Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Laskiaispulla

Aloittaja Eugen, 24.02.09 - klo:12:36

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Eugen

Sanovathan italialaisetkin pitsaansa oikeaksi, kun siihen on silpastu vain vähän tomaattimurskaa käntyn päälle, ei auta vaikka jenkkilässä pn keksitty suositumpi versio, jossa on oikeasti täytettä! Alkuperäinen idea on aito, korjaus-sarja on revisionismia!
Miksi muuten pitsan päällisiä sanotaan täytteeksi? Vain Calzonessa on täytettä! Kielitoimisto hoi!
"Aye, caramba!"

Aakku

Lainaus käyttäjältä: Eugen - 26.02.09 - klo:09:31
Sanovathan italialaisetkin pitsaansa oikeaksi, kun siihen on silpastu vain vähän tomaattimurskaa käntyn päälle, ei auta vaikka jenkkilässä pn keksitty suositumpi versio, jossa on oikeasti täytettä! Alkuperäinen idea on aito, korjaus-sarja on revisionismia!
Miksi muuten pitsan päällisiä sanotaan täytteeksi? Vain Calzonessa on täytettä! Kielitoimisto hoi!

Pizzan nimellä kai tehdään jos jonkinlaisia sörsseleitä, mutta mitä laskiaispullaan tulee, kertoo Wikipedia seuraavaa :

Laskiaispulla on vehnäjauhoista, kananmunista, sokerista, maidosta, vedestä tai niiden yhdistelmästä, suolasta ja voista tai margariinista valmistettu leivinhiivalla kohotettu makea leivonnainen, joka on täytetty kermavaahdolla ja vaihtoehtoisesti joko mantelimassalla tai hillolla. Laskiaispulla on perinneleivos ja sitä syödään laskiaisena hernekeiton ohella.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Laskiaispulla

Nih - mantelimassa ja hillo mainitaan vaihtoehtoina :)

Eugen

Niin, mutta tuonne Hikipediaan pääsee sössimään tekstiä kuka tahansa.... varmaan joku Nainen! (Tämä viimenen on sitaati Fakta Homman Aulikselta, jonka Ladaa oli kaupan pihassa kolhittu!)
"Aye, caramba!"

ville

Totta ettei Wikipediaa voi tässä asiassa pitää tarkkana tietolähteenä. Englanninkielinen sivu meni jopa niin pitkälle, että sanoi ruotsalaisessa laskiaispullassa olevan mantelimassaa, kun taas suomalaisessa (yleensä) hilloa. Jonkun pitäisi siellä huomauttaa, että artikkelin neutraalius on kyseenalainen.

eikun, siellä sanottiinkin niin, että Suomessa marsipaani usein korvataan mansikkahillolla..
http://en.wikipedia.org/wiki/Shrove_Tuesday#Shrove_Tuesday_Traditions

edit2: Samassa artikkelissa on näköjään annettu sama tieto kahdella eri painotuksella:
http://en.wikipedia.org/wiki/Shrove_Tuesday#Fat_Tuesday
1: The semla is also traditional in Finland but they are usually filled with jam instead of almond paste.
2: Finns also share the tradition of the marzipan and cream filled pastry with Swedes, although often the marzipan is replaced with strawberry jam.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: Eugen - 26.02.09 - klo:14:10
Niin, mutta tuonne Hikipediaan pääsee sössimään tekstiä kuka tahansa.... varmaan joku Nainen! (Tämä viimenen on sitaati Fakta Homman Aulikselta, jonka Ladaa oli kaupan pihassa kolhittu!)

Varmaan joku nainen on kirjoittanut tämänkin artikkelin Myllyn Paras Oy:n laskiaispullasta :

Muheva Iso Laskiaispulla

"..... Halkaise jäähtynyt jättipulla. Koverra pullan sisusta kuorista irti. Kostuta jäänyt ylä- ja alaosa pullasta vaniljamaidolla. Vatkaa täytettä varten kerma vaahdoksi, lisää sokeri, mausteet ja rahka sekä koverrettu pullan sisus. Täytä jättipulla laittamalla väliin reilusti hilloa ja kermarahkaseosta ....."

Lainaus käyttäjältä: ville - 26.02.09 - klo:16:41
Totta ettei Wikipediaa voi tässä asiassa pitää tarkkana tietolähteenä. Englanninkielinen sivu meni jopa niin pitkälle, että sanoi ruotsalaisessa laskiaispullassa olevan mantelimassaa, kun taas suomalaisessa (yleensä) hilloa. Jonkun pitäisi siellä huomauttaa, että artikkelin neutraalius on kyseenalainen.

eikun, siellä sanottiinkin niin, että Suomessa marsipaani usein korvataan mansikkahillolla..
http://en.wikipedia.org/wiki/Shrove_Tuesday#Shrove_Tuesday_Traditions

Mitenkäs englantilaiset täyttävät omat laskiaispullansa ? Ilmeisesti näissä on kansallisia eroja, perinteissä.


ville

Lainaus käyttäjältä: Aakku - 26.02.09 - klo:19:43
Mitenkäs englantilaiset täyttävät omat laskiaispullansa ? Ilmeisesti näissä on kansallisia eroja, perinteissä.

Eihän laskiaispullia syödä kuin Ruotsissa, Suomessa ja ilmeisesti Virossakin. Englantilaiset syövät räiskäleitä laskiaisena. Pullaa ei tunneta oikeastaan lainkaan. Lähin vastine voisi  olla scones, joita tarjoillaan clotted creamin ja hillon kera. Mutta ei siis laskiaisena.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: ville - 27.02.09 - klo:00:35Eihän laskiaispullia syödä kuin Ruotsissa, Suomessa ja ilmeisesti Virossakin. Englantilaiset syövät räiskäleitä laskiaisena. Pullaa ei tunneta oikeastaan lainkaan. Lähin vastine voisi  olla scones, joita tarjoillaan clotted creamin ja hillon kera. Mutta ei siis laskiaisena.

Hmmm... sinähän voisit alkaa noin ikäänkuin ohimennen valistamaan englantilaisia tässä pullakulttuurissa ja myös mainostaa karjalanpiirakoita.

Myöhemmin sitten lisäät tuotteisiin mämmin - sitä ei ehkä ensimmäiseksi kannata esitellä ... ties mitä ajattelevat. Ulkonäöltään kun ei oikein vaikuta syötävältä...

Tiistai


Piti mainita Mämmi  >:( 

Vaikka tietää pääsiäisen olevan tulossa, niin oli jotenkin unohtunut tuo Herkku. Mutta se on sitä vain hyvin tehtynä.
Viimeksi söin jotain kuukautta ennen pääsiäistä Suomessa, sisko toi kaupasta ja neuvoi, että elä osta mitään muuta merkkiä, kuin sitä hänen suosimaansa. Tosiaan, eri leipomosta maistui hirveältä..

Äiti oli hyvä kokki ja erikoisruuat onnistuivat aina.  Mämmi oli hyvää, sitä muistaakseni paistettiin jälkiuunissa aika pitkään.

Heh, englanninkielinen Wikipedia tuntee sen  http://en.wikipedia.org/wiki/Mämmi

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä