Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

"Lipsumisia!

Aloittaja allekirjoittanut, 07.12.07 - klo:14:52

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 6 Vieraat katselee tätä aihetta.

Indigo

Lainaus käyttäjältä: "Starseed"
Tässä sinulle kiitokseksi Outokukka:


Kiitos, oudon hieno. Tämä taitaa olla niitä fraktaaleja?

Indi


Lainaus käyttäjältä: "Bongis"Tämä ihmisten vaikutus.. se on niin epämääräistä. Eihän sitä voi edes laskea.

Ai ei vai voi. Kun olin jotain kymmenen vuoden ikäinen pidin taulukkoa ympärilläni elävistä ihmisistä. Pisteytin heidät joka päivä käyttäytymisensä mukaan.   :roll:   8)  Myöhemmin tein noista asioista graafisia käyriä ja tolppia. ...myönnän... hiukka outoa käytöstä...   :roll:  Tein taulukoita kyllä vähän kaikenlaisista muistakin asioista...

Lainaus käyttäjältä: "Aakku"kuvassa ovat ne oOo-rakenneyksiköt vesimolekyylejä [o vety ja O happi]. Oikeastaan se, että kiteillä on kuusisakarainen muoto liittyy tuohon molekyylien järjestäytymiseen. Kiinteässä vedessä, jäässä, vesimolekyylit sitoutuvat myös naapurivesimolekyyleihin vetyatomiensa ja happiatomin vapaiden elektronien välityksellä. Jään kidehila [kiderakenteessa käytetään tätä nimeä] on kolmiulotteisena tetraedri, jossa happiatomit ovat tetraedrien keskellä ja vetyatomit kärjissä.

Jaaha vai niin, yritän opiskella näitä.

Käpy-peli oli samankaltaista kuin jätkänsakki, mutta sitä pelattiin ruutupaperilla. Otettiin joku sivu ja se kumpi sai enemmän tehtyä sivulle viisimerkkiä omiaan peräkkäin, tai tietyssä ajassa, oli voittaja.
Olisi luullut että te siellä Käpyinstituutissa tuon olisitte tienneet. :)

Tuo timanttirakenne on jännä, yritin hahmottaa minkä mallinen se oikein on, huh en saa tolkkua. Aivankuin noita palloja olisi tiheämmässä, 6, keskellepäin katsoessa ja reunalla yksi, mutta ilmeisesti se ei pidä paikkansa. En ymmärrä tästä mitään.

Indigo

ps. ....olen ilmeisen pakotettu kurkkaamaan tuota planetaariota töissä.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "Indigo"Jaaha vai niin, yritän opiskella näitä.

Hyvä :) ... ei oppi ojaan kaada.

LainaaKäpy-peli oli samankaltaista kuin jätkänsakki, mutta sitä pelattiin ruutupaperilla. Otettiin joku sivu ja se kumpi sai enemmän tehtyä sivulle viisimerkkiä omiaan peräkkäin, tai tietyssä ajassa, oli voittaja.
Olisi luullut että te siellä Käpyinstituutissa tuon olisitte tienneet. :)

Ai - sehän on sitten tunnettu myös ristinollan nimellä, jota siis pelaamme päivät pitkät ... Käpy on tietysti paljon parempi nimi sille pelille, kun kerran Käpyinstituutissa.

LainaaTuo timanttirakenne on jännä, yritin hahmottaa minkä mallinen se oikein on, huh en saa tolkkua. Aivankuin noita palloja olisi tiheämmässä, 6, keskellepäin katsoessa ja reunalla yksi, mutta ilmeisesti se ei pidä paikkansa. En ymmärrä tästä mitään.

Indigo

Siinä diamantissa on niitä heksagonaalisia pakkauksia päällekkäin hyvin tiiviisti, mistä se timantin kovuus syntyy - timantilla on hyötykäyttöäkin ... pikkuruisia timantteja käytetään mm. kovien materiaalien sahauksessa --> pyöreässä terässä on kehällä niitä pieniä timantteja. Kaikenmaailman koruista saisi paljon materiaalia hyötykäyttöön silppuamalla ne pieniksi timanttikiteiksi, mutta ei - niitä pitää roikottaa kaulalla, korvissa, nenässä ja ... ymmmh ... :oops: Tai emmietiijä ... pojat on kertonu.

Lainaaps. ....olen ilmeisen pakotettu kurkkaamaan tuota planetaariota töissä.

Jotensakin arvasin sinun kiinnostuvan asiasta :D - tässä kuvankaappaus, jossa on päällä nimettyjen tähtikuvioiden hahmotus - sen saa päälle ja pois. Katselen pohjoiseen.



Ohjelman käyttö on helppoa - ensiksi [jos ei sympooleista hoksaa] ?-merkistä helppi ja sitten asetetaan paikka, ainakin minulla aika asettui automaattisesti systeemin aikaan. Suuntaa voi vaihdella nuolinäppäimillä tai hiirellä kuvasta "tarttumalla". Zoomaus page up ja page down namikoilla ja silleesti - ossaatha sie näit konneit ...  :king:

Indigo

Juu, tämä näyttää samalta ohjelmalta kuin joka oli esikoisella Linux-ohjelmana. Melkomoinen avaruusohjelma.

Indigo

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "Indigo"Juu, tämä näyttää samalta ohjelmalta kuin joka oli esikoisella Linux-ohjelmana. Melkomoinen avaruusohjelma.

Indigo

Hei Tyttö :D

Ohjelmani on nimenomaan Linux-ohjelma ... Stellariumin, kuten mainitsein, saa myös Windowsille ja Mac OS X:lle --> kokeilitko töissä sitä kun edempänä niin mainitsit ? ... sillä saisi sopiviin juttuihin aika näyttäviä lisukkeita, töissäsi  :idea:

Saa täältä :

http://www.stellarium.org/

Ubuntu ja Debian Linuxeissa homma hoituu näppärimmin pakettienhallinnan [Synaptic] kautta.

Toinen - vain Linuxille tehty - on Kstars, joka taas majailee täällä :

http://edu.kde.org/kstars/index.php

Sama juttu Ubuntulle ja Debianille - pakettivarastosta löytyy kaikkein kätevimmin. Ohjelma on suunniteltu KDE-työpöytäympäristölle, mutta näkyy myös Gnome-ympäristössä toimivan ongelmitta.

THL tiedottaa

Lainaus käyttäjältä: "Aakku"

[
Ohjelmani on nimenomaan Linux-ohjelma ... Stellariumin, kuten mainitsein, saa myös Windowsille ja Mac OS X:lle --> kokeilitko töissä sitä kun edempänä niin mainitsit ? ... sillä saisi sopiviin juttuihin aika näyttäviä lisukkeita, töissäsi  :idea:


Niin saisi, mikäli ei olisi näitä tekijänoikeuksia.   :lol:

Jaa, mutta jos se ohjelma onkin Aakun ite koodaama. Tai jos sillä ohjelmalla voi tehdä omia tähtitaivaitaan vähän niin kuin Wordillä voi kirjoittaa romaaneja.  :D

.
Ei noista muiden puheista kannata välittää.


Aakku

Lainaus käyttäjältä: "se"Niin saisi, mikäli ei olisi näitä tekijänoikeuksia.   :lol:

Molemmat ohjelmat, niin Stellarium kuin Kstars ovat openGL-lisensioituja, eli saa vapaasti kopioida ja levittää :) Tämä koskee Linuxin lisäksi myös Windows- ja Mac-versioita.

LainaaJaa, mutta jos se ohjelma onkin Aakun ite koodaama. Tai jos sillä ohjelmalla voi tehdä omia tähtitaivaitaan vähän niin kuin Wordillä voi kirjoittaa romaaneja.  :D

Tässä itsekoodaamisessa pitäisi hallita aika suvereenisti sekä C++, että tähtitieteen syvällisempi puoli perusteiden lisäksi ... ei onnistuisi minulta kuin vuoden parin intensiivisen opiskelun jälkeen. Mikäli joskus jonkin itsetekemäni ohjelmanpätkän julkistan, on se vapaastilevitettävä ja muokattava - olen suorastaan kehoittava siihen. Tällä periaatteella erityisesti Linuxin piirissä ohjelmia toimitetaan - saa niistä pyytää maksunkin, jos haluaa, mutta ylipäätään suurin osa on ilmaista tavaraa - sellaiset kuten Matlab ja CAD-sovellukset ovat puhtaasti kaupallisia ja myös maksavat samanverran kuin vastaavat Windows-ohjelmistot.

Sama jippo piilee myös Red Hat Linuxissa, joka muistaakseni maksaa jotain $150 - mistä maksetaan, ovat kaupalliset tietokanta- ja palvelinohjelmistot. Sinällään pikkuisen outoa, koska Ubuntu ja Debian Linuxiin saa yhteisestä pakettivarastosta openGL:nä samat tai vastaavat ohjelmistot maksamatta sentin senttiä.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "Indigo"Jos sattumalta tulee pakkasta piakkoin, niin Aakku lupasi ottaa kuvan lumitähdistä, jotka yhdessä muodostavat mielenkiintoisia Jääkukkia. Esimerkiksi niinkuin Outokukkia.

Indigo

Tämä oheinen kuva ei vielä ole jääkukkia esittävä - vähän laitoin lisäoptiikkaa kameran linssin eteen kun näytti sitlä, että voisi olla vaikka kiteitä --> nämä ovat "vain" jäätyneitä pikku pisaroita :





Ihan nättejä pieniä tipluja auton takalasissa Käpyinstituutin parkkipaikalla tänään iltapäivällä - oranssi väri tulee parkkipaikan natriumlampusta, melkein suoraan hoppani takana. Osa tipluista näkyy mustana, koska valo taittuu niin, ettei se tule kameraan vaan menee ohi. Kamera on Olympus C-1400 XL, zoom ja makro käytössä. Puutteena tässä vehkeessä näen sen, ettei objektiivia voi irroittaa ja vaihtaa.

Haluaisin tällaisen :




http://www.pixmania.com/fi/fi/228727/art/canon/eos-5d-objektiivi-ef-24-1.html?itag=6615#fichetechnique

Hinnassa - 3 006 € - on vain yksi dekadi liikaa :( Ehkä joskus, mikäli siirryn kaurapuurolinjalle ... tuota vehjettä voisi jo sanoa kohtalaisen kilpailukykyiseksi vastineeksi perinteisille filmiä käyttäville kameroille. Objektiivien kiinnitys on sama kuin Canonin filmimalleissakin, mikä on juuri se perusedellytys uuden kameran [ehkä] hankinnalle. Tällaisella kykenee rikkomaan monet peruskameran valokuvauksen rajat. Tällaisen voi sopivalla adapterilla liittää vaikka mikroskooppiin tai teleskooppiin ja saa varsin outoja kuvia sellaisesta, jota ei näe paljain silmin.

Sellaisen pienen perushankinna raaskin tehdä, että tarjouksesta ostin helppohintaisen kortinlukijan - Hama USB 2.0 Card Reader ... kuvat tulevat koneelle heti, eikä 15. päivä, mikä riivaa niitä kaapelikytkentöjä.

THL tiedottaa

Ei noista muiden puheista kannata välittää.

rapevainaa

.

Tässä on elektronimikroskoopin kuva lumihiutaleesta. Uskoisko?



Perunan solukkoa ja tärkkelystä




Kärpäsen jalka


THL tiedottaa

Mitä tossa on taustalla?

Jonkun maalaistalon huonosti maalattua seinää?

.
Ei noista muiden puheista kannata välittää.

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä