Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Suomalaisten juuret

Aloittaja AveLazio, 09.01.11 - klo:21:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

AveLazio

Kiitos. Mutta tuo oli vähän apeaa kyllä - Raumalla kun puhutaan viron kieltä kuten Lounais-Suomessa muutenkin.
At a narrow passage there's no brother, no friend

karpalo

Lainaus käyttäjältä: AveLazio - 26.08.12 - klo:13:50
Kiitos. Mutta tuo oli vähän apeaa kyllä - Raumalla kun puhutaan viron kieltä kuten Lounais-Suomessa muutenkin.

Joo, dämmöst dääl o ollam me kaik ilossi eestläissi, me tääl Raumam bual siis ei Viro.

Estländerna snackar att dom är estlänningar, inte några virolaisia.

risto


THL tiedottaa

#713
Lainaus käyttäjältä: kulman takaa - 26.08.12 - klo:14:33
Lainaus käyttäjältä: AveLazio - 26.08.12 - klo:13:50
Kiitos. Mutta tuo oli vähän apeaa kyllä - Raumalla kun puhutaan viron kieltä kuten Lounais-Suomessa muutenkin.

Joo, dämmöst dääl o ollam me kaik ilossi eestläissi, me tääl Raumam bual siis ei Viro.

Estländerna snackar att dom är estlänningar, inte några virolaisia.

Где туалет?
Da questa parte.



Ei noista muiden puheista kannata välittää.

AveLazio

Alan taas uskoa Outomaahan:
On THL (joka on kai yhtä älykäs kuin mie) ja Kulma (joka heittää nyt niin hienoa kielihuumoria, että on ansainnut ison alkukirjaimen nikkiinsä). Ja sitten on Ripa ja AveLazio, joita ilman foorumit kuihtuvat. ;)
At a narrow passage there's no brother, no friend


risto


AveLazio

At a narrow passage there's no brother, no friend

AveLazio

Tämä laulu olisi pitänyt soittaa heti alkuun. Olisivat jaskat ja muut höpöilijät ehkä jääneet pois ketjusta. Tässä esitellään Suomen lähijuuria asiantuntijavoimin:


http://www.youtube.com/watch?v=sq45Y864cX4
At a narrow passage there's no brother, no friend

risto


Pönni

Lainaus käyttäjältä: AveLazio - 26.08.12 - klo:22:13
Tämä laulu olisi pitänyt soittaa heti alkuun. Olisivat jaskat ja muut höpöilijät ehkä jääneet pois ketjusta. Tässä esitellään Suomen lähijuuria asiantuntijavoimin:

Juurituholaisia.

Kommunikointikyvyttömyyttä, kiusantekoa, provosoitia, härnäämistä, nokittelua, isottelua, uhoa..

Alkukantaista primitiivikäyttäytymistä. Sitäkin että ruoho näyttää vihreämmältä aidan takana, naiset kauniimmilta naapurimaassa.. hm.. no ni, päästiinhän niihin sukujuuriin ja sukurutsaankin takas aiheena. Jotta ei väestö muuttuis rutsaseks, on pakko naida kauempaa kuin kotoo ja naapurista. Mutta.. Mites jos paikallisväestön taholla ei päästetä tyttäriä mihinkään, jos naapuruus-suhteet on tulehtuneet? Jos ei osata kuin uhota ja haastaa riitaa, kiusata ja vittuilla, riitahan siitä tulee ja isompia tappeluita kutsutaan nimellä sota.

Ei se sen kummepaa ole.
Mun mielestä riidan aiheuttaminen ei ole mikään ylevä juttu. Parempi ois kun ei "ruokkis trolleja".. antais peikkojen vaan huudella.

Se on kuitenkin hiukan eri asia että saako naapurin rajan yli ampua tykillä? Että pitääkö sietää aina vaan ja loputtomiin se että jotkut käy päälle kuin yleiset syyttäjät piittaamatta lainkaan siitä että pitäis kunnioittaa niin yksilöiden rajoja kuin laajemmalti suurempien ihmisryhmien..

Kukaanhan ei tätä planeettaa omista. Ei yksikään ihminen tai kansa ole saanut miltään jahvetilta lupaa tappaa ketään missään koskaan. Ihan on pelkkää evoluutioo ja selviytymistaistelua kaikki kähyt, rajakiistat luonnonvarojen takia tai siks että pitää päästä jatkamaan sukua.

Nykyisen inhimillisyyden aikana kun ihminen on kehittynyt olennoksi, jolla on kykyä oppia monia kieliä ja käydä kauppaa eri talousalueiden kesken, maanomistus sinällään on menettänyt merkitystään ja hyvä niin meidän kaamoksessa kituvien takia kun satokausi kotomaassa on lyhyt, halla vie yhä viljat ja pitkä talvi vähällä ravinnolla vois pyyhkästä väestön täältä äkkiä olemattomiin. Siihen loppuis nämäkin pueet juurista, jotka oli mutta kuihtui pois.

Hyvät kauppasuhteet, sopusuhtainen vienti ja tuonti, ne on tätä päivää, ei se että lähdetään ryöstöretkelle sinne missä pippuri kasvaa.

Pettuahan täällä on järsitty moneenkin kertaan ja kerran on jääkauden jälkeinen väestömme kuollut lähes sukupuuttoon, liekö ollut yhtaikaa nälänhätä ja joku rutto vienyt manan majoille nälkiintyneet, joilta on puuttunut vastustuskyky samoin kuin terveyttä edistävät asuinolosuhteet. Köyhyyden kaveri on kaikinpuolinen kurjuus..

Toki jos ei ole mitään myytävää muille niin kai sitä sitten koittaa kerjätä tai jos se on kunniajuttu niin aloittaa sodan.. Niin aina.. Ei yltäkylläisyydessä elävien, joilla on omassa maassa tuotantoa, myytävää ja myytävälle kysyntää, eipä tartte viisaiden sotia. Viisaathan osaa sumplata asiat niin että hommat toimii.

Suomessa aikoinaan kapinoitiin niin että syttyi sisällissota. Oli liian suuret tuloerot, oli suuriruhtinaskunta, joka hallitsi diktaattorimaisesti asuinsijojamme piittaamatta rahvaan oikeuksista, joita oli poljettu jo aiemmin Ruotsin hallinnoidessa. Sekasorto aiheutti kapinan jne..

http://fi.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Lenin

"Lenin ja Suomi

Lenin toimi maastakarkotuksensa aikana usein Suomesta käsin. Suomessa Leninillä oli tukijoita ja myös ystäviä. Lenin esitti ensimmäistä kertaa myötämielisyytensä Suomen itsenäisyydelle Tampereella 1905 ja 1906 pidetyissä kokouksissa. Kokoukset pidettiin samassa talossa, jossa Lenin ensimmäistä kertaa tapasi tulevan seuraajansa Josif Stalinin. Nykyään tuossa talossa on länsimaalaisittain ainutlaatuinen Lenin-museo.

Vallankumouksen jälkeen Lenin yllytti kirjeissään Suomen SDP:tä tekemään aseellisen vallankumouksen Suomessa ja lähetti Stalinin puoluekokoukseen tukemaan vaatimuksiaan. SDP:n puoluekokous kuitenkin äänesti tätä vastaan 26. marraskuuta 1917 äänin 59–43;[84] vastaavan päätöksen Työväen Vallankumouksellinen Keskusneuvosto teki jo 10.11. äänin 18–8).

Suomen eduskunnan julistettua Suomen yksipuolisesti itsenäiseksi porvarienemmistöllä 6. joulukuuta. Lenin tunnusti Suomen itsenäisyyden 31. joulukuuta 1917. On esitetty erilaisia arvioita siitä, miksi Lenin hyväksyi porvarillisen Suomen itsenäisyyden. Selvimpänä ovat nähtävissä Leninin puolueohjelmaankin kirjatut ideologiset syyt, joiden johdosta myös joukko muita valtioita – muun muassa Viro ja Ukraina – pääsi itsenäistymään neuvosto-Venäjästä. Leninin on esitetty toivoneen Suomessa puhkeavan vallankumouksen, joka palauttaisi Suomen jälleen neuvosto-Venäjän yhteyteen. Myös Suomen SDP:n pyyntö on saattanut vaikuttaa asiaan.

Suomessa Leninin asemaa itsenäisyyden tunnustajana ovat korostaneet ennen kaikkea vasemmistolaiset. Ideologisesti toisella kannalla olevat pitävät sitä historian väärentämisenä.[85] Suomen itsenäisyyden tunnustaminen ei ollut Lenille itsetarkoitus, vaan se oli ensisijaisesti keino sosialistisen vallankumouksen toteuttamisen helpottamiseksi Suomessa.[86]
"

-Siitä itsensäisyydestä sitten tapeltiin myöhemmin mutta sekava oli sekin juttu. Suomessa kahinat oli saksanmielisten ja neukkumielisten välillä vaikka valtaosalle tavallista kansaa ei varmaan ollut selvää kumpaa ois pitänyt kannattaa ja miksi? Saksan häviö oli kuitenkin riemullinen juttu ja Suomi säilytti itsenäisyytensä kun Neuvostoliitto voitti Saksan.

Täällä pulipäänatsit leuhkii sillä että kaikki ois vain ja ainoastaan suomalaisten sotasankareiden ansiota mutta höpöhöpöä se. Ilman apua ei ois Suomi voittanut. Jos kaikki ois ollu saksanmielisiä niin oltais häviäjiä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_sotahistoria#Suuriruhtinaskunnan_ajanjakso_1809-1918

"Jatkosota ja Lapin sota

Huhtikuussa 1941 Hitler määräsi suunnittelemansa Venäjän-hyökkäyksen ajankohdaksi 22. kesäkuuta 1941. Suomen asema tässä hyökkäyksessä oli pitkään epäselvä mutta sille oli joka tapauksessa varattu siinä rooli. Saksa oli jo saanut aiemmin tehtyä sopimuksen Suomen kanssa saksalaisten joukkojen kauttakulusta. Virallisesti nämä olivat vain joukkojen vaihtoon Norjasta liittyviä siirtokuljetuksia. Saksan asenne Suomea kohtaan oli muuttunut vuosien 1940–1941 vaihteessa. Nyt Suomi nähtiin tärkeänä osana idänhyökkäyksessä. Suomen asema välirauhan aikaan Talvisodan jälkeen oli ollut hyvin tukala ja poliittinen liikkumavara oli niukka. 26. kesäkuuta 1941 presidentti Risto Ryti piti radiopuheen jossa hän totesi Suomen ja Neuvostoliiton välillä olleet vaikeudet ja ne myönnytykset joihin Suomi oli taipunut. Hän sanoi etteivät suomalaiset vihanneet Neuvostoliiton kansoja ja ettei suomalaiset olleet ylläpitäneet mitään kostoaikeita. Lyhyesti Ryti totesi vuosisataisen idänpaineen helpottamiseksi nyt olevan paremmat onnistumisen mahdollisuudet kuin koskaan aiemmin. Saksan hyökättyä 22. heinäkuuta. Neuvostoliiton koneet pommittivat 25. kesäkuuta kohteita Suomessa. Näitä Neuvostoliitto perusteli väitteillä Suomen tekemistä pommituksista. Näitä ei oltu kuitenkaan tehty. 29. kesäkuuta saksalaiset joukot ylittivät Neuvostoliiton rajan Petsamossa. Saksalais-suomalaiset joukot aloittivat hyökkäyksensä Sallassa 1. heinäkuuta.

Jatkosodan päättyessä aselepoehtojen mukaisesti Suomi sitoutui karkottamaan saksalaiset joukot maasta 15. syyskuuta 1944 mennessä. Saksalaiset näkivät tärkäksi tavoitteeksi suojata Pohjois-Norjaa ja Petsamon nikkelikaivoksia joten he aloittivat vapaaehtoisen vetäytymisen pohjoista kohden. Saksalaiset käynnistivät operaatio Birken ja Lapin sodan katsotaan alkaneen Suomen ja Saksan välillä. Aluksi sota oli vain näennäinen suomalaisten seuratessa sovitusti saksalaisten peräytyessä. Saksalaiset auttoivat tänä aikana evakuoimaan Lapin siviiliväestön Ruotsiin ennen vihollisuuksien alkamista. 15. syyskuuta saksalaiset laukaisivat operaatio Tanne Ostin, maihinnousuyrityksen Suursaaren valtaamiseksi. Suomalaisjoukkojen ja Neuvostoliiton ilma- ja merivoimien vastarinnan ansiosta maihinnousu epäonnistui ja sen johdosta operaatio Tanne West, vastaava maihinnousu Ahvenanmaalle, peruttiin.

Saksalaisten yritettyä vallata Suursaaren ja miinoitettua Suomen rannikkoa myöntyivät suomalaiset Neuvostoliiton vaatimuksiin, ja aloittivat 28. syyskuuta varsinaiset sotatoimet yhteenotolla Pudasjärvellä. Muutamaa päivää myöhemmin suomalaiset nousivat maihin Torniossa, iskien saksalaisten selustaan. Tornion maihinnousua saksalaiset pitivät vallinneen herrasmiessopimuksen pettämisenä ja ryhtyivät varsinaisiin sotatoimiin turvatakseen hallitun vetäytymisensä.

Aloitettujen sotatoimien takia saksalaiset ottivat vetäytyessään käyttöön poltetun maan taktiikan. Talvella 1944–1945 sotatoimet jähmettyivät asemasodaksi, sillä saksalaisten asemat Kilpisjärven tien varrella Käsivarren Lapissa olivat niin vahvoja, ettei niiden valtaaminen onnistunut. Keväällä 1945 saksalaiset vetäytyivät pois Ruijasta, minkä jälkeen heidän ei tarvinnut myöskään pitää hallussaan Käsivarren Lappia perääntymistiensä turvaamiseksi. Samaan aikaan Suomi siirtyi käymään sotaa varusmiesjoukoin, sillä varsinainen sodan ajan armeija oli välirauhansopimuksen ehtojen mukaisesti kotiutettu 5. joulukuuta 1944 mennessä. Loppukeväästä sotaa kävi enää 600 miehen vahvuinen kantahenkilökuntaa ja varusmiehiä käsittänyt osasto Käsivarren Lapissa. Näin vähäisiä joukkoja voitiin käyttää, sillä sodan painopiste oli siirtynyt Keski-Eurooppaan eikä Neuvostoliitolla ollut tarvetta painostaa Suomea sodan loppuunsaattamiseksi. Sodan viimeinen yhteenotto käytiin Kilpisjärvellä 25. huhtikuuta 1945. Viimeiset saksalaiset poistuivat Suomen alueelta 27. huhtikuuta, minkä jälkeen Suomi katsoi sodan tosiasiallisesti päättyneeksi.
"

-Juuriahan meillä tietenkin on sekä Venäjältä että saksasta, muualtakin.. Sekarotuisia. Ja hyvä niin. :)

Ja nyt Venäjä on taas hyvä potentiaalinen kauppakumppani! Iloitkaamme siitä..

http://ponni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/114731-n%C3%A4in-suomi-hy%C3%B6tyy-ven%C3%A4j%C3%A4n-wto-j%C3%A4senyydest%C3%A4

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä