Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Intelligent Design..kuka teki maailman?

Aloittaja Bongaaja, 19.01.08 - klo:21:02

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 5 Vieraat katselee tätä aihetta.

rapevainaa

Lainaus käyttäjältä: "S"Jotenkin vaan pistää aina silmään se iänikuinen virsi, että koulutuksen puute olisi esteenä teoreettisille ajattelulle..........
Itse olen pitkälti itseoppinut luonnonmukainen ja käytännöllinenkin ajattelija,.

Tuo todellakin pitää aikkansa. Kun vähän tietää niin tietää kaiken. Ja jälki on sen mukaista.

.
Ajatellahan saa. Teoria vaan tarkoittaa sitä että yrittää oppia toisten kokemuksista. Olen tavannut esim. 3 arkkitehtia, jotka menettivät työnsä. Se johtui siitä että he eivät pystyneet omaksumaan kirjoista muiden hankkimia tietoja ja näkemyksiä vaan luulivat keksivänsä kaiken itse.

Kyllähän tuloksekkain tapa osata on varastaa toisten ideoita. Omaa järkeä tarvitaan että varastaa oikeita asioita.  Artturi-Iivari Virtanenkin sai Nobelin kun varasti alaisen keksinnön. Toinen alainen taas väärensi Virtaselle tutkimustulokset.

THL tiedottaa

Näistä viimeisimmistä kirjoituksista tuli mieleen, jaa mutta onks mulla edes sellasta?, että mitä tää tänne kirjottaminen oikein onkaan? Teoriaa vai käytäntöä?

Onko tää sekä että? Jotain harmaata aluetta...

.
Ei noista muiden puheista kannata välittää.

THL tiedottaa

Lainaus käyttäjältä: "Rape"

Lainaus käyttäjältä: "S"Jotenkin vaan pistää aina silmään se iänikuinen virsi, että koulutuksen puute olisi esteenä teoreettisille ajattelulle..........
Itse olen pitkälti itseoppinut luonnonmukainen ja käytännöllinenkin ajattelija,.

Tuo todellakin pitää paikkansa. Kun vähän tietää niin tietää kaiken. Ja jälki on sen mukaista.

.
Ajatellahan saa. Teoria vaan tarkoittaa sitä että yrittää oppia toisten kokemuksista. Olen tavannut esim. 3 arkkitehtia, jotka menettivät työnsä. Se johtui siitä että he eivät pystyneet omaksumaan kirjoista muiden hankkimia tietoja ja näkemyksiä vaan luulivat keksivänsä kaiken itse.


Rape kirjottaa asiaa!
Eikä tuo rajoitu vain joihinkin arkkitehteihin. Omalla ammattialallani piti omaksua täysin uudet työtavat viimeistään viiden vuoden välein. Voi, voi miten moni putosi kelkasta, kun joko pelkäsi tai muutoin tunsi itsensä riittämättömäksi uuden tekniikan edessä.

Todellakin, ei siinä leikissä kovin pitkälle riittänyt pelkkä omassa päässään olevien ajatusten pyörittely.   :x

S:ää lohduttaakseni: Eipä tietenkään omaa ajattelua voi unohtaa, tärkeää se on, mutta ei siitä ihan kaikkeen sentään riitä.
.
Ei noista muiden puheista kannata välittää.

rapevainaa

Lainaus käyttäjältä: "se"S:ää lohduttaakseni: Eipä tietenkään omaa ajattelua voi unohtaa, tärkeää se on, mutta ei siitä ihan kaikkeen sentään riitä.
.

Niin, kyllä se oma ajattelu pitää olla kunnossa että osaa valita maailman menosta oikeat asiat.
Mutta pitää tehdä helvetisti töitä että on perillä, missä muu maailma menee ja mitä vaihtoehtoja maailma tarjoaa.

Voihan sitä luopua sekä opiskelusta että ajattelusta. Mutta jos opiskelusta luopuu niin se on menoa.

Suomalaiset tosiaan ostavat mielellään uusia vehkeitä, mutta ajatteluaan he eivät uusi. Sitä sanotaan joskus pois oppimiseksi.

.

Ztara

Mielenkiintoisia juttuja täällä. Oppimisen tärkeys teorian kautta korostuu työelämässä, mutta ei sillä tietenkään oman maailmankatsomuksen kanssa mitään tekemistä ole. Jokainen tekee sen omalla tavallaan ja päätyy omanlaiseensa lopputulokseen kokemustensa kautta. Tietenkin vaikuttaa mitä asioita on opiskellut ja tutkinut. Ainakin siitä saa vertailupohjaa, vaikkei sillä muuta väliä olisikaan.

Mutta työelämässä perustietojen/teorian hallitseminen ainakin auttaa muita uuden tulokkaan perehdyttämisessä. Vie paljon kauemmin aikaa opettaa asiat alusta saakka ihan ummikolle. Näämmä myös teorian hallitseminen käy käsi kädessä ammattiylpeyden kanssa. Kyllä ammattiinsa kunnon koulutuksen saanut on varmempi otteissaan kautta linjan, kuin sellainen joka joutuu säveltämään ja peittelemään jälkiänsä koko ajan pärjätäkseen. Mutta näiltä kouluttamattomilta tulee usein parhaat ja freeseimmät ideat. He kun osaavat käyttää luovaa aivokapasiteettiaan teoreetikkoja paremmin. On uskomatonta, miten hulluja variaatioita jostakin asioista tekee sellainen ihminen, jolla ei oikeasti ole tietoa miten jonkun asian pitäisi olla...että joku siis voi oikeasti kuvitella että joku homma toimisi ihan päinvastaisella tavalla kuin sen on sovittu toimivan :P .

Noista arkkitehdeistä olen kuullut monia juttuja entisessä elämässäni. He kun eivät aina osaa tulkita edes omia piirustuksiansa, vaan kysyvät timpureilta neuvoa miten ne oikeasti pitäisi toteuttaa. Paperilla kun kaikki näyttää niin helpolta.

Niin, ja on tietenkin erilaisia ammatteja. Toisiin riittää pelkkä lihasvoima, toisiin tarvitaan vuosien opiskelu. Onneksi on varaa valita, koska on niin paljon erikoisaloja, ettei sinne ole mitään asiaa ilman huippuosaamista.
~~Starseed~~

Everything will be ok in the end. If everything is not ok, it is not the end.


rapevainaa

.
Olen hoitanut 45 vuotta mehiläisiä.
Joskus 5 vuotta sitten aloin netistä haalimaan uusia tietoja, miten nyt asioista ajatellaan ja mitä tiedetään.

2 vuotta meni tietoja etsiessä.  Osa tiedoista oli tosi lahoa. Osa tiedoista on mielikuvituksen tulosta eikä perustu mihinkään. Ne vaan toistuvat sukupolvesta toiseen.

Hävettää tunnustaa miten hyvin vanhoillakin tiedoilla pärjää. Ja vielä hulluumpaa on, miten ihan typeryksetkin saavat samanlaisia satoja kuin minä.

Sitten tajusin että sadon määrä riippuu kukkalaitumista, kuinka paljon mettä on kukissa. Tyhmän hoitajankin mehiläisetkin keräävät jos on mitä ottaa.

Sen kuitenkin olen huomannut että ilman tietoa voi tehdä ihan turhia asioita. Varsinkin vasta-alkajilla mielikuvitus lentää, eikä niillä asioilla ole mitään tekemistä hyvän hoidon tai hyvän sadon kanssa.

Jos on oikein vilkas mielikuvitus niin yksi tyhmä voi kysyä enemmän kun 10 viisasta ehtii vastata.
Sitten vielä väittävät että ne generoivat uusia ajatuksia ja uusia keskustelun aiheita.

Ja lopuksi, vaikka kuinka kertoo uusimmista tiedoista, ihmiset eivät luovu vanhasta tiedostaan.
Sen näkee kun asia tulee uudemman kerran puheeksi foorumilla.

Sitten kun kertoo uudesta menetelmästä, joka on huolella testattu usean vuoden aikana,
niin seuraavassa puheenvuorossa ihmiset ovat laittaneet siihen omat lisukkeensa vaikkeivat tiedä asiasta mitään. - Mistä se oma järki yks kaks siihen pullahti


Eräskin tyyppi epäili mehiläisten oksaalihappoliuos lääkitystä. Hän ylpeili sillä että hän suosittelee aina alinta tasoa. Tutkijoiden taulukosta näki että aineen teho laskee 90%:sta 60%:iin

Kaveri siis otti vastuun välittää väärää tietoa ihan sen takia kun hän uskoo olevansa muita viisaampi.

Toinen asiantuntija taas alkoi protestoimaan uusimpia menetelmiä vastaan. Hän suositteli sitä ja sitä.
Kun historiaa selaa, nämä menetelmät olivat vallalla 1990-luvun alkupuoliskolla.

Ihminen ei aina edes tiedä mistä hänen tietonsa ovat peräisin ja pitää niitä uutena koska ne ovat hänelle uusia.

.

S

Todellakin oppimista on niin monen laatuista, että on vaikea vetää yhtäläisyyksiä näiden käytäntöjen välillä. Oman maailmankatsomuksen ja elämäntyyliin luomiseen ei ulkopuolisella koulutuksella ole juurikaan vaikutusta. Varsinkaan jos valitsee elämässään vastakkaisen suunnan, mitä kohti itsenäisesti ja riippumattomasti taivaltaa. Niputtaminen tiettyihin lokeroihin tai karsinoihin on sitä pahinta tasapäistämistä mitä voi kuvitella. Onneksi elämä opettaa, että olemme kaikki yksilöllisiä, omine kykyprofiileineen & historioineen; eikä kaavoihin ole mikään pakko missään vaiheessa kangistua.

Elämä opettaa myöskin käytännön ja kokemuksen kautta itse kutakin, ellei sitten ole ns. tynnyrissä kasvanut. Oppineella ihmisellä ei tarvitse olla juuri kummoistakaan koulutusta takanaan, kun hän voi omata hyvinkin laajan tietämyksen ja ongelmanratkaisukyvyn. Riippuu ihan siitä, mihin elämässään tai toimissaan on suuntautunut. Kantapään kautta oppiminen sekä asioiden omaksuminen katutasolla, itsenäisesti ja omaehtoisesti on melkein sitä parasta oppimista mitä ihmiselle on suotu. Työelämän ulkopuolella vaeltava oman tiensä kulkija, ei tarvitse ulkopuolista knoppitietoa, tai muuta sälää; varsinkaan jos on omaksunut tiedot ja taidot oma-aloitteisesti itseopiskelun kautta.

Luova ajattelu ja poikkeuksellinen lahjakkuus tai kyvykkyys itsessään taas on usein sisäsyntyistä. Sen ilmentymiä voi jopa ahdas ja kankea ulkopäin ohjailtu koulutus pahimmillaan jarruttaa. Jos teoriapuoli tökkii ja tieto on kaavoihin kangistunutta, niin luova innovoija saattaa pitkästyä ja turhautua opetuksen yksipuolisuuteen. Elämässä pärjätäkseen ei siis todellakaan aina tarvita mitään akateemista tutkintoa, tai muutakaan valmiiksi pureskeltua koulutushaaraa, jos ei aio elämässään suunnata millekään erityiselle alalle. Se joka näkee ja kokee - viisastuu elämässään automaattisesti. Koulutus on vain ylimääräinen ja ehdollistunut työkalu oppimisen lavealla tiellä. Tiedon alueella voi pätevöityä monella eri tavalla muutenkin.
- Tiedon jyvät versovat viisautta -

rapevainaa

Lainaus käyttäjältä: "S"Oman maailmankatsomuksen ja elämäntyyliin luomiseen ei ulkopuolisella koulutuksella ole juurikaan vaikutusta..

Yleensä hyvää koulutusta seuraa hyvät tuloit ja aika magea elämäntyylin luominen.


.
LainaaVarsinkaan jos valitsee elämässään vastakkaisen suunnan, mitä kohti itsenäisesti ja riippumattomasti taivaltaa. .


Sitten mene omaan suuntaansa .... siis vai se suunta että ei opiskele.........

Mun isä ei halunnut 50-luvulla että lapsista tulee herroja. Äiti taas parempaa elämää nähneenä sanoi että perkele kyllä tulee.

.
LainaaNiputtaminen tiettyihin lokeroihin tai karsinoihin on sitä pahinta tasapäistämistä .

NO niin kai. Suomalsisita puolet koulutetaan ylioppilaiksi. Ja vielä laitetaan valkolakit päähän.

.
Lainaaeikä kaavoihin ole mikään pakko missään vaiheessa kangistua. .

Jos ihminen nyky-sSuomessa valitsee vähäisen koulutuksen, kylläö kaavat oat vähissä.

.
LainaaOppineella ihmisellä ei tarvitse olla juuri kummoistakaan koulutusta takanaan, kun hän voi omata hyvinkin laajan tietämyksen ja ongelmanratkaisukyvyn. .

Nyky-Suomessa se on harvinaista.

.
LainaaKantapään kautta oppiminen sekä asioiden omaksuminen katutasolla, .

Mitä ihailtavaa on kantapään kautta oppimisessa? Tyhmyydeksi sitä sanotaan.

Minäkin kävin 5 kertaa kertausharjoituksssa kun en oppinut kerralla tappamaan vihollista.

.
LainaaLuova ajattelu ja poikkeuksellinen lahjakkuus tai kyvykkyys itsessään taas on usein sisäsyntyistä. .

Sulla on ihan väärät tiedot. Yli 90% patenteista syntyy isojen firmojen kehitystiimeissä. Ja jos et suojaa keksintöä patenteilla, se varastetaan sumeilematta. Tyhmäksi sellaista sanotaan.

.
LainaaSen ilmentymiä voi jopa ahdas ja kankea ulkopäin ohjailtu koulutus pahimmillaan jarruttaa..

Niitä patentin keksijöitä on harvassa, mutta todella vähän ei koulutettujen joukossa.

.
LainaaElämässä pärjätäkseen ei siis todellakaan aina tarvita mitään akateemista tutkintoa,.

Ei niin koska akatemiaan otetaan vain osa väestöä.


Kuule S, Sulla on yli 50 vuotta vanhat asenteet. Mutta jos asut erämaassa, tuo tapa säästää voimavaroja.

Sen kyllä tiedän ettei Suomessa ole erämaita. Joka paikkaan on metsäautotiet ja riistaa on todella vähän. Tuskin salakaadollakaan pitkälle elää.  Missä lie asut.


.

THL tiedottaa

Lainaus käyttäjältä: "Rape"

Lainaa(S): ...eikä kaavoihin ole mikään pakko missään vaiheessa kangistua. .

Jos ihminen nyky-Suomessa valitsee vähäisen koulutuksen, kyllä kaavat ovat vähissä.

Kaiken kaikkiaan mielenkiintoista pikku kinastelua S:n ja Rapen kesken.

------------------
Sivuhuomautuksena: vai piti Rapen käydä harjoittelemassa ihmisten tappamista oikein moneen kertaan kertausharjoituksissa. No, montako sait lopulta hengiltä?
------------------

Rape tuossa huomauttaa melko lailla terävästi S:lle vähäisen koulutuksen saaneen ihmisen tulevaisuudennäkymistä. Niinhän se on, kuinka Rape sen tuossa selvästi sanoo: vähäinen koulutus ja toisaalta vanhentunut koulutus ovat huonoja eväitä työmarkkinoille pyrittäessä. Kaikenlaiset paskahommat teetetään vähän koulutetuilla. Tai sitten käy niin, ettei töitä tarjota ollenkaan.

.
Ei noista muiden puheista kannata välittää.

S

Niikuin jo selvästi edellsisessä luonnehdinnassani tähdensin; koulutus ei ole tärkeää, jos ei pyri jollekin tietylle erityislalalle. Sitä paitsi hyvät tulot & ns. 'magea' elämäntyyli on usein kapeakatseista harhaa ja illuusiota. Kuka näistä pinnallisista kapitalistisista arvoista perustaa, sitten hankkiutuu tiettyihin piireihin ja pönkittää itsetuntoaan sitä kautta. Valinnanvapaus on jokaiselle itselleen annettu, jos halut, resurssit ja kyvyt vain riittävät; eikä olosuhteet ati ympäristön paineet pistä pahasti hanttiin.

Jokaisella on omat elämänarvonsa ja arvomaailmansa, jota kautta toetuttaa itseään. Rikkaaseen ja mielekkääseen elämiseen ei välttämättä tarvita missään oravanpyörässä ja muissa koneiston rattaissa pyörimistä. Raha ja materiakin on vain yleistä pätemisen tarpeen maksimoimista. Vähemmälläkin tulee toimeen. Taidan itse olla elävä esimerkki tästä, vaikka ei se mikään kerskumisen aihe varsinaisesti olekaan.

Arvot & asenteet syntyvät elämänkokemuksen ja näkemyksien kautta. Enkä menisi muuten allekirjoittamaan tuotakaan väitettä, etteikö Suomessa olisi erämaita. Ei tarvitse mennä kuin Ruoveden Helvetinjärven suunnalle, missä on hyvinkin laveaa erämaa-aluetta, puhumattakaan Lapin seudun korpimaista. Miten sitten tuonkin määritelmän kukin tykönään tulkitsee.
- Tiedon jyvät versovat viisautta -

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä