Uutiset:

Outomaa on outo maa.

Mobiili päämenu

Linux pähkäilyjä

Aloittaja Aakku, 12.09.07 - klo:08:43

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 33 Vieraat katselee tätä aihetta.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "ville"Mielenkiintoinen kuva tämäkin:
http://accordionguy.blogware.com/Photos/2006/06/unix_is_beach_babe_reading.jpg

Kuvan hän on oikealla asialla - joku muu voi olla eri mieltä, mutta sitä ei noteerata :)

Unix-pohjaiset ratkaisut ovat stabiileja ... kuvan tyttö ... hänen stabiilisuudestaan en osaa sanoa mitään, mutta mieluusti voitelisi selkäänsä aurinkovoiteella :D Jokin 'Solaris'-geeli voisi olla paikallaan, myös fasaadin puolelle.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "Erkki Kirjalainen"Viime viikonloppuna sain asennettua Playstation 3 pelikonsolin kovalevylle Linux Ubuntu käyttöjärjestelmän. Sonyn uusi pelikonsoli pitää sisällään valmiina ominaisuuden, jonka avulla laitteen kovalevy voidaan partitioida turvallisesti ulkopuolisen käyttöjärjestelmän asentamista varten. Hienoa tässä "virallisesti" tuetussa ominaisuudessa on se, että toisin kuin esimerkiksi Xbox pelikonsolille Linux käyttöjärjestelmää asennettaessa, asentajan ei tarvitse pelätä laitteen takuun raukeamista ja koneen rikkoutumista. Tässä siis ensikokemuksia Linuxin ajamisesta konsolille, sekä ohjeet käyttöjärjestelmän asentamiseksi.

...................

http://www.hilavitkutin.com/2007/05/21/linux-ubuntu-kayttojarjestelman-asentaminen-playstation-3-pelikonsolille/#more-2110

...................

Asennusta varten tarvitaan myös USB-näppäimistö, sekä hiiri, jotta asennetun Linux käyttöjärjestelmän toimintoja on mahdollista käyttää.

Aika veikeä idea 8) - xbokseihinhan näitä ovat monet jo asennelleet muutenkin, jolloin lisukkeena tarvitaan esim. nettikaupoista saatava modaussarja ja alkuperäistä järeämpi kovalevy -> lopputuloksena saadaan tietokoneen ja pelikonsolin yhdistelmä. Itse olen tällaisen modatun xboksin Linux-käytössä nähnyt ja hinta jää alhaisemmaksi kuin jos hankkisi uuden tietokoneen ... nopeuttakin on kohtalaisesti.

Aakku

Sysopendigia teki linux-puhelimen

Sysopendigia on kehittänyt linux-pohjaisen 3g-älypuhelimen. Puhelin on ennen kaikkea yhtiön oman osaamispääoman kartuttamiseksi tehty koelaite, eikä sitä ole tarkoitus tuotteistaa.

"Olemme kyllä käyneet hyviä keskusteluja laitevalmistajien kanssa", projektijohtaja Tuukka Turunen Sysopendigialta kertoo Tietoviikolle. ""Matkapuhelinvalmistajille olemme kuitenkin projektitalo, joten tuoteliiketoimintaa ei tästä suunnitella."

Turusen mukaan Sysopendigia halusi selvittää, miten pitkälle matkapuhelinkehityksessä pääsee avoimen koodin komponenteilla. "Lupaavalta näyttää. Pienellä vaivalla sovitettavia komponentteja löytyy paljon ja suorituskyky on ihan hyvä", hän myhäilee.


...................................

http://www.tietoviikko.fi/doc.te?f_id=1244211&s=r

...................................

"Kännykkävalmistajista ainakin neljällä suurimmalla on linux vähintään pohdinnassa", Turunen perustelee panostusta yhtiön omaan tutkimushankkeeseen.

Hmmm... jääkö Symbian/Windows kohta historiaan ...

Aakku

Novell ja Red Hat haastettiin oikeuteen
Salaliittoteoriat lentelevät Linux-patentti-jupakassa


Linuxin patenttiongelmilla on uhkailtu vuosia, mutta nyt Novellia ja Red Hatia vastaan on nostettu ensimmäinen todellinen patenttirikkomussyyte. Taustalla on epämääräinen patenttiyhtiö, josta löytyy yllättäviä yhteyksiä Microsoftiin.

http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=31630&tyyppi=1

Jotenkin minun oikeustajuni sanoo, että väitteiden todistaminen tai sellaisen yritys edellyttää Microsoftin lähdekoodien avaamista julkisesti tarkasteltaviksi ... eivät varmaankaan tee näin, joten juttu kuivunee kasaan näyttöjen puuttuessa. Avaamisesta luultavasti paljastuisi Applen suuntaan tehtyjä rikkomuksia :lol:

Microsoft kieltää olevansa mitenkään osallinen tähän tapaukseen. Mutta vain pari viikkoa sitten Acacia ilmeisesti palkkasi palvelukseensa Microsoftin patenttiasioiden johtoon kuuluneen Brad Brunellin. Hän ei ollut ensimmäinen, sillä Acasian palvelukseen siirtyi jo heinäkuussa yksi Microsoftin johtoon kuulunut henkilö.

Meneeköhän tällainen kupru missään oikeusasteessa läpi :P Kannetta ajaa asianosainen.

Toisaalta on muistettava, että Novell on Microsoftin läheinen yhteistyökumppani, ja yhtiöillä on patenttisopimus, joka estää yhtiöiden väliset patenttiriidat. Microsoft on kieltänyt kaikki linkit syytöksiin. Tuntuisi varsin erikoiselta, että Microsoft lähtisi edes mutkan kautta rikkomaan Novell-sopimuksiaan.

Minusta ei tuntuisi lainkaan erikoiselta - jo alunpitäen oli sellainen hytinä, että kyse on vain "yhteistyöstä Microsoftin hyväksi". Se, että M$ kiistää, ei ole uutta niille ... Pitäisiköhän Linuxin kehittäminen siirtää enemmän EU:n alueelle, jossa suhtautuminen M$:n monopolihaluisuuteen on varsin nihkeää ?

Jos en olisi [lähes täydellinen] herrasmies, sanoisin : Fuck M$, mutta em. syystä en sitä tietenkään tee...

Aakku

Novellin Microsoft-kanne pysyi hengissä

Novellin moniosainen kanne Microsoftin kilpailukäytäntöjä vastaan on ottanut hieman osumaa matkan varrella, mutta pääsee nyt kuitenkin etenemään tuomarien päätöksellä.

Yhdysvaltalaisen vetoomustuomioistuimen (4th U.S. Circuit Court of Appeals) paneeli päätti pitää voimassa kaksi Novellin kaikkiaan kuudesta kanteesta. Näin paneeli vahvisti Baltimoren piirioikeuden aiemman päätöksen, uutistoimisto AP kertoo.


http://www.itviikko.fi/page.php?page_id=46&news_id=200725651&rss=8

Hyvä näin, ettei koko IT-ala pyöri vain ja ainoastaan suurten firmojen suljettujen systeemien ehdoilla :)

Kanteen tekee mielenkiintoiseksi ainakin kaksi asiaa. Juuri ennen kannetta Microsoft suostui maksamaan Novellille satoja miljoonia korvauksena kilpailun rajoittamisesta NetWare-käyttöjärjestelmään liittyen. Toiseksi, uudemman kanteen nostamisen jälkeen Novell ja Microsoft ovat lähentyneet ja ryhtyneet Linux/Windows-kumppaneiksi.

Silti se epämääräinen patenttifirma ajaa M$:n etuja ... outoa on USA:n oikeuskäytäntö, minusta.

ville

Oletkos Aakku päivitellyt Linux-laatikkoasi viime aikoina? Minulla on yhä tuo Ubuntun Dapper Drake -mutta kokeilin päivittää sen oliko Feisty Fawn -nimiseksi, mutta pieleen meni, kun siinä välissä on joku muu versio, johon pitäisi päivittää ensin. Palasin sitten takaisin Dapperiin, kun se kerran hyvin toimii ja siinä on se Long Time Support.

Nyt kuitenkin tällä viikolla on taas tulossa joku "Gutsy Gibbon". Ehkä kokeilen, vaikken kyllä tiedä mitä oleellista eroa näillä edes on.

Pelailin eilen Eye of the Beholderia, vanhaa DOS-peliä, joka toimii näppärästi DOSBoxissa. Vanhoja DOS-pelejä voisi enemmänkin pelailla.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "ville"Oletkos Aakku päivitellyt Linux-laatikkoasi viime aikoina? Minulla on yhä tuo Ubuntun Dapper Drake -mutta kokeilin päivittää sen oliko Feisty Fawn -nimiseksi, mutta pieleen meni, kun siinä välissä on joku muu versio, johon pitäisi päivittää ensin. Palasin sitten takaisin Dapperiin, kun se kerran hyvin toimii ja siinä on se Long Time Support.

En ole muuta päivitellyt kuin normaalit järjestelmä- ja ohjelmapäivitykset. Muistaakseni se Long Time Support kestää jonnekin vuoden 2009 kesään asti, joten siksi en ole vaihtanut - suomalaisella Ubuntu-foorumilla tätä myös on ruodittu ja moni muukin odottelee myöhempää ajankohtaa <--> kaipa tämän voi ongelmitta päivittää silloin ilmestyvään viimeisimpään versioon ?! Luultavasti teen homman sitten työpaikallani, koska siellä on tosinopea Funet. Se pysyy nopeana, koska vain jäsenyhteisöjen koneilta pääsee ko. verkkoon. Tietty nopeus riippuu siitäkin, kuinka monta päivittelijää on samoilla saiteilla imuroimassa yht'aikaa...

LainaaNyt kuitenkin tällä viikolla on taas tulossa joku "Gutsy Gibbon". Ehkä kokeilen, vaikken kyllä tiedä mitä oleellista eroa näillä edes on.

Pelailin eilen Eye of the Beholderia, vanhaa DOS-peliä, joka toimii näppärästi DOSBoxissa. Vanhoja DOS-pelejä voisi enemmänkin pelailla.

On sitä jo muutama kokeillutkin mainitulla foorumilla ja siinä kuulemma on myös jämäkät 3D-kilkkeet mukana ... tosin en luultavasti niillä tee mitään, ainakaan niinkauan kuin on tämä kone käytössä ... tai sama vanha Matroxin näytönohjain, jossa ei ole 3D-ominaisuuksia :D - Google Earth ei toiminut juuri siksi ja poistin sen ... karttapalvelu kyllä pelittää, että silläkin pärjäilee jos sellaista tietoa tarvitsee. Kesällä jos autolla jonnekin, saa huoltsikoilta ilmaisia karttoja tietöistä ja niillä pärjään kyllä, että ei sentään autoon tarvita erityistä opastietokonetta :P

DOS-pelejä ja muita laadukkaita DOS-ohjelmia olisi kiva ajeluttaa. Noin periaatteessa niillä useimmilla ohjelmilla tekee aivan samat jutut kuin uusimmilla hilavitkutin ohjelmilla, ovatpahan vain vähemmän tilaavieviä, ilman turhia näkönamuja ... pannaan korvan taakse tuo DOSBox, vaikuttaa fiksummalta kuin Windows-ohjelmia ajeluttava Wine. Minulla on jossain laatikossa [luultavasti] tallella korppu, jolla on Commodore 64-emulaattori DOS:lle ja toimihan se myös Win 3.11:ssa myös, vaan ei senjälkeisissä winkuroissa enää. Todettakoon, että C64 oli ensimmäinen tietokoneeni - huikeine 1MHz kellotaajuuksineen :lol: Paljonkohan siitä joku huimapää keräilijä maksaisi ... en aivan halvalla luovu. Vehje toimii edelleen ja lisänä on niin kasetti- kuin lerppuasematkin. Mainitut tallennusasemat vaatinevat tosin hieman säätöä, eli pikkuruisen ruuvimeisselin ja oskilloskoopin - siihen aikaan lukupäät olivat aika herkkiä liikkumaan pois sijoiltaan.

Aakku

N810 tuo qwerty-näppäimistön ja gps-sovittimen
Nokia julkisti uuden Linux-nettipäätteen




Nokia on esitellyt uuden version internet tablet -laitteestaan web 2.0 -tapahtumassa San Franciscossa. Nokia N810 tuo edeltäjäänsä verrattuna qwerty-näppäimistön ja sisäänrakennetun gps-sovittimen. Laite on myös N800:aa pienempi, mutta näyttö on edelleen yhtä tarkka ja iso. N810 tuo Linuxin entistä useammille kuluttajille.

http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=31669&tyyppi=1

Ei tarvita enää Windowsia matoineen :D mutta saako nyt myös Sybian jo kyytiä ?

Käyttöliittymää on uudistettu siten, että useimpiin sovelluksiin pääsee sormilla koskettamalla, eikä kynää tarvita enää yhtä usein. Monien toivoma qwerty-näppäimistö helpottaa tekstinsyöttöä.

Tällaiselle nakkisormelle tuo kyllä näyttää epäilyttävän hankalalta käyttää ... eli pitäytynen "perinteisemmissä" ratkaisuissa, mitä tietokoneisiin tulee.

Ari Virtasen mukaan Nokia on panostanut aiempaa enemmän multimediaominaisuuksiin. Laitteessa on paremmat stereokauittimet ja vääntöä pitäisi olla enemmän myös videoiden katseluun. Uutta on Windows Media -videoiden tuki, joskin ei vielä drm-suojausten kanssa.

Muutoin olen sitä mieltä, ettei Karthagoa tarvitse hävittää ... sensijaan wmv-formaatti joutaa puolestani romukoppaan epäyhteensopivuuksiensa takia, kuten drm-kähmyilykin. Kohta ollaan tilanteessa, että musiikki tai videotallenteen ostaja ei omistakaan tallennetta ... hänellä on vain käyttöoikeus siihen  :shock:

P.S. ville ... katso ylemmäs :)  ^

ville

Lainaus käyttäjältä: "Aakku"On sitä jo muutama kokeillutkin mainitulla foorumilla ja siinä kuulemma on myös jämäkät 3D-kilkkeet mukana ... tosin en luultavasti niillä tee mitään, ainakaan niinkauan kuin on tämä kone käytössä ... tai sama vanha Matroxin näytönohjain, jossa ei ole 3D-ominaisuuksia :D -

Niitä 3D-kilkkeitä voi tietysti kokeilla tässä Dapperissakin. Vaan eipä minullakaan ole tarvittavaa näytönohjainta, jotta kannattaisi moisia asennella. Jos olis ylimääräistä tuohta, niin varmaan tulisi osteltua kaikenlaisia vermeitä ja kilkkeitä.

LainaaDOS-pelejä ja muita laadukkaita DOS-ohjelmia olisi kiva ajeluttaa. Noin periaatteessa niillä useimmilla ohjelmilla tekee aivan samat jutut kuin uusimmilla hilavitkutin ohjelmilla, ovatpahan vain vähemmän tilaavieviä, ilman turhia näkönamuja ... pannaan korvan taakse tuo DOSBox, vaikuttaa fiksummalta kuin Windows-ohjelmia ajeluttava Wine. Minulla on jossain laatikossa [luultavasti] tallella korppu, jolla on Commodore 64-emulaattori DOS:lle ja toimihan se myös Win 3.11:ssa myös, vaan ei senjälkeisissä winkuroissa enää. Todettakoon, että C64 oli ensimmäinen tietokoneeni - huikeine 1MHz kellotaajuuksineen :lol: Paljonkohan siitä joku huimapää keräilijä maksaisi ... en aivan halvalla luovu. Vehje toimii edelleen ja lisänä on niin kasetti- kuin lerppuasematkin. Mainitut tallennusasemat vaatinevat tosin hieman säätöä, eli pikkuruisen ruuvimeisselin ja oskilloskoopin - siihen aikaan lukupäät olivat aika herkkiä liikkumaan pois sijoiltaan.

Minulla taas on vanha ZX Spectrum 16K, muttei se toimi. Taisin rikkoa sen aikoinaan, kun yritin asentaa lisämuistia. Kaveri oli pannut muistipalikat väärään järjestykseen, enkä innoissani huomannut moista. Ei sitten enää onnistunut, kun yritin vaihtaa. Se kismitti monta vuotta. Nythän noita Spectrumin ja Commodoren pelejä voinee pelata peeseelläkin, kun on kullekin oma emulaattorinsa.

Aakku

Lainaus käyttäjältä: "ville"Niitä 3D-kilkkeitä voi tietysti kokeilla tässä Dapperissakin. Vaan eipä minullakaan ole tarvittavaa näytönohjainta, jotta kannattaisi moisia asennella. Jos olis ylimääräistä tuohta, niin varmaan tulisi osteltua kaikenlaisia vermeitä ja kilkkeitä.

Luulisin löytäväni jonkun "hylätyn" 3D-ohjaimen töistä, mutta ne lisukkeet merkitsevät prosessoritehojen vähenemistä itse hyötykäyttöön - ihan kuten kaikki ylimääräinen karkki muutenkin. Eli ollaan näissä toistaiseksi - tällä kotikoneella on kaksi primääristä funktiota : työjuhta ja outoiluväline :D Kummassakaan toimessa ei tarvita 3D-korttia. Eipä uudetkaan ole kalliita, mutta Linux-yhteensopivuus pitää olla varma. Mikäli niissä lukee, että "Designed fos Windows XP/Vista", herää tiettyjä epäilyksiä.

Ai joo - täältähän niitä varmasti löytää, Suomen Turusta :

Näytönohajinkokoelma LinuxComp:lla

LainaaMinulla taas on vanha ZX Spectrum 16K, muttei se toimi. Taisin rikkoa sen aikoinaan, kun yritin asentaa lisämuistia. Kaveri oli pannut muistipalikat väärään järjestykseen, enkä innoissani huomannut moista. Ei sitten enää onnistunut, kun yritin vaihtaa. Se kismitti monta vuotta. Nythän noita Spectrumin ja Commodoren pelejä voinee pelata peeseelläkin, kun on kullekin oma emulaattorinsa.

Joo - emulaattoreita näkyy löytyvän Linukalle vähän joka lähtöön. C64-emulaattoria voisi harkita, mikäli samalla saa "Boulder Dash"-pelin muutaman version :) - siitä tykkäsin aikanaan ... ei ole pelkkää koheltamista, vaan selvitäkseen kunnialla koko turneen läpi, joutuu miettimään aikalailla, että mitä kannattaa tehdä ja missä järjestyksessä kun kentät vaikeutuvat [ja vaihtoehdot vähenevät] edistymisen mukana ...

Pikavastaus

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 356 päivään.
Jollet ole varma, että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta, kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Varmistus:
Ole hyvä ja jätä tämä laatikko tyhjäksi:

Oikotiet: paina ALT+S lähettääksesi viestin tai ALT+P esikatsellaksesi sitä