän tovin. Nimimerkillä työ, opiskelu, pieni vauva hoidettavana ja kaikkeen sitä vain jotenkin pystyi ilman että mitään olisi tullut laiminlyödyksi.
Joskin luin iltasatuna pojalleni selontekoja klustereista, mutta se nyt on sivuseikka. Tehokasta ajankäyttöä, ja esim. liiketalouden diagrammit olivat kivan värikkäitä palkkeja ja piirakoita. Pisteet siitä himaan koska lapset tykkäävät värikkäistä juttusista riippumatta siitä, mitä ne ovat tai esittävät.
Tämä on muuten btw se minun kymmenes viestini. Pääsen siihen hienoon klubiin.
Iita
Lainaus käyttäjältä: Iita - 19.12.09 - klo:10:39
Minusta oli aika huikeaa, kun omaa työnkuvaa laajennettiin ja minulle todettiin että "ei tuohon pysty kukaan" - kunnes joku kokeili tästä väitteestä huolimatta.
LainaaOsa asetetuista rajoista perustuu olettamuksiin, joita ei vain ole kukaan koskaan ennen kyseenalaistanut. Osa rajoista taas on nk. traditioita, jotka ovat syntyneet ajan saatossa ja niitä ei sitten ole aikoihin analysoitu tai pohdittu sen laajemmin. Vasta sitten, kun ihminen alkaa ajattelemaan omia rajojaan tiedostamalla ne, alkaa tapahtua. Meilllä kaikilla on rajamme, siitä emme pääse mihinkään. Eri asia on, ovatko rajat sitten tarpeeksi "laajalla". Olemmeko haastaneet itsemme uudestaan ja uudestaan yhä parempiin (?) suorituksiin henkisesti, fyysisesti ja moraalisesti (kyllä, teen tästäkin moraalikysymyksen)? Ja jos olemme, niin mikä on lopputulos? Järkensä menettäminen, burn out, tasapainoisempi sielunelämä, onnistumisen tunteeseen addiktoituminen? Itselleni se oli tuo viimeisin, johon olen ollut koukussa jo hyvän tovin. Nimimerkillä työ, opiskelu, pieni vauva hoidettavana ja kaikkeen sitä vain jotenkin pystyi ilman että mitään olisi tullut laiminlyödyksi.
LainaaJoskin luin iltasatuna pojalleni selontekoja klustereista, mutta se nyt on sivuseikka. Tehokasta ajankäyttöä, ja esim. liiketalouden diagrammit olivat kivan värikkäitä palkkeja ja piirakoita. Pisteet siitä himaan koska lapset tykkäävät värikkäistä juttusista riippumatta siitä, mitä ne ovat tai esittävät.
LainaaTämä on muuten btw se minun kymmenes viestini. Pääsen siihen hienoon klubiin.
Iita