Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Tämän päivän mietteet

Aloittaja Alien Weird, 05.08.11 - klo:14:11

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 37 Vieraat katselee tätä aihetta.

karpalo

Lainaus käyttäjältä: Juuli Hukkaskukka - 14.04.16 - klo:18:10
"
Juulia vähän tuntien arvaan, mutta huvinsa kullakin.. taitaa olla vähän tylsää nykyään ja hyvä kun löytyy naurunaiheita Tiistain kustannuksella ;)"

Jos jollain on tylsää jossain niin teillä täällä.
Juuli

Koetappas ikäihminen, siis sinäkin ryhdistäytyä ja postailla vähän muutakin kuin omia satujasi.

Armas Ryssiväinen


Juuli Hukkaskukka

Lainaus käyttäjältä: karpalo - 15.04.16 - klo:14:20
Lainaus käyttäjältä: Juuli Hukkaskukka - 14.04.16 - klo:18:10
"
Juulia vähän tuntien arvaan, mutta huvinsa kullakin.. taitaa olla vähän tylsää nykyään ja hyvä kun löytyy naurunaiheita Tiistain kustannuksella ;)"

Jos jollain on tylsää jossain niin teillä täällä.
Juuli

Koetappas ikäihminen, siis sinäkin ryhdistäytyä ja postailla vähän muutakin kuin omia satujasi.
Kun hyvät käytöstavat oli jaossa jätettiin karpalo ilman. Ihan syystäkin.
Enää niiden perään on turha vonkua.

Juuli
reino & aino hukkanen

karpalo

Lainaus käyttäjältä: Juuli Hukkaskukka - 15.04.16 - klo:17:35
Lainaus käyttäjältä: karpalo - 15.04.16 - klo:14:20
Lainaus käyttäjältä: Juuli Hukkaskukka - 14.04.16 - klo:18:10
"
Juulia vähän tuntien arvaan, mutta huvinsa kullakin.. taitaa olla vähän tylsää nykyään ja hyvä kun löytyy naurunaiheita Tiistain kustannuksella ;)"

Jos jollain on tylsää jossain niin teillä täällä.
Juuli

Koetappas ikäihminen, siis sinäkin ryhdistäytyä ja postailla vähän muutakin kuin omia satujasi.
Kun hyvät käytöstavat oli jaossa jätettiin karpalo ilman. Ihan syystäkin.
Enää niiden perään on turha vonkua.

Juuli

Ei mennyt perille.

Aina vikaa muissa, ei koskaan itsessä.

Suti

Kuinka voi ihminen olla täynnä  pahaa verta niinkuin tuo Kukkashukka.
päivä kerrallaan


Frux

Juulihan on niin tasainen ihminen! 8)
Tasaisen piikkinen. ::)
Ave tykkää piikeistä. ;D
Kun aikansa yrittää ympäriinsä, niin jää piikki käteen.

Amanda


Jää vai jäikö.. jokainen on oman onnensa seppä.

Mutta minäpä pullotin juuri 15 litraa simaa myytäväksi Suomi koulun myyjäisiin, kun tämän kriisin takia lapsiperheitä on muuttanut pois, eikä tänä vuonna saaneetkaan avustusta Suomesta. Pieniä summiahan ne on olleet. Nyt saadaan se kokoon näillä pikku tapahtumilla.

En ole 20 vuoteen tehnyt simaa, mutta se onnistui yli odotusten!  8)
Etsin parit reseptit netistä ja otin keskiverron niistä.. mutta sulatin osan sokerista teräskattiassa ruskeaksi, että tulisi lisää aromaa ja väriä.. fariinisokeri näytti niin kalpealta. Nyt vielä viikko jääkaapissa ja se on valmista. Hiivan kanssa olin nuuka, että lapsetkin voi maistella.

Ei voi tehdä mitään väärin ja jos joku muka peukalo keskellä kämmentä ei osaa, niin tällä reseptillä onnistuu varmasti. Laitan tänne, jos on tilausta. Vielä ehtii vapuksi, kun menee vain reilu viikko.


Suti

päivä kerrallaan

Amanda


Kannattaa kokeilla.. ja jos tarttee tuhdimpaa niin tiedätte miten  8)

SIMA (ala Tiistai)

8 l   vettä   
5 dl   fariinisokeria   
6 dl   sokeria
2 isoa sitruunaa    
"karpalon kokoinen kokkare" tuoretta hiivaa (minä n. puoli teelusikallista pikahiivaa =kuivahiivaa)

Kuori sitruunat ohuesti ilman valkoista osaa ja leikkaa sitruunat ohuiksi viipaleiksi. Jos ei ole luomusitruunoita, niin kannattaa pestä varmuuden vuoksi harjaamalla vesihanan alla.

- Ei ole reseptissä, mutta minä otin puolet valkoisesta sokerista ja sulatin sen isossa teräskattilassa ruskeaksi. Ettei se rusketu liikaa jäähdytin nopeasti kattilan pohjaa ulkoapäin juoksevan vesihanan alla, karamelliseos voi palaa sekunneissa!
- Sitten pitää todella hitaasti ja varovaisesti lisätä vesi, koska sulanut sokeri on tosi kuumaa ja voi roiskua. Lisää sitruunankuoret ja -viipaleet ja kiehauta pari minuuttia ja anna jäähtyä käden lämpöiseksi.
- Ota tilkka vettä ja sekoita siihen hiiva ja kaada se takaisin kattilaan.
- Pane kansi päälle ja anna käydä huoneen lämmössä seuraavaan päivään.

- Sitten sima siivilöidään pulloihin, joiden pohjalle on pantu muutama rusina ja teelusikallinen sokeria. Pullot viedään kylmään ja noin viikon sisällä sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.
- Yhdessä reseptissä sanottiin, että pitempään huoneenlämmössä pitäminen nopeuttaa sen valmistumista.


Fariinisokeri olisi varmaan riittänyt yksistäänkin. Joissakin resepteissä ehdotettiin myös hunajan ja siirapinkin käyttämistä. Tein siman pulloveteen, kun se menee myytäväksi ja pulloiksi otin ne muoviset 1,5 litran pullot. Pitää nyt vahtia, ettei painetta synny liikaa, mutta näyttää olevan turha pelko.

Ei voi tehdä muuta väärin, kuin että laittaa hiivan liian kuumaan veteen, silloin ei tule muuta kuin makeaa sitruunamehua. Oikeastaan se makeus vähenee käymisen myötä.


Muokkaus,
hoksasin juuri, että käytin grammoja enkä desilitroja! Kävin tarkistamassa mittauskannun lukuja, ja onneksi ne on lähes samat sokerin kohdalla, huh  8) tuli luvattua simaa ja on jo mainostettukin.

Armas Ryssiväinen

Monet tykkää, mutta mun mielestä tää on vitun  kontrollifriikki maa, jossa on aina yksi oikea tapa (olla ja elää)
Kielet joita puhun, ja koodi jota kirjoitan, C, nekään kun eivät ole niin vaihtoehdottomia, mitä Suomen maailmanparas koululaitos ain opettaa.

http://yle.fi/uutiset/kaksi_lasta_on_sopiva_maara__suurperheet_ja_lapsettomat_tuntevat_sen_nahoissaan/8822147


Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä