Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Näin meillä työttömyytetään

Aloittaja Aakku, 17.01.08 - klo:22:27

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 6 Vieraat katselee tätä aihetta.

rapevainaa

Lainaus käyttäjältä: "Aakku"Lyhyesti :

<li>Ennen pelattiin reilua peliä [melkein]

Ei taida löytyä perusteita tuolle, tai mihin toi liittyy? .

Tässä yksi esimerkki:

Isäni oli kova kirvesmies ja hänellä oli yhtä kovia työkavereita. He heittivät urakoita. Olivat harvoin työttömiä ja repivät kovempia palkkoja kuin muut.

Isää nuorempi työkaveri, mies voimissaan, alkoi urakoimaan omakotitaloja. Kun sen möi, sai hyvät voitot.

Kaveri möi talon ja viikon päästä tuli 40% devalvaatio. Raatamalla saadut rahat vaan katosivat käsistä.  Vaimo otti avioeron ja 40 vuotias tyyppi menetti mielenrauhansa. En tiedä pystyikö enää työntekoon.

Niin se, joka ennen vanhaan säästi, menetti vaan rahansa  inflaation ja devalvaatioiden takia.

Ainakin kun mun isän touhuja katsoi, niin se oli pelkkää raatamista eikä mitään jäänyt säästön 6 henkisessä perheessä. Isä oli 50 vuotta kun osti itselleen Ladan.

**************

Meikäläinen osi 1973 ensiasunnon lähes täysin velaksi SKOP:in lainalla. Kahtena kumpanakin seuraavana vuonna inflaatio oli 15%. Johan helpotti laina. 70-luvun lopulla asumalla Helsingin Lauttasaaressa tienasi enemmän kuin käymällä töissä.   - Mistä raha oli pois, jos minä rikastuin? - No siltä, jolla oli rahaa säästötilillä.

Tässä pelissä mentiin toisen pussille vaikkei toinen edes ollut pelissä mukana :P

**************

Ensimmäiset osakkeet ostin 1974. Sen jälkeen pitelin niitä vaan ja niiden reaaliarvo laski. Ei ne mitään korkoa kasvaneet.  Vasta kun aloin opiskelemaan sijoittamista 2000 luvun puolella, sitten alkoi syntyä jotain.

*********

Jos puhutaan työttömyydestä ja reilusta pelistä niin ei sellaista ole ikinä ollut. Vain myytyä työtä voi tehdä.

.

.

rapevainaa

.
Ja taas mennään ensi alas ja sitten ylös ja pienet perässä.

Motorola antoi 15.30 suomen aikaan vuoksituloksen. Sen kännykänmyynti on pudonnut 66 miljoonsta 40 miljoonaan.  Samsung nousi kakkoseksi Motorolan ohi. Siitäkö Suomen pörssi ilostui. Perässä nousivat  - ainakin hetken- ratkorit ja perävaunut.

Motorolan voitto putosi lähes 4 miljardia vuoden takaisesta.

Hyvä uutinen ei ole mikään uutinen. Kuitenkin voitte kuvitella kuka myi ne puuttuvat kännykät

.

Aakku

Pyydän saada huomauttaa, että ennen pörsseissä ostettiin ja myytiin osakkeita ... osinkomielessä.

Nyt homma on mennyt siihen, että pyritään tekemään "minuuttrirahaa" .... tällaista tekeviä en kutsuisi edes työn tekijöiksi - TYÖ on jotain tuottavaa, mutta sen perkeleen globalisaation [joka kuulemma on välttämätöntä] takia ollaan missä ollaan

Minun näkökulmastani globalisaatiusko palvelee vain suurpääoman sijoittajien etuja.

terv. Aakku, jnonkin sortin sosialisti.

rapevainaa

Lainaus käyttäjältä: "Aakku"

Minun näkökulmastani globalisaatiusko palvelee vain suurpääoman sijoittajien etuja.
.

Annoit hyvän määritelmän. Se joka sijoitta globalisaatioon, se haluua siitämyös isot voitot. Ei se kenenkään harrastus voi olla. Voitot ilmoitetaan miljardeissa eli tuhansissa miljoonissa. Kenellä "normaalilla" tämmöisiä rahoja olisi.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "Rape"
Lainaus käyttäjältä: "Aakku"

Minun näkökulmastani globalisaatiusko palvelee vain suurpääoman sijoittajien etuja.
.

Annoit hyvän määritelmän. Se joka sijoitta globalisaatioon, se haluua siitämyös isot voitot. Ei se kenenkään harrastus voi olla. Voitot ilmoitetaan miljardeissa eli tuhansissa miljoonissa. Kenellä "normaalilla" tämmöisiä rahoja olisi.

Miksi näin on - miksi "uskomme" globalisaatioon ?

Uskonkapple, jonka suursijoittajat ovat luoneet ???

Tässä on parempi olla ateisti :lol:

rapevainaa

Lainaus käyttäjältä: "Aakku"[
Miksi näin on - miksi "uskomme" globalisaatioon ?:

Siksi, kun emme edes tiedä mitä se tarkoittaa, emmekä edes ota selville,miten sana on määritelty kauppatieteessä.

LainaaUskonkapple, jonka suursijoittajat ovat luoneet ???

Ennen kaupassa luki SIIRTOMAATAVARAKAUPPA. Mitä se sitten tarkoitti?

Se on puhdasta reaalitaloutta eikä mikään uskonto. Pikemminkin se vastustaminen on uskonto. Ihan niikuin vastustaisit TV:tä.

Lainaa
Tässä on parempi olla ateisti :lol:

Eip se meiltä mitään vaadi. Ostetaan sen aikaansaannoksia kuten banaameja ja kännyköitä ja autoja.
Kunhan ei sen takia menetetä yöunia.

Alien Weird

Lainaus käyttäjältä: "Rape"
Se on puhdasta reaalitaloutta eikä mikään uskonto. Pikemminkin se vastustaminen on uskonto. Ihan niikuin vastustaisit TV:tä.

Sitäpaitsi globalisaatio ei ole mikään meidän aikamme keksintö vaan kauppaa on käyty aina niin laajalla alueella kuin mitä on maailmaa tunnettu ja heti kun on löydetty uusia alueita kauppaa on laajennettu näille uusille alueille.  Aina on ollut myös nurkkakuntaisuutta, eli jotkut yhteisöt ovat halunneet eristäytyä, kauppaa on rajoitettu kielloilla ja tulleja on kerätty. On yritetty estää omaa osaamista siirtymästä muiden käsiin.

Kysytään varmaan mihin väitteeni perustuu. Sille löytyy kyllä vahvat perusteet.

Nykyinen globalisaatio eroaa entisestä vain sillä tavalla että on todettu että oman edun tavoitteléminen eli protektionismi on loppujenlopuksi pelkästään haitallinen ilmiö kaikille osapuolille ja tulleista, tukiaisista ja muista kaupan rajoituksista ja tuotantorakennetta vääristävistä käytännöistä pyritään eroon keskinäisin neuvotteluin, periaatteella ...... minä luovun tästä tullista tai tukuaisesta jos sinä luovut tuosta tullista tai tukiaisesta.  

Tämän johdosta tavarat tuotetaan nyt entistä enemmän siellä missä se tulee edullisemmaksi ja tämä on kaikkien etu. Vähitellen globalisaatio myös tasoittaa elintasoerot eri alueiden välillä siksi että työt tehdään siellä missä työntekijöitä on tarjolla eivätkä hyvinvointivaltioiden voimakkaat ammattiyhdistysliikkeet pysty estämään sitä että työt siirretään sinne missä on työstä pulaa sieltä missä on kenties työn tekijöistä pulaa ja siksi työn hinta korkealla.

Minun mielestäni on hienoa että Nokia siirtää tuotantonsa Saksasta Romaniaan.  Hyvä Nokia.   Itkeköön saksalaiset. Kyllä ne kohta kuitenkin keksivät jotain uutta tekemistä, sellaista joka on tuottavampaa kuin kännyköiden kokoaminen.

Bongaaja

LainaaAnnoit hyvän määritelmän. Se joka sijoitta globalisaatioon, se haluua siitämyös isot voitot. Ei se kenenkään harrastus voi olla. Voitot ilmoitetaan miljardeissa eli tuhansissa miljoonissa. Kenellä "normaalilla" tämmöisiä rahoja olisi.

Tuo pisti ajattelemaan että minne ne rikkaudet on kadonneet. Kommunismi on melkein lopussaan, mutta valtion tilalla on suuryhtiöt. Ne maksavat palkat, me teemme duunit. Ostamme asunnon, kasvatamme skidit, lähetämme maailmalle, kenties maksamme koulut. Myymme asunnon, ostamme pienemmän, juomme loppurahat. Lopulta jää parikymmentä tuhatta per skidi pikkurahaa kun olemme haudassa. Kuka siis rikastuu ja pitää ne rahat sukupolvesta toiseen?

rapevainaa

Lainaus käyttäjältä: "Bongaaja"[, mutta valtion tilalla on suuryhtiöt.

Ei varmasti ole. Valtio - suuyhtiöt - työvoima muodosta yhden toimivan kokonaisuuden. Ei ne ainakaan vastakkain voi olla. Silloin homma kusee ja pahasti.

Suomessa keisari ja kuningas hoiteli asioita pystyy aikoinaan ja nyt valtio. USA:ssa ja Englannissa monen asian on hoitaneet yritykset, jotka keräsivät pääoman vapailta markkinoilta.

Kaupungit on perustettu bisneksentekoa varten.

Jo muinaisilla viikingeillä eli skandinavian ruhtinaskunnilla oli omat armeijat. Niiden tärkein tehtävä on ilmeisesti ollut suojella kaupankäyntiä ja ruhtinaskunnan omaisuutta, eli pitää järjestystä yllä elinkeinoelämän tukena.  Ruhtinas rakensi päällystettyjä teitä, teki vartiotorneja ja peri veroa tien varresta.

70-luvulla Britannia oli kusessa kun tehtaat olivat muuttaneet siirtomaihin. Ammattiyhdistys ja konsensus jylläsi. Puhelimen saaminen kotiin kesti puoli vuotta.

Thatserin puolue lupasi että jos heidät valitaan, he laittavat hommat kuntoon. Näin tapahtui. 20 vuoden ajan Englantia muokattiin kovalla kädellä ja nyt se on mallimaa EU:n muille valtioille. Työttömyys on hyvin pieni.  Blair jatkoi siitä mihin Thatserit lopetti. Blair vaihtoi "työvöäen uskonnon". Oliko se Brown vai mikä, oli ensimmäinen työväenpuolueen valtionvarainministeri joka ei saattanut Englannin taloutta kuseen.  http://en.wikipedia.org/wiki/Prime_Minister_of_the_United_Kingdom

Yhteiskunta on avoin ja kertoo ongelmistaan. Meilä tulkitaan uutiset että haa, niillä onkin ongelmia.

Yksityiset, yliopistot, ministeriöt ja julkiset palvelut ovat lyöttätyneet yhteen ja luovat konsepteja ja sitten ne myydään entisiin siirtomaihin. Nyt ei siirrellä esineitä vaan ihmisiä jotka opettavat käyttämään järjstelmiä, ostavat atk.ohjelmai ja niitä kytketään taloushallintoon. Kun konseptin on saanut aikaan, sitten vana monistamaan.


Globaalitalous perustuu loistavien konseptien monistamiseen. Se tekee isot vahvaksi.

Sillä aikaa kun pieni etsii rahoitusta idealleen, iso tekee sitä jo myyntiin.

.

rapevainaa

Lainaus käyttäjältä: "Aakku"Pyydän saada huomauttaa, että ennen pörsseissä ostettiin ja myytiin osakkeita ... osinkomielessä.

.

Saat huomauttaa, mutta tuo ei perustuu mihinkään asiantuntemukseen vaan johonkin taksikuskin kertomaan. Tuolla tavalla kun pitelin 20 vuotta papereita, ei siitä mitään tullut.  Osingon arvo vastaa yhden päivän kurssiheilahdusta. Mikään ei hälyytä jos ei tuijota osakkeen arvoa.

Vasta kun aloin opiskella osakesäästämistä, hommsta syntyi jotain. Melkein kaikki ihmiset nauroivat että muka opiskelemaan! Senhän nyt osaa muutenkin.

Kaikessa osakesäästämisessä on avain, milloin menet sisään ja milloin lähdet ulos. Kirjat käsittelevät vain kahta kysymästä, milloin tulee iso käännös alas ja milloin se lähtee laskuin jälkeen ylos. Sama pätee osakerahastoihin.  

Normaali ihminen lähtee mukana sijoitukseen kun lukee lehdestä että kurssit ovat nousseeet niin saakelisti. Silloin ammattilainen myy ja harrastelija ostaa. Kun kurssit ovat pudonneet 30% siten lehdet kirjoittavat että myy äkkiä ennenku laskee vielä enemmän. No, arvaa ketkä ovat näiden kirjoittelujen takana. Ne ammattisijoittajat. Näin se vaan tapahtuu ja kaikki perustuu vapaehtoisuuteen.


Kun haluaa tienata, silloin pitää nähdä vaivaa. Ei raha ole koskaan kasaantunut yhmille. Jos ei halua tienata, ei ole mitään syytä lähteä pelaamaan osakkeiden kanssa. Kyllä rahoille löytyy parempaakin käyttöä kuin heittää ne tuuleen.

.

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä